homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-131

#2471 2011-12-23 11:53:44

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Re: examenul papanicolau

cu placere par

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2011-12-23 11:54:17)

What doesn't kill me, makes me stronger

#2472 2011-12-24 13:20:00

Pufuliciu
New member
Inregistrat: 2009-04-27

angeldarkwoman a scris:

Pufuliciu a scris:

Buna fetelor, azi am luat rezultatele la examenul citologic BP si la examenul bacteriologic...

la BP mi-a iesit asa: negativ pt leziuni intraepiteliale sau malignitate, alte modificari non neoplazice/modif celulare reactive: inflamatorii, Frotiu tip II BP, relativ frecvente PMN

la ex bacteriologic: bacili gram negativ relativ frecventi, leucocite frecvente, candida sp: levuri frecvente

rugamintea mea este sa ma ajute cineva sa inteleg daca e ok sau nu si daca e grav...adik se poate trata??

Ms mult:)

papanicolau arata o inflamatie. Ex bacteorologic arata prezenta candidei. Candida poate fi cauza inflamatiei, ceea ce inseamna ca e flora vaginala dereglata . Era bine daca ti se facea o fungigrama si stiai exact la ce e sensibila. Mergi la medic pt tratament , nu e nimik grav. Sanatate!

Multumesc mult:* si inca ceva...daca am candida si nu este in perioada periculoasa cand se manifesta...cand voi vrea sa am copii se poate?? adica exista vreun risc sa infectez partenerul in perioada de inactivitate a candidei???

#2473 2011-12-24 13:51:06

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

partenereul l-ai infectat deja sau el pe tine. fiind stabil si de ceva timp din moment ce vorbesti de o viitoare sarcina dorita, cel mai probabil tu l-ai infectat pe el. perioada de inactivitate? nu stiu daca exista, de incubatie cred ca vrei sa spui, dar tie ti-a iesit la analize deci a trecut de incubatie deja. eu zic sa va tratati inainte sa va puneti pe 'treaba', din cate stiu eu in timpul sarcinii nu se baga nimic intravaginal, nu se iau antimicotice orale, deci mai ramane decat crema externa care de una singura nu cred ca are sanse sa vindece candidoza

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-24 13:54:25)

#2474 2011-12-25 18:23:56

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

frankie a scris:

partenereul l-ai infectat deja sau el pe tine. fiind stabil si de ceva timp din moment ce vorbesti de o viitoare sarcina dorita, cel mai probabil tu l-ai infectat pe el. perioada de inactivitate? nu stiu daca exista, de incubatie cred ca vrei sa spui, dar tie ti-a iesit la analize deci a trecut de incubatie deja. eu zic sa va tratati inainte sa va puneti pe 'treaba', din cate stiu eu in timpul sarcinii nu se baga nimic intravaginal, nu se iau antimicotice orale, deci mai ramane decat crema externa care de una singura nu cred ca are sanse sa vindece candidoza

Pe de alta parte, si daca face acum tratament si rezolva problema(ceea ce cum bine zici ar trebui sa faca) sansele ca in timpul sarcinii sa faca din nou candidoza vaginala sunt extrem de mari. Ea se va trata fara probleme dupa ce naste...fara ca produsul de conceptie sa aiba de suferit din pricina candidozei mamei. Important e sa aiba o toaleta corecta.
As mai vrea sa adaug ca, in conditiile unei igiena corecte a actului sexual, candidoza vaginala nu se transmite partenerului si, in egala masura, nu se ia de la partener. Candida albicans este un microorganism care face parte in mod normal din flora vaginala(comensal) potential patogen(daca se dezvolta in exces, chestiune favorizata de o serie intreaga de conditii...Scrie pe undeva pe aici pe forum despre asta insa mi s-a parut oportun sa reamintesc

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#2475 2011-12-25 23:57:22

eph
Hero member

doctoressa a scris:

frankie a scris:

Candida albicans este un microorganism care face parte in mod normal din flora vaginala(comensal) potential patogen(daca se dezvolta in exces, chestiune favorizata de o serie intreaga de conditii...Scrie pe undeva pe aici pe forum despre asta insa mi s-a parut oportun sa reamintesc

stiu asta dar ce inseamna o igiena corecta a actului? si de ce prin acest mecanism nu se poate transmite? si inca ceva: daca sta 9 luni cu candidoza nu se agraveaza? si devine mai greu de tratat? si de ce este asa de probabil sa ii revina in timpul sarcinii? (nu neg ca aveti perfecta dreptate, doar sunteti medic, si unul pe care il apreciez, dar sunt curioasa).

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-25 23:59:05)

Publicitate

loading...

#2476 2011-12-27 18:52:28

Pufuliciu
New member

doctoressa a scris:

frankie a scris:

Pe de alta parte, si daca face acum tratament si rezolva problema(ceea ce cum bine zici ar trebui sa faca) sansele ca in timpul sarcinii sa faca din nou candidoza vaginala sunt extrem de mari. Ea se va trata fara probleme dupa ce naste...fara ca produsul de conceptie sa aiba de suferit din pricina candidozei mamei. Important e sa aiba o toaleta corecta.
As mai vrea sa adaug ca, in conditiile unei igiena corecte a actului sexual, candidoza vaginala nu se transmite partenerului si, in egala masura, nu se ia de la partener. Candida albicans este un microorganism care face parte in mod normal din flora vaginala(comensal) potential patogen(daca se dezvolta in exces, chestiune favorizata de o serie intreaga de conditii...Scrie pe undeva pe aici pe forum despre asta insa mi s-a parut oportun sa reamintesc

Va multumesc pentru raspuns:)

#2477 2011-12-27 21:58:59

eph
Hero member

sarcina usoara pufuliciu daca va puneti pe treaba big_smile (eu am inteles ca va doriti un bebe curand)

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-27 21:59:52)

#2478 2011-12-28 10:31:24

angeldarkwoman
Sr. member

frankie a scris:

doctoressa a scris:

frankie a scris:

Candida albicans este un microorganism care face parte in mod normal din flora vaginala(comensal) potential patogen(daca se dezvolta in exces, chestiune favorizata de o serie intreaga de conditii...Scrie pe undeva pe aici pe forum despre asta insa mi s-a parut oportun sa reamintesc

stiu asta dar ce inseamna o igiena corecta a actului? si de ce prin acest mecanism nu se poate transmite? si inca ceva: daca sta 9 luni cu candidoza nu se agraveaza? si devine mai greu de tratat? si de ce este asa de probabil sa ii revina in timpul sarcinii? (nu neg ca aveti perfecta dreptate, doar sunteti medic, si unul pe care il apreciez, dar sunt curioasa).

frankie doctoressa sa referit la toaleta genitala inainte si dupa actul sexual. In legatura cu candida in sarcina , apare datorita modificarilor hormonale in timpul sarcinei. Uneori femeile care sufera de candida in timpul sarcinii primesc tratament , depinde de la caz la caz sau folosesc crema externa pt calmarea simptomelor.

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2011-12-28 10:31:39)

#2479 2011-12-28 12:42:39

eph
Hero member

am inteles de ce poate sa reapara in sarcina. multumesc. cat despre toaleta ma gandeam ca e ceva mai complex si pe care sa nu-l stiu, adica normal ca te speli inainte si dupa sex, dar doar asta te 'apara' daca partenerul are spori? oricum eu ii trimit la analize pe toti, si ii tratez daca am eu tongue

#2480 2011-12-28 14:54:15

angeldarkwoman
Sr. member

frankie a scris:

am inteles de ce poate sa reapara in sarcina. multumesc. cat despre toaleta ma gandeam ca e ceva mai complex si pe care sa nu-l stiu, adica normal ca te speli inainte si dupa sex, dar doar asta te 'apara' daca partenerul are spori? oricum eu ii trimit la analize pe toti, si ii tratez daca am eu tongue

eu ma gandesc cand femeia are rari spori de candida , exista posibilitatea ca barbatul sa nu ia. in cazul cand crezi ca e purtator e bine de trimis la analize

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2011-12-28 14:54:33)

#2481 2011-12-29 01:32:24

Pufuliciu
New member

frankie a scris:

sarcina usoara pufuliciu daca va puneti pe treaba big_smile (eu am inteles ca va doriti un bebe curand)

Multumesc mult...eh...curand insemnand cam intr-un an...maxim big_smilebig_smile trebuie sa termin studiile:D dar da...ne dorim din suflet un bebe sanatos...o fetita daca ne da Dumnezeu:X

#2482 2011-12-29 21:43:47

crocodita
Membru
Inregistrat: 2011-12-29

Va rog, ajutati-ma si pe mine cuinterpretarea analizelor. Le-am primit ieri, pana saptamana viitoare nu ajung la doctor.
examen citologic bp, bifat satisfacator pt evaluare, negativ pt leziune , organisme candida, gardnerella, cocbacili. iar descrierea- frotiu cu celularitate scuamoasa, endocervicale prezente, cocbacili,, rari spori de candida.
Culturi secretie-negativ dupa 72 ore, medii anaerobe
Examen microscopic-flora redusa cantitativ, mixta, polimorfa, predominant gram+ si extracelulara, frecvente leucocite, mucus, celule epiteliale scuamoase, flora doderline prezenta, moderata, reexaminare dupa tratament.
Problema e ca analizele le-am facut dupa tratament cu cervucid si giniel, la analize nu iesise decat o dereglare a flore, lipsa bacililor doderline si inflamatie.
Ce e in neregula?
Va multumesc !

#2483 2011-12-30 15:42:17

eph
Hero member

pai ai gardnerella adica vaginita adica dezechilibru de flora in continuare. si candida. din ce vad eu. in urma gyniel-ului probabil au aparut lactobacilii, dar nu ti-a trecut gardnerella si vad ca ai si spori de candida. cred ca trebuia sa-ti dea si tratament oral, nu doar local.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-30 15:45:18)

#2484 2011-12-30 18:53:13

crocodita
Membru

Multumesc pentru raspuns.  Dar ce nu inteleg eu e cum a aparut ciuperca asta. La prima analiza de secretie, inainte de tratament, aparea clar candida negativ. Am facut tratamentul cu cervugid care omoara orice ,pe timpul tratamentului nu am avut parte de ?actiune?, si acum la analize apar si candida si cocobacili, ce-or mai fi si aia...La ultima analiza de secretie nu am vazut candida, dar nu stiu ce inseamna flora extracelulara. Bine macar ca nu am simptome...

#2485 2011-12-31 11:46:53

angeldarkwoman
Sr. member

crocodita a scris:

Multumesc pentru raspuns.  Dar ce nu inteleg eu e cum a aparut ciuperca asta. La prima analiza de secretie, inainte de tratament, aparea clar candida negativ. Am facut tratamentul cu cervugid care omoara orice ,pe timpul tratamentului nu am avut parte de ?actiune?, si acum la analize apar si candida si cocobacili, ce-or mai fi si aia...La ultima analiza de secretie nu am vazut candida, dar nu stiu ce inseamna flora extracelulara. Bine macar ca nu am simptome...

A aparut in urma tratamentului cu cervugid. Sa iti faci neaparat cultura sa vezi exact ce ai acolo.

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2011-12-31 11:47:06)

#2486 2011-12-31 13:18:02

eph
Hero member

dar angel, scrie 'Culturi secretie-negativ dupa 72 ore, medii anaerobe' mi s-a parut ciudat...

#2487 2011-12-31 13:45:12

angeldarkwoman
Sr. member

frankie a scris:

dar angel, scrie 'Culturi secretie-negativ dupa 72 ore, medii anaerobe' mi s-a parut ciudat...

ceva are acolo. candida deja e prezenta . stiu se bat cap in cap. ar trebui sa le repete .

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2011-12-31 13:45:33)

#2488 2012-01-01 09:28:28

crocodita
Membru

De fapt, candida nu apare nici la prima nici la a doua analiza de secretie, de dupa tratament, doar la examenul citologic, si ca ?rari spori?.  Am citit ca este normal sa vietuiasca pe acolo, daca nu e in cantitati foarte mari. Probabil ca ar da si simptome...si nu am. Ar putea inflamatia sa fie data de o reactie alergica la vreunul din medicamente? Au trecut mai mult de 14 zile de la tratament, si nu am simptome.A disparut si senzatia de jena din timpul tratamentului, nu era durere/usturime/mancarime, dar simteam ceva acolo...Intre timp am luat antialergice petru o alta problema. O sa merg cu analizele la doctor saptamana viitoare si voi lamuri totul, dar pana atunci va multumesc ca va bateti capul cu problema mea. Ma speriasem, deoarece al doilea set de analize, de dupa tratament, arata o imbunatatire a florei si  o inflamație mai serioasa decat inainte, si sporii aia da candida despre care m-am mai documentat.

#2489 2012-01-01 12:54:15

eph
Hero member

inflamatia presupun ca e de la gardnerella. eu zic ca sunt si asta si candida, chiar daca la secretie nu au iesit, daca au iesit la papnicolau. oricum, nimic grav.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.