homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Examenul papanicolau-132

#2490 2012-01-23 20:21:37

Madalina.T
New member
De la: Iasi
Inregistrat: 2011-12-31

Re: examenul papanicolau

Pot sa ma duc la citirea testului abia peste o saptamana jumatate insa pana atunci mor de curiozitate, asadar, ce spune? Acum cateva luni aveam la test o rana de col si o anexita, le mai am sau nu ? sad  grater

Click pe poza pentru vederea testului Babes Papanicolau : http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/55239_2012-01-23_200801.jpg

Scrie asa :
Frotiu conventional/ coloratie Papanicolau: adecvat
1. Modificari celulare beningne: Bacterii
La Anomalii celulare nu am bifat nimic... apoi
3.Evaluare hormonala: aspect hormonal compatibil cu varsta si anamneza
4. Caracterizare generala: modificari celulare benigne

Descriere citologica:
Celule exocervicale superficiale si intermediare dispuse izolat si in plancarde, celule endocervicale, frecventi nuclei liberi, mucus, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora nespecifica coco-bacilara.

Recomandari: de urmarit evolutia

#2491 2012-01-23 20:49:37

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Madalina.T a scris:

Pot sa ma duc la citirea testului abia peste o saptamana jumatate insa pana atunci mor de curiozitate, asadar, ce spune? Acum cateva luni aveam la test o rana de col si o anexita, le mai am sau nu ? sad  grater

Click pe poza pentru vederea testului Babes Papanicolau : http://forum.anticonceptionale.ro/uploa … 200801.jpg

Scrie asa :
Frotiu conventional/ coloratie Papanicolau: adecvat
1. Modificari celulare beningne: Bacterii
La Anomalii celulare nu am bifat nimic... apoi
3.Evaluare hormonala: aspect hormonal compatibil cu varsta si anamneza
4. Caracterizare generala: modificari celulare benigne

Descriere citologica:
Celule exocervicale superficiale si intermediare dispuse izolat si in plancarde, celule endocervicale, frecventi nuclei liberi, mucus, exudat inflamator fibrino-leucocitar, flora nespecifica coco-bacilara.

Recomandari: de urmarit evolutia

fa-ti siun ex de secretie vginala cu culturi sa vezi ce e cu flora aia nespecifica coco-bacilara . in rest papul e ok.

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2012-01-23 20:49:57)

What doesn't kill me, makes me stronger

#2492 2012-01-23 21:19:34

Madalina.T
New member

Deci rana pe col, anexita, nu mai am ?neutral

#2493 2012-01-23 22:23:08

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

nu iti poti da seama daca ai anexita la pap.  rana pe col  nu apare dar in schimb apare o inflamatie de asta zic sa faci si o cultura.

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2012-01-23 22:23:40)

What doesn't kill me, makes me stronger

#2494 2012-01-24 16:42:41

Madalina.T
New member

pai si daca gin.nu mi-a spus sa fac ( desi e un nume in istoria medicala de aici ), ii spun ca vreau sa fac si o cultura? Nu de alta insa vreau sa fac doar daca e necesar.. am cheltuit peste 3 mil si inca trebuie sa mai cumpar si tratamentul...

Publicitate

loading...

#2495 2012-01-24 18:12:11

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

pai spuneai ca abia peste o sapt jumatate ajungi la doctor... sau ti-a dat tratament de cand ti-a recoltat? ce ti-a prescris?

#2496 2012-01-25 21:58:10

Madalina.T
New member

Nu nu, efectiv nu mi-a dat nimic.
Am reusit azi sa ma strecor in programul ei si revin cu raspunsul : nu am nimic, sunt " perfect sanatoasa", cam ciudat in ciuda faptului ca in mai aveam o rana pe col si o anexita. Nu cred ca au trecut cu un tratament de 8 zile...Ideea este ca nu mai stiu ce sa cred, in mai cand am fost la o policlinica ( nu am platit nimic!!!) mi s-a spus ca am grad 2 la Papanicolau,adica o inflamatie, da? Mi a zis de rana mica pe col( a intuit-o dinainte de rezultatul la Papanicolau si anexita, mi a dat un tratament si restul e istorie.

Acum am fost la una dintre cei mai buni doctori ginecologi, si nu stiu daca toti au fost asa, insa nu mi-a zis nimic in timpul consultatiei pe masa, mi-a facut controlul si tot si la sfarsit testul Papanicolau. Mi s-a parut rece, ca si cum ar fi vrut sa imi ia mai repede banii si sa termine mai repede cu mine. Cand am venit cu rezultatul azi, nici macar nu am vorbit cu doamna ginecolog, ci cu o asistenta trecuta de 70 de ani care a trecut repede cu ochiul si mi-a zis "esti perfect sanatoasa".

Desi ar trebui sa fiu fericita, am plecat cu un gust amar...

#2497 2012-01-26 08:43:22

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Nu ai de ce sa ai gust amar fiindca rezultatul de la ex Babes Papanicolau chiar asta spune, ca esti perfect sanatoasa.
Pentru anexita inteleg ca ai facut tratament, deci e de asteptat sa nu mai ai iar in ceea ce priveste rana pe col...aici putem face ditamai discutia intrucit, experienta mea si de cabinet si de forum zice ca asta e un diagnostic pe care se bate mai multe moneda decit e cazul in realitate.
Asadar, daca nu te supara nimic fizic(nu ai dureri, mincarimi, etc) nu mai cheltui bani ca nu ai de ce si vezi-ti linistita de viata, fara gust amar

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#2498 2012-01-28 21:36:44

Madalina.T
New member

Da... multumesc tuturor petru raspunsurile prompte. tongue

#2499 2012-01-30 18:47:01

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/55918_fotografie0158.jpg
Click pe poza,este examenul meu Babes-Papanicolau.Vreau sa stiu daca este ok,doctorita mea a spus ca e bun,dar era cam ingandurata...

Two souls don't find each other by simple accident

#2500 2012-01-31 16:42:35

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

pentru ca de ieri nu ti-a raspuns nimeni johanne, iti spun eu ce am inteles, dar nu sunt eu as in papa-nicolau. deci totul e normal, doar ca ai niste bacteriute nespecifice pe acolo, probabil daca faceau si culturi din col iesea clar ce este cu ele, poate fii o simpla vaginita. dar nu ai facut si analiza secretiei vaginale odata cu pap-ul? sau aberez eu si e normal pap-ul tongue

#2501 2012-02-01 20:43:34

Johanne
Platinum member
Inregistrat: 2012-01-12

Nu mi-a dat nimic sa fac atunci,mi-a spus ca am o rana pe col si mi-a dat tratament cu Polygynax si ca trebuie urmarita rana ca nu e mare...

Two souls don't find each other by simple accident

#2502 2012-02-05 04:02:59

anamariai
New member
Inregistrat: 2012-02-05

buna seara/dimineata, am o problema mare si urgent, please help, mi-e tare frica de ce am aflat la papanicolau. normal, am cautat inainte, am aflat numai lucruri ingrijoratoare, iar programare la ginecolog am abia peste o saptamana jumatate...

so, avem bifat asa: frotiu satisfacator, endocervicale, metaplaziate, modificari reactive - inflamatie, microorganisme - coci, anomalii epiteliale - celule scuamoase - ASC-US. recomandari - reevaluare citologica la 6 luni si tratament de specialitate.

din tot ce scrie acolo eu am inteles ca sunt suspecta de HPV, un pic de HIV sau de alte boli ale sistemului imunitar, poate si de chlamidya si gonoree.. de unde toate astea din aprilie si pana acum? eram ok, cu un pap2 linistitor. acum (nu scrie pe el, am presupus) a ajuns pap3, nu?

so, va rog frumos sa-mi dati un sfat pertinent si cat de cat specializat pana ajung la dl doctor sa ma lamureasca!!

#2503 2012-02-05 10:06:13

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

ia-o usor, nu e cazul sa disperi, dar nici sa lasi lucrurile asa
eu as face intai niste culturi sa vad ce e cu cocii si sa-i tratez (inflamatia e de la ei), apoi dupa aceea, pentru linistea ta, colposcopie si tipaj hpv
ASC-US nu inseamna neaparat HPV, dar e bine sa te lamuresti ca sa stii cum procedezi pe viitor, sa ai mai multa grija cu imunitatea

#2504 2012-02-05 15:11:44

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Johanne12 a scris:

Nu mi-a dat nimic sa fac atunci,mi-a spus ca am o rana pe col si mi-a dat tratament cu Polygynax si ca trebuie urmarita rana ca nu e mare...

e doar o inflamatie, cred ca a zis impropriu rana.

anamariai a scris:

a ajuns pap3, nu?

nu e clasa 3, pentru ca nu ai LSIL, ci doar niste anomalii celulare carora nu li se stie cauza. clasa 3 ar fi insemnat LSIL (leziune scuamoasa de grad scazut), dar nu ai asa ceva. ce e de facut e ce iti zice medicul. unii medici te pun sa refaci (atunci, imediat) Pap in mediu lichid; si, daca si peste 6 luni iese tot asc-us, ti se face colposcopie (inca nu inteleg de ce nu s-ar face imediat o colposcopie, ca doar nu e deloc invaziva), eventual si genotipare hpv, si se recomanda tratament. ASC-US asta am inteles ca poate fi doar o chestie trecatoare.
bineinteles ca in faza imediata sunt utile culturile din secretie (se va vedea ce e cu cocii aceia s.a., daca mai e ceva), pentru a elimina din discutie vreo banala infectie bacteriana.
ginecologii au pareri diferite, de aceea e bine sa te tii de unul bun care sa iti inspire incredere.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2012-02-05 15:33:41)

#2505 2012-02-06 01:36:52

anamariai
New member

fetelor, va multumesc, mi-a mai revenit inima la loc.. sa inteleg ca e posibil sa nu am hpv deloc???
eu tocmai ma pregateam sa-mi fac vaccinul cand mi-au venit rezultatele astea, de aia intreb. de repetat pap il repet inainte de 6 luni cum scrie la recomandari, ca sa stiu macar o treaba. este posibil ca ascus sa-mi fi iesit doar pt ca aveam imunitatea scazuta? eram dupa raceala, examene, stres si antibiotice, plus ca imi iau yasminul cam haotic in ultima vreme, mereu uit.

#2506 2012-02-06 15:05:48

heimdall
Diamond member

oricum trebuie sa-ti faci tipajul HPV inainte de vaccin, daca il ai deja, degeaba te vaccinezi
noi ziceam s-o iei prin eliminare, intai vezi ce e cu cocii, apoi daca mai e cazul hpv

#2507 2012-02-06 19:01:49

anamariai
New member

da, normal ca rezolv intai cocii, asa-i logic si rational, problema mea majora este daca am sau n-am hpv. ma rog, n-aveti voi cum sa-mi raspundeti la asta  va ... sa reformulez  tummenupp 

1. este posibil, cu rezultatul meu de ascus sa nu am hpv? (din raspunsurile voastre inteleg ca nu)
2. exista ascus "fals" sau influentat de stres/pastile/imunitate? (tot din raspunsurile voastre presupun ca da)
3. sau daca ascus scrie Synevo acolo e ca in biblie? (mi-ati zis voi ca ascus pot fi "trecatoare", ce inseamna asta?)
4. ascus inseamna neaparat hpv sau poate fi altceva? (nu inseamna musai hpv? procente aproximative stiti? ca parca cifrele sunt mai linistitoare)
5. ce altceva? (n-am gasit prea multe raspunsuri la intrebarile astea pe tot netul).

si va multumesc pt sfaturi, apreciez enorm ca sunteti prompte si cu capul p umeri  big_smile

Ultima oara a fost editat de anamariai (2012-02-06 19:23:39)

#2508 2012-02-06 19:17:44

heimdall
Diamond member

spe sa nu spun prostii, dar cred ca poate aparea ASC-US si din cauza altei infectii, nu doar a celei cu HPV
dar este recomandat de obicei testul HPV fiindca HPV e cea mai frecventa cauza si sa stii cum stai
nu vreau sa-ti dau sperante aiurea... poate intra si cineva care e medic si vorbeste mai in cunostinta de cauza decat mine

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.