Heimdall,vreau sa te intreb,HPV este un test separat sau se vede in testul Papanicolau daca este ceva anormal.Adica daca Papanicolau este normal trebuie facut si HPV? si ai dori te rog sa te uiti un pic peste Papanicolau-ul meu,te rog frumos frumos
In viata irosesti ani si la moarte cersesti clipe TE IUBESC
Buna ziua! Ca urmare a unui test papanicolau am fost diagnosticata cu displazie usoara (am HPV) si mi s-a recomandat colposcopie. Doamna doctor mi-a facut aceasta colposcopie si mi-a spus ca arata bine colul si ca e doar ceva asa...foarte putin pe buza endocolului. Nu mi-a facut biopsie si voiam sa intreb daca e normal acest lucru. (Mi-a dat in schimb sa pun ovule cu interferon si sa continui cu imunostimulatoarele iar peste cateva zile refac testarea HPV) Va multumesc!
Buna ziua sunt noua pe aici ,dar cu probleme mai vechi.In anul 2007 in urma unui papanicolau am fost diagnosticata cu displazie moderata cin II,mi-a fost facuta o conizatie.Tesutul nu era malign ,dar vina modificarilor a fost hpv 16.De atunci stau cu frica in san,la 6 luni fac papanicolau ,dar nu au mai fost probleme sincer. Acum o saptamana am facut testul din nou ,azi mi-au venit rezultatele frotiu negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna,metaplazie de tip matur.Trebuie sa ma ingrijorez nu inteleg termenul mataplazie?Va multumesc:)
Fetelor, portiune ne-epitelizata pe col inseamna rana? mi-a zis medicul ca vede asa ceva, foarte mine, 2-3 mm, maine primesc rezultatele la papanicolau
Buna tuturor, Sunt noua pe forum si vreau sa stiu si eu rezultatele la analizele facute de curand. La Frotiu conventional :-satisfacator pentru evaluare, -Cocobacili, -alte modificari nonneoplazice:inflamatia; -recomandari o alta prelevare.
- ar trebui sa faci antibiograma pentru streptococ si stafilococ, mai ales stafilococul trebuie tratat - nu ai bacili doderlein = flora normala, ceea ce nu e ok, poate sa folosesti niste ovule cu lactobacili - apar hematii, erai cumva in preajma menstruatiei ?
se pare ca ai o gardnerella vaginalis , ca lipsesc cu desavarsire lactobacilii si apar cocobacilii. se pare ca sunt prezente si hematiile , colul pare inflamat . mergi la medic sa-ti prescrie un tratament , si dupa tratament refati neaparat flora cu pribiotice. evita spalaturile vaginale. sanatate!Microbiologie: -streptococ beta-hemolitic, -stafilococ auriu, -candida SPP absent. eu am inteles ca-s absente ca au virgula intre ele.
Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2012-03-01 10:19:29)
Buna,multumesc pt mesaje,da eram la menstruatie de o zi jumate. Dark,erau scrise asa cum eu le-am redactat si inca nu stiu nimic de asta,de aceea vreau si mai multe informatii, mi s-a mai spus si ca am un fibrom in devenire si o posibilitate ar fi aceea sa mi se puna sterilet(ce include tratament) care ar trebui sa tina locul tratamentului din fiecare luna.
Buna,multumesc pt mesaje,da eram la menstruatie de o zi jumate. Dark,erau scrise asa cum eu le-am redactat si inca nu stiu nimic de asta,de aceea vreau si mai multe informatii, mi s-a mai spus si ca am un fibrom in devenire si o posibilitate ar fi aceea sa mi se puna sterilet(ce include tratament) care ar trebui sa tina locul tratamentului din fiecare luna.
sa intrebi pe doctorita legat de ex microbiologic daca sunt prezente stafilococul si streptococul ar trebui facuta cultura. prezenta hematiilor se explica atunci ca erai la menstra. steriletul e o metoda contraceptiva nu e un tratament. si e bine sa te tratezi intai de gardnerella si sa-ti refaci flora si apoi sa pui sterilet .
Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2012-03-01 14:48:56)
Buna,mi s-a spus ca acest sterilet e pus special pt. tratarea fibromului(dar si ca metoda contraceptiva,insa aceasta fiind secundarul beneficiu),dar ce ar trebui sa fac mai intai?,tratamentul pt. gardnerella si stafilococ concomitent? Mi-a spus parca si denumirea steriletului,dar de la atatea denumiri si informatii am uitat. Treaba cu iaut cum se face ? ce iaurt se foloseste,de pe piata sau facut in casa?Seringa de 5 ml se umple? Stiu ca trebuie tratat intai uterul,dar sunt multe necunoscute in ceea ce ma priveste. Am cautat raspuns in peste 30 pag si nu m-am lamurit.Ce efecte asupra sanatatii poate avea,sa zicem daca nu descopeream? Mi s-a dat sa iau Ciprobay 1000 mg 1 cpr/24h,sa vad cum ma simt de la el,insa de la prima administrare menstra s-a oprit si am avut dureri mai puternice. Sper ca pana pe 10 martie sa ma duc la Bucuresti cat de cat documentata in ceea ce privesc rezultatele. O seara placuta!
Ultima oara a fost editat de Lionalia (2012-03-09 12:54:43)
Buna, Sunt noua pe forum.Am facut testul papanicolau si am primit rezultatul urmator:
Negativ pentru lexiune intraepiteliala sau maligna. Frotiu de tip inflamator,cu exudat granulocitar pronuntat,celulu cu alterari reactive; flora polimorfa. Ma poate ajuta cineva sa imi explice mai exact ce inseamna acest rezultat?
Buna! Saptamana trecuta (marti) am mers la ginecolog pentru o consultatie. Motivul: o scurgere cu miros suparator... Am primit 5 zile de doxiciclina si 6 ovule de Polygynax. Diagnostic: colpita. ???
Aseara am ridicat rezultatul de la pap. Frotiriu satisfacator Frotiriu inflamator: - specific: bifat in dreptul lui Haemophilus PAP tip II
Va cer parerea pana ajung cu rezultatul la medicul de familie, luni. E bun rezultatul? 1. Ce e Haemophilus asta? 2. Tratamentul dat de ginecolog e adecvat in acest caz? Daca da, sunt suficiente 5 zile de antibiotic si ovule? 3. Ar trebui sa iau ceva pentru a preveni candida?
Va multumesc!
Ultima oara a fost editat de neamtank (2012-03-10 09:13:29)
haemophilus e gardnerella cred ca ar fi tratamente mai potrivite decat doxiciclina, zic eu, gen metronidazol... eu as merge la medic cu rezultatul sa vad ce zice daca iei doxiciclina ar fi bine sa iei si ceva pentru candida si niste ovule cu lactobacili pentru refacerea florei
Ca un pacient "ascultator" ce sunt, am luat inca de marti seara doxiciclina, deci am la activ 4 zile. Sa iau 5 zile asa cum mi-a spus dr. sau sa termin cutia? Ovulele cu lactobacili le pot lua si in timpul tratamentului cu alte ovule sau dupa tratament? Eventual sa astept 2 saptamani (timp in care ma programez din nou la dr.) sa vad cum evolueaza treaba cu mirosul?
Multumesc pentru raspunsuri! Va doresc un weekend placut!
Ultima oara a fost editat de neamtank (2012-03-10 09:52:37)
O parere daca se poate,dupa un test citobacteriolog: -celulele epiteliale superficiale si intremediare relativ frecvente. -celule polimorfonucleare-rare -celule Doderlein-rare -celule gram pozitive-rare -levuri-absente -fungi-absenti -bacterii in culturi absente -tricomonas-absent.
ce reprezinta celulele acelea epiteliale,e normal sa fie frecvente,ce sunt celulele polimorfonucleare si daca e normal sa existe chiar si rare si ce sunt cele Doderlein si la fel daca e normal sa fie chiar si rare.
epiteliale - epiteliu= piele, sunt celulele propriu-zise din col polimorfonucleare sunt frecvente cand e o infectie, deci e bine ca sunt rare Doderlein sunt bacilii "buni" ai vaginului, deci ar putea sa fie si mai multi, poit faceun tratament cu lactobacili ca sa-i inmultesti deci e ok rezultatul
teoretic, anual. dar daca nu ai schimbat partenerul si nici el nu a calcat in strachini, nu ar fi avut ce sa se intample daca ultimul rezultat a fost bun. il poti face la 2 ani in cazul asta, daca iti asumi un risc minim.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2012-04-02 11:54:40)
buna. in urma unui consult gineco, i-am spus dr ca as vrea s arefac analiza pt a verifica daca mai am probleme cu candida si la fel ca si data trecuta mi-a fost prelevata secretie de col. data trecuta rezultatele afisau diverse tipuri de celule din care se vedea daca e flora normala sau aalte bacteriute prezente. acum vad ca analiza actuala este o antibiograma.
Tulpina testata: enterococ Izolata din secretie col
si urmeaza apoi diverse tipuri de medicamente la care enterococul este sensibil/intermediar/rezistent
Astea sunt cele bifate pe lista de 36 de tipuri de medicamente testate pe enterococ.
Problema este ca nu mai pot merge la doctora la care mergeam cand a fost prelevata proba, am mers la un alt medic care s-a uitat doar la tipul de analiza facut si mi-a raspuns scurt "e ok, nu trebuie nimic pt analiza asta"...dar nu s-a uitat la nimic altceva.
Ar trebui sa am vreun tratament pentru enterococ sau ce e mai bine de facut? m-au dezamagit doctorii pt dezinteresul lor evident iar medicul de familie a zis ca el nu imi poate da nimic, nu e competenta lui.
si mie mi-a iesit enterococ si am primit tratament cu ovule cu 2 din antibioticele la care era sensibil... deci cred ca ar trebui sa primesti tratament tu ai simptome ? eu nu aveam absolut deloc
@ heimdall: care ar fi simptomele? nu am primit nimic, nu s-a uitat deloc pe rezultatele analizei doctora la care am fost, ci doar la tipul de analiza facut si a zis ca nu trebuie nimic pentru analiza asta. asa, scurt si nimic mai mult. Incerc sa imi clarific eu acum toata treaba pt ca iar incep sa ma speri singura si chiar nu am nevoie de alt element de stres in perioada asta. tu ai avut tratament cu ce fel de ovule? ovule + antibiotice la care e sensibil sau exista ovule care sa cuprinda si antibiotic? citisem tot pe forum, aici, undeva, ca tratamentele, in general, cuprind si gentamicina, chiar si in cazurile cand enterococul e rezistent. (in cazul meu se pare ca nu este).Ai putea sa imi dai mai multe detalii,te rog? Eu chiar nu stiu ce sa mai cred. daca e ok, daca e motiv de panica, ce trebuie facut. Ma gandesc ca totusi tre sa fie un tratament, odata ce a fost gasita bacteriuta asta. app, ce fel de riscuri ar prezenta daca nu e tratata corespunzator,sti? Singura varianta pe care o mai am ar fi sa merg la farmacia la care in general primesc si consiliere si sa o rog pe d-na farmacista sa imi recomande ceva... Ca pt a merge la alt medic, iar timp pierdut, parca vad ca ma repede iar.
Imi cer scuze daca te stresez cu atatea intrebari dar mi-ar fi de mare folos raspunsurile
Ultima oara a fost editat de crid (2012-04-02 21:01:12)