homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cauzele CELULITEI. si remedii, desigur

#1 2008-03-25 12:40:40

nannasina
Full member
Inregistrat: 2007-06-09
Site

cauzele CELULITEI. si remedii, desigur

din ciclul damblalele nannasinei de cand incearca sa dea jos surplusul, azi va prezentam

CELULITA

celulita/coaja de portocala cum vreti voi sa iti ziceti e una bucata mare pacoste; norocoase, dar putine, cele care n-o cunosc. de unde pana unde toata lumea are? pana si manechinele, slabe ca niste scoabe, beneficiaza de tremuriciul ala inestetic pe pulpe, pe fund, pe burta, pe maini - pe unde ti-ar fi lumea mai draga sa se vada bine.

deeeci -ce facem? de la ce e? cum o dam jos, cum o netezim? box masaj? :tr?na: sport? kapitulation CAPITULEEEEZ!

poate aveti voi solutii. eu le astept DAAAR vreau sa stiu si cauzele: food storstark party smile

Did Mohammed really move the mountains/ Or was it just PR?

#2 2008-03-25 12:45:56

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: cauzele CELULITEI. si remedii, desigur

cauze : mancarea nesanatoasa, lipsa de miscare, tutunul, cafeaua, anticonceptionalele, simplul fapt ca esti femeie big_smile
solutii : viata in aer liber, intr-o lume nepoluata, unde mancarea nu e plina de chimicale, unde poti zburda toata ziua, nu trebuie sa te stresezi, nici sa te indopi cu hormoni. te-am lamurit ? lol

#3 2008-03-25 12:46:08

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

mai e un topic de genul....

#4 2008-03-25 12:47:03

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Ce este celulita?
Celulita este afectiunea care se manifesta la nivelul pielii prin aparitia aspectului de "coaja de portocala" sau "Chesterfield couch" - terminologie folosita in literatura internationala de specialitate care face aluzie la acel tip special de canapea care se executa folosind tehnica clasica de executie a saltelelor.

Factori care favorizeaza celulita
Aparitia si evolutia celulitei este in stransa legatura cu mai multi factori, cei mai importanti fiind cei genetici, hormonali, de alimentatie si mod de viata, nivel de stres. 90% dintre femei dezvolta pana la varsta de 30 de ani stadiile incipiente ale celulitei, aparitia acesteia fiind dictata de hormonii sexuali feminini. Foarte rar apare celulita si la barbati.

Cum apare celulita?
Pielea are trei straturi importante, cel mai profund fiind hipodermul care reprezinta sediul tuturor transformarilor care stau la baza dezvoltarii acestei afectiuni estetice. Hipodermul este alcatuit in cea mai mare parte din celule grase dispuse in staturi uniforme, strabatute de fibre de conexiune, vase sanguine si terminatii nervoase. Aportul sanguin este esential in buna functionare a acestui tesut, ca de altfel a tuturor tesuturilor din organism. Scaderea fluxului de sange si implicit de oxigen determina in timp aparitia unor transformari degenerative la nivelul fibrelor de colagen (fibre de conexiune) care isi schimba structura, isi pierd elasticitatea si se transforma in minicorzi fibroase ce nu vor mai permite tesutului gras sa-si pastreze uniformitatea. Acesta va fi organizat sub forma de "noduli" delimitati de tesut fibros, pediculii vasculari sunt comprimati iar aportul sanguin este scazut. Uneori zonele de celulita sunt dureroase fapt ce se explica prin compresiunile care se exercita de catre dispozitia nodulara a grasimii asupra terminatiilor nervoase din piele. In conditiile lipsei de oxigen celulele grase izolate in aceste formatiuni nodulare vor intensifica procesele de lipogeneza, adica vor sintetiza si mai multe grasimi care se acumuleaza in interiorul celular, cu cresterea consecutiva a volumului lor. Epurarea celulara este deficitara, produsii toxici se acumuleaza local, intoxicand celulele inconjuratoare.

Stadiile celulitei
Celulita are 4 stadii de dezvoltare. Celulita de stadiu 1 dispare in proportie de 100%, intr-un numar minim de sedinte si de obicei nu necesita combinarea mai multor terapii. Celulita de stadiu 2 necesita un numar mai mare de sedinte de tratament, combinatiile sunt binevenite, iar perioada de tratament este mai indelungata. Involutia celulitei de obicei se face gradual, ca si evolutia, stadiile superioare de celulita trecand treptat, sub influenta tratamentului, prin stadiile incipiente pana la disparitia totala. Stadiile 3 si 4 de celulita necesita si mai mult efort terapeutic si de cele mai multe ori se obtine doar o involutie a aspectului, adica o regresie a gradului celulitei, si in nici un caz disparitia totala a acesteia.

Evolutia celulitei
Evolutia celulitei nu este neaparat ascendenta adica o data instalata va evolua obligatoriu spre ultimul stadiu. Cel mai frecvent celulita se instaleaza in jurul varstei de 28-30 de ani iar daca nu exista excese alimentare sau hormonale importante poate stagna in stadiul 2 de dezvoltare foarte multi ani. Cu cat timpul scurs de la instalare este mai mare cu atat rezultatele terapiilor anticelulitice vor fi mai limitate, indiferent de combinatii sau durata lor.

Tratamentul celulitei
Ideal este ca orice femeie care observa instalarea primelor semne de celulita sa urmeze terapiile necesare pentru ca rezultate foarte bune vor apare in scurt timp, costurile vor fi minime iar intretinerea ulterioara este reprezentata de 1-2 sedinte lunare, care din punct de vedere financiar sunt la indemana oricui.
Terapia anticelulitica trebuie initiata si controlata de o persoana competenta care cunoaste si intelege mecanismele de producere ale celulitei. Abuzurile de orice fel, chiar si in acest domeniu poate produce efecte adverse de ordin estetic sau mai grav. Toate tehnicile de tratament anticelulitic sunt recomandate a fi urmate concomitent cu diete alimentare si program de exercitii fizice. Recomandarea dietelor alimentare sunt numai apanajul medicilor in general, a medicilor nutritionisti in special, si in nici un caz a persoanelor neavizate sau neinstrute in domeniu medical. Dietele alimentare de excludere totala a unor alimente sau diete recomandate unor persone cu anumite carente sau patologii asociate, pot avea efecte negative asupra starii generale de sanatate a individului.

mami de minuni hjarta

#5 2008-03-25 12:52:36

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

celulita este o inflamare a tesutului, prin acumularea de grasimi in celula.
auze:
- sedentarismul (rezulta circulatia proasta),
- alimentatia necorespunzatoare (exces de dulciuri, grasimi),
- metabolismul intr-o anumita perioada si modificarile hormonale (la pubertate, de exemplu: se depune stratul de grasime pe coapse odata cu schimbarile hormonale care pregatesc oragnismul femeii pt fertilitate si, deci, pt a suporta o sarcina; se constituie "rezerve"),
-  rasa si factorul ereditar (de exemplu, persoanele de culoare au un strat adipos mai dezvoltat, datorita evolutiei intr-un cadru de viata ostil (aceeasi nevoie de a aacumula "rezerve", nevoie de durata, inscrisa in codul genetic); la unele subrase negroide din africa, acest strat este exacerbat cu totul (solduri si fese enorme la femei - steatopigie stiam ca se cheama). la europeni, intervine si factorul ereditar (daca bunica/mama mea a avut solduri mai "sanatoase", atunci e foarte probabil sa am si eu predispozitia)

or ami fi si altele... eu atatea stiu acum.

solutii:
1. miscare
2. miscare
3. miscare lol
4. alimentatie sanatoasa si echilibrata, eliminand zaharul, grasimile, aditivii chimici
5. masaj

Ceaiurile si alte produse de slabit NU au efect (sau au efect prea nesemnificativ) asupra celulitei. ceaiurile, saunele si mai stiu eu ce de genul asta scot APA din tesut, nu grasimea... dau impresia ca slabesti, dar nu actioneaza impotriva celulitei.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#6 2008-03-25 12:54:14

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

crema de la ardes insa...aia cu camfor...chiar daca arde de nu poti sta nici cu chilotii pe tine juma de ora...da rezultate.

mami de minuni hjarta

#7 2008-03-25 12:57:53

heimdall
Diamond member

pe aia n-am incercat-o, si Cellulight arde (si inteapa si ustura) si nu mi s-a parut ca face nimic
eu oricum nu stiu pe nimeni sa fi scapat total de celulita odata ce s-a ales cu asa ceva
o prietena mi-a zis ca mama ei ar fi scapat renuntand total la zahar, dar parca nu-mi vine a crede... oricum si eu vreau sa ma las si sa pap doar miere

#8 2008-03-25 13:06:05

navamalyka
New member
Inregistrat: 2008-03-17

taare faza cu crema smile aia cu camfor, o sa incerc. faza cu zaharul n-o cred cat oi trai, dintr-un singur motiv: din cate stiu eu, cauza principala pentru celulita e excesul de grasime - lipide, iar zaharurile is glucide, care se consuma foarte usor. ca sa scapi de celulita, trebuie sport, masaj, electrostimulare si atentie la ce bagi in gura smile

off-topic: suuuper poza, eu_vreau!

#9 2008-03-25 13:19:18

naturalbody
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-11-07

Eu mai particip si la prezentari de moda, si credeti-ma ca si cele mai slabe manechine au celulita pe partea din spate a piciorului... urat ! Eu fac masaj la greu si aerobic...si trebuie si apa excesiv de multa (mie asa mi-a zis antrenoarea..)

#10 2008-03-25 19:24:17

cristian_elena
Full member
Inregistrat: 2008-01-08

aceeasi problema cu celulita de pe abdomen am si eu sad
din fericire fac miscare zilnic,mananc foarte putin si seara nu mananc deloc,fac abdomene in fiecare seara cate 20(k obosesc repede din cauza ei si fac si eu cat pot tongue )
eu zic k e normal sa fac 20 in fiecare seara,adik sa nu imi solicit corpul prea mult,zic eu.
imi fac masaje cu crema in fiecare seara pe picioare,pe fese,solduri si bineinteles si abdomen(k acolo am mai mult) hmm

Ultima oara a fost editat de cristian_elena (2008-03-25 19:24:54)

hjarta  IUBESC SI SUNT LA FEL DE IUBITA  hjarta

#11 2008-03-25 21:06:18

innana
Sr. member
De la: Cluj
Inregistrat: 2006-08-15
Site

eu fac aerobic de 5-6 ori pe saptamana si fac masaje intense cu tot felul de creme. am pt fermitate si anticelulitice. si chiar se vad rezultate...ma masez in fiecare seara si cand am timp si dimineata. daca te ti de treaba poti sa ameliorezi si sa reduci aspectul urat de coaja de portocala...

Cu zambetul pe buze...

#12 2008-03-26 10:07:24

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

navamalyka a scris:

taare faza cu crema smile aia cu camfor, o sa incerc. faza cu zaharul n-o cred cat oi trai, dintr-un singur motiv: din cate stiu eu, cauza principala pentru celulita e excesul de grasime - lipide, iar zaharurile is glucide, care se consuma foarte usor. ca sa scapi de celulita, trebuie sport, masaj, electrostimulare si atentie la ce bagi in gura smile

off-topic: suuuper poza, eu_vreau!

medical nush sa-ti explic (desi imi amintesc, vag, o explicatie biochimica conform careia se transforma glucidele in lipide), dar iti spun sigur ca in medicina alternativa principalele vionovate pt depozitele adipoase de orice soi sunt glucidele (ca energie.... e si aici o teorie lunga... si verificata). deci eu chiar cred in faza cu renuntat la glucide... doar ca... te dezechilibrezi mai urat in alte "coltisoare" de oragnism daca mananci numai proteine si lipide... deci, chiar daca o fi valabila, n-as incerca asta ca metoda de slabit....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#13 2008-03-26 10:22:30

heimdall
Diamond member

... si nu zice nimeni sa renunti la toate glucidele, ci doar la cele rapide (zahar si derivate), poti sa mananci legume, fructe, cereale integrale... eu nu cred ca moare nimeni fara zahar

#14 2008-03-26 15:00:44

Paws
Sr. member
De la: everywhere and nowhere
Inregistrat: 2008-02-28

am vazut reclama l Nivea my silhouette. a incercat cnv ? eu nu am celulita, dar am vazut k face pielea mai ferma si incetineste regenerarea celulelor tesutului gras...interesant wink vedeti aici http://www.nivea.ro/highlights/int_prod … silhouette

Go confidently in the direction of your dreams ! Live the life you've imagined !

#15 2008-03-26 15:02:51

heimdall
Diamond member

eu am avut Goodbye cellulite, nu e buna de nimic, nu mai iau nimic de genul asta de la Nivea...

#16 2008-03-26 15:03:16

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

eu am putina celulita pe bulanase si mi-am luat o crema de la tis farmaceutic, lipogel anticelulitica. contine colagen si cafeina, e destul d eok, cred ca incep sa se vada schimbari(asta daca nu sunt eu paranoica) nu e mult si merita incercata;)

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#17 2008-03-26 15:10:16

heimdall
Diamond member

foarte bun e si Supliform, si foarte ieftin

#18 2008-03-26 15:12:20

Paws
Sr. member
De la: everywhere and nowhere
Inregistrat: 2008-02-28

mihaela, de cand o folosesti ? se gaseste si in farmacii ? si cat costa ? ms puss

Go confidently in the direction of your dreams ! Live the life you've imagined !

#19 2008-03-26 15:15:22

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

se gaseste in farmacii, o folosesc cam de 2 saptamani, am tot de la tis farmaceutic si crema antivergeturi(dar ale mele sunt vechi si incapatanate) dar mi se pare ok ca pret cantitate si mi se par ca se vad rezultate. pentru 400 ml crema, 16 lei. e romaneasca si am ami citit pareri destul de bune pe net...eu ti-o recomand, sper sa-ti faca bine

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.