homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Despre anticonceptionale

#1 2008-03-26 09:33:58

bluebaby
New member
Inregistrat: 2008-03-26

despre anticonceptionale

As dori sa stiu care sunt analizele de sange care trebuiesc facute pt anticonceptionale.

Multumesc anticipat.

#2 2008-03-26 09:36:49

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Re: despre anticonceptionale

vrei sa incepi sa iei ac.sau iei de o anumita perioada.daca te gasesti in prima situatie nu sunt necesare analizele smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#3 2008-03-26 09:38:15

bluebaby
New member

Pai vreau sa incep sa iau. Nu am mai luat pana acum. Doctorita mi-a spus ce analize trebuie sa fac, dar nu le mai stiu pe toate si mi-e rusine s-o sun si s-o intreb.

#4 2008-03-26 09:43:59

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

ok ele nu sunt necesare cand incepi sa iei .trebuiesc facute dar dupa primele 6 luni de utilizare.eu fac urmatoarele analize:glicemie,TGO,TGP,colesterol total,HDL,LDL,trigliceride ,timpul quick

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#5 2008-03-26 12:48:12

minimoni
Full member
Inregistrat: 2007-12-28

crezi ca s-ar supara medicul sa-l intrebi din nou? eu zic ca e indicat sa mergi sa-l intrebi  din nou....

ca sa iti dai seama ca esti prost trebuie sa te duca capul!

Publicitate

loading...

#6 2008-03-26 17:45:12

bluebaby
New member

nu neaparat ca s-ar supara, dar banuiesc ca trebuie sa mai platesc o consultatie..ceea ce costa

evilpink ms mult, banuiesc ca astea trebuie sa le fac si eu..mi-a dat sa fac analize pt a vedea ce tip de anticonceptionale imi sunt potrivite. tu ce anticonceptionale iei?

#7 2008-03-26 17:48:03

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

bluebaby, eu ma gandesc ca poate ti-a zis sa faci testare de hormoni...nu stiu...mai bine te mai duci sa mai intrebi o data...eventual sa-ti noteze pe o foaie (asa ar fi normal...nici eu nu as retine toate denumirile astea, mai ales daca ti-a dat mai multe analize).

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#8 2008-03-26 17:55:20

bluebaby
New member

pai da, dar cum am spus si mai sus ar insemna sa mai platesc inca o consulatie pt asta..inca una pt cand ii duc rezultatele..si tot asa..
in principiu ea a zis ca trebuie sa le fac pe cele obligatorii(care trebuiesc facute in luna in care te-ai nascut, de la ministerul sanatatii, doctorita mi-a si spus care sunt dar nu le mai stiu:() si inca 3. Iar problema mea majora este ca nu pot sa merg la medicul de familie si sa-i spun ca imi trebuiesc rezultatele pt anticonceptionale(suntem prieteni de familie:(). Pt asta mi-ar fi trebuit sa stiu.

#9 2008-03-26 18:06:20

Andreea86
Hero member

de obicei nu se fac analize inainte de a lua anticonceptionale. analizele obligatorii si cele care a zis eveilpink sunt de fapt pentur a vedea daca esti sanatoasa si daca nu cumva ai anumite probleme de sanatate care pot afecta administrarea anticonceptionalelor (de ex probleme cu ficatul) sau dupa 6 luni de anticoncpetionale daca nu ai aparut anumite probleme. Asa ca nu vad cum din analize ar vede ce antibebe ti se potrivesc....doar daca faci testarea de hormoni (sa vezi de exmplu ce hormoni sunt la tine in limite normale si care nu, ca sa le suplimenteze prin anticonceptioanale)...dar doctoressa a zis ca nu e necesar asa ceva inainte de a prescrie antibebele. Din cauza asta am zis sa mai intrebi o data...ca...nu stim nici noi ce sa-ti zicem...ce anume a vrut doctorita ta sa vada. Nu stiu...nu ai un numar de telefon sa o suni? practic nu e o consultatie sa mai trebuiasca sa platesti...in 1 minut a terminat....iti scrie o lista cu ce analize trebuie sa-ti faci si atat.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#10 2008-03-26 18:12:06

bluebaby
New member

pai sa incerc asa sa vad ce zice. ea nu mi-a zis nimic ca ar trebui sa fac analizele dupa 6 luni:-?? pt moment mi-a dat marvelon28 (pt ca e prima data cand iau anticonceptionale). cat timp trebuie sa iau, inainte de un act sexual, pt a nu ramane insarcinata? tu ce anticonceptionale iei?

#11 2008-03-26 18:28:19

Andreea86
Hero member

se fac analize dupa 6 luni ca sa vezi daca nu cumva au afectat cu ceva anticonceptionalele (de exemplu daca iese la analize ca sunt probleme cu ficatul  iti va da doctorul si un hepatoprotector...daca sunt alte probleme mai grave ori chimba anticonceptionalele, ori va schimba metoda de contraceptie).
Daca le iei din prima zi de menstruatie esti protejata din prima zi. Daca le iei incepand cu alta zi esti protejata dupa 7 zile (7 pastile inghitite).
Eu acum iau desorelle, dar incepand cu luna viitoare voi lua si eu tot marvelon 28.

Ultima oara a fost editat de Andreea86 (2008-03-26 18:30:45)

hjarta Eu si puiu hjarta

#12 2008-03-26 18:33:51

bluebaby
New member

ms mult pt raspunsuri. si acum ma intreb de ce oare mi-a dat de acum sa fac analize:-??..ca inca nici nu am inceput sa le iau ca mai e pana ce trebuie sa-mi vina.

#13 2008-03-26 18:39:24

Andreea86
Hero member

cu placere. smile nici noi nu stim de ce ti-a dat acum sa faci analize. ai vazut ca si evilpink a zis ca nu-s necesare daca de abia acum incepi sa le iei. Dar cine stie, poate vrea sa fie sigura ca esti sanatoasa si nu ai vreo boala care sa fie agravata de anticonceptionale? sau poate in urma consultatiei a vazut vreun semn de intraebare ceva...si vrea sa afle. nu avem noi de unde sa stim, de asta am zis ca ar fi bine sa o intrebi exact ce analize trebuie sa faci.

hjarta Eu si puiu hjarta

#14 2008-03-26 18:51:00

oana16
Sr. member
De la: capitala culturara
Inregistrat: 2007-04-21

sunt necesare analizele dupa 6 luni de cand iei anticonceptionalele neaparat? cand faci anlizele de la stat  se vede in ele ca folosesti antibebe?

Iubirea e un lux ce nu si-l permite toata lumea

#15 2008-03-26 19:01:37

Andreea86
Hero member

oana, e bine sa le faci ca sa nu ai cine stie ce probleme de la ele si tu sa nu stii. si nu se vede in analizele simple ca folosesti antibebe (deci nici in cele de la stat). doar daca testezi hormonii, acolo se vede...in rest nu.

hjarta Eu si puiu hjarta

#16 2008-03-26 23:44:08

little butterfly
Membru

buna..as dori sa va intrb si eu cate ceva despre aceste pastile...as dori sa iau si eu..dar nu prea ma pricep si nu stiu care ar fi cele mai potrivite

#17 2008-03-27 00:01:59

Andreea86
Hero member

little butterfly, cel mai bine este sa te duci la un cabinet de planning familiar si acolo in urma unor intrebari doctorul iti va prescrie anticonceptionalele care iti sunt tie potrivite. nimeni aici pe forum nu-ti va zice sa iei o anumita marca de anticonceptionale, pentru ca organismul difera si ceea ce mie mi se potriveste tie iti poate face rau. Daca mai ai alte intrebari si te pot ajuta, cu mare placere... smile

hjarta Eu si puiu hjarta

#18 2008-03-27 00:11:21

little butterfly
Membru

dar probl e k nu as vrea sa afle mama si mie teama sa ma duc la medicul de familie..

#19 2008-03-27 00:15:18

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

pai nu tre sa mergi la medicul de familie...si nici cu mamica de mana...te duci doar tu...sau daca vrei poti mg si cu iubitul...

happy with him...inlove with him...puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.