homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ovare micropolichistice-3

#39 2011-07-07 21:19:59

S1m0n1ca
Membru
Inregistrat: 2011-07-07

Re: Ovare micropolichistice

Buna, as avea si eu nevoie de un sfat sau macar de o incurajare.
In luna decembrie 2010 am hotarat impreuna cu sotul, ca familia are nevoie de un nou membru. Drept urmare am renuntat la contraceptie. Foloseam nuva ring de aprox. 9 luni. Am luat miligest 1an jumate, cu pauze la 6 luni, insa ma simpteam foarte rau de la aceste pastie. Toate buna si frumoase pana in luna feb cand am avut ultima menstra. Am sperat ca e o sarcina si am avut grija sa fac totul ca la carte. Insa dupa multe teste de sarcina negative si o absenta a menstruatiei de 5 luni, mi-am luat inima-n dinti si m-am dus la ginecolog. Ovare micropolichistice si edometru 2mm. Mi-a spus ca mai de vreme de 6-8 luni n-am nici o sansa sa raman insarcinata. mi-a dat tratament cu arefam, insa am luat cat sa imi provoace o noua menstra pt a putea face niste analize hormonale.
programare la edocrinolog am tocmai in aug, si pe mine chinuie intrebarea daca chiar atat de mult dureaza sa imi reglez ovulatia. chiar nu exista nici o sansa sa raman insarcinata intre timp?
Doamna doctor mi-a zis ca fara stimulare ovariana nu am nici o sansa, insa mi-e cam frica pt ca la mine in famile cat si in a sotului sunt multe perechi de gemeni, si oricat de mult imi doresc un copil, nu cred ca sunt pregatita pt 2 dintr-un foc.... smile

voi ce parere aveti?

#40 2011-07-07 21:53:32

mikado
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-01-29

nu e musai daca faci stimulare sa rezulte si gemeni...din pacate sindromul ovarelor polichistice este o cauza  de infertilitate, care poate fi  rezolvata prin stimulare (inducerea ovulatiei)  goodluck

.

#41 2011-07-21 23:54:07

oxxxy
Membru
Inregistrat: 2011-07-21

De cand ma stiu am avut menstruatie neregulata....in ultimul timp vine doar cu tratament....si am si ovare micropolichistice.....iau Utrogestan....ce credeti?am sanse de bebe sau trebuie sa fac investigatii mai amanuntite?S-a confruntat cineva cu problema asta?
Va rog mult sa nu uitati sa-mi raspundeti

#42 2012-02-01 08:46:52

paladeroxana
Membru
Inregistrat: 2012-02-01

buna! sunt noua pe aici:). In urma cu o saptamana am fost la mediul meu ginecolog, deoarece incerc de 3 luni sa raman gravida si nu am reusit, tin sa precizez ca am 23 de ani, iar menstruatia este destul de regulata. In urma unui ecograf mi s-a spus ca am ambele ovare micropolichistice si ca sigur nu am avut ovulatie si mi-a dat sa iau diane 35 timp de 3 luni de zile. Inca nu am inceput sa iau antionceptionalele, insa am trecut direct pe ceaiuri si bai din plante.
Poate sa imi dea cineva un sfat ce sa fac in continuare?

#43 2012-02-01 12:42:56

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

nu prea stiu sa aiba efect tratamentele naturiste. daca nu vrei sa iei AC, poti incerca sa iti monitorizezi ovulatia (teste, secretie, temperatura ori ecografic - cel mai sigur). daca nu ovulezi, va fi nevoie sa faci tratamentul prescris de medic.

Publicitate

loading...

#44 2012-02-01 13:28:55

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

nu se poate spune ca nu ai ovulatie doar dupa aspectul ovarelor  spranceana
incearca sa faci o monitorizare echografica pentru a te lamuri daca ovulezi sau nu.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.