homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-150

#2832 2009-04-09 20:30:28

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

alina 28 a scris:

scuze nu stiam ca inseamna ca tip.

inseamna ca nu ai citit regulamentul tongue

#2833 2009-04-09 20:42:51

alina 28
Full member
Inregistrat: 2008-09-14

nu in totalitate.

#2834 2009-04-09 21:33:59

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

Crssy85 a scris:

Lili, exista si varianta cand sotul are meritul, adik 2  spermatozoid  fecundeaza ovulul si rezulta gemeni identici; dak femeia elibereaza 2 ovule, atunci rezulta gemeni in saci diferiti ( ca la fleurette ) si nu sunt identici.

da-mi voie sa te contrazic: NICIODATA un ovul nu va fi fecundat de doi spermatozoizi. gemenii identici rezulta dintr-un singur ovul fecundat de un singur spermatozoid. ulterior zigotul format se rupe in doua, rezultand doi embrioni.
daca tatal ar participa cu 2 spermatozoizi  wow ar rezulta un zigot (viitor bebe) cu 23+23+23 cromozomi (ar fi un mutant). iar daca ar rezulta din aceasta combinatie gemeni cati cromozomi ar avea copiii? 34-35? normal sunt 46...
a... am uitat sa-ti spun... eu sunt biolog.... chicot

maryland, merci din suflet, si mai am o intrebare: daca in lunile de serviciu (august 2008 -februarie 2009) am castigat cate 500 lei intr-un proiect Phare, acesti bani se iau in calculul indemnizatiei? ca secretara la noi nu a stiut sa-mi raspunda...

Ultima oara a fost editat de lili pala (2009-04-09 21:36:56)

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#2835 2009-04-09 22:50:46

fleurette
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-09-29

asa e lili, am vazut si eu asta dumin la emisiune aia pe  national georgafic "in pantec", sincer si eu stiam asa cum a zis crssy, dar vezi ca stiam gresit  wink ... sa sti ca inca mi-e bine si sper sa fiu asa pana la capat, desi la incep eram putin speriata, acum m-am resemnat si trag de fiare ca sa am muschi sa-i tin pe amandoi  dance

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#2836 2009-04-10 07:21:45

bucklucica
Hero member
Inregistrat: 2009-01-26

Neata!Pentru mine nu conta prea tare, mai exact nu conta deloc cum aveam gemenii...mi-ar fi placut si atat, desi sunt constienta ca ar fi fost f greu.Felicitari, Fleurette pt bbii tai, sa-ti ajute Dumnezeu sa ai sarcina usoara si bbi sanatosi!
Draga Lili pala, nu trebuie sa fim toate biologi, eu am alta meserie si sunt buna la ceea ce fac, poate fiecare din noi e buna in ceea ce si-a ales sa faca in viata, nu?Eu nu ma pricep la genetica, la chestiile astea cu cromozomi. Crssy si-a dat cu parerea nu a gresit cu nimic.Si pana la urma fiecare poate sa vada "in pantec"(nu stiam ca a aparut si cu gemeni, o sa-l caut pe net sa-l vad si eu), fara sa fie neaparat biolog.De multe ori este bine sa-i lasi
omului speranta, chiar daca pare un lucru imposibil...asta e parerea mea...simtita pe propria piele...smile.
puss la burtici si o zi frumoasa!!!

Eric 3 ani si 7 luni
Nicholas, fratior de Eric, posesor de 3 dinti...

Publicitate

loading...

#2837 2009-04-10 09:17:13

maryland
Sr. member
De la: New York
Inregistrat: 2008-12-05

lili pala a scris:

Crssy85 a scris:

Lili, exista si varianta cand sotul are meritul, adik 2  spermatozoid  fecundeaza ovulul si rezulta gemeni identici; dak femeia elibereaza 2 ovule, atunci rezulta gemeni in saci diferiti ( ca la fleurette ) si nu sunt identici.

da-mi voie sa te contrazic: NICIODATA un ovul nu va fi fecundat de doi spermatozoizi. gemenii identici rezulta dintr-un singur ovul fecundat de un singur spermatozoid. ulterior zigotul format se rupe in doua, rezultand doi embrioni.
daca tatal ar participa cu 2 spermatozoizi  wow ar rezulta un zigot (viitor bebe) cu 23+23+23 cromozomi (ar fi un mutant). iar daca ar rezulta din aceasta combinatie gemeni cati cromozomi ar avea copiii? 34-35? normal sunt 46...
a... am uitat sa-ti spun... eu sunt biolog.... chicot

maryland, merci din suflet, si mai am o intrebare: daca in lunile de serviciu (august 2008 -februarie 2009) am castigat cate 500 lei intr-un proiect Phare, acesti bani se iau in calculul indemnizatiei? ca secretara la noi nu a stiut sa-mi raspunda...

lili cred ca trebuie sa completezi un formular separat pt fondurile alea...
nu ma pricep
si la mine e o sit mia speciala...eu am cartea de munca la firma la care lucrez si mai am un contract de colaborare in alta parte...o sa se cumuleze veniturile dar trebuie sa completeze ambele firme platitoare actele pt indemnizatie...
daca ai avut cu cei de la PHARE contract nu cred sa fie vreo problema  puss

#2838 2009-04-10 10:14:30

lili pala
Sr. member
Inregistrat: 2007-06-17

bucklucica a scris:

nu trebuie sa fim toate biologi, eu am alta meserie si sunt buna la ceea ce fac, poate fiecare din noi e buna in ceea ce si-a ales sa faca in viata, nu?Eu nu ma pricep la genetica, la chestiile astea cu cromozomi. Crssy si-a dat cu parerea nu a gresit cu nimic.Si pana la urma fiecare poate sa vada "in pantec"(nu stiam ca a aparut si cu gemeni, o sa-l caut pe net sa-l vad si eu), fara sa fie neaparat biolog.De multe ori este bine sa-i lasi
omului speranta, chiar daca pare un lucru imposibil...asta e parerea mea...simtita pe propria piele...smile.
puss la burtici si o zi frumoasa!!!

departe de mine gandul de a rade sau a certa pe cineva... eu ma gandeam ca explicatia pe care am dat-o o va multumi si-i va satisface curiozitatea... nicidecum nu am  vrut sa "ma dau mare" ca stiu ceva ce ea nu stie corect...
doamne fere... eu intru aici cu mare drag sa vorbesc cu voi si chiar daca stiu ceva teorie, am avut multe de invatat din experienta voastra... nu stiu de ce te-ai "zburlit"  dumbom asa... puss  puss  puss

Mami de Stefanici si Mirunica -pentru poze vizitati blogurile
http://stefanici.blogspot.com
http://emiruna.blogspot.com
59.7 kilograme afurisite! Hai inca - 3 kile !

#2839 2009-04-10 10:15:58

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

bucklucica a scris:

Multumesc mult, Maryland si Love_t pentru sfatul cu statul pe spate...o sa incerc sa stau mai mult pe partea stanga...desi nu o sa vad prea bine la tv...smile.
Love_t, sigur ti-a iesit bine morfofetala, stai linistita...puss
M-am programat si eu pentru morfo dupa Paste, sper sa fie bine.Si-a luat avant la crescut juniorul meu, eram ingrijorata ca nu iesea prea bine la dimensiune inainte, dar acum, la 14 saptamani si 4 zile cand am facut ultimul echo avea 10,53 cm, ceea ce e bine.
puss

Mi-a iesit bine morfofetala dar ma chinui sa o citesc si nu gasesc pe nicaieri pe net termenii medicali... offf

Zice asa:
Numarul de copii: unul
Prezentare: aici sice ca se misca copilul
Lichidul amniotic: in bune cantitati
Placenta: habar nu am ce scrie dar a zis ca e bine si e situata sus.
Bataile inimii: 138

Apoi este o lista cu creier, coloana vertebrala, inima, torace, peretele abdomenului, rinichi, vezica,cordonul ombilical si sunt bifate toate, adica sunt la locul lor.

Si apoi e partea grea...

BPD 57,1 mm
HC ( asta am inteles, cica perimetrul capului ) 217,8 mm
AC ( perimetrul abdomenului?!?!) 194,5 mm
FL (habar nu am) 43,3
HL ( humerus) 36,9 mm
Radius 33,5 mm - 38,3 mm
Tibia 33,9 mm
Fibula 37,9 mm

Greutate 660 ed grame =/- 163 grame.

Si cam atat... nu ati inteles nimic, asa-i? rotfl

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#2840 2009-04-10 10:18:03

Joo
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-08-12

buna dimineata fetele
Din pacate ieri nu am avut posibilitatea sa intru pe net. am recuperat postarile voastre

puss puss

aceasta analiza nu este facuta de medicul tau ginecolog? inca nu am apucat sa ma documentez cu privire la ea smile adica nu prea inteleg de ce nu ti-a citit la primirea rezultatului

Ultima oara a fost editat de Joo (2009-04-10 10:20:47)

Are mami 2 papusele, Emma si Natalia hjarta hjarta

#2841 2009-04-10 11:14:19

bucklucica
Hero member

Love_t, eu cred ca e totul bine, nu ma pricep sa interpretez asa ceva...smile...nu am prea inteles nimic, pe bune, dar zic ca daca era ceva aiurea iti zicea dr.Felicitari si sarcina usoara pana la capat!puss
Lili, nu m-am "zburlit" deloc, pur si simplu ti-am sugerat ca eu vreau sa traiesc cu speranta ca pot sa am gemeni...smile.Ma bucur ca ne-ai lamurit in privinta asta, dar uite ce am gasit aici...www.kidz.ro/articol/Preconceptie/1643/Imbunatateste-ti-sansele-de-a-avea-gemeni.html
Acum zi-mi si mie daca sunt nebuna...bang...puss

Eric 3 ani si 7 luni

#2842 2009-04-10 11:17:22

sunshine16
Banat
Site

Merci Bucklucica!
Doctorul a zis ca totul este ok si ca bebelina e f bine dezvoltata.

Sarcina usoara iti doresc si tie!
Si tuturor femeilor, sa aibe o sarcina usoara asa cum am eu  majoreta  majoreta

Off topic... ce zodie esti Bucklucica? tongue

#2843 2009-04-10 11:24:32

maryland
Sr. member

bucklucica a scris:

Love_t, eu cred ca e totul bine, nu ma pricep sa interpretez asa ceva...smile...nu am prea inteles nimic, pe bune, dar zic ca daca era ceva aiurea iti zicea dr.Felicitari si sarcina usoara pana la capat!puss
Lili, nu m-am "zburlit" deloc, pur si simplu ti-am sugerat ca eu vreau sa traiesc cu speranta ca pot sa am gemeni...smile.Ma bucur ca ne-ai lamurit in privinta asta, dar uite ce am gasit aici...www.kidz.ro/articol/Preconceptie/1643/Imbunatateste-ti-sansele-de-a-avea-gemeni.html
Acum zi-mi si mie daca sunt nebuna...bang...puss

stiu ca pe siteul ala scrie asa dar chiar nu e corect...in momentul in acre ovulul e fecundat se formeaza ca o bariera la exterior care il fereste de a mai fi fecundat o data...
divizarea oului in doi embrioni se face dupa cateva zile de la fecundare....si depinde doar de mostenirea genetica a femeii...
doi spermatozoizi nu vor fecunda niciodata acelasi ovul
plus ca presupunand ca ai dreptate...nu ar mai fi identici...pt car avea material genetic diferit provenit de la doi spermatozoizi...ar fi niste mici mutanti pt ca nici neidentici nu ar fi...

#2844 2009-04-10 11:33:30

bucklucica
Hero member

Love_t, sunt in zodia taurului, sunt nascuta pe 8 mai.Tu in ce zodie esti?puss
In familia noastra, respectiv ramura sotului, copiii sunt toti tauri...sotul meu mai are un frate nascut pe 19 mai si o sora pe 2 mai, iar el e pe 16 mai.Prietena fratelui, cu care sunt sigura ca se va casatori este tot taur...iar parintii lui sunt amandoi balante...si acum urmeaza bbl nostru...balanta...spre bucuria lor...smile...
Uite ceva pentru tine... http://www.sarcina-nasterea.ro/sarcina- … i.html...e perfecta bebelina ta...sper sa fim si noi asa fericiti...puss
Maryland, crede-ma ca nu ma pricep deloc la asta, dar am citit pe net tampeniile puse acolo...nu vreau sa mi se dea dreptate...vreau doar sa ma lamuresc daca poate fi sau nu asa...Ca si eu am vazut la Discovery chestia de care spui tu, ca dupa ce intra un spermatozoid nu mai poate intra altul...si tocmai de aia nu mai inteleg nimic... kapitulation

Ultima oara a fost editat de bucklucica (2009-04-10 11:38:53)

Eric 3 ani si 7 luni

#2845 2009-04-10 11:35:57

maryland
Sr. member

si eu sunt taur  pe 27 aprilie  big_smile

#2846 2009-04-10 11:59:09

sunshine16
Banat
Site

bucklucica a scris:

In familia noastra, respectiv ramura sotului, copiii sunt toti tauri...sotul meu mai are un frate nascut pe 19 mai si o sora pe 2 mai, iar el e pe 16 mai.Prietena fratelui, cu care sunt sigura ca se va casatori este tot taur...iar parintii lui sunt amandoi balante...si acum urmeaza bbl nostru...balanta...spre bucuria lor...smile...
Uite ceva pentru tine... http://www.sarcina-nasterea.ro/sarcina- … i.html...e perfecta bebelina ta...sper sa fim si noi asa fericiti...puss
Maryland, crede-ma ca nu ma pricep deloc la asta, dar am citit pe net tampeniile puse acolo...nu vreau sa mi se dea dreptate...vreau doar sa ma lamuresc daca poate fi sau nu asa...Ca si eu am vazut la Discovery chestia de care spui tu, ca dupa ce intra un spermatozoid nu mai poate intra altul...si tocmai de aia nu mai inteleg nimic... kapitulation

offtopic  Eu sunt in zodia gemenilor big_smile
E ciudat ca si in familia mea, tot suntem in zodia gemenilor dupa cum urmeaza:
Sora mijlocie 1 iunie
Eu si fratele ( gemeni ) in zodia gemeni 11 iunie
Sora mare 14 iunie

Mama a ratat zodia gemeni cu 2 zile 24 iunie  lol

merci mult pt link, acum o sa il eschid sa il citesc  :k?ra:

Sunt sigura ca o sa fiti si voi asa fericiti! Stai sa vezi cand o sa te lovesca bebele mai tare  chicot

#2847 2009-04-10 12:07:07

freealy25
Full member
Inregistrat: 2007-07-04

buna ziua , fetele mele dragi! puss
bucklucica ...cand ai programare la morfo? si la ce dr?
eu mi-am facut prog. la dr ciufu . pt 8 mai (la 24 de sapt ) ca am inteles ca atunci e cel mai bine sa o faci pt ca are toate organele dezvoltate si nu i s-a format inca stratul de grasime ...asadar se poate vedea f bine .
love ..cam cat a durat morfo? ti-a dat si un cd cu bebe ?
puss pusspuss

Robert-Andrei bebe -Minunea care ne-a schimbat viata!

#2848 2009-04-10 12:29:26

sunshine16
Banat
Site

Pai a durat cam 10-15 minute.
Nu mi-a dat cd cu bebele, am filmat eu ecograful  chicot

#2849 2009-04-10 13:00:56

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

bucklucica a scris:

rodnar  adica eu nu? tongue
eu  stiam ca pt a fi sanse ca sa faci gemeni trebuie sa aiba femeia in neamul ei de sange rude care au nascut gemeni, nu sotii lor.

#2850 2009-04-10 13:32:46

bucklucica
Hero member

Dap, Andrulina... Tu tu...puss...
Freealy, eu merg la dr Tica sa-mi faca, l-am rugat sa faca ceva rapid ca la Love_t sa vada ce si cum, desi el nu face morfo la nimeni.Mi-am permis sa-l rog pt ca suntem cunostinte de multi ani.Cine o dr Ciofu, e din Cta?puss
Love_t, foarte interesanta treaba cu zodiile in familie...smile.Nu stiam ca ai frate geaman.Ati fost in aceeasi casuta?Trebuie sa fie frumos sa mai ai frati sau surori...eu nu am si am tanjit mereu dupa asta...Tu poti avea gemeni, dupa spusele fetelor.Ti-ai dori?puss

Eric 3 ani si 7 luni

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.