homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici-89

#1673 2008-12-13 10:37:48

lauraura
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-10

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

ttenzika a scris:

_alexa_ a scris:

asta stiu, ca nici macar n-o sa ma mai gandesc la cat de urat a fost in spital sau alte amintiri nashpa. sunt absolut convinsa ca o sa uit si cat de mult nu mi-a placut sa fiu gravida big_smile

grater  grater nici eu nu mai vreau gravida grater  grater  grater , nu am inchis un ochi in noaptea asta bang  bang , durere de masea(degeaba am luat eu un algocalmin ca nu a trecut), insomnie,cald, bebe misca,offf si ce e mai grav ca nustiu daca un dentist se va uita la mine grater , astept ora 9 si o iau asa de nebuna pana pe la cabinetele stomatologice bang  bang

naspa cu durerea de masea ,dar eu zic ca nu e bine ca ai luat algocalmin , si cu cabinetul stomatologic e un pic  asa si asa din cate stiu eu in ultimul trimestru nu prea se baga nimeni, ,Nu se face anestezie,daca faci fara  durerea dacaeste prea mare poate provoca contractii mare grija si bafta.Eu am avut un necaz cu o masea dar norocul meu a fost ca eram in trim 2 , cred ca aveam undeva la 6 luni de sarcina . bafta tongue

#1674 2008-12-13 10:51:43

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

nashpa cu dintii neutral eu singurele medicamente pentru dureri pe care le-am luat au fost supozitoarele uscosin big_smile si no spa... atat. am o prietena care vrea sa ramana gravida, si la insistentele mele s-a dus la dentist inainte si si-a rezolvat maselele stricate

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#1675 2008-12-13 11:01:36

lauraura
Full member

_alexa_ a scris:

nashpa cu dintii neutral eu singurele medicamente pentru dureri pe care le-am luat au fost supozitoarele uscosin big_smile si no spa... atat. am o prietena care vrea sa ramana gravida, si la insistentele mele s-a dus la dentist inainte si si-a rezolvat maselele stricate

asa este eu stiu ca in afara de paracetamol,eferalcan(care contine paracetamol),no-spa si scobutil sup sau sau uscosin e acelasi lucru nu se ia nimik in sarcina.A se poate lua antibiotic dar la recomandarea mediculuyi asta e altceva el ti-a recomandat  tongue
)

#1676 2008-12-13 11:15:16

_alexa_
Hero member

nici la recomandarea medicului! mie pentru o infectie la rinichi mi-a dat Nolicin, care-i un antibiotic cu risc crescut in sarcina! evident ca nu l-am luat.
intrebare: poate afecta infectia mea la rinichi pe bebe?

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#1677 2008-12-13 11:37:17

lauraura
Full member

exista unele antibiotice care se pot lua in sarcina ,de ce spun asta?,finei mele i-a gasit ureaplasma ,care se trateaza cu antibiotic iar dr nostru caci avem acelasi dr ginecolog, i-a prescris antibiotice ,dar repet la recomandarea lui , referitor la intrebarea ta nu stiu ce sa zic dar cred ca nu copilul e protejat la el in placenta ,casuta lui, placenta este in fata rinichii in spate  tongue  tongue

Ultima oara a fost editat de lauraura (2008-12-13 11:39:17)

Publicitate

loading...

#1678 2008-12-13 12:01:41

_alexa_
Hero member

antibioticele permise in sarcina sunt cele din gama penicilinelor. eu asa stiu big_smile

#1679 2008-12-13 13:23:46

rh
Hero member
Inregistrat: 2007-01-11

lauraura a scris:

_alexa_ a scris:

asa este eu stiu ca in afara de paracetamol,eferalcan(care contine paracetamol),no-spa si scobutil sup sau sau uscosin e acelasi lucru nu se ia nimik in sarcina.A se poate lua antibiotic dar la recomandarea mediculuyi asta e altceva el ti-a recomandat  tongue
)

te contrazic, lauraura. in sarcina se pot lua mai multe medicamente decit ai enumerat tu, evident la doar la recomandarea doctorului. chiar si algocalminul se poate lua, paracetamol mai putin, doze mici, antibiotice permise in sarcina, utrogestan, duphaston, oscilococcinum, maalox. astea sint cele de care stiu eu. si sint sigura ca sint mult mai multe. asa ca hai te rog sa nu panicam userii care au luat de ex un algocalmin, nu le face bine......

#1680 2008-12-13 13:28:52

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

algocalmin NU in sarcina, aspirina NU in sarcina desi se recomanda daca gravida are o boala cronica spre ex lupus,   paracetamol DA, si unele antibiotice. Din luna a 6-a mai sunt unele care sunt ok.

#1681 2008-12-13 13:49:31

lauraura
Full member

_alexa_ a scris:

antibioticele permise in sarcina sunt cele din gama penicilinelor. eu asa stiu big_smile

uite ce a luat fina mea antibiotic Azitrox iar substanta care o contine sete azitromicina dar repet la recomandarea medicului

#1682 2008-12-13 15:59:00

rh
Hero member
Inregistrat: 2007-01-11

repet, algocalminul comprimate poate fi luat in sarcina, bineinteles in doze mici si la recomandarea doctorului. mie mi s-a prescris cind am avut dureri mari de cap...

#1683 2008-12-13 16:03:02

corneliabuc.
Hero member
Inregistrat: 2006-08-28

_alexa_ a scris:

nici la recomandarea medicului! mie pentru o infectie la rinichi mi-a dat Nolicin, care-i un antibiotic cu risc crescut in sarcina! evident ca nu l-am luat.

evl pierderea sarcinii dar la tine cum este destul de mare sarcina nu se mai pune problema.
fara algocalmin si aspirina in sarcina! paracetamol 1 tb pe zi si nu timp indelungat.

#1684 2008-12-13 16:36:25

SoareleMeu
Hero member

_alexa_ a scris:

tu ai spus ca te-ai unflat la fata, ai si infectie la rinichi .. cu tensiunea cum stai ? e semn de peeclapsie. nu vreau sa te ingrijorez. poate afecta. erau multe femei internate cu mine la maternitate si aveau infectie la rinichi.

#1685 2008-12-13 16:52:34

_alexa_
Hero member

cu tensiunea stau bine, nu mai tin minte exact cat mi-a zis ca am, dar a zis ca-i ok
cu rinichii am probleme de multi ani, dar acum in sarcina am facut doua colici. Una in august cand aveam 18-19 saptamani parca, si una pe la 34 d sapt.
m-am gandit si eu la preeclampsie, dar odata cu fata trebuiau sa mi se umfle si mainile si picioarele, ceea ce nu s-a intamplat. Sau cel putin asa am citit eu...
in ce fel poate afecta o preeclampsie copilul? nu prea ma intereseaza de mine... el sa fie ok

#1686 2008-12-13 18:07:52

SoareleMeu
Hero member

_alexa_ a scris:

cu tensiunea stau bine, nu mai tin minte exact cat mi-a zis ca am, dar a zis ca-i ok
cu rinichii am probleme de multi ani, dar acum in sarcina am facut doua colici. Una in august cand aveam 18-19 saptamani parca, si una pe la 34 d sapt.
m-am gandit si eu la preeclampsie, dar odata cu fata trebuiau sa mi se umfle si mainile si picioarele, ceea ce nu s-a intamplat. Sau cel putin asa am citit eu...
in ce fel poate afecta o preeclampsie copilul? nu prea ma intereseaza de mine... el sa fie ok

Preeclapsia este o afectioune a placentei care poate sa fie periculoasa atat pentru mama cat si pentru bebelus. este cea mai periculoasa afectiune in sarcina. Tensiunea si proteinele in urina sunt simtomele cele mai importante. Tensiunea se mareste astfel afecteaza rinichii si ficatul privandul pe bebelus de resursele necesare pentru a supravietui in uter.
De regula apare dupa saptamana 20. Am avut mereu proteine in urina .. de asta m-am interesat. Nu m-am unflat si nu am avut tensiune marita .. dar am fost mereu sub supraveghere.

#1687 2008-12-14 10:44:34

_alexa_
Hero member

tin minte ca ultimul set de analize l-am facut dupa 30 de saptamani si in urina altceva decat acea infectie n-a iesit nimic dubios
hmmm... oricum imi povestea mami ca si ea la fel a patit in ultimele sapt de sarcina. S-a umflat rau la fata. De ieri imi simt si mainile umflate.

#1688 2008-12-14 11:29:28

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

nu ai vazut-o pe nicoleta luciu inainte sa nasca? parca era umflata cu pompa... dar nu avea nimic, asa s-a manifestat la ea ultima perioada de sarcina.
asa ca, eu zic sa stai linistita. daca era preeclampsie banuiesc ca mai aveai si alte simptome in afara de faptul ca te-ai umflat la fata.
ai scos sarea din alimentatie? cica in sarcina se retine mai multa, si ti se pot umfla mainile si picioarele din cauza asta.

#1689 2008-12-14 11:32:58

_alexa_
Hero member

am vazut-o... saraca
eu in general mananc nesarat, mai ales acum
maine imi ies analizele, sper sa fie ok

#1690 2008-12-14 11:52:30

anca13
Full member
De la: Bacau
Inregistrat: 2006-08-15

in ultimele 3 sapt de sarcina aveam picioarele cat butucul stejarului din Borzesti ( ca-i cel mai batran copac). sare nu mancam delok. chiar daca mananci...chiar daca nu , tot te umflii. apa beam cate 3-4l pe zi. si ficmea acum bea apa multa. cred ca ea ma facea sa beau atat. ajunsesem sa nu mai suport. era si ff cald (iunie-iulie) si aveam si casa intoarsa pe dos. eram o epava. materna pt mine a fost vacantza. acolo nu ma deranja nimeni si am revenit si eu la dimensiuni mai umane.

storstark

#1691 2008-12-14 13:14:56

_alexa_
Hero member

aa... si eu am casa varza lol ca am renovat bucataria big_smile (vai ce gresie si ce faianta mishto mi-am luat) si acum mai avem ceva d munk. abea astept sa nasc...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.