Preturi la avorturi-5
- mrn
- Full member
- Inregistrat: 2009-12-21
Re: preturi la avorturi
eh..mai e si cnv de acord cu mn
Impreuna suntem magnifici..separat insa suntem banali..
- ioana_elena
- New member
- Inregistrat: 2010-01-25
salut..vroiam sa va anunt ca vinerea trecuta am facut avort...mi-a dat tratament si anticonceptionale diferite de cele pe care le luam eu inainte..maine ma duc la control ecografic si vroiam sa o intreb pe doctoressa de ce azi mi-a aparut o scurgere maronie..se poate sa fi ramas vreun rest in uter??
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
nu. e normal, atata timp cat nu sangerezi rau.. tu ai ramas gravida cu anticonceptionale ? cum asa?
- AyraBlack
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-29
Apropo de asta, total off-topic, ma uitam zilele astea pe site-uri din America referitor la AC.
Si cele mai multe scriu ca poti uita o pastilea, sau 2, sau 3, ca pe urma trebuie sa iei cate 2, dar nu trebuie protectie suplimentara. Ah, ca daca uiti 4, atunci e recomandat sa ai si o alta metoda de contraceptie.
Si daca intalneam asta doar pe un site, mai ziceam. Mai mult, postinorul la ei (un echivalent) scrie ca poate fi luat in 120 de ore de la actul sexual, cu conditia sa fie luate ambele pastile deodata...
Deci ... ce naiba e asta? Inconstienta?
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Am inteles ca va aparea si la noi o chestie care se cheama pastila de a 5a zi, asta o fi
- AyraBlack
- Sr. member
heimdall a scris:Am inteles ca va aparea si la noi o chestie care se cheama pastila de a 5a zi, asta o fi
Se pare nu este o alta pastila speciala.
http://ec.princeton.edu/pills/plan-b.html
Are exact aceeasi compozitie ca Escapelle-ul de la noi. Numai ca, am citit pe wikipedia, conform unui studiu facut in 2002, pastila are efect pana in a 5-a zi de la contactul sexual, eficienta acesteia scazand la 82%, fata de primele zile, unde este in proportie de 98-100%.
"However, recent research indicates that both doses can be taken at the same time up to 120 hours after unprotected sex. The pills are more effective the sooner they are taken, so take 2 Plan B pills at the same time as soon as possible after unprotected intercourse."
Deci ... inseamna ca se poate.
Si asta, care este fix echivalentul Escapelle-ului nostru pe piata lor.
http://ec.princeton.edu/pills/plan-BOneStep.html
Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-02-03 17:56:04)
- maryahs
- Insomniac member
- De la: de sub tampa
- Inregistrat: 2008-01-07
si mie mi-a spus doctorita de la planning ca daca uit o pastila o pot lua in 24 de ore, nu cum am citit pe aici de 12 ore. eu o singura data am uitat sa iau o pastila si desi nu trecusera 24 de ore, am preferat sa ma protejez suplimentar decat sa risc
iubesc si sunt iubita
- Alex2
- Sr. member
eu momentan stau in america. si vad la tv incontinuu reclame la ac. si oamenii au venit cu urmatoarea idee cretina: baga 3 folii in una singura, iei acea folie incontinuu si iti vine dupa 3 luni ! si reclama e ceva de genu: "nu iti doresti sa ai menstruatie de 4 ori pe an?". pe urma, pastila de a 2a zi aici se da la clinicile de avorturi, nu se poate cumpara de la magazin. de asemenea, la avorturi se prefera pastila aia RU486 pana in sapt 6 de sarcina, care din nou, are o tona de contraindicatii. practic iti provoaca un avort spontan, pe care il faci acasa, la 2 zile dupa ce iti dau ei pastila la cabinet. si ultima chestie, socanta de altfel, se face avort la cerere pana la 6 luni de sarcina. deci se poate fi mai rau decat in romania
- ioana_elena
- New member
- Inregistrat: 2010-01-25
ms mult de incurajare alex..pai am facut tratament cu antibiotice si se pare ca nu si-au mai facut efectul anticonceptionalele...
- AyraBlack
- Sr. member
Alex2 a scris:eu momentan stau in america. si vad la tv incontinuu reclame la ac. si oamenii au venit cu urmatoarea idee cretina: baga 3 folii in una singura, iei acea folie incontinuu si iti vine dupa 3 luni ! si reclama e ceva de genu: "nu iti doresti sa ai menstruatie de 4 ori pe an?". pe urma, pastila de a 2a zi aici se da la clinicile de avorturi, nu se poate cumpara de la magazin. de asemenea, la avorturi se prefera pastila aia RU486 pana in sapt 6 de sarcina, care din nou, are o tona de contraindicatii. practic iti provoaca un avort spontan, pe care il faci acasa, la 2 zile dupa ce iti dau ei pastila la cabinet. si ultima chestie, socanta de altfel, se face avort la cerere pana la 6 luni de sarcina. deci se poate fi mai rau decat in romania
Avortul pana la 6 nu s-a reglementat si la noi? Eu una asa stiam.
Da, am vazut ca mai noi in America dau cu reteta blistere de 84 de pastile
Si se poate lua pastila de a 2-a zi numai din clinicile de avorturi? Ca pe site-uri am vazut ca scrie "no prescription needed if you are above 16/17".
@ioana_elena: si nu te-ai protejat in timpul si dupa tratament suplimentar inca 7 zile? Intreb pt ca tot citind, e o intreaga polemica cu anticonceptionalele si cu antibioticele. Interfereaza, nu interfereaza. Dar ma rog, dupa ce explicatii am vazut ca se dau in America cand omiti pastile sau ceva de genul ... mai bine ma lipsesc.
De aceea e foarte posibil ca la ei, desi se dau anticonceptionale lejer, rata avorturilor sa fie la fel de mare, pentru ca habar nu au cum sa le foloseasca.
Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-02-03 18:53:35)
- Alex2
- Sr. member
eu asa stiu. ca e cu reteta.. poate sunt si fara. la noi se face avort pana la 12 sapt.probabil poti sa faci si mai tarziu daca fatul are malformatii grave sau daca e vreun pericol f mare. dar nu cred ca poti sa faci la cerere. a,si exista si cabinete care lucreaza in ilegalitate, dar sunt foarte multe, care fac avorturi si in trimestrul 3, pana in luna a 8a inclusiv(tot in america ma refer). e groaznic ce se intampla !
- AyraBlack
- Sr. member
Stiam ca faza cu avortul pana la 6 luni daca nu e Romania pt toate cazurile, sigur o sa fie implementata.
Bun, treaca mearga, la 6 luni sa zicem ca este inca mic. De la inceput zic ca nu discutam moral, religios etc. E mai mic ca dimensiuni. Ceea ce inseamna ca pe tine ca femeie nu te "zdrentuieste" atat de mult.
La 8 luni, insa. Nu se aplica procedeul conform iti induce false contractii si dilatare? Si tu de fapt il nasti si-l omoara?
Chiar sunt curioasa.
Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-02-03 20:13:55)
- Alex2
- Sr. member
si la 6 luni se cheama D&E : dilatare +evacuare. dureaza 2 zile. in prima zi se administreaza pastile pentru dilatare, a 2a zi il fragmenteaza si il scoate. o metoda si mai barbara este D&X sau nastere partiala, pentru sarcini in trimestrul 3. dar e foarte dur ce se intampla. nu cred ca pot sa zic tot (o sa imi sara altii in cap) aici, se dilateaza, se scoate tot copilul, mai putin capul. (nu se fragmenteaza, se scoate ca la nastere, numai ca picioarele sunt in fata). pe urma se fac cateva "manevre" (aici nu dau detalii) si iese si capul,care nu mai e intreg. copilul moare practic in timpul "manevrelor".pana atunci e viu. sper sa nu se supere nimeni ca am descris metodele. nu vreau sa provoc certuri. e pur si simplu versiunea medicala.
- cristinaV
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-03-26
vai mi s-a ridicat parul de pe maini,ma inspaimanta tehnicile astea.
- AyraBlack
- Sr. member
Alex2 a scris:si la 6 luni se cheama D&E : dilatare +evacuare. dureaza 2 zile. in prima zi se administreaza pastile pentru dilatare, a 2a zi il fragmenteaza si il scoate. o metoda si mai barbara este D&X sau nastere partiala, pentru sarcini in trimestrul 3. dar e foarte dur ce se intampla. nu cred ca pot sa zic tot (o sa imi sara altii in cap) aici, se dilateaza, se scoate tot copilul, mai putin capul. (nu se fragmenteaza, se scoate ca la nastere, numai ca picioarele sunt in fata). pe urma se fac cateva "manevre" (aici nu dau detalii) si iese si capul,care nu mai e intreg. copilul moare practic in timpul "manevrelor".pana atunci e viu. sper sa nu se supere nimeni ca am descris metodele. nu vreau sa provoc certuri. e pur si simplu versiunea medicala.
Tocmai asta era ideea, ca nu e vorba de polemica pro sau contra, principii etc.
Pur si simplu eram curioasa din punct de vedere medical ce se intampla.
Intr-un fel, strict medical, mi se pare interesant pana unde au putut duce aceste proceduri.
- Alex2
- Sr. member
da. cu toate astea, daca de ex fatul moare la 8 luni de sarcina sau daca are malformatii deosebit de grave, nu exista alta varianta. mai nasol ca exista cabinete care practica asa ceva la cerere, desi e ilegal. este destul de periculos pentru femeie dar sincer nu prea vad o femeie intreaga la cap care sa se supuna la asa ceva de buna voie. cred ca sunt cazuri extreem de rare. adica.. poti sa nasti copilul si sa il dai spre adoptie decat sa recurgi la un procedeu care implica foarte multe riscuri de infectii locale si septicemii.
- AyraBlack
- Sr. member
Apropo de chestia asta, cunosc un cuplu care pana sa ramana insarcinati (copil planificat), dupa analizele de rigoare, s-au dus si la un genetician, asta ca ultimul control.
Ea fertila, n-avea probleme, el fertil, n-avea probleme, amandoi sanatosi nevoie mare. La genetician le-a picat lumea-n cap cand li s-a spus ca adn-urile lor nu sunt compatibile (compatibil nu e chiar corect spus), si ca exista mari sanse (undeva spre 80%) ca acel copil sa iasa cu malmorfmatii sau cu vreun sindrom.
Asa ca dupa ce s-au gandit, au decis sa adopte. Si din cate am inteles, bolile si malformatiile de ordin genetic sunt previzibile. Acum ... eu stiu ca multi oameni nu isi fac toate analizele inainte de a se apuca de o sarcina, dar cred ca astfel ar scadea destul de mult toate aceste cazuri ... hai sa le zic, nefericite.
- Alex2
- Sr. member
eu imi voi face analizele(impreuna cu sotul) cand ma voi hotara sa ma casatoresc si sa fac copil. am auzit de multe cazuri in care copilul s-a nascut bolnav pentru ca parintii nu erau "compatibili".
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
AyraBlack a scris:La genetician le-a picat lumea-n cap cand li s-a spus ca adn-urile lor nu sunt compatibile (compatibil nu e chiar corect spus), si ca exista mari sanse (undeva spre 80%) ca acel copil sa iasa cu malmorfmatii sau cu vreun sindrom.
stiti cumva unde se fac astfel de analize in romania, cat costa si ce probe se iau?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|