homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

HPV-21

#381 2008-10-09 21:23:02

help_me
Membru
Inregistrat: 2008-10-08

Re: HPV

diagnosticul l-a pus in urma consultatiei. urmeaza ca in 10 zile sa vina rezultatul la Papanicolau, urina si urocultura. e posibil sa fie vorba de o raceala.de fapt mai ult ca sigur. oricat m-as chinui sa am grija de mine, cand se schimba timpul, se face frig dintr-o data imediat ma prinde raceala jos... acum am inceput sa iau de azi Isoprinosine. sunt foarte bune pt intarirea sistemului imunitar care mi-au fost recomandate de un giecolog mai de mult... asa ca pana vine rezultatul deja incep sa ma intaresc pt ca nici nu ma simt prea grozav. sunt mai multi factori in viata mea ce m-au facut sa ma simt slabita.

#382 2008-10-09 21:30:11

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

help trebuie vazut daca intradevar e vb de o infectie si tratata iar apoi rezolvata problema ranii...in ceea ce priveste raceala banuiesc ca te referi la anexita si aia s ar fi vazut in timp consultatiei (sau cel putin medicul ar fi trebuit sa investigheze)

happy with him...inlove with him...puss

#383 2008-10-10 10:39:04

thanandar
Full member
Inregistrat: 2008-07-23

Buna ziua !
In urma cu 2 luni am facut un LLETZ pt o rana de pe col.
Analizele facute inainte de LLETZ sunt urmatoarele:
- PAP - Rezultat- Negativ pt o leziune intraepiteliala sau maligna.
- COLPOSCOPIE- JSC vizibila in totalitate.Ectopie cervical intinsa periorificeal (peste 50 % din suprafata colului). Zona de remaniere periferica iod-negativa.
- BIOPSIE - Ectopie cervicala.Cervicita cronica cu modificari reactiv-reparatorii epiteliale scuamoase tipice si atipice.

Considerati ca in urma acestor analize ar putea fi vorba de HPV?
Celulele scuamoase atipice care mi-au iesit mie sunt totuna cu ASC-US ? Pot fi ele celule precanceroase?

Multumesc

#384 2008-10-10 11:23:56

Jessie
Platinum member

Mie mi-a iesit celule scuamoase atipice ASC-H. Am facut test pt HPV si a iesit pozitiv. Poate ar tb sa faci si tu testul.
Mai vezi ce spun fetele mult mai cunoscatoare decat mine. smile

Sanatate multa!

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#385 2008-10-10 15:59:51

thanandar
Full member

La biopsie nu mi se precizeaza exact ASC de vreun fel.
Acum eu nu stiu daca celulele scuamoase si atipice au vreo legatura cu ASC-US sau de alta natura?

Multumesc

Publicitate

loading...

#386 2008-10-12 12:25:20

daira
Membru
Inregistrat: 2008-10-12

doctoressa am facut testul hpv, mi-a iesit pozitiv,la valori de referinta este trecut nedetectabil si urmatoarele genotipuri:
cu risc scazut :42
cu risc crescut:52
sunt foarte nelinistita te rog sa-mi raspunzi!

#387 2008-10-12 18:35:53

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

daira, ai o tulpjna(cea cu risc crescut) care iti poate provoca modificari la nivelul colului uterin. de aceea e bine sa faci papanicolaul mai des sa nu apara probleme
ai rana pe col?

#388 2008-10-12 20:32:17

daira
Membru
Inregistrat: 2008-10-12

da, am rana pe col.

#389 2008-10-12 21:33:45

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

atunci ar trebuit tratata...

happy with him...inlove with him...puss

#390 2008-10-13 14:44:42

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Sau cauterizata...

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#391 2008-10-13 17:31:01

thanandar
Full member

thanandar a scris:

Buna ziua !
- COLPOSCOPIE- JSC vizibila in totalitate.Ectopie cervical intinsa periorificeal (peste 50 % din suprafata colului). Zona de remaniere periferica iod-negativa.
- BIOPSIE - Ectopie cervicala.Cervicita cronica cu modificari reactiv-reparatorii epiteliale scuamoase tipice si atipice.

Celulele scuamoase atipice care mi-au iesit mie sunt totuna cu ASC-US ? Pot fi ele celule precanceroase?

Multumesc

Doctoressa ma poti ajuta si pe mine cu un raspuns?
Crezi ca ar trebui sa fac testul HPV in urma acestei biopsii sau nu?
mercik

#392 2008-10-13 18:57:01

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Thanadar doctoressa are niste probleme de sanatate si intra mai rar in perioada asta.
Eu sunt de parere ca ar trebui sa-ti faci si tiparea HPV, pentru linistea ta mai mult. Ca sa stii sigur cu ce ai de-a face.

Fericita mamica de Aida Maria!

#393 2008-10-13 19:50:42

thanandar
Full member

andreea_andy2 a scris:

Thanadar doctoressa are niste probleme de sanatate si intra mai rar in perioada asta.
Eu sunt de parere ca ar trebui sa-ti faci si tiparea HPV, pentru linistea ta mai mult. Ca sa stii sigur cu ce ai de-a face.

Ok o sa mi-l fac.
ce ar trebui sa fac intai?
ADN-HPV ?
sa vad intai daca am virusul si apoi tipaj, nu?
Nu prea stiu exact
mercik

#394 2008-10-13 21:45:32

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

fa direct HPV cu tot cu genotipare...sa vezi exact daca exista si ce tulpini ai...e mai bine si mai sigur asa...sau macar sa faci tiparea pentru tulpinile high-risk...

baby Dragos hjarta rugaciune

#395 2008-10-13 21:50:38

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

thanandar a scris:

thanandar a scris:

Buna ziua !

Multumesc

Doctoressa ma poti ajuta si pe mine cu un raspuns?
Crezi ca ar trebui sa fac testul HPV in urma acestei biopsii sau nu?
mercik

nu prea vad de ce sa ne gindim la HPV...pe de alta parte, pentru linistea ta...
da, e vorba de ASC-US si nu, nu sunt precanceroase

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#396 2008-10-14 15:29:18

Jessie
Platinum member

Am si eu o intrebare, acu mi-a picat fisa.
E cumva posibil sa fi avut infectia cu HPV de mai demult pt ca eu am avut acum ceva timp un neg exact sub ochi, neg care semana cu cel denumit popular cresta de cocos. Mi-a cazut pur si simplu fara sa ii fac nimic.

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#397 2008-10-14 15:49:41

lady in black
Insomniac member

negii de pe alte zone a corpului in afara de cea genitala sunt provocati de tulpinile 1 si 2 ale virusului hpv
alte tulpini provoaca negii genitali si altele produc modificari la nivelul colului uterin
multa lume are negi pe maini, talpi, nu e motiv de ingrijorare

#398 2008-10-14 15:57:02

Jessie
Platinum member

lady in black a scris:

negii de pe alte zone a corpului in afara de cea genitala sunt provocati de tulpinile 1 si 2 ale virusului hpv
alte tulpini provoaca negii genitali si altele produc modificari la nivelul colului uterin
multa lume are negi pe maini, talpi, nu e motiv de ingrijorare

Si atunci e posibil sa mi-l fi dat singura genital? Adica daca am pus mana la ochi si dupa aceea in zona intima.
Ca nu inteleg cum de l-am luat. sad

#399 2008-10-14 16:05:26

lady in black
Insomniac member

tulpinile care dau negi genitali se transmit numai prin contact sexual vaginal, oral... poti sa iei virusul si daca ai contact sexual cu prezervativ cu o persoana infectata. prezervativul nu protejeaza 100% impotriva hpv-ului

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.