HPV-26
- Khristall
- Insomniac member
- De la: Casuta noastra
- Inregistrat: 2007-10-08
Re: HPV
complez a scris:ralu_pop a scris:complez a scris: nu e nimic la anus.si chiar m-am tot uitat de frica sa nu am si acolo. bine ca macar acolo nu sunt. acum stau si ma gandesc ce fel de medic e de mi-a zis ca analiza e la sange si nu la secretie... tratamentul e in functie de ce tulpina am?
si mie mi s-a spus pe un ton destul de urat ca am Hpv in momentul in care mi-au aparut acele condiloame,mi-au fost arse cu podofilina si nu e deloc placut.De doi ani ,de cand am avut aceste condiloame pentru prima data,nu mi-au mai aparut.Insa mi-a fost recomandat sa refac testul Papanicolau la 6 luni.Din neglijenta uite ca au trecut 2 ani si ieri ,la control mi-am primit portia de mustrari.In cazul condiloamelor mi s-a prescris Aciclovir pastile,minunata Podofilina si pastilute pentru cresterea imunitatii.Acu astept rezultatul la Pap .Nu e de disperat ,tulpina care produce acest tip de condiloame nu e cancerigena,dar trebuie tinuta legatura cu ginecologul si repetat testul Pap de 2 ori pe an.Bafta!
cum poti fi sigura ca nu e vreo tulpina cancerigena? as vrea sa stiu si eu... o sa imi fac testul curand. dupa cum am mai zis , nu reusesc sa scap de depresii si stari naspa.de abia astept sa ma linistesc.desi o sa fie un chin continuu cateva luni de acum incolo (probabil) sper macar o veste buna sa am.si anume sa nu am tulpini cancerigene. poate candva, peste cativa ani se va elimina hpv-ul din corp... ps: aciclovir nu era pt herpes?
tulpinile cancerigene produc rani pe col, nu condiloame...daca tu ai condiloame nu e cancerigena.
Mamica de strumfulet... 19 iulie 2013
- whiterose
- New member
- Inregistrat: 2008-10-12
Danae, nu este exclus ca acele condiloame sa fie produse si de tulpini high-risk
Complez, virusul ramane in organism toata viata, nu ai cum sa-l elimini ci doar sa-l "inactivezi" cu ajutorul imunitatii
- maiiris
- New member
- Inregistrat: 2008-11-07
Complez.... Nu tebuie sa disperi. Cazul meu: mi s-a pus foarte usor acest diagnostic, si s-a dovedit fals. Si mie mi s-a spus de condiloame. Am mers la un alt doctor si nu le am. Testul a iesit negativ! Stiu ca e greu dar asteapta testul. E cel mai concludent. Dupa, vei stii ce ai de facut. E foarte putin probabil sa ai ceva cancerigen, mai ales la varsta ta! Curaj!
Ultima oara a fost editat de maiiris (2008-11-14 10:53:50)
- complez
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-11-09
condiloamele mele sunt externe si inca foarte mici. este posibil sa fie si interne sau le am numai pe cele externe?doamna doctor nu a zis nimic de condiloame interne deci banuiesc ca nu a vazut, deci nu sunt.desi este posibilitatea sa fie greu de observat. nu cred ca are legatura varsta cu faptu ca ar fi tulpini cancerigene.as putea sa am tulpini cancerigene dar care inca nu se transforma in celule canceroase.ar putea sa nu se transforme nici 20 de ani. tipu de la care am beleaua mi-a zis ca lui i s-au retras si nu mai are decat o urma mai albicioasa acolo unde au fost. el a avut un manunchi de cateva condiloame in forma ovala, dintre care unul a fost mai mare. whiterose, daca se inactiveaza virusul, se mai transmite? inca o chestie, cum fac sa aflu daca am condiloame sau rani pe col?
Ultima oara a fost editat de complez (2008-11-14 14:38:32)
- maiiris
- New member
- Inregistrat: 2008-11-07
Complez, Ma refeream la varsta ta din punct de vedere al sistemului imunitar, care este mult mai puternic la 20 ani! Condiloamele interne (mai ales cele foarte mici) si ranile pe col se pot vedea la COLPOSCOPIE. Nu e dureroasa procedura, aproape ca la un control ginecologic normal. HPV se poate diagnostica doar la test specific: testare si genotipare. Genotiparea iti indica ce tulpini ai, daca ai, si ce nu ai. Le testeaza atat pe cele high risk, cat si pe cele cu risc scazut. Testul HPV se face pe analiza secretiei, a unei probe de tesut endocervical. Programeaza-te cat mai repede si pune cat mai multe intrebari medicului care te examineaza. Eu l-am innebunit pe doctorul meu cu intrebarile... Iar stresul scade imunitatea! Ai grija de tine!
Ultima oara a fost editat de maiiris (2008-11-14 16:02:17)
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
Danae a scris:tulpinile cancerigene produc rani pe col, nu condiloame...daca tu ai condiloame nu e cancerigena.
tulpinile necancerigene pot fi insotile de cele cancerigene, deci e bine sa se faca tiparea
- 123dana123
- Membru
- Inregistrat: 2008-10-04
Buna Intrebare:
care e diferenta intre ADN HPV - detectie tipuri oncogene si ADN HPV - genotipare. vreau sa aflu daca am HPV si nu stiu care din analizele acestea e mai buna si ce reprezinta.Detectare tipurui inteleg.genotipare?care dintre ele imi spune daca este HPV 11,6 sau 16,18?
recoltarea cum se face?
merci
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
genotiparea iti spune exact ce tulpini ai...iar detactarea tipului se refera la low sau high risk...pt a afla ce tulpini ai e nevoie de genotipare...si se face din secretie...
happy with him...inlove with him...
- ralu_pop
- Membru
- Inregistrat: 2008-11-13
Danae a scris:complez a scris:ralu_pop a scris: si mie mi s-a spus pe un ton destul de urat ca am Hpv in momentul in care mi-au aparut acele condiloame,mi-au fost arse cu podofilina si nu e deloc placut.De doi ani ,de cand am avut aceste condiloame pentru prima data,nu mi-au mai aparut.Insa mi-a fost recomandat sa refac testul Papanicolau la 6 luni.Din neglijenta uite ca au trecut 2 ani si ieri ,la control mi-am primit portia de mustrari.In cazul condiloamelor mi s-a prescris Aciclovir pastile,minunata Podofilina si pastilute pentru cresterea imunitatii.Acu astept rezultatul la Pap .Nu e de disperat ,tulpina care produce acest tip de condiloame nu e cancerigena,dar trebuie tinuta legatura cu ginecologul si repetat testul Pap de 2 ori pe an.Bafta!
cum poti fi sigura ca nu e vreo tulpina cancerigena? as vrea sa stiu si eu... o sa imi fac testul curand. dupa cum am mai zis , nu reusesc sa scap de depresii si stari naspa.de abia astept sa ma linistesc.desi o sa fie un chin continuu cateva luni de acum incolo (probabil) sper macar o veste buna sa am.si anume sa nu am tulpini cancerigene. poate candva, peste cativa ani se va elimina hpv-ul din corp... ps: aciclovir nu era pt herpes?
tulpinile cancerigene produc rani pe col, nu condiloame...daca tu ai condiloame nu e cancerigena.
Aciclovirul mi-a fost prescris pe motivul ca nu stiu ce substanta contine si ajuta podofilina.E destul de toxic mai ales in schema in care l-am luat eu.Esential pentru tine este sfatul medicului tau,fiecare reactioneaza la o medicatie tipica pentru el. Mi-am refacut Pap-ul,nici urma de celule maligne,doar o inflamatie de la o raceala,antibiotice si ovule. Saptamana asta voi face si genotiparea,Adn-Hpv.Din cate mi s-a spus e cam singura analiza concludenta.Astfel voi putea sa iti raspund mai bine . Nu dispera,ia ceva pentru imunitate si fa-ti Papanicolaul periodic.Orice forma maligna,descoperita din timp,nu e mortala.Neglijenta insa costa !
- complez
- Full member
- Inregistrat: 2008-11-09
multumesc pt raspuns. as vrea sa imi spuneti voi cele care aveti condiloame daca va ustura, va arde, va mananca. si atunci cand dai cu crema ca sa-ti treaca te ustura? pt ca de exemplu sa zicem ca ma dau cu crema si apoi vreau sa plec la facultate. or sa ma apuce usturimile pe-acolo de nu pot sa stau sau e ok?
- whiterose
- New member
- Inregistrat: 2008-10-12
whiterose, daca se inactiveaza virusul, se mai transmite?
nu stiu sigur dar am inteles ca sistemul imunitar este capabil sa "adoarma" acest virus si ca in aproximativ trei ani de stimulare a imunitatii virusul devine inactiv, deci nici nu se mai transmite.
cineva spunea ca a luat niste stimulente pt imunitate si ca tulpinile i s-au modificat din high risk in low risk ceea ce eu nu prea cred ca este posibil. voi ce credeti?
- Al Pacino
- Administrator
- Inregistrat: 2006-02-01
anca9 a scris:fetele, am si eu cateva intrebari legate de hpv:
1. in urma analizei anatomopatologice a unui fibroadenom operat, a reiesit printre altele: papilomatoza intrachistica. asta inseamna ca am virusul HPV in corp? daca da, el se poate extinde si la nivelul colului?
2. am citit in primul post ca testul HPV poate fi influentat daca pe probe se gasesc urme de sange. eu am facut ieri testul si la recoltare periuta s-a umplut de sange inseamna ca rezultatul testului nu va fi concludent? in ce sens influenteaza sangele rezultatul? poate sa iasa normal desi exista hpv? am o ectopie si sangerez la orice recoltare. oare e normal sa sangerez asa? :f?rbryllad:
3. mie nu mi-a cerut niciun consimtamant inainte de recoltare. la fel a fost si la colposcopie. n-am semnat nimic si nici nu mi s-a explicat de dinainte care e procedura ieri chiar am intrebat ce se face exact si mi-a spus doar sec sa stau linistita ca nu ma doare mai este valabila chestia asta cu acordul semnat?
4. eu am facut testul in ziua 24. ciclul mi-a venit peste 4 zile. poate influenta perioada asta rezultatul?
5. exista si analize de sange pt HPV? eu am facut testul din secretie, bazat pe recoltare ca la PAP, pe baza de solutie lichida. e eficient testul asta? totusi, el cred ca descopera hpv doar daca se gaseste la nivelul colului. de aceea ma interesa daca pot face si o analiza de sange pt virusul asta. mai ales ca ma sperie papilomatoza aceea de la fibroadenom.
multumesc frumos.
kurbissa a scris:vreau si eu sa imi spuna cineva in ce perioada a lunii se fce colposcopia dupa menstruatie sau cand?am hpv si mi-a fst recomandata o colposcopie imi e ff frica,este durreroasa?
whiterose a scris:cat costa colposcopia?
gasiti raspunsurile aici: http://forum.anticonceptionale.ro/viewt … 12#p754212
1. da, mie asa imi reiese 2.sorry, eu nu stiu in ce fel influenteaza singele rezultatul testului ptr. HPV(sau daca il influenteaza) 3. e vorba despre consimtamintul informat...sigur ca e valabila povestea pentru orice ti se intimpla, inclusiv pentru Papanicolau sau colposcopie...atita doar ca, din pacate, in Romania...nu se tine cont intotdeauna ... 4. nu cred 5.eu cred ca e eficient testul asta pe care l-ai facut tu
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
doctoressa, multumesc foarte mult pt raspunsuri.
ma ingrijoreaza problema asta cu HPV-ul. cand m-am operat de fibroadenom eram virgina, deci se exclude posibilitatea sa fi luat virusul pe cale sexuala. din cate stiu eu, mai ramane sa ma fi nascut cu el. se mai poate transmite si altfel virusul asta?
- ET
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-04-20
Cica ar exista 1% sanse sa-l iei si pe alte cai decat cea sexuala, gen toalete, maini etc.
Nu vreau sa panichez lumea, insa stiu un "caz virgo-intact" cu HPV --> facut condiloame. Probabil a fost ghinion just all.
- Louis
- New member
- Inregistrat: 2008-11-18
sal.... ma numesc Louis am 19 anisori si am si eu o problema ... prietena mea a fost la dr. si ia zis ca are hpv si mie de curand mi-au aparut niste bubite.....si ma ustura... cand vreau sa ma uit sa vad exact ce sunt... cred ca am si eu hpv cum pot scapa de el si la ce Doctor pot sa ma duc sau poate sa imi recomande si mie cnv... astept raspuns pls ...
- ET
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-04-20
Tu la dermatolog tre' sa mergi.
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
trebuie mers la dermatolog...si eventual sa ne spui din ce oras esti...poate sunt fete care ti pot recomanda unul...
happy with him...inlove with him...
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
ET a scris:Cica ar exista 1% sanse sa-l iei si pe alte cai decat cea sexuala, gen toalete, maini etc.
Nu vreau sa panichez lumea, insa stiu un "caz virgo-intact" cu HPV --> facut condiloame. Probabil a fost ghinion just all.
mie mi s-a descoperit papilomatoza intrachistica intr-un fibroadenom, la san. de asta stau si ma intreb, cum a ajuns virusul ala acolo, in interiorul fibroadenomului din san? singura explicatie pe care o vad eu, e prin sange. si atunci ma intreb, cum a ajuns virusul asta in sangele meu? are cineva o idee?
si o alta intrebare: s-a scris undeva ceva despre condiloame? eu nu stiu ce sunt, cum se manifesta? stiu doar ca sunt un semn de tulpina HPV cel mai probabil necancerigena.
Ultima oara a fost editat de anca9 (2008-11-18 15:29:48)
- Detzy
- Insomniac member
- De la: ...mine pentru ....voi
- Inregistrat: 2008-01-23
pai dupa capul meu...daca tu ...sa spunem ca ai contractat virusul prin contact sexual...atunci viruslul este osibil sa fi intrat in sange, daca exista cumva vreo leziune sau a existat in acel moment...vreo leziune la nivelul vaginului...sau colului tau...si probabil ca s-a localizat in fibroadenomul respectiv...asta ....inca o data spun...ar putea fi explicatia dupa capul meu
Negi genitali (Human Papilloma Virus - HPV) condilomatoza vegetatie veneriana veruci
Introducere
Condilomatoza genitala a fost descrisa inca din antichitate si reprezinta una dintre cele mai raspanadite Infectii cu Transmitere Sexuala.
Cauze
Infectia este o infectie virala adica produsa de un virus iar virusul incriminat este numit Papilloma - Human Papillloma Virus sau, pe scurt, HPV.
Pana acum au fost descoperite aproape 100 de varietati de Human Papilloma Virus care infecteaza celulele pielii sau mucoasele organelor genitale. Dintre acestea aproximativ 30 sunt transmisibile pe cale sexuala. Cateva dintre acestea dau nastere unor mutatii in celulele colului uterin iar altele sunt direct raspunzatoare de aparitia cancerului cervical in cazul in care este infectat colul uterin.
Transmitere
Principala cale de transmitere a infectiei cu virusul Human Papilloma este contactul sexual neprotejat - vaginal, anal sau oral. Sper sa nu te dezamagesc dar sa stii ca se poate transmite si prin simplul contact al pielii din zona pubiana. Asa ca atentie la "pettig" si la ideea ca "daca nu o facem pe bune nu are ce sa se intample". Nu numai penetrarea este riscanta ci si, daca sunteti dezbracati, simpla frecare a zonelor afectate, de alte zone.
O alta posibilitate de transmitere este cea "pe verticala" - de la mama infectata la fat. S-au adus in discutie si alte modalitati de transmitere in afara contactului sexual sau cel de la mama la fat - accidental, prin ustensile chirurgicale nesterilizate sau prin contactul cu lenjeria infectata - dar este nevoie de mai multe cercetari pentru a fundamenta aceste idei. Tinand insa cont de posibilele implicatii ale infectiei se considera ca fiind necesara o conduita cat se poate de preventiva. Asa ca atentie fetelor si atentie baietilor la probarea in comun a costumului de baie sau a lenjeriei intime.
La fel de periculoasa precum infectarea este si reinfectarea - este suficient sa te scarpini in zona infectata si apoi sa atingi alte zone sanatoase pentru a transmite virusul - sau este suficient, in timpul baii sau a dusului, sa freci cu mana zona infectata si apoi alta zona, si gata este reinfectarea ...
Manifestari
Infectia cu Human Papilloma Virus se manifesta prin aparitia unor leziuni carnoase numite veruci sau condiloame, in zonele genitale - vulva, penis, perineu, anus, de culoare gri, roz sau rosu viu, de consistenta moale. Ce inseamna veruci (sau condiloame) ? ... Cand spui "veruca" sau "condilom" te referi la o excrescenta (ridicatura, umflatura) pe piele, un neg. Forma cea mai raspandita este cea de conopida, de unde si expresia de "excrescente conopidiforme", dar ele pot fi si plane sau, daca degenereaza, sa ia forma unor creste de cocos. Dar cel mai folosit termen ramane "negi genitali".
Dar aceste veruci nu sunt intotdeauna vizibile. Uneori sunt foarte, foarte, foarte mici, imposibil de vazut cu ochiul liber sau sunt situate in zone inaccesibile vederii si astfel persoana infectata nu este constienta de faptul ca este infectata si, cu atat mai putin, ca poate transmite infectia.
La femei verucile pot apare pe vulva - zona pubiana, labiile mari, labiile mici - sau zona perianala dar si in interiorul vaginului, pe colul uterin sau in uretra. Manifestarile, atunci cand apar, sunt reprezentate prin mancarimi, arsuri sau scurgeri vaginale sau uretrale anormale.
La barbati verucile pot apare pe pielea penisului, pe preput, pe gland, pe fren ("ata" penisului) si in zona perianala dar si in interiorul uretrei. Manifestarile, atunci cand apar, sunt reprezentate prin scurgere uretrala si, eventual, dureri in timpul urinarii.
Atat la femei cat si la barbati pot apare semne ale infectarii in zona anala sau in interiorul anusului, atat datrorita extinderii infectieki (reinfectare) cat si contactelor sexuale anale neprotejate.
Evolutie, complicatii
Perioada de incubatie a virusului Human Papilloma este cuprinsa intre 2 saptamani si 8 luni, in medie 10 saptamani. Multiplicarea virala si aparitia negilor genitali (condiloamelor) incepe de obicei la un interval de 3 - 6 luni dupa infectare.
Zonele afectate sunt zona pubiana, vulva, vaginul, penisul si zona anala. Uneori pot apare leziuni si in zona orala in urma unui contact sexual oral.
Sursa: www.seximus.ro
Ultima oara a fost editat de deliav (2008-11-18 16:29:10)
baby Dragos
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|