homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

HPV-29

#533 2008-11-19 17:03:16

Louis
New member
Inregistrat: 2008-11-18

Re: HPV

ok ms anca dak este o sa revin sa iti zic dak sunt bn ... sau nu eu sper sa nu fie nimic grav

#534 2008-11-19 17:11:18

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

chiar te rugam sa revii sa ne spui ce ai facut la doctor. si pana ajungi acolo, stai linistit, stresul nu ajuta la nimic, dimpotriva.  kram

#535 2008-11-19 17:34:47

complez
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09

am intrebat daca aveti arsuri sau chestii de-astea de la condiloame pt ca eu am o stare de disconfort iar doamna doctor mi-a zis ca e normal sa-mi creeze mancarimi sau usturimi. bine asta nu inseamna ca am asa ceva incontinuu. ci doar asa cat sa-mi amintesc ca-s acolo. daca am si condiloame interne le pot da cu crema? ar fi mai ok sa le cauterizez pe toate si sa nu o mai lungesc cu crema? aveti idee cam in ce consta cauterizarea? unde se face, cat costa, daca necesita internare, anestezie, recuperare, etc .

#536 2008-11-21 18:47:56

complez
Full member

life a scris:

Mm avut si eu condiloame si nu aveam mancarimi si usturimi.
Daca ai si in interiorul vaginului este cam greu sa le dai cu crema..se poate dar cu vizita la doctor de fiecare data si sa te dea el..dar de preferat e sa le cauterizezi deoarece este mai eficient si se cicatrizeaza mai bine.
Cuterizarea este de mai multe feluri: cu electrocauterul sau cu lasel.Cu laser este mai scump dar se cicatrizeaza locul mult mai repede(eu am facut cu laser).
Cauterizarea consta in 'arderea' condiloamelor respective.Se face anestezie locala si nu doare,nu necesita internare.Recuperarea este rapida si ai doar putin discomfort dupa interventie.
Se face in clinici specializate(eu am facut la dermatologie) si pretul depinde de clinica,de ob se ia pe cm patrat.

multumesc mult de tot pentru lamuriri. acum a aparut inca o problema. mi se pare ca am doua condiloame foarte micutze si la anus. abia se obsearva dar le simt eu la atingere. el a incercat si sex anal dar nu l-am lasat.oricum important e ca m-a atins acolo. crezi ca as putea avea si pe dinauntrul nu numai pe dinafara anusului? cu aia cum se procedeaza? la fel ca si cu cei din vagin? ma duc la doctor abia peste 10 zile pt inca un control ca sa ma lamuresc ce-i cu disconfortul asta general de acolo de jos, mai fac niste analize apoi hotaram ce si cum vom face cu tipajul. insa pana atunci va mai intreb pe voi  kapitulation

#537 2008-11-21 19:33:10

bebe 24
New member
Inregistrat: 2008-11-20

Salut! ma confrunt si eu cu problema condiloamelor de luna trecuta, de cand mi-au fost depistate 5 si cauterizate. au mai aparut ulterior, le-am tratat cu condyline, acum parca sunt mai razlete, una pe sapt! chiar sper sa se opreasca... ieri am intrat pe niste site-uri straine si am citit ceva infricosator: ca, in general, persoanele infestate cu HIV fac asa ceva si ajung sa aiba HPV. e adevarat? plus ca am vazut si niste poze si trebuie sa spun ca erau absolut oribile, nu semanau deloc cu ce am eu( ca niste cosuri!). Oare sa fie altceva? mentionez ca nu mi s-a efectuat niciun test prealabil, Papanicolau sau HPV

Cuvintele sunt soapte dintr-o lume a visurilor, care ne amintesc ca nu suntem singuri, ca nu traim o realitate proprie, precum ne-am dori...Si uneori pot rani, deci grija cum le folositi!

Publicitate

loading...

#538 2008-11-21 19:39:25

bebe 24
New member

Am avut si eu 2 langa anus si le-am dat tot cu condyline. toata treaba e sa ai grija acum, sa nu faci sex fara prezervativ, el sa nu te atinga sub nicio forma, nici anusul, nici vaginul, nici clitorisul, sa ai un prosop doar pt partile intime... e cam aiurea, dar e pt amandoi! si... ca si mine, fruntea sus! nu stiu ce sa zic, posibilitatile de transmitere sunt multe, eu am avut doar relatii stabile si cred ca m-am ales cu ele de la solar, deci...

Cuvintele sunt soapte dintr-o lume a visurilor, care ne amintesc ca nu suntem singuri, ca nu traim o realitate proprie, precum ne-am dori...Si uneori pot rani, deci grija cum le folositi!

#539 2008-11-21 19:59:57

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

bebe 24 a scris:

Salut! ma confrunt si eu cu problema condiloamelor de luna trecuta, de cand mi-au fost depistate 5 si cauterizate. au mai aparut ulterior, le-am tratat cu condyline, acum parca sunt mai razlete, una pe sapt! chiar sper sa se opreasca... ieri am intrat pe niste site-uri straine si am citit ceva infricosator: ca, in general, persoanele infestate cu HIV fac asa ceva si ajung sa aiba HPV. e adevarat? plus ca am vazut si niste poze si trebuie sa spun ca erau absolut oribile, nu semanau deloc cu ce am eu( ca niste cosuri!). Oare sa fie altceva? mentionez ca nu mi s-a efectuat niciun test prealabil, Papanicolau sau HPV

nu e adevarat...virusul hiv si hpv sunt 2 lucruri diferite...

si bebe 24 imi pare rau dar ai warn pt ca nu ai editat...citeste te rog regulile...si bine ai venit printre noi smile

happy with him...inlove with him...puss

#540 2008-11-22 13:34:05

complez
Full member

multumesc pt raspuns. nu am partener deci nu se pune problmea contactelor. si ca sa fie totul 'roz'  , eu nu am avut pana acum decat o relatie si doar un singur partener sexual de la care am luat chestia asta dintr-o mare prostie si anume pt ca am avut un contact la 7 luni dupa despartire.se pare ca el in acest timp a avut grija sa se umple de boli. dar asta e. acum conteaza sa nu am tulpini high risk si sa....am o viata cat de cat normala din punct de vedere al relatiilor pe viitor.  goodluck

#541 2008-11-23 15:14:53

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

fetelor, sfatul meu e sa mergeti la dermatolog pentru tratament si chiar si pentru diagnostic de certitudine in privinta HPV

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#542 2008-11-23 18:52:11

mignonette
New member
Inregistrat: 2008-11-23

Doctoressa are mare dreptate! Panica alimentata de consultatul multelor (si deseori proastelor) materiale de pe internet nu va foloseste la nimic.

Am fost diagnosticata cu infectie HPV acum un an jumatate. Leziune precanceroasa (aka rana pe col) prezenta, nu f extinsa si fara sa prezinte modificari celulare, condiloame numeroase, teste Pap din 6 in 6 luni, genotipare HPV indica prezenta a 2 tulpini de virusi cu high risk neutral  In timp am ajuns sa ma obisnuiesc cu ideea ca sunt purtatoarea acestui virus pacatos si ca tot ce pot face este sa am grija de sanatatea mea pt a invinge inamicul! Sper din tot sufletul ca intr-un an sa mi se dezactiveze.

Ce vreau eu sa va povestesc este insa ceva legat de asa-zisele mele papiloame pe care pana acum 3 luni toti medicii ginecologi le-au pus pe seama infectiei mele HPV. DAR NU ERAU! Asta-vara am inceput sa observ ca nu au forma aia conopidiforma pe care o au in mod normal condiloamele HPV si mi-am facut curaj sa cer INCA o parere a unui medic dermato-venerolog..... Stupefactie! Condiloamele mele nu erau altceva decat proeminente de "Molluscum contagiosum" si mi-au fost cauterizate in 20 de min. Nu au mai reaparut de atunci. Uitati aici un articol despre acest virus http://en.wikipedia.org/wiki/Molluscum_contagiosum

Sfatul meu este sa cereti cat mai multe pareri, sa va faceti testele Pap cu religiozitate si sa nu va alarmati degeaba. HPV este unul dintre cele mai raspandite virusuri cu transmitere sexuala din lume si un mare procent dintre femei sunt purtatoare asimptomatice. Asta NU inseamna insa ca nu sunt predispuse la cancer cervical intr-un moment dat al vietii lor cand virusul se poate activa si formeaza o rana pe col de toata frumusetea (fara ca ele sa fie constiente de asta).  Fiti istetze, fetelor! Preveniti mai bine decat sa vindecati.

Multi pupici si sanatate pt noi toate!

#543 2008-11-24 07:29:50

whiterose
New member
Inregistrat: 2008-10-12

de mult timp as vrea sa fac tipajul HPV dar mi-e teama de rezultat. prefer sa ma gandesc acum ca nu am decat tulpini low risk.

voi cum va imunizati impotriva acestui virus? cam cat ar trebui sa dureze o cura de imunizare? medicul nu mi-a recomandat nimic dar as vrea sa-mi intaresc imunitatea intr-un fel

Ultima oara a fost editat de whiterose (2008-11-24 07:33:40)

#544 2008-11-24 08:18:50

hathor
New member
Inregistrat: 2008-08-22

Buna
Mie mi-au aparut doua veruci plantare, foarte dureroase si din cate stiu ele sunt cauzate de HPV. Sa capat virusul de cale sexuala este complet exclus si nici nu stiu pe ce alta cale am putut sa contactez virusul. Se poate ca eu sa fiu purtator al acestui virus? am 23 de ani si pana acum nu am mai avut nicio leziune de acest fel. Si cea mai importanta intrebare: cat de crescut este riscul de aparitie a leziunilor pe colul uterin(leziuni cauzate de virus)?
Nu m-a dus inca la medic pt ca nu am avut timp:D Miercuri in sfarsit ajung si eu pe-acolo....

#545 2008-11-24 12:48:58

crys_ty_na
Platinum member

daca intradevar vb de ceruci cauzate de hpv (si nu de altceva) atunci esti purtatoarea a acestui virus (trebuie bineinteles facut testul hpv)...modalitatea de contactare este preponderent sexuala...si depinde ce fel de tilpini alea virusului ai...cele care cauzeaza veruci nu sunt cu risc crescut oncogen (care pot cauza cancer)...

#546 2008-11-24 20:11:34

bebe 24
New member

Buna! am revenit, ceva mai increzatoare: azi am fost la un consult ginecologic si totul este ok!!! smile nu au mai aparut alte condiloame si nici pe col nu am vreunul! dar parca ar fi o mica nelamurire: mi-a aparut o bubitza in gura, pe peretele cavitatii si mi-e teama sa nu fie tot aceeasi provenienta! deocamdata o tratez cu glicerina boraxata si tinctura de propolis, iar dupa 1.12 am programare la dermatologie... se poate sa fie condilom? apar si in alte parti decat genital sau anal? multumesc!!!

#547 2008-11-24 20:28:36

crys_ty_na
Platinum member

nu apar condiloame in gura...stai linistita...poate e o afta...

#548 2008-11-24 21:20:07

hathor
New member

am fost pana la urma la doctor astazi!!!
am plecat mai nelamurita decat eram!
stimata doamna doctor a avut se pare ca incredere in presupunerea mea ca ar fi vorba de veruci plantare si dupa ce-a tras putin cu coada ochiliu la sarmanul meu piciorus, a zis totusi si vin joi dimineata sa scoata 'dracushorul' si o sa-mi dea ca tratament imunosupresoare luate cate vreo 6 pe zi, timp de zece zile pe luna, vreo 3-4 luni...stiti si voi... bun, sunt invatata sa nepasara doctorilor in tara asta, desi sunt studenta in anul V la medicina si spitalul Spiridon este totusi spital universitar.
intrebarea mea ar fi daca tulpina ce provoaca verucile la nivelul tegumentelor(aici sa fie vorba despre planta - talpa piciorului ) poate provoca veruci si la nivel genital. intrebarea asta am vrut sa o adresez si doamnei doctor, insa era intr-o discutie mult prea aprinsa cu asistenta dumneaei...

#549 2008-11-24 21:25:13

hathor
New member

cer scuze pentru greselile de scriere big_smile dar sunt furioasa pe sistemul medical din Romania, in care intru si eu usor usor mad

#550 2008-11-24 21:58:10

crys_ty_na
Platinum member

hathor te rog editeaza msj si citeste regulile...deci verucile tale sunt la nivelul piciorului...scuze dar n am citit eu atent...sau mai bine zis ma astept tot timpul sa fie vb de condiloame cand se scrie la acest topic tongue e adevarat ca negii aflati la nivelul membrelor sunt cauzati de anumite tulpini ale virusului hpv dar nu au legatura cu cele ce provoaca negii genitali...forma de transmitere e diferita...si au am avut la un moment dat aceasta dilema si m a lamurit doctoressa si mi a spus sa stau linistita...

#551 2008-11-24 22:32:15

hathor
New member

ooooooooook multumesc mult de raspuns puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.