homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat echografie mamara-2

#20 2008-10-28 17:34:55

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

Re: rezultat echografie mamara

nu ma speria pls....da il am ..o sa il pun maine...dr de la fundeni a zis k tre scos..da nuj :? mi=e cam frika..

e cam acelasi cu ala de sus..doar k mai scrie la ala mare din sanul drept :zone ultrasonice (parca) cu aspect de necroza..si in toate mai scrie semnal doppler absent..

Ultima oara a fost editat de mykutza (2008-10-28 17:55:24)

Sa nu te astepti sa te salut!

#21 2008-10-28 19:34:52

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

nu ai de ce sa te sperii.
din cite stiam necroza tesutlui adipos este benigna, undeva era chiar folosit termenul de foarte benigna.

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

#22 2008-10-29 10:24:56

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

mykutza, ai mai facut vreo ecografie din aprilie? mamografie nu e bine sa faci pana dupa 40 de ani. cand esti tanara, tesutul mamar se vede foarte bine la ecografie, nu e nevoie sa te radiezi. eu am facut si ecografii si mamografii garla, si pot spune ca tot la ecografie e mai clar, se vede mai bine ce e acolo.

fibroadenoamele se scot doar atunci cand intr-o perioada relativ mica, ele cresc mult. de obicei se scot doar atunci cand depasesc 5 cm. eu l-am scos pe unul si acum imi pare rau pt ca in 2 ani am facut altul la loc, deci n-am rezolvat nimic. doar atat ca m-am linistit ca nu e cancer. numai eu stiu cat am plans de frica pana m-am operat. bine ca a trecut smile

s-a mai discutat undeva topicul asta? m-ar interesa, pt ca sunt in aceeasi situatie. am fibroadenoame maricele la ambii sani. am vazut ca si still_dreaming are problema asta si din cate am dedus, s-a mai discutat. va rog, dati-mi un link.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2008-10-29 10:25:21)

#23 2008-10-29 17:18:22

mykutza
Moderator

da..am facut alta echo acum o luna..si a crescut cam cu un cm..dar asta pt k am luat diane..il am de vreo 5 ani..de fapt de vreo 5 ani l-am desc eu..si era destul de mare..deci il am de mai mult..

#24 2008-10-29 17:21:45

anca90
Platinum member

contraceptivele sunt contraindicate pt fibroadenoame. mie in 2 ani mi-au facut unul urat (complex) de aproape 3 cm. tb neaparat sa le iei?

Publicitate

loading...

#25 2008-10-29 17:27:18

mykutza
Moderator

pai a trebuit..da le-am lasat...mai mare ocaua decat daraua..sau cum se zice...u ti l-ai scos la oncolog sau la ginecolog normal?k oncologul la care am fost mi-a lasat un gust amar..sila chiar..

#26 2008-10-30 09:12:22

anca90
Platinum member

daca ai lasat anticonceptionalele, eu zic sa nu te grabesti cu scosul. daca la ecografie nu e nimic suspect, parerea mea e sa-l urmaresti ecografic la 3 luni si apoi la 6 luni dupa ce ai lasat AC. eu zic ca o sa ramana constant si atunci nu ar tb scos. la mine de cand am lasat AC (1 an jumate) nu s-au mai modifcat fibroadenoamele. si slava domnului ca sunt destul de mari. dar nu le scot atata timp cat nu sunt suspecte.

eu m-am operat la IOB (Institutul Oncologic) din Fundeni. deci m-a operat un chirurg. inainte de operatie am fost si eu si la ginecolog si la oncolog si toti imi ziceau sa-l scot. acum imi pare rau ca am facut-o. nici n-am rezolvat nimic ca am altul in loc, am ramas si cu o cicatrice nu ft frumoasa.

#27 2008-10-30 09:50:28

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Faza cu iradiatu': e un mit.

Ce spune dr. Mihai Lesaru: "Mamografia este un examen cu iradiere foarte redusa, de cateva ori mai putin iradianta decat o radiografie pulmonara. Beneficiile pe care le avem din mamografii pentru depistarea foarte precoce a unui eventual cancer de san care nu se palpeaza sunt mult mai importante. Riscul de a face cancer de san pentru o femeie care facea anual o mamografie timp de 20 de ani creste doar cu 0,01%  comparativ cu o femeie care nu face mamografie. Deci nesemnificativ! Iradierea altor organe iese din discutie in conditiile unei tehnici corecte. "
Cel mai fain e sa faci biopsie, vezi de ce natura e si apoi hotarasti cu medicul ce urmeaza.

Pe de alta parte, la femeile tinere echografia e mai relevanta.

"La femeile sub 35 de ani, mamografia nu este indicata deoarece sanul are mai mult tesut glandular. "Acest tesut este alb pe mamografie, iar eu caut o anomalie care este tot alba. E ca si cum as cauta o bila alba intr-un pahar cu lapte.

Astfel, in cazul femeilor tinere, informatia pe care o ofera mamograful este putina", subliniind ca cele mai indicate in cazul femeilor tinere sunt ecografiile. "Beneficiile screeningului cu ajutorul mamografiei depasesc riscurile de orice fel cauzate de iradiere, fiind singura metoda care poate depista cancerul si diagnostica natura sa, respectiv benigna sau maligna", a conchis medicul Mihai Lesaru.

Hope this helps!

#28 2008-10-30 10:42:49

anca90
Platinum member

ET, multumim pt articol. este ft bun.
eu spuneam ca pana la 40 de ani nu ai de ce sa te radiezi, pt ca la ecografie se vede mai bine. o radiatie, oricat de mica, exista. si daca ea creste riscul de cancer de san, chiar si cu un procent ft mic (0.01%), nu are rost sa o faci. insa, asa cum spune si in articol, peste 40 de ani e mai bine sa iti asumi riscul asta decat sa nu faci nicio investigatie si sa te trezesti domane fereste cu cancer.

#29 2008-10-30 14:00:33

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

ET ms mult pentru info...f bun de stiut puss

baby Dragos hjarta rugaciune

#30 2008-10-30 19:56:15

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

mykutza a scris:

la oncolog sau la ginecolog normal?k oncologul la care am fost mi-a lasat un gust amar..sila chiar..

ti se scoate totat formatiunea sau este punctie?

stiu ca nu m-ai intrebat pe mine, dar raspund si eu.
unde am fost eu  am vazut ca sint chirurgi in sectia de oncologie care opereaza numai pe sin.

daca nu ti-a placut doctorul incearca sa gasesti altul cu care te simti bine si care sa iti inspire incredere.
sa il intrebi dinainte cite astfel de operatii a facut sa stii ce experienta are.
Sa il intrebi si cum decurge operatia, si vindecarea de dupa operatie, daca iti ramine cicatrice si cum e, si dac pot aparea complicatii care sint.
cind poti sa faci baie, cum sa iti misti mina etc.
un medic bun si normal iti va raspunde la astfel de intrebari.

nu stiu citi bani se investesc in tratamentul afectiunilor sinului la oncologine in Bucuresti dar cred ca ar trebui sa fie bine echipati si cu medici buni si cu aparate/instrumente.
pentru cancer si energie se investesc cei mai multi bani .
afectiunile maligne ale sinului se pot trata daca sint descoperite la timp.

Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2008-10-30 19:57:55)

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

#31 2008-10-30 20:48:34

pink_butterfly
Insomniac member
Inregistrat: 2006-08-10

cand e cea mai buna perioada a lunii pentru echografie mamara?

http://www.youtube.com/watch?v=mwMdO3HK_ws our song hjarta
em todas as ruas do amor seras meu e eu serei tua hjarta
http://www.youtube.com/watch?v=DDuLPHsIuTg

#32 2008-10-31 09:11:45

ET
Addicted member

imediat dupa menstruatie

#33 2008-10-31 14:22:36

mykutza
Moderator

still_dreaming a scris:

mykutza a scris:

la oncolog sau la ginecolog normal?k oncologul la care am fost mi-a lasat un gust amar..sila chiar..

ti se scoate totat formatiunea sau este punctie?

stiu ca nu m-ai intrebat pe mine, dar raspund si eu.
unde am fost eu  am vazut ca sint chirurgi in sectia de oncologie care opereaza numai pe sin.

daca nu ti-a placut doctorul incearca sa gasesti altul cu care te simti bine si care sa iti inspire incredere.
sa il intrebi dinainte cite astfel de operatii a facut sa stii ce experienta are.
Sa il intrebi si cum decurge operatia, si vindecarea de dupa operatie, daca iti ramine cicatrice si cum e, si dac pot aparea complicatii care sint.
cind poti sa faci baie, cum sa iti misti mina etc.
un medic bun si normal iti va raspunde la astfel de intrebari.

nu stiu citi bani se investesc in tratamentul afectiunilor sinului la oncologine in Bucuresti dar cred ca ar trebui sa fie bine echipati si cu medici buni si cu aparate/instrumente.
pentru cancer si energie se investesc cei mai multi bani .
afectiunile maligne ale sinului se pot trata daca sint descoperite la timp.

dr la care am fost e unu dintre cei mai buni oncologi din tara cred..asa am gasit nuj.da faptul ca in 2 ore a consultat vreo 50 de femei neutral
femei cu hpv,operatii etc..adica na...macar 15 min tot stai cu un paient sa ii explici...d-aia nu mi-a placut de ea..
se scoate toata formatiunea..
am un dr ginecolog care imi inspira incredere..d-aia intb daca pot sa apelez la ginecologi..k stiu k si ei scot.

#34 2008-10-31 21:34:54

ET
Addicted member

Pe mine m-ai ametit de tot.

Chestiile astea cu "m-a consultat profesorul doctor docent inginer jongler.." nu prea sunt relevante pentru ca nu intotdeauna acesti medici sunt si cei mai dibaci/rabdatori/perspicace.

#35 2008-10-31 21:36:33

mykutza
Moderator

pai asta ziceam si eu..neutral
ca eu m-as duce sa ma operez la dr in care am incredere..dar am vazut k majoritatea fetelor s-au operat la oncolog...

#36 2008-10-31 21:37:54

ET
Addicted member

La cine ai fost btw?

#37 2008-10-31 21:38:27

mykutza
Moderator

la dr nicolaescu raluca...la fundeni la institutul oncologic

#38 2008-10-31 21:46:33

ET
Addicted member

E o chestie. Dr. tau ginecolog are dubla specializare? Daca e numai pe obstretica-ginecologie, nush daca e de mare ajutor.

O prietena a facut acum un an o punctie la Iasi si chirurgul a rezolvat-o.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.