homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat echografie mamara-4

#58 2008-11-04 15:20:57

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

Re: rezultat echografie mamara

daria, eu am facut ecografii in toate perioadele ciclului si de vazut se vad bine oricand. daca mergi in ziua 16, e posibil sa-i prinzi la dimensiunile maxime, pt ca in zilele 1-14 se secreta estrogen, iar fibroadenoamele cresc sub actiunea lui.

#59 2008-11-04 21:17:46

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

anca9 a scris:

still_dreaming a scris:

imi pare rau ca a iesit asa.
te-ai interesat de operatie estetica?
eu ma interesasem dupa prima operatie dar cind am vazut ca am nevoie si de a dua am renuntat

nu m-am interesat. eu am fost bucuroasa ca am scapat cu sanul intreg, la cat de speriata am fost inainte cu gandul ca poate fi cancer  hmm
in fond cicatricea e chiar langa mamelon, deci nu se vede cand stau in costum de baie. iar la topless nici nu ma gandesc, avand pb astea smile

tu ce stii despre operatiile estetice in cazuri din astea? iti pot ascunde cicatricea sa nu se mai vada nimic? pot fi facute oricand sau imediat dupa operatie?

mykutza a scris:

mda..4 medici la care am fost mi-au zis k tb scos..sad

oare din ce cauza iti zic sa il scoti? nu e mare, nu? o fi din cauza structurii neomogene? :f?rv?nad: la ecografie ti-au zis ca ar exista suspiciuni, ca nu sunt siguri ca e fibroadenom? sau ca poate deveni malign?

nu e mare...e IMENS..are 4 cm si ceva...si tre scos..tot ce e peste 3...e cam cat o pruna cred..din ce simt eu

Sa nu te astepti sa te salut!

#60 2008-11-04 21:49:14

Danisia
Full member
Inregistrat: 2008-09-09

Eu in locul tau nu as mai astepta as merge fuguta fuguta la un chirurg .... succes in continoare!

Ce nu te doboara te face mai puternic

#61 2008-11-05 09:55:28

anca90
Platinum member

mykutza a scris:

nu e mare...e IMENS..are 4 cm si ceva...si tre scos..tot ce e peste 3...e cam cat o pruna cred..din ce simt eu

off, imi pare rau sad nu stiam ca e asa mare. dar
nu te speria, nu e imens. bine ca ai renuntat la AC, ca altfel se marea si mai mult.
daca la ecografie nu arata suspect, eu l-as mai lasa vreo luna-doua si as repeta ecografia. daca nu mai creste, nu ar fi semne de suspiciune. desi la marimea asta e posibil sa te deranjeze si atunci sa vrei sa-l scoti.
mie mi l-a recomandat cineva pe dr Blidaru. poate ar fi bine sa iti faci o programare la el sa vezi ce zice. am inteles ca e specializat pe pb din astea.
puss sanatate multa!

#62 2008-11-05 16:03:17

mykutza
Moderator

si eu stiu k blidaru e bun...da nuj cat m-o costa o consultatie la el.nu am bani..si eu l-as mai lasa un pic..sa vad cum e..o sa ma mai duc la o echo peste 2 sapt

Publicitate

loading...

#63 2008-11-05 16:29:21

anca90
Platinum member

si eu zic sa-l mai lasi vreo luna sa vezi cum evolueaza. cat timp a trecut de la ecografia anterioara? sa faci eco imediat dupa menstruatie.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2008-11-05 16:52:59)

#64 2008-11-05 16:57:23

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Fetele, la voi pe buletinul de analize ce numar aveti la BIRADS? Va puteti uita un pic? Mersi puss

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#65 2008-11-05 16:59:11

anca90
Platinum member

:f?rbryllad:  ce e BIRADS?

#66 2008-11-05 17:09:15

blueeyes
Platinum member

E un scor pentru densitatea sanului, arata daca ai formatiuni ce nu ar trebui sa fie acolo si in ce masura sunt ele benigne sau maligne.

patfierbinte      sjuk     

#67 2008-11-05 17:16:23

anca90
Platinum member

eu nu am auzit pana acum de el dar o sa ma uit pe ecografii si daca gasesc ceva va anunt maine.

#68 2008-11-05 17:17:53

blueeyes
Platinum member

Multumesc frumos puss

patfierbinte      sjuk     

#69 2008-11-06 09:38:31

anca90
Platinum member

m-am uitat peste toate ecografiile pe care le am (si sunt vreo 6 smile ) si n-am gasit nicaieri nimic despre BIRADS. am citit si ce a scris doctorul, m-am uitat atent si pe poze. nicaieri nimic despre asa ceva.
tu spuneai ceva despre un buletin de analize. te referi la rezultatul pe care ti-l scrie doctorul dupa ecografia mamara, sau la alt fel de analize?
blueeyes, din cate stiu tu esti din bv. unde si la ce medic ai facut ecografia? poate BIRADS asta e vreo chestie noua. eu ultima ecografie am facut-o in iunie.

#70 2008-11-06 11:52:43

mykutza
Moderator

nici la mine nu scrie..neutral
eu am facut-o in octombrie pe ultima

#71 2008-11-06 16:07:02

blueeyes
Platinum member

anca9 a scris:

m-am uitat peste toate ecografiile pe care le am (si sunt vreo 6 smile ) si n-am gasit nicaieri nimic despre BIRADS. am citit si ce a scris doctorul, m-am uitat atent si pe poze. nicaieri nimic despre asa ceva.
tu spuneai ceva despre un buletin de analize. te referi la rezultatul pe care ti-l scrie doctorul dupa ecografia mamara, sau la alt fel de analize?
blueeyes, din cate stiu tu esti din bv. unde si la ce medic ai facut ecografia? poate BIRADS asta e vreo chestie noua. eu ultima ecografie am facut-o in iunie.

Mersi frumos pentru efort smile
Eu am facut eco acum 2 saptamani, in Livada Vulturului, mi-a dat o fisa cu concluziile, in care scria pentru ambele axile si pt ambii sani ce s-a vazut la ecograf, dupa care scorul BIRADS, care la mine cica e 3.1 (adica structura sanului e fibro-glandulara si am formatiuni 98% benigne)... Ce ma intriga pe mine e ca pe rezultat scrie ca ambii sani sunt curati si doctora mi-a spus ca nu vede nici macar un chistulet si ca am sanii sanatosi, dar asta se da cap in cap cu afurisitul ala de birads  :f?rv?nad:

patfierbinte      sjuk     

#72 2008-11-06 16:18:22

anca90
Platinum member

dar BIRADS-ul asta cine il da, aparatul? presupun ca nu l-a scris doctorita, cand ea sustine ca nu ai nicio formatiune la nivelul sanului. la ce doctorita ai fost? cumva cucu camelia?
parerea mea e ca daca la ecograf nu s-a vazut nimic si nici nu ai probleme cu sanii (nu simti nimic la palpare si nu te dor), sa stai linistita, inseamna ca esti perfect sanatoasa. in fond, asta ti-a spus si doctorita.
Probabil partea cu BIRADS, ori e greseala doctoritei, ori eroarea aparatului. daca poti, spune-mi te rog cum o cheama pe doctorita. ms.

#73 2008-11-06 16:26:40

blueeyes
Platinum member

anca9 a scris:

dar BIRADS-ul asta cine il da, aparatul? presupun ca nu l-a scris doctorita, cand ea sustine ca nu ai nicio formatiune la nivelul sanului. la ce doctorita ai fost? cumva cucu camelia?
parerea mea e ca daca la ecograf nu s-a vazut nimic si nici nu ai probleme cu sanii (nu simti nimic la palpare si nu te dor), sa stai linistita, inseamna ca esti perfect sanatoasa. in fond, asta ti-a spus si doctorita.
Probabil partea cu BIRADS, ori e greseala doctoritei, ori eroarea aparatului. daca poti, spune-mi te rog cum o cheama pe doctorita. ms.

Cred ca il da aparatul  hmm
Doctorita e Dr. Daniela Dumitrescu, eu cred ca totusi imi zicea daca intr-adevar erau probleme sau cel putin ma trimitea la investigatii suplimentare. Asa ca, nu imi mai fac griji  smile

patfierbinte      sjuk     

#74 2008-11-06 16:41:17

anca90
Platinum member

dupa parerea mea, doctorita Dumitrescu e cea mai buna din brasov in materie de ecografii. mie mi se pare extrem de profesionista. am fost la ea de multe ori si cunosc si alte persoane care au fost la ea. am mare incredere in ea. daca ea ti-a spus ca esti in regula, eu zic ca poti sta linistita si sa te bucuri ca esti sanatoasa din punctul asta de vedere. majoreta
ma mir totusi ca desi am multe ecografii facute la ea, mie nu mi-a scris niciodata nimic de birads. o fi ceva mai nou introdus. oricum, tanti stie o gramada de termeni si isi da foarte bine interesul cand face ecografiile.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2008-11-06 16:47:04)

#75 2008-11-06 16:43:04

blueeyes
Platinum member

anca9 a scris:

dupa parerea mea, doctorita Dumitrescu e cea mai buna din brasov in materie de ecografii. mie mi se pare exrem de profesionista. am fost la ea de multe ori si cunosc si alte persoane care au fost la ea. am mare incredere in ea. daca ea ti-a spus ca esti in regula, eu zic ca poti sta linistita si sa te bucuri ca esti sanatoasa din punctul asta de vedere. majoreta

Asa o sa fac  storstark  Sarumana pt sfaturi  puss

patfierbinte      sjuk     

#76 2008-11-08 11:37:58

daria_25
Full member
Inregistrat: 2008-03-08

Eu la ecografia facuta acum 6 luni la gynecoland am primit scorul BI-RADS = 2 (la mine)
categoria :
0 = necesita investigatii suplimentare
1 = nu au fost decelate leziuni
2 = leziune benigna
3 = leziune probabil benigna (se recomanda recomanda reevaluare la 3-6 luni)
4 = suspiciune de anormalitate (biopsia si ex. HP ar trbui luate in considerare)
5 = leziune inalt sugestiva pentru malignitate (se recomanda si este necesara biopsia si ex HP)
6 = leziuni care au fost deja biopsiate si despre care se stie ca sunt maligne

Scor UENO = 2 (la mine)

1=leziunea are o elasticitate similara tesutrurilor inconjuratoare
2=leziunea are o elasticitate neomogena
3=centrul leziunii are o elasticitate mai scazuta decat a tesuturilor inconjuratoare
4=intreaga leziune are o elasticitate mai scazuta decat a tesuturilor inconjuratoare
5=intreaga leziune si tesutul perilezional au o elasticitate mai scazuta decat a tesuturilor inconjuratoare

NOTA: scorurile BI-RADS si UENO nu reprezinta scoruri diagnostice ci, doar orientative.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.