Rezultat echografie mamara-5
- still_dreaming
- Full member
- De la: Yes we can!
- Inregistrat: 2006-11-28
Re: rezultat echografie mamara
anca9 a scris:tu ce stii despre operatiile estetice in cazuri din astea? iti pot ascunde cicatricea sa nu se mai vada nimic? pot fi facute oricand sau imediat dupa operatie?
eu cind am intrebat de astfel de operatie nu am stiut ca o sa o fac si pe a doua. acum nu mai mai intereseaza, cred ca m-am obisnuit cu cicatricea care cum zici tut nu se vede. cind am cerut operatie estetica m-au trimis la psicholog sa discut cu ce ma deranjeaza cicatricea. la prima operatie a fost un soc pentru mine sa o vad dar cred ca dupa o luna arata altfel.....
stiu ca nu m-ai intrebat pe mine, dar pot sa spun ca spitalul acela arata bine.
din fisa lui nu reiese ca are o experienta "speciala" in operatii la sin, in comparatie cu celelate operatii, si se pare ca munceste peste tot chiar si in alt oras (Targoviste).
ce nu inteleg eu de ce e asa greu sa gasesti pe cineva care e interesat exclusiv de tot ce tine de sincaci este un domeniu larg in care se investesc multi bani.
EXPERIENTA PROFESIONALA peste 3000 operatii diverse grade de dificultate: - operatii pentru cancer de col (limfadenocolpohisterectomie totala largita tip Wertheim) - operatii pentru cancer de san (mastectomie radicala modificata tip Madden) - operatii pe cale abdominala pentru fibroame, chiste ovariene, endometrioza, cancer ovarian, s.a. - operatii pe cale vaginala ptr fibroame, prolaps genital total, s.a. - operatii pe cale laparoscopica pentru chiste ovariene, sarcina extrauterina, s.a. - operatii pentru ruptura de perineu, incontinenta urinara de efort, s.a. - operatii estetice genitale (rejuvenare, labioreductie, s.a.) - alte operatii (lipoame, apendicectomii, s.a.)
nu stiu daca este convenabil pentru tine, adica nu prea scump, sa te duci sa vorbesti cu el sa vezi personal cum este.
daca te duci si vorbesti cu el si vezi si cum iti vorbeste si ce iti spune despre, revin, setul de intrebari ce le-am scris aici, care sint intrebari standard ce le am pe toate fisele dinainte si dupa operatie, inseamna ca stie ce face (teoretic).
m-am uitat pe lista de preturi si am vazut ca la sin are zile de spitalizare, eu de fiecare data am fost acasa cum mi-am revenit dupa anestezie. dar ma rog, e bine sa fii in spital ca te simti in siguranta.
cind mergi la doctor te duci singura sau este cineva cu tine- din familie sau prieten?
am observat ca este ziua ta de nastere azi.
La multi ani mykutza! multa sanatate
Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2008-11-08 16:03:47)
To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe. All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.
- mykutza
- Moderator
- De la: noi de acasica :X
- Inregistrat: 2008-03-28
ma duc singura... si la fundeni mi-a zis sa ma duc vineri sa ma tina pana luni inspital..deci.. am vazut k asta are specializare ginecolog oncolog..
Sa nu te astepti sa te salut!
- still_dreaming
- Full member
mykutza a scris:ma duc singura... si la fundeni mi-a zis sa ma duc vineri sa ma tina pana luni inspital..deci.. am vazut k asta are specializare ginecolog oncolog..
nu e rau ca te tine in spital totusi, te simti in siguranta si probabil ca au alte "reguli" .
sa vedem ce mai zic si altii caci sint mai familiarizati cu ce exista acolo.
atita timp cit stie ce face e bun.
eu de fiecare data cind merg la doctor sint intrebata sa vin cu cineva din familie/prieten care intra cu mine inauntru si participa si la discutii, a asist si la operatie pina la nivelul care i-a fost permis.
To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe. All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.
- mykutza
- Moderator
ms pt la multi ani..si eu m-as simti mai bn daca ar veni cineva cu mine..k in momentele alea nu pot sa ma conc asa bn sas tin minte tot...dar na..daca nu are cine
- still_dreaming
- Full member
mykutza a scris:ms pt la multi ani..si eu m-as simti mai bn daca ar veni cineva cu mine..k in momentele alea nu pot sa ma conc asa bn sas tin minte tot...dar na..daca nu are cine
imi pare rau, nu ai prea mult suport psichologic atunci. daca eram in Bucuresti as fi venit cu tine.
sa vii sa discuti cu noi aici pe forum.
de fiecare data cind am mers persoana care a venit cu mine a luat notite, in momntele acelea esti emotional si e normal sa uiti multe lucruri care discuti acolo, sau sa itit "inghete" mintea din cauza informatiilor care le primesti.
am vazut in In Romania dupa ce ieis din spital ti se da o foita in care este indescifrabil rezumatul a ceea ce ti-a intimplat in spital. Mie mi-a dat raportul complet, cu toate observatiile de la toate vizitele medicale precum si raportul operatiei, am acasa o gramada de hirtii, sa ceri si tun raportul complet.
Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2008-11-08 16:23:35)
- andrulina
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-09-17
still tu ai scapat de pb? stiu ca aveai cancer parca
- ET
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-04-20
Still, tu la ce spital te duci in US?
Nush de cand esti tu plecata, dar e clar ca nu prea esti la curent cu ce se intampla la noi.
Aici de debandada.
- still_dreaming
- Full member
saptamina asta am fost declarata oficial cancer-free. inca ma refac dupa a doua operatie, ma simt mai bine si sint multumita ca toti doctorii au avut aceeasi opinie ca nu nevoie de nici un tratament hormonal sau radiatie. Au zis ca riscul de recurenta este mic. Nu am decit sa am incredere in ei. Merg la control din 6 in 6 luni.
Trebuie sa spun ca daca nu era Doctoressa care sa imi spuna si ea sa fac excizia, cu toate discutiile care le-am avut cu ei nu faceam nici o operatie. Asa ca bine ca fost descoperit in faza initiala. Acum imi pare bine ca am facut-o, simt ca am scapat de incertitudine, desi as fi dorit, ca orice persoana de altfel, sa nu am astfel de experienta.
De asta acum spun la toata lumea sa inu ezite sa si faca si o biopsie la nevoie.
- mykutza
- Moderator
eu sun speriata k ieri ma gandeam..daca nu e necroza in el si e altceva?off... astept sa imi treaca menstra si ma mai duc la o echo la alt dr..cred k ma duc la ala..
- ET
- Addicted member
Girl, fa odata biopsia aia. Ia-ti inima in dinti si gata! Echo peste echo nu elucideaza problema.
- mykutza
- Moderator
pai ce biopsie???k nu mi-a dat nimeni sa fac biopsie..
- ET
- Addicted member
mykutza a scris:pai medicul meu e obs-ginecolog..da a zis k il scoate el nu-i pb
So, parca era vb de operatie... Eu am zis de biopsie pt. ca arata exact de ce natura e. Oricum daca il vor scoate, tot il trimit la anatomopatolog, asa-i normal. Biopsia e mai putin invaziva, insa nu te scapa de chist.
- still_dreaming
- Full member
mykutza a scris:pai ce biopsie???k nu mi-a dat nimeni sa fac biopsie..
uite scrie si pe site doctorului acela
Diagnosticul de certitudine este ?nsă unul anatomopatologic (examen histopatologic al piesei de puncţie-biopsie, biopsie incizională sau excizională, atunci c?nd intervenţia chirurgicală reprezintă primul gest terapeutic).
daca iti scoate nodulul il va trimite la analiza sa vada despre ce este vorba. si atunci stii cu certitudine.
tot pe situl lui scrie
mamografia prezintă o importanţă majoră: are o acurateţe de 90-95%, permite identificarea .... care scapă palpării şi este o metodă de screening ?n depistarea precoce a ....i de s?n. Alte explorări utile sunt: ecografia (diferenţiază tumorile solide de cele cu conţinut lichidian, permite măsurarea precisă a dimensiunilor tumorii)
ET a scris:Biopsia e mai putin invaziva, insa nu te scapa de chist.
nu stiam dar tu (mykutza) ai zis ca tot ce este peste 3 cm se scoate deci sint de acord cu ce zice ET ,cu excizia/operatia scoti tot si ai si biopsia/analiza a tot ce este acolo.
ET a scris:Still, tu la ce spital te duci in US? Nush de cand esti tu plecata, dar e clar ca nu prea esti la curent cu ce se intampla la noi. Aici de debandada.
eu tin minte ca am fost cu o colega de scoala la bunica ei la IOB, atunci nu prea stiam ce inseamna O, si era o gaura in tavanul de pe coridor, era iarna si zapada se topea si apa se colecta in niste vase, iar pacientii mergeau la toaleta pe coridor unde era frig si aveau pe ei un halat subtire, nu aveau acel halat gros.
nu stiu cume situatia acum.
din cauza asta imi e jena sa spun la ce spital merg, dar pot spune ca au conditii si de tratament si in plus m-au educat despre boala, optiuni de tratament etc. cu carti, mulaje, video etc si cind am fost diagnosticata de la serviicu m-a trimis la curs de radiatie in oncologie (bine ca nu am avut nevoie de asta).
a fost greu pentru mine ca in viata mea am mers numai la stomatolog si consult de rutina. mi-a fost foarte greu sa accept ca am o problema de sanatate si una asa serioasa.
PS cum iti sarbatoresti zia de nastere mykutza?
Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2008-11-08 17:59:31)
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
daria_25 a scris:Eu la ecografia facuta acum 6 luni la gynecoland am primit scorul BI-RADS = 2 (la mine) categoria : 0 = necesita investigatii suplimentare 1 = nu au fost decelate leziuni 2 = leziune benigna 3 = leziune probabil benigna (se recomanda recomanda reevaluare la 3-6 luni) 4 = suspiciune de anormalitate (biopsia si ex. HP ar trbui luate in considerare) 5 = leziune inalt sugestiva pentru malignitate (se recomanda si este necesara biopsia si ex HP) 6 = leziuni care au fost deja biopsiate si despre care se stie ca sunt maligne
Scor UENO = 2 (la mine) 1=leziunea are o elasticitate similara tesutrurilor inconjuratoare 2=leziunea are o elasticitate neomogena 3=centrul leziunii are o elasticitate mai scazuta decat a tesuturilor inconjuratoare 4=intreaga leziune are o elasticitate mai scazuta decat a tesuturilor inconjuratoare 5=intreaga leziune si tesutul perilezional au o elasticitate mai scazuta decat a tesuturilor inconjuratoare
NOTA: scorurile BI-RADS si UENO nu reprezinta scoruri diagnostice ci, doar orientative.
Deci 3.1 inseamna: leziune probabil benigna (se recomanda recomanda reevaluare la 3-6 luni) leziunea are o elasticitate similara tesutrurilor inconjuratoare
Se poate sa se fi ajuns la acest scor pentru ca am avut hidrosadenita axilara inainte de a-mi face ecografia? :f?rv?nad:
- still_dreaming
- Full member
ai mai aflat ceva de medicul acela?
iti pun aici un link
http://www.ziare.com/Ce_trebuie_sa_stii … 71096.html
Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2008-11-10 06:16:42)
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
daria_25, multumim pt info. eu nu stiam de clasificarile astea. vad ca au grupat anumite caracteristici pe nivele.
mykutza, tu pana la urma unde vrei sa mergi? la fundeni sau la alt spital? eu am fost la fundeni si stiu ca am ramas marcata de ce am vazut acolo. imi amintesc ca imediat dupa operatie nu i-as fi recomandat nimanui iob-ul. pe de alta parte, acolo sunt medici specializati in operatii pe san. dar poate opereaza si in alte clinici. nu poti ruga o prietena sau pe cineva din familie sa te insoteasca? mai ales daca va tb sa stai cateva zile in spital. cand m-am operat eu, a stat mama cu mine in spital si crede-ma, a contat enorm asta. acum depinde si de firea ta. daca ai mai stat internata singura, atunci nu va fi cu nimic deosebit. cel mai bine te sfatuiesti cu un doctor specializat in asa ceva (gen Blidaru), insa intre biopsie si scos, eu as alege scosul. Scapi de o grija.
still_dreaming, imi pare tare rau ca ai trecut prin asa ceva Pot sa te intreb ce varsta ai? Ma bucur insa din suflet ca ai fost unul din cazurile fericite. Din cate am inteles, nu au trebuit sa iti taie sanul, deci ai avut mare, mare noroc ca te-ai dus din timp. Inainte de operatie eu eram tare terorizata mai mult de gandul ca exista riscul sa raman mutilata pe viata, decat de boala in sine (asta daca Doamne fereste ar fi fost cancer). Momentele acelea m-au marcat puternic si m-au facut sa apreciez de mii de ori mai mult viata, sanatatea, pe cei din jurul meu si ceea ce am. Si slava Domnului, a fost numai teama de cancer. Unde te-ai operat tu? A fost doar sector, nu? E mare operatia?
blueeyes, e foarte ciudat scorul ala la tine, atata timp cat doctorita ti-a spus ca nu ai absolut nimic. ai putea oare sa ii faci o vizita scurta, fara programare, si sa o intrebi concret cu rezultatul in mana ce inseamna chestia aia? Zici ca pe rezultat scrie ca nu ai absolut nimic, nu? Oare sa fi incurcat doctorita numerotarile din sistem? Nu stiu, imi dau si eu cu presupusul. Eu cred ca asa as face. M-as duce si as intreba-o direct pe ea.
Ultima oara a fost editat de anca9 (2008-11-10 11:57:03)
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Anca9, mersi de sugestie... Insa nu prea am cum sa ma duc la ea, la Livada Vulturului e arhiplin, chiar nu am cum sa ajung la ea. Eu oarecum m-am linistit de scorul ala, chiar sunt convinsa ca scorul are legatura cu buba pe care am avut-o la axila si din cauza careia m-am si dus la ecograf... Ca daca era la san scorul asta, sigur m-ar fi trimis la tratament, ca doar as fi avut potential cancerigen. Pe cand ea a scris la recomandari sa mai fac eco la anul.
- mykutza
- Moderator
anca9 eu nu as vrea la fundeni..k eu sunt o fire emotiva si numai ce am vazut acolo kt am stat la aia la consultatie..da sa stau internata.. v-am zis dr asta .wai cum sa bagi ate 7 o data sa te plimbi pe acolo in chiloti in fata atator persoane..si sa nu aiba decat 1 min pt u..sa iti dea rezultatul de fata cu pers necunoscute..mi se pare de neconceput..e total lipsit de etica..
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|