homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultate ecografie

#1 2008-04-23 13:59:20

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

Rezultate ecografie

Am fost azi si am facut o ecografie si astea sunt rezultatele:

uter - transvers
        dimensiuni: d. long 64mm, d. trans 40mm, d.a-p. 34mm
        forma ovalara
        miometru: ecostructura relativ omogena
        endomentru 9mm
        cavitatea uterina libera

ovar drept: dimensiuni 41/22 mm
                  aspect polimicrochistic

ovar stang:  dimensiuni 30/20mm
                  aspect polimicrochistic

spatiul douglas - fara lama de lichid

Concluzii: Aspect ovare polichistice

A zis doctorita ca nu intelege de ce dupa aproape 5 luni de anticonceptionale chisturile nu au disparut...
As dori si parerea doctoressei...ce ar trebui sa fac? Ma duc la ginecolog sa-mi schimbe anticonceptionalele (am luat 4 luni desorelle...si ziceam ca m-am ingrasat de la ele, fara sa mananc mai mult decat de obicei...si nici menstruatia si durerile nu s-au redus...eu practic le-am luat pt niste hemoragii care le aveam la menstra... Apoi m-am dus la planning si mi-au dat marvelon...si acum sunt la prima folie...am luat 1 saptamana si 4 zile...azi iau a 12a pastiluta). Ce sa fac? Sa ma duc sa-mi dea alte anticonceptionale, sau sa mai astept sa vad cum imi merge si cu marvelon (desi are aceeasi hormoni ca desorelle...si nu stiu daca ar putea avea un alt efect). Nu mai stiu ce sa fac.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#2 2008-04-23 14:36:27

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Rezultate ecografie

Andreea...nu or fi foliculi ovarieni????
nici eu nu cred foarte tare ca va face altceva marvelon decit desorelle...insa cine stie....

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2008-04-23 14:47:25

Andreea86
Hero member

Asa scrie pe rezultat si asa mi-a zis si mie...ca-s chisturi si ca ar fi trebuit totusi sa dispara dupa 5 luni de AC. Acum nu stiu exact daca a vazut bine sau nu doctorita...dar parea destul de sigura ca-s chisti...initial la ovarul stang a zis aspect polichistic...apoi a mai masurat si a zis ca totusi e polimicrochistic. Nu stiu ce sa mai cred...in ultimul timp numai probleme am avut, ba dureri, ba hemoragii...incat nici nu mai stiu ce sa fac, la ce doctor sa ma duc, in cine sa mai am incredere.
Ecografia nu mi-a facut-o doctorita ginecolog....ci doctorita de familie...si a zis ca ea nu are ce sa-mi dea...eventual sa ma duc din nou la ginecolog cu rezultatee ecografiei si sa-mi dea alte pastile in loc de marvelon.
Acum nici nu stiu ce sa fac? merg acum (sau in fine...dupa sarbatori) la ginecolog sa-mi dea alte pastile...sau mai astept sa vad ce face Marvelonul si dupa 1-2 luni sa fac din nou o ecografie? Eu cu desorelle chiar nu am vazut nici o ameliorare....chiar cu fiecare luna mi se parea ca e din ce in ce mai abundenta menstruatia...pana ce luna trecuta a fost din nou aproape hemoragie... Mi-e sa nu astept si sa se agraveze cumva...sa nu sa mareasca chistii...

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#4 2008-04-23 14:51:14

Al Pacino
Administrator

chisturile alea nu pun absolut nici o problema...singerarea abundenta de la menstra insa pune ceva probleme...vezi cum e cind termini folia de marvelon si decizi atunci

#5 2008-04-23 14:56:27

Andreea86
Hero member

Asa cred ca am sa fac. smile Multumesc. Oricum, asta ar insemna ca indiferent daca menstra va fi abundenta sau nu...in afara de folia asta sa mai iau inca una de marvelon (pentru ca menstra mi se termina cam sambata si tot sambata trebuie sa incep noua folie). Sau as putea sa maresc pauza...ca sa ajung si la ginecolog daca e nevoie...ca oricum nu protectia ma intereseaza pe mine.
Dar ovarul drept e marit din cauza chisturilor? sau aia e inca o problema?
Uf....rau mai e sa fii femeie... sad

hjarta Eu si puiu hjarta

Publicitate

loading...

#6 2008-04-23 14:58:21

Al Pacino
Administrator

din cauza chisturilor...

#7 2008-04-23 14:59:07

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

andreea,eu nu am inteles ceva din c ai spus p aici.chistul ti-a aparut din cauza menstrei abundente?sau am inteles aiurea?

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#8 2008-04-23 15:04:00

Andreea86
Hero member

rrammonna, cred ca menstruatia abundenta a aparut din cauza chisturilor...sau nu are nici o legatura...chiar nu stiu. Eu din cauza menstruatiei abundente care nu trece nici macar cu AC am facut ecografia, pentru ca doctorita ginecolog a zis ca ea nu vede nimic in neregula...am zis sa aflu pe unde o fi problema. Acum nu stiu care o fi fost prima, menstruatia abundenta sau chisturile....dar tind sa cred ca chisturile.
Multumesc mult de sfaturi, doctoressa. Sper sa fie bine...sa scap si de hemoragii si de chisturi si de dureri.

hjarta Eu si puiu hjarta

#9 2008-04-23 15:06:48

rrammonna
Diamond member

pai intrebam k si eu am menstra km abundenta si aveam si niste dureri oribile.dar nu mi-a trecut prin cap sa cer si un ecograf,sa vad dak am ceva.poate luna viitoare imi fac unul.sa stiu din timp.de aceea te intrebam

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#10 2008-04-23 15:17:28

Andreea86
Hero member

eu zic sa faci si o ecografie...sa stii exact din ce cauza e abundenta menstra. La tine a fost mereu abundenta sau acum de ceva timp au aparut durerile si e mai abundenta ca de obicei?
Eu aveam menstra cat de cat normala pana in octombrie.
AAA...acum mi-am amintit ceva...eu initial am luat yasmin...apoi le-am oprit, prima luna fara yasmin am luat vitamina k si incepand cu luna urmatoare au inceput menstruatiile abundente. Oare yasminul sa fi redus chisturile...si cand l-am oprit au aparut din nou? Pe vremea cand luam yasmin nu aveam menstra  cam ciudata, adica in o luna tinea 24 de ore, in alta 3 zile...in alta luna era mai mult un spotting de 8 zile...cate 1-2 picaturi pe zi cat sa stau cu frica sa nu ma patez (niciodata nu stiam cand se termina cu adevarat...puteau trece si 24-30 de ore fara sa curga deloc si apoi mai trezeam ca m-am patat), dar nu era abundenta ca acum.

hjarta Eu si puiu hjarta

#11 2008-04-23 15:22:02

rrammonna
Diamond member

eu km mereu am avut menstra abundenta.in skimb,aveam in plus dureri oribile de practic ma lua cu lesin si vomitam in prima zi tot.m-am kinuit asa pana acum kteva luni knd am mers la ginekolog si mi-a dat un tratament cu orgametril kre mi-a facut tare bine,cel putin durerile au disparut de tot,de vomitat nici nu se mai pune problema.dar ma doare mai mereu ovarul drept si ma gandeam si eu la chist.dar eu nu am luat niciodata ac.sa speram k se rezolva si la tine si la mine

#12 2008-05-09 06:00:35

Andreea86
Hero member

Se pare totusi ca Marvelon mi se potrivesc. E a 3a zi de ciclu, si deocamdata totul e super bine (in sfarsit)...e mai putin abundenta menstruatia decat era de obicei cand nu luam antibebe, burta nu m-a durut deloc (ceea ce e chiar o minune...ca de durut tot ma durea si pe vremea cand luam yasmin)...cosuri noi nu au mai aparut, nici nu m-am mai ingrasat (am ramas la atatea kg cate aveam cand am terminat desorelle). Momentan sunt multumita. big_smile Totusi ar trebui sa mai ma duc la ginecolog cu rezultatele de la ecografie, sa vedem ce facem cu chisturile, sau daca ma simt cu Marvelon si nu mai am hemoragii (cel putin deocamdata) sa mai astept putin...si poate dispar si chisturile?

hjarta Eu si puiu hjarta

#13 2008-05-14 23:41:35

Andreea86
Hero member

uf...vad ca inca nu a raspuns doctoressa, probabil nu a vazut topicul. sad
eu zilele astea ar trebui sa ma duc iar la planning, sa-i zic doctoritei cum ma simt cu Marvelon si sa-mi dea follile pt lunile urmatoare. Ma gandeam daca sa-i duc si rezultatele de la ecografie...si daca zice ca Marvelonul e bun si pentru chisturi sa mai astept vreo luna-doua si apoi sa mai fac o ecografie (poate cu putin noroc dispar si chisturile).
Adica...daca menstruatia de data asta m-a tinut atat de putin (in 3 zile  atrecut...si nu a fost deloc abundenta) si am scapat de hemoragii...banuiesc ca inseamna ca mi se potrivesc. Acum nu stiu daca are legatura abundenta menstruatiei cu chisturile...daca din cauza lor aveam hemoragiile sau nu.

hjarta Eu si puiu hjarta

#14 2008-05-15 12:24:49

Al Pacino
Administrator

Andreea, mai asteapta, asa cum spui, vreo 2-3 luni si mai faci apoi o echo sa vezi ce si cum cu chisturile...nu are rost sa bati mai multe drumuri deocamdata

#15 2008-05-22 15:16:12

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

am si eu un rezultat ecografic, facut azi:
uter retrovers, dimensiuni 90.6/56mm, sac gestational 9,5mm - 5sapt.+5zile, trofoblast diferentiat, fara semne de decolare, vezicula ombilicala 1,5mm, embrion nevizualizat, concluzii: sarcina evolutiva intrauterina incipienta
Asta inseamna ca sarcina a survenit in ziua cu postinorul......Dupa marimea sacului gestational, doctoressa, ce parere ai?Ce varsta are sarcina? Embrionul nu ar fi trebuit sa se vada pana acum? Si ma deranjeaza ca mi-a zis dr. ca a, pe ovarul drept o formatiune, un posibil chist endometriozic. Ce inseamna asta?

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#16 2008-05-22 18:31:59

camy88
New member
Inregistrat: 2008-04-25

la recomnadarea, voastra. si eu am fost la dna doctor niculescu si am fost foarte multumita applause
             am facut si eu o ecografie pentru ca tot aveam niste dureri in zona pelvina...am un  ovar microchistic(daca am inteles bine) 2,54/3,53 mm, endometru gros gros de tip secretor 13mm, aspect normal :f?rv?nad:
              dna doctor a zis ca nu e ceva grav dar ca am o vascularizatie puternica care imi da aceste dureri. va intreb asadar daca ati avut asa ceva si ce imi puteti spune? mi-a mai spus ca trebuie inhibata si ca pentru aceasta sa iau ac.
               eu am mai luat la recomandarea altui ginecolog jeanine si m-am simtit f bine dar le-am intrerupt iar dna mi-a spus sa incep din nou....ce parere aveti ? buga

#17 2008-05-23 12:49:33

daliana
Hero member

endometrul gros putea fi la ovulatie, grosimea lui depinde de ziua UM
pt chisturi am inteles ca se prescriu ac
doctoressa, e normal ca sa nu se vada embrionul inca?

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.

#18 2008-05-23 13:00:50

Al Pacino
Administrator

e normal daliana...uita de chistul ala de pe ovar...si calmeaza-te ca totul e ok

#19 2008-05-23 13:04:37

daliana
Hero member

sa dea dumnezeu, ieri am fost la un dr ginecolog care a spus ca si tine ca sarcina ar fi dupa postinor si am fost azi la dr mea ginecolog de familie care a spus ca nu conteaza ca am ramas cu postinor, ca e ok si sa asteptam aparitia embrionului.....numai ca eu nu am greturi..., doar pipi noaptea si stare de nervozitate specifica, in rest....O fi bine, o fi rau? Peste 2 sapt am alta eco... si inca nu sunt hotarata cine sa imi urmareasca sarcina...., in dr. mea nu mai am incredere, cea care a zis sa avortez, in cea de ieri, recomandata, care mi s-a parut super ok si care e optimista si e medic de spital lucreaza la acelasi spital ca dr. mea, cum sa ma duc la ea??? ma simt ca mi-as fi tradat dr..Sunt intr-o mare dilema. Una peste alta, astept aparitia embrionului si atunci trebuie sa ma decid.Eventual sa ajung si la Municipal sau Giulesti, unde ai zis tu.

inca mi-e teama ca sarcina sa nu fie in uter si sa am un fals sac gestational...

Ultima oara a fost editat de daliana (2008-05-23 13:38:30)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.