homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ten sensibil-3

#39 2013-07-26 00:31:10

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Re: Ten sensibil

Crema (si masca) de exfoliere. Genul asta de crema netezeste cosuletele, nefiind medicament.
Masti de argila sau apa termala (sau ambele); prima are rol detoxifiant si remineralizant (eu zic ca si calmant oarecum), iar a doua cred ca e asa, mai mult de chichi - zice ca remineralizeaza si calmeaza iritatiile, iar ea oricum e continuta deja in unele creme dermatocosmetice.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2014-09-21 23:22:23)

#40 2013-07-26 09:12:38

dragongirl
Full member
Inregistrat: 2013-05-27

ok ,merci ,voi cauta sa vad ce gasesc pe aici si voi incepe ,merci puss

am cumparat o crema de la farmacie ,firma La Roche Posay ,sper sa ma ajute

Ultima oara a fost editat de dragongirl (2013-07-26 23:13:47)

este inutil sa alergi dupa perfectiune, ea nu exista

#41 2013-07-27 14:03:48

jeannie
Addicted member

de care ti-a dat? Effaclar Duo sau Effaclar K? cele de la La Roche Posay au apa termala si posibil sa fie si hidratante in acelasi timp. e f ok. Sa ne zici cum iti merge cu crema.

eu am incercat pana acum Avene Cleanance K (fff buna pt cosulete mici, nu pt probleme mari - face fatza neteda), cele de la Ivatherm nu m-au ajutat deloc (ca au creme exfoliante de doua feluri), cea de la Ducray Keracnyl iarasi nu m-a ajutat, in schimb masca exfolianta e super (e si f blanda cu un ten sensibil, curata frumos punctele negre, ma ajuta mult la prevenirea eruptiilor acneice impreuna cu o crema exfolianta de la o alta firma); am mai incercat, de la Iwostin, crema exfolianta si crema pentru pete - super amandoua, fiind f eficiente si si hidratante in acelasi timp (produse f potrivite tenului sensibil).

Ca idee, Ducray si Bioderma nu au apa termala  (eu am mai folosit si produse Bioderma, in paralel cu apa termala spray de la alta firma), in rest cam toate celelalte au: La Roche-Posay, Avene, Ivatherm, Iwostin, Uriage, or mai fi si altele dar nu le mai stiu eu.
Apa termala din cremele respective se zice ca ar calma/preveni iritatiile. E ridicol cand se mai baga si parfum intr-o asemenea crema: parfumul poate produce iritatie, deci la ce il mai baga? De asemenea, cremele in general (dermatocosmeticele nu fac nici ele exceptie) contin muuulti iritanti si ar fi util (pt cine are rabdare lol ) sa putem studia eticheta inainte de a cumpara si, astfel, sa alegem - daca avem ten sensibil sau care se irita usor - produse cat contin cat mai putini iritanti: in principiu alcoolul (nu stiu daca si alcoolul denaturat nustiu ) si parfumul sunt iritanti, ceilalti sunt mai greu de retinut si probabil ca au si un risc mai mic de a irita. nustiu  Am mai citit ca, la expunerea la soare, cica nu e bine sa dam cu crema care contine alcool, cred ca nici parfum.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2014-09-21 23:24:31)

#42 2013-07-27 15:35:31

dragongirl
Full member

Effaclar duo mi-am luat ,deja am folosit-o de 3 ori ,inca nu pot spune ..wow ! dar asteptam .

#43 2013-07-27 16:08:55

jeannie
Addicted member

ai nevoie cred ca de cel putin 2-3 saptamani ca sa vezi efectele, daca nu mai mult.
cred ca e indicat sa o folosesti doar seara. orice crema exfolianta are potential de fotosensibilizare a tenului, asa ca e mai bine sa nu o aplici dimineata, mai ales vara cand radiatiile solare sunt mai puternice.

Ultima oara a fost editat de jeannie (2013-07-27 16:11:05)

Publicitate

loading...

#44 2013-07-27 20:43:32

dragongirl
Full member

asa voi face ,merci de sfat puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.