homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Nu esti logat.

căutare personalizată
căutare personalizată

Prima data : esti pregatita?-7

#181 2010-04-26 13:41:36

dadalici
Full member
Inregistrat: 2008-06-25

Re: Prima data : esti pregatita?

dar in timpul actului sexual se poate rupe?

"defineste'mi fericirea.."

#182 2010-04-26 13:44:56

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

da, se poate intampla asta si nu stiu sa iti zic din ce cauza.. ori au fost ele fisurate din fabrica, ori din cauza frecarii...oricum se pot rupe, asta e adevarat
mie nu mi s-a intamplat niciodata, dar am auzit destule cazuri. daca ti se intampla asta si erai si in perioada fertila, se recomanda pastila de a doua zi. Dar eu zic sa nu te stresezi cu asta acum, eu as zice sa cumparati durex, mie una mi se par mai sigure si sa te bucuri de prima experienta smile

#183 2010-04-26 14:51:18

dadalici
Full member

da si eu auzisem de durex, desi auzisem ca nu toate sunt tocmai bune. E una anume pe care mi-o poti recomanda?

#184 2010-04-26 16:41:30

ioana_4
Diamond member

e adevarat ca si eu am auzit persoane carora li s-a rupt durexul.. 100% nu poti fi sigura ca nu se rup, dar ti-am zis, ai grija sa nu il zgariati cand il puneti
cred ca poti sa le iei pe cele extra safe, sunt mai groase putin si mai lubrifiate. eu le prefer pe cele ultra thin, sunt mai subtirele si parca se simt mai ok

#185 2010-04-26 16:46:13

dadalici
Full member

ok multumesc mult pentru sfaturi. puss

#186 2010-04-26 16:46:49

ioana_4
Diamond member

cu placere puss
daca mai vrei sa stii ceva, intreaba, e f bine ca te informezi inainte, sa nu ai surprize neplacute

#187 2010-04-26 17:13:18

dadalici
Full member

da, pai sunt destul de paranoica si fara inceputul vietii sexuala, daramite dupa. asa ca mai bine ma informez.

#188 2010-04-27 22:21:55

Cristina A. Boca
New member
Inregistrat: 2008-06-15

oana16 a scris:

pai da , dar atata timp cat doctorita isi asuma acest risc, nu vad de ce trebuie sa se bage asistenta ?

...deci si asa s-ar putea pune problema... "Doctorita isi asuma acest risc" si in contul adolescentei care ii solicita anticonceptionale? Ma intrebam si eu...

Traieste - frumos - clipa! Cu inteligenta si imaginatie!!!

Mesajele furnizate in acest spatiu sunt numai orientative.  tummenupp

#189 2010-07-31 15:41:00

c_r_y_s_a
New member
Inregistrat: 2010-07-31

Buna ... am 17 ani si mi'am inceput viata sexuala d putzin timp . defapt d ieri .. lol si am o intrebare ... am fkt fara prezervativ .. am fkt d 3 ori ... sia dat drumu in prosop ... am stat vreun sfert d ora si am inceput iar .. exista vreun risk ? dak nu am fkt cu prezervativ ??? ast raspunsuri ... sad

Si m`ai vazut cu el de mana..te`ai blocat pentru o clipa..pentru prima data in viatza paream chiar fericita ;x

#190 2010-07-31 15:45:41

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

c_r_y_s_a, exista risc... lichidul preejaculator poate contine si el spermatozoizi. daca intre contacte nu s-a spalat si nu a facut pishu, riscul este si mai mare.

#191 2010-07-31 15:58:14

c_r_y_s_a
New member

a fost la baie ... mereu dupa .. dar nush c a fakut ... kred k sa spalat k a venit ud p abdoment grater ... sper sa imi fac griji degeaba grater

Si m`ai vazut cu el de mana..te`ai blocat pentru o clipa..pentru prima data in viatza paream chiar fericita ;x

#192 2010-07-31 16:51:15

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

calculeaza-ti perioada fertila:
Metoda calendarului (Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare (aproximativ la mijlocul ciclului menstrual). Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile (si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie. Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi. Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.

Se cere ca femeia sa aiba un calendar precis al duratei ciclurilor menstruale pe o durata de minim 6 luni.

Indicele de esec este de 15-40%.

menstruatia= perioada de sangerare
ciclul menstrual= perioada dintre prima zi a unei menstruatii si prima zi a urmatoarei menstruatii

daca erai in perioada fertila, ia postinor sau escapelle, cat mai repede.

sper sa invatati ceva din situatia asta...

#193 2010-07-31 17:06:58

c_r_y_s_a
New member

menstruatzia am avuto p 15 ... si p 30 sa intamplat ...

#194 2010-08-03 13:12:12

Khristall
Insomniac member
De la: Iubirea mea mica
Inregistrat: 2007-10-08

c_r_y_s_a a scris:

menstruatzia am avuto p 15 ... si p 30 sa intamplat ...

nu va mai riscati daca nu vreti probleme. folositi o metoda contraceptiva. ori prezervativ, ori anticonceptionale.

NOI DOI

My love’s a revolver, my sex is a killer...
Do you wanna die happy? sexinpat diablo

#195 2010-08-06 03:16:42

diana.didi
New member
Inregistrat: 2010-08-06

hey...am aproape 16 ani si am un prieten de un an. Tin sa mentionez ca el este ceva mai mare decat mine, respectiv 18 ani. Niciodata nu m-a presat..nu m-a tachinat...iar de un an pur si simplu abstinenta scrie pe el. Tin foarte mult la el si el la mine...bineinteles ca intre timp am incercat mai multe...incepand cu pettingul. De curand m-am hotarat ca e momentul sa depasim si noi limita. Poate ca..in termeni morali inca sunt mica pentru asa ceva... Dar pana la urma fiecare isi stabileste momentul..cand considera ca este gata psihic. Sunt convinsa ca niciodata nu ma va lasa balta si mereu ma sustine in diverse probleme..acum..desi si el vrea..ma intreaba cam zilnic daca sigur sunt pregatita sa fac pasul asta si ca daca am chiar si cea mai mica ezitare se opreste el..nu e nevoie sa ii spun eu.
Ce-i drept...inca ma cam trec toate apele la gandul ca mama ar putea afla...[da..inc anu am 16 ani]...oricum am de gand sa ii spun singura peste ceva timp[cateva luni]..mi-e putin frica de reactia ei..dar pana la urma..sunt fiica ei..ce ar putea fi atat de rau:))?
Am consultat calendarul si in curand..cand m-am hotarat eu..se pare ca e perioada nefertila...nu am de gand insa sa ma culc pe o ureche asa ca aleg sa folosim si prezervative. Mi-ar placea totusi ca uneori sa fie si fara prezervativ... asta insa ar cam insemna sa folosesc anticonceptionale lucru care nu imi prea place:)). Ma pot increde totusi in metoda calendarului?..avand in vedere ca exista si anticonceptionale de urgenta...voi cum va descurcati?..daca nu vreti nici prezervativ nici anticonceptionale:))?

#196 2010-08-06 03:29:25

Nifelheim
Hero member
De la: NeverLand..
Inregistrat: 2009-08-21

nu ! nu te poti increde in metoda calendarului.. cel mai bine e cu prezervativ sau anticonceptionale...

Iti zic plin de pacat hai sa iti torn o noapte ďn shot
langa o felďe de luna..

sorry, I`m not Rihanna. I don`t love the way you lie.

#197 2010-08-06 03:32:54

diana.didi
New member

multumesc mult:))...in cazul asta..probabil raman la prezervative...probabil am un oarecare fix in ceea ce priveste anticonceptionalele:-?lol...dar in primul rand probabil ce ma inspaimanta e ca trebuie sa merg la ginecolog. greu mai e sa fii fata... De ce n-am fost eu fata cuminte si sa fi stat fara partener o perioada...smile)Macar nu ma indragosteam.. Mersi mult pentru sfat >big_smile<

#198 2010-08-06 03:40:45

Nifelheim
Hero member
De la: NeverLand..
Inregistrat: 2009-08-21

rotfl
pentru aanticonceptionale nu trebuie sa mergi la ginecolog big_smile
de unde esti ?
aa, si bafta goodluck

Iti zic plin de pacat hai sa iti torn o noapte ďn shot
langa o felďe de luna..

sorry, I`m not Rihanna. I don`t love the way you lie.

#199 2010-08-06 11:51:02

anca90
Insomniac member
Inregistrat: 2008-07-16

diana.didi a scris:

Ma pot increde totusi in metoda calendarului?..avand in vedere ca exista si anticonceptionale de urgenta...

anticonceptionalele de urgenta sunt mult mai nocive decat celelalte si iti pot da organismul peste cap. ele se iau chiar in cazuri exceptionale, cel mult de 2 ori pe an. deci nu sunt o metoda de backup, atunci cand metoda calendarului da gres.

#200 2010-08-06 11:54:50

Jessica_M
Insomniac member
De la: Nicăieri
Inregistrat: 2008-03-09

De ce te sperie ginecologul?

Există patru lucruri în viaţă care nu se mai pot recupera:o vorbă după ce ai spus-o,o şansă după ce ai pierdut-o,timpul după ce a trecut,iubirea pentru cel ce nu luptă.
Nu mor caii când vor câinii, dar nici câinii când vor stăpânii.

Unii vorbesc şi prea înlătură orice dubiu că suferă de prostie retas

#201 2010-08-06 12:05:56

phantom
New member
Inregistrat: 2010-07-11

Hei, am si eu o nelamurire. Sunt cu prietenul meu de aproximativ un an, eu am 16 ani el 19 si as vrea sa-mi incep viata sexuala cu el. Nu m-a presat niciodata, nici macar nu mi-a sugerat sa facem dragoste. Ce-i drept, am vorbit despre sex de multe ori. Am facut si petting de cateva ori si mi-a placut. Eu imi doresc foarte mult sa merg mai departe si i-am spus zilele astea ca vreau sa o facem . E de inteles ca vom folosi prezervativ si nu as renunta la el niciodata. Insa tot am sa fiu stresata, daca se rupe sau aluneca etc... Asa ca am hotarat sa iau anticonceptionale. Intrebarea mea, pot sa iau de la farmacie fara prescriptie medicala?
Apoi, am hotarat sa merg si la un cabionet de planning si acolo poate sa-mi prescrie AC?? Avand in vedere ca am 16 ani treb sa merg neaparat cu prietenul?

Inca o problema ar fi ca amandoi suntem virgini. Si cum nu are experienta ma gandesc ca nu va fi poate prea placut. Ma gandeam sa-i zic sa citeasca pe net despre prima data sfaturi si despre cum sa se poarte cu o virgina.. Eu tin la el, nu il iubesc si chiar daca vreau sa o fac atat de mult cred ca mai mult e din curiozitate. Acum nu stiu ce sa fac, vreau foarte mult sa o fac, am o dorinta foarte mare in mine si ma gandesc constant la sex.

Alta intrebare, anticonceptionalele sunt 100% sigure? 9oricum folosim prezervativ daca e cazul sa o facem dar nu vreau sa stau stresata.)

**In bed my real love has always been the sleep that rescued me by allowing me to dream**
Tell a man there are 300 billion stars in the universe and he'll believe you. Tell him a bench has wet paint on it and he'll have to touch to be sure.

#202 2010-08-06 12:50:56

-=-baby_pink-=-
Hero member
Inregistrat: 2009-07-30

phantom,nu e bine sa iei anticonceptionale fara prescriptie.dute la planing pt ca acolo prescrie AC si din cate stiu eu te primeste si fara prieten tongue ..eu in locul tau m-as gandi de mai multe ori inainte sa fac pasul asta..singura ai zis ca e mai mult curiozitatea..ar fi mai bine ca prima oara sa o faci din dragoste nu din curiozitate.
..daca o sa iei anticonceptionale o sa fii protejata,nu are rost sa mai folositi si prezervativ(sau ar trebui pt boli..)

•Exist,respir,zambesc,sper,doresc,visez,caut,lupt,joc,ascult,privesc,admir,ignor,continui,iubesc si inving! • hjarta
»EL, poate e singurul ce poate cand apare sa`mi trimita problemele departe!
El, poate e singurul ce poate, sa`mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate!

welcome in the club  smoke2 ...boring club lol

#203 2010-08-06 13:43:34

diana.didi
New member

@ nifelhim: pai:-?..eu stiam ca pentru anticonceptionale tre sa mergi macar la ginecolog sau planning:))..ca nu le prea poti lua asa de capul tau:-?
@ Jessica_m: ...de ce ma sperie ginecologul hmm...probabil datorita varstei:))..tu la 15 ani aproape 16 nu aveai problema asta:-s?lol
@ anca90: da stiu cat de nocive sunt anticonceptionalele de urgenta...le-as folosi doar in zilele "negre" cand s-ar rupe prezervativul sau alt incident nefericit
offtopic @ phantom: avem o situatie asemanatoare...imi poti da id?

Ultima oara a fost editat de diana.didi (2010-08-06 13:53:10)

#204 2010-08-06 15:17:14

phantom
New member

am fost la endocrinolog acum o luna si mi-a prescris yasmin dar le-am terminat. Mi le-a dat pt problema mea cu acneea si acum vreau sa continui tratamentul tot cu yasmin. Dar trebuie sa merg din nou la endocrinolog ca sa-mi prescrie? Va trebui sa merg in fiecare luna?

**In bed my real love has always been the sleep that rescued me by allowing me to dream**
Tell a man there are 300 billion stars in the universe and he'll believe you. Tell him a bench has wet paint on it and he'll have to touch to be sure.

#205 2010-08-06 15:36:43

-=-baby_pink-=-
Hero member
Inregistrat: 2009-07-30

nu trebuie sa te duci in fiecare luna..dar mi se pare ciudat ca tratamentul sa dureze doar o luna

•Exist,respir,zambesc,sper,doresc,visez,caut,lupt,joc,ascult,privesc,admir,ignor,continui,iubesc si inving! • hjarta
»EL, poate e singurul ce poate cand apare sa`mi trimita problemele departe!
El, poate e singurul ce poate, sa`mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate!

welcome in the club  smoke2 ...boring club lol

#206 2010-08-06 15:37:13

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

oricum trebuie sa-ti fi dat tratamentu pentru 3 sau 6 luni... nu scrie pe reteta ?

#207 2010-08-06 15:45:38

phantom
New member

nu, mi-a spus sa iau o cutie doar . Deci data urmatoare sa-i spun sa-mi dea mai multe?

#208 2010-08-06 23:20:27

Jessica_M
Insomniac member
De la: Nicăieri
Inregistrat: 2008-03-09

La vârsta aia mergeam pentru o ecografie căci eram virgină. Poate trebuia să faci şi tu la fel. Trebuia să aştepţi să te maturizezi şi nu să te porţi ca un copil când vine vorba de ginecolog.

Există patru lucruri în viaţă care nu se mai pot recupera:o vorbă după ce ai spus-o,o şansă după ce ai pierdut-o,timpul după ce a trecut,iubirea pentru cel ce nu luptă.
Nu mor caii când vor câinii, dar nici câinii când vor stăpânii.

Unii vorbesc şi prea înlătură orice dubiu că suferă de prostie retas

#209 2010-08-07 00:18:12

diana.didi
New member

da...acum de exemplu..nu as avea nicio problema s amerg la ginecolog. Dar daca intr-adevar as avea un contact sexual in curand m-as simti destul de prost sa merg cu mama de exemplu la ginecolog. Singura nu as avea nicio problema.

#210 2010-08-17 09:16:38

phantom
New member

Hei, pana la urma a fost bine. Prima mea data a fost ieri seara si pot sa spun ca a fost sublim. El a adus lumnarele si a aprins toata camera si apoi... M-a durut foarte mult insa nu a curs nicio picatura de sange. M-am mirat dar pana la urma se mai intampla. Mi-a placut foarte mult si ma bucur ca am facut pasul asta cu el. Faza e ca eu nu pot sta deasupra pentru ca ma doare foarte mult si nu ma las niciun pic. Poate in timp durerea asta se mai duce.

[Acum cand imi aduc aminte cat am tipat rosesc toata]

Footer-ul board-ului