Felul in kre mancam si sanatatea-7
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Re: felul in kre mancam si sanatatea
Si eu mananc inainte de a bea cafeaua. Doar daca beau nes cu lapte, nu mai mananc inainte, fiindca ma satur cu laptele ala si nici nu mi se pare la fel de "dur" . Mi-a spus cineva ca e bine sa bei apa dupa cafea, ca cica ar curata zatul e adevarat?
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- jeannie
- Addicted member
- Inregistrat: 2010-07-13
eu am auzit ca e bine sa bei apa dupa cafea ca sa nu ti se ingalbeneasca dintii
- pink_martini
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-08-08
- Site
Vaai sunt termenata! Nu mai pot! Ziele astea de sarbatoare sunt teribile pentru mine si pentru stomacul meu, atata mancare , atata carne. Nu ma simt deloc bine desi am ciugulit din fiecare pentru ca stiam ca voi avea probleme. In sie ideea de bucate abudente cu multa carne ma repugna. Am fost la mama la masa si a avut numai carne si dulciuri, am incercat sa ma dreg cu iaurt si salata de fructe insa degeaga, simt ca am niste pietre in stomac. E groaznic Pacat de adevarata semnificatie a Craciunului
"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand ____________________________
Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
cafeaua e un diuretic puternic, asa ca trebuie sa bei apa dupa ea ca sa nu te deshidratezi
- mihaela2289
- Hero member
- Inregistrat: 2006-09-18
pink_martini a scris:Vaai sunt termenata! Nu mai pot! Ziele astea de sarbatoare sunt teribile pentru mine si pentru stomacul meu, atata mancare , atata carne. Nu ma simt deloc bine desi am ciugulit din fiecare pentru ca stiam ca voi avea probleme. In sie ideea de bucate abudente cu multa carne ma repugna. Am fost la mama la masa si a avut numai carne si dulciuri, am incercat sa ma dreg cu iaurt si salata de fructe insa degeaga, simt ca am niste pietre in stomac. E groaznic Pacat de adevarata semnificatie a Craciunului
subscriu!!! azi m-am dres cu o salata de rosii cu ardei, castraveti, ceapa si branza. aleluia, nu mai vreau sa vad carne!!!
www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
jeannie a scris:eu am auzit ca e bine sa bei apa dupa cafea ca sa nu ti se ingalbeneasca dintii
si mai bine e sa te speli pe dinti sau macar sa iei o guma pt albire, daca nu te poti spala pe dinti. faptul ca bei apa e un fel de apa de ploaie.
de acord cu voi la faza cu carnea ... mi se face rau numai cand ma gandesc sa mai mananc carne prea curand.
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- Vx2
- Full member
- Inregistrat: 2011-10-02
^ De fapt, spalatul pe dinti imediat dupa consumul de cafea si vin face mai mult rau. (Am discutat la un moment dat cu un stomatolog si mi-a explicat el mai pe larg. Ideea este ca prin periat nu eliminam cafeaua/ vinul de acolo iar smaltul devine sensibil si... ca sa ma exprim asa taraneste e ca si cand culoarea ramane acolo, noi periem, iar dintii nostri incep sa absoarba si mai mult si sa isi insuseasca din culoarea aia. M-am exprimat compelt aiurea dar...)
Oricum, eu am o adevarata pasiune pentru stilul de viata sanatos, spun pasiune ca suna mai frumos, pt ca uneori exagerez teribil. In ultima vreme am renuntat la tot ce puteam sa renunt si imi facea rau. Nu consum sucuri acidulate, zahar (sau daca folosesc, incerc sa folosesc foarte putin). Nu mai fumez, nu mananc prajeli, consum peste 5 zile pe saptamana, pui si curcan ( cu toate ca nu imi place carnea de niciun fel... ma fortez sa mananc zilnic aproape) dar niciodata prajita,doar gratar sau fiarta. Mananc zilnic mere, banane, stafide + alte fructe (daca am ocazia, dar astea 3 nu imi lipsesc din alimentatia zilnica de cand ma stiu). De asemenea zilnic incerc sa mananc rosii, ardei ( de obicei mananc din ala rosu) castraveti (acum... murati, cand e sezonul cruzi), ceapa, patrunjel si verdeata in general, si zilnic, chiar daca nu imi fac salata propriu-zisa mananc varza (rosie, verde nici nu conteaza, macar 2 frunze) sau cand e sezonul, salata. De asemenea, m-am lasat si de fumat astazi este a 27-a zi, deci am scapat si de viciul asta. Cafea nu beau, si iau vitamine iarna (acum iau Supradyn) si pentru imunitate mi-a recomandat medicul Isoprinosine 15 zile. De mancat, mananc foarte bine dimineata. Intre orele 8-12 mananc cam 6 felii de paine, 2 snitele, 1 feliuta de peste (de obicei pangasius, facut la gratar) si un iaurt, o felie sanatoasa de branza feta si ceva branzica Almette sau altele asemanatoare + un corn cu ciocolata 7 days (asta il mananc zilnic, dimineata, dupa masa principala <3). Intre micul dejun si masa de pranza mai ciugulesc 1-2 mere/ o banana. La masa de pranz mananc de obicei ori supa/ ciorbita cu o bucatica de carne de pui/ curcan (si daca mananc asa, mananc la urmatoarea masa felul doi) ori mananc felul doi, orez, paste, sau ce mai face mama la masa de pranz si la cina (mananc cina maxim la ora 7, mananc supa, depinde). De asemenea intre pranz si cina ciugulesc mutle chestii, iaurt, alune, stafide, prajiturele. Dupa cina nu mai mananc mancare propriu-zisa. Mananc fructe, de obicei mere, beau sucuri naturale, imi fac freshuri, compot de fructe sau salate de fructe. Dieta aceasta mi-a recomandat-o medicul nutritionist. Cand am inceput-o aveam 40 de kg ( la 1.60) iar acum, dupa 2 luni si ceva am 43 de kilograme (dar facute prin alimtentatie sanatoasa si miscare, adica mai mult masa musculara, pentru ca la mine asta era problema). Miscare fac de cate ori am ocazia. Zilnic merg pe jos cam 2 statii lungi de autobuz. Merg la fitness 2 ore pe saptamana, fac stepper 1 ora pe saptamana si zilnic 30 de minute de exercitii ( de obicei cu greutati usoare, pentru brate, si repetari de abdomene). In rest, ma ajuta faptul ca ai mei cumpara 80% din alimente din magazinele bio, au aparut multe in ultima vreme, dar la aceste produse problema e ca sunt destul de piperate preturile si expira foarte repede, (spre exemplu, branza nu o taie, vand calupul cu totul, sid aca un calup etse mare, trebuie s ail iei pe tot, iar 3 persoane... nu mananca atat de multa branza, deci se si pierde relativ mult din produs) dar chiar si asa, rezultatele se vad. Eu una ma simt foarte bine (desi am uneori stari de oboseala, avand in vedere ce an greu am, si cat consum caloric am.... eu zic ca lucrurile sunt ok). Eu una sesizez diferente majore intre mine si alte persoane. Ma refer aici pana si la piele. Adica, am prietene care... nu au timp sau eu stiu, sa fie atente la ceea ce mananca, au programe haotice, mananca mult fast-food si se vede, parca sunt si incercanate si... Culmea e ca, dintre noi eu ar trebui sa fiu aia mai obosita, ca ma meditez si alerg 24/24 si totusi, daca stau sa fac o comparatie fetele par de 10 ori mai obosite decat mine.
Acum vad cat am scris . Ma opresc aici ca iarasi dau in romane. Oricum, mancati cat mai sanatos fetelor, diferenta se simte imediat.
" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."
- alexia
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-01-14
mihaela2289 a scris:pink_martini a scris:Vaai sunt termenata! Nu mai pot! Ziele astea de sarbatoare sunt teribile pentru mine si pentru stomacul meu, atata mancare , atata carne. Nu ma simt deloc bine desi am ciugulit din fiecare pentru ca stiam ca voi avea probleme. In sie ideea de bucate abudente cu multa carne ma repugna. Am fost la mama la masa si a avut numai carne si dulciuri, am incercat sa ma dreg cu iaurt si salata de fructe insa degeaga, simt ca am niste pietre in stomac. E groaznic Pacat de adevarata semnificatie a Craciunului
subscriu!!! azi m-am dres cu o salata de rosii cu ardei, castraveti, ceapa si branza. aleluia, nu mai vreau sa vad carne!!!
extra-subscriu! M-a durut stomacul de-am innebunit dupa o masa copioasa de sarmale + friptura. In momentul asta mananc wasa cu branza dulce dietetica si miere Asa o tin de-acum incolo.
- jeannie
- Addicted member
heimdall a scris:cafeaua e un diuretic puternic, asa ca trebuie sa bei apa dupa ea ca sa nu te deshidratezi
e bine de stiut. ca intotdeauna, heim, ai multe informatii utile despre nutritie .
Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-12-28 03:32:08)
- Vx2
- Full member
daca stau sa ma gandesc singurul preparat mai... specific sarbatorilor de iarna pe care l-am mancat zilele astea a fost cozonacul, am mancat astazi 2 felii. In rest, n-am mai mancat sarmale de... multe luni de zile, iar carnatii oricum nu-i prea agreez.
Pentru fetele care spuneau mai sus ca le-a cazut greu mancarea, am auzit ca Liv 32 este bun, si e pe baza de plante din cate am inteles eu.
L.E Multumesc frumos, capcaun. Sper sa ma tina chestia asta. Momentan l-am corupt si pe al meu si merge la hipnoza. Mai ramane sa o conving pe mama, taica-miu a promis ca daca mama se lasa, se lasa si el.
Ultima oara a fost editat de Vx2 (2011-12-27 18:10:28)
" Some women choose to follow men, and some women choose to follow their dreams. If you're wondering which way to go, remember that your career will never wake up and tell you that it doesn't love you anymore."
- jeannie
- Addicted member
liv52 e pt ficat si se ia in cazul ficatului obosit/afectat; ficatul mai degraba e afectat de la "atacuri" pe termen lung (alimentare sau pastile in exces). pentru cateva zile de ospat, sunt mai degraba afectate fierea si digestia, cred eu
Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-12-27 18:26:02)
- kathrynn
- Hero member
mVx2, mi se pare foarte ok stilul tau de a manca, e super daca reusesti sa te tii de el si cred ca e mai usor daca toata familia mananca la fel. Ce mi se mai pare mie important - nu stiu daca ai mentionat sau nu - sunt chimicalele din mancare. Cu astea am eu o problema mare si incerc sa le elimin, mai din greu decat grasimile. Adica de ex decat sa mananc margarina light, mai bine unt, chiar daca e mai caloric. Nici n-am mai mancat margarina de ani de zile, poate doar in prajiturile de la cofetarie. Iaurt de fructe, tot asa, n-am mai mancat de cand am vazut cate minuni contine. Sau n-am gasit eu fara chimicale. Sucuri beau f f rar - decat suc de fructe cu apa, zahar si acid citric, mai bine beau apa chioara sau cu sirop de casa. Chiar ma uitam zilele trecute la supermarket la raftul cu sucuri si singurele sucuri pe care le-am gasit in varianta 100% fruct stors (fara apa, zahar, etc) erau de mere si de portocale. O multime pe care scrie suc natural aveau de fapt cam 20-50% suc de fruct si restul era adaosul de apa si zahar. Si nu mananc o gramada de dulciuri din comert si pentru ca nu prea ma tenteaza si pentru ca ma speriu cand citesc etichetele. De exemplu, la inghetata.
- Vx2
- Full member
Margarina nu cred ca am avut vreodata in casa, iar dulciuri de la cofetarie eu nu mananc, mananc ce face mama in casa pentru ca stiu cum se gateste la noi (in sensul ca e curat, ca se folosesc doar anumite ingrediente)... Mama a lucrati in industria lactatelor, ultima data a fost director la tnuva si... cu asta nu am probleme, ca stie in mare cam la ce sa se uite si cam ce se pune in majoritatea produselor (mai ales branzeturi) asa ca ma las pe mana ei. Da, asta am uitat sa mentionez, dar.. da, si ai mei cumpara pe cat posibil alimente cat mai... sanatoase. Dar chiar si asa, sunt unele pe care nu prea ai cum sa le inlocuiesti daca nu iti cresti tu in curte. Si cum spuneam mai sus, in magazinele care au alimente mult mai sanatoase preturile sunt destul de mari, un pui intreg costa uneroi dublu, aproape triplu decat cel din magazin. Si... daca iei tot ce iti trebuie intr-o luna si te apuci sa faci calculul pt. pretul 'bio'... parca incep E-urile sa iti faca putin cu ochiul.
- kathrynn
- Hero member
Asa e, din pacate, cu alimentele bio sunt si greu de gasit (cel putin in orasele mai mici) si cam scumpe.
E-urile nu prea ai cum sa le eviti de tot mai ales traind si mancand la oras, dar poti sa elimini destul de multe sau sa inlocuiesti respectivele produse.
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Subscriu si eu in ceea ce priveste excesul de carne si dulciuri din ultimele zile mai ales ca in ultimele saptamani (inainte de Craciun) abia daca mai gustasem carne.
Cat despre alimentatie in general, eu incerc sa mananc sanatos, dar fara sa fiu prea drastica. De 4 luni am renuntat la sucuri, mai beau doar suc la cutie, dar foarte rar, de obicei la petreceri. La fast food mananc o data, de doua ori pe an. La mezeluri incerc sa renunt defintiv, dar ma mai "impiedic" de cate un crenvrust In rest, lactatele si ouale pe care le consum sunt de tara, la fel majoritatea legumelor si fructelor. Ar intra si carnea aici, doar ca mai luam pulpe de pui, ficatei, etc. Dulciuri mananc, mai mult home made, dar nu le refuz nici pe cele din comert, ma uit pe eticheta si daca recunosc ingredientele mananc Nu ma feresec in mod deosebit de prajeli sau de paine... cred ca astea ar fi principalele nereguli, dar per ansamblu sunt multumita.
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- jeannie
- Addicted member
Am 2 intrebari: 1) Mustarul-boabe poate sa cauzeze apendicita? 2) Era o reclama mai demult, parca la pateu (sper sa nu ma insel ) de care zicea ca e fara E-uri. Era un dialog intre un el si o ea: "- Eeeee..." "- Care E? Niciun E!". Isi aminteste cineva ce produs era?
Ultima oara a fost editat de jeannie (2011-12-28 15:09:27)
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
1. nu vad cum 2. chiar nu stiu
nu am timp acum sa scriu ditamai povestea, dar pe scurt incercati in primul rand sa nu cumparati alimente prelucrate de niciun fel si cu un numar mare de ingrediente (mezeluri, branzeturi gen branza topita, crema de branza cu aroma de nu stiu ce, iaurturi cu fructe, conserve care au si altceva decat ingredientul principal + apa + sare, baze pentru mancaruri, dulciuri industriale gen biscuitei, napolitane, bomboane etc, bauturi carbogazoase, produse de panificatie etc)... keep it simple o sa revin
- heart_beat
- Insomniac member
- De la: ♫
- Inregistrat: 2009-12-18
eu stiu ca orice chestie gen bobite, samburi poate sa nu se digere bine in stomac si sa infunde canalul apendicelui si sa cauzeze apendicita in felul asta. dar asta e in general, nu stiu boabele de mustar cat de bine se digera deci nu as sti sa iti zic cat de mare e riscul
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|