homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sarcina nedorita

#1 2008-05-28 10:31:30

ankuttza
New member
Inregistrat: 2008-05-15

sarcina nedorita

ko Ce ati face daca ati fi in situatia mea?...Eu una nu gasesc solutia...Sa analizam un pic problema mai intai...Am 21 ani,sunt studenta,am o relatie de 1 an si jumatate...relatie care nu mai merge,care nu stiu daca a mers vreodata cum trb chiar daca eu mi-am dorit mult.In trecut am avut o alta relatie de 2 ani.Problema cea mare este ca mi-am facut testul de sarcina pt ca mi-a intarziat si a iesit pozitiv.
Ce sa fac?Este o situatie...mai ales ca acum imi luasem inima in dinti si vroiam sa pun punct acestei relatii in urma unor fapte aflate despre actualul...si vroiam sa ma impac cu cel pe care il iubesc din toata inima am si vb despre asta...
Numai ca acum am aflat ac sunt insarcinata cu actualul...si...intotdeauna mi-am zis ca niciodata nu voi face intrerupere de sarcina...acum sunt ft debusolata si nu am vb cu nimeni inca despre asta...

#2 2008-05-28 10:35:50

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

Re: sarcina nedorita

daca as avea mijloace financiare sa imi cresc singura copilul si daca mi l-as dori din tot sufletul, as pastra sarcina, m-as desparti de el daca relatia nu mai merge si asta e. un copil nu mi se pare un motiv pt care sa continui o relatie care nu merge, pt ca in continuare nu va merge.

Ultima oara a fost editat de mika (2008-05-28 10:36:23)

#3 2008-05-28 10:40:59

ankuttza
New member

Nu exista dubiu,imi doresc mult copilasul,e o parte din mine si intotdeauna am fost impotriva intreruperii de sarcina,dar nu ma gandeam ca se va intampla asa de repede...adica...e vb si de familie...iar actualul probabil ca va dori si el sa fie langa bebe si probabil ca va promite a mia oara ca se va schimba si iar o sa ma deruteze...nu-mi vine sa cred!
Mi se parea complicata viata langa actualul care nu e ok,dar acum...ce sa fac?
Nici financiar,daca nu ma sprijina familia,nu e ok.Fac modelling si cu o sarcina ninemi nu-ti mai da un job...deci resurse financiare de una sg...box

#4 2008-05-28 12:02:25

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

draga mea....ia o foaie de hirtie, imparte-o pe din doua pe lung si scrie pe una din parti argumente pentru care sa pastrezi sarcina si pe cealalta argumentele pentru care sa o intrerupi...
gindeste-te atent, in liniste, fara patima....cind ai terminat numara argumentele pro si pe cele contra....decizia se va impune de la sine functie de care sunt mai multe

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2008-05-28 12:14:27

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

daca e sa raspund "ce as face in situatia ta"... clar: L-AS TINE. indiferent cu cati barbati ma cert sau ma impac, un copil e un copil. si e, in primul rand, al meu. dup-aia al barbatului care e sau nu langa mine. asa ca, la fel cum a zis si mika... l-as tine si m-as si desparti de tatal cu care nu ma inteleg. e foarte greu, stiu... dar asta as face. aaa.... si mi-as gasi o slujba oarecare, numai sa iau niste bani si sa pot primi aia 8 mil pt copil. nu m-as mai gandi la cariera deloc daca s-ar ivi situatia asta.

multa bafta... sa alegi corect si sa nu-ti para rau wink

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#6 2008-05-28 12:16:13

angelaflory
Hero member
De la: F.City
Inregistrat: 2006-12-27

aia 8 mil din cate stiam se dau doar daca ai lucrat inainte de concediu prenatal un an de zile neintrerupt ...

"Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi. Danseaza ca si cand nimeni nu te vede. Canta de parca nu te-ar auzi nimeni. Traieshte ca shi cum paradisul ar fi pe pamant ..."

#7 2008-05-28 12:20:13

ankuttza
New member

Sper sa am mintea limpede,abia atunci vreau sa iau o decizie,nu vreau sa ma grabesc si sa iau o decizie gresita.Problema este ca sunt ft stresata caum si nici nu stiu daca o sa fie ok sarcina,sunt speriata,imi este greu sa pronunt si cuvantul "sarcina".Cred cu tarie ca voi putea reusi,ma sperie gandul ca va trb sa o iau sg pe drumul asta cand inca nu ma mai asteptam.
Pana la urma,ma face sa zambesc un pic gandul ca ma voi putea juca alturi de o fiinta mica,un "ghemotoc".
Imi este insa greu sa ma obisnuiesc,sa ma gandesc cum vor reactiona ceilalti din familie si...

#8 2008-05-28 12:22:06

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

ankuttza a scris:

Sper sa am mintea limpede,abia atunci vreau sa iau o decizie,nu vreau sa ma grabesc si sa iau o decizie gresita.Problema este ca sunt ft stresata caum si nici nu stiu daca o sa fie ok sarcina,sunt speriata,imi este greu sa pronunt si cuvantul "sarcina".Cred cu tarie ca voi putea reusi,ma sperie gandul ca va trb sa o iau sg pe drumul asta cand inca nu ma mai asteptam.
Pana la urma,ma face sa zambesc un pic gandul ca ma voi putea juca alturi de o fiinta mica,un "ghemotoc".
Imi este insa greu sa ma obisnuiesc,sa ma gandesc cum vor reactiona ceilalti din familie si...

ankuttza....mai citeste odata postul meu de mai sus....decizia nu se ia pe baza de sentimentalisme si nici pe ce va zice familia....verifica argumentele!

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#9 2008-05-28 12:23:06

skumpi
Vizitator

vorbeste cu mama ta...un sfat de la ea ti`ar prinde f bine smile

#10 2008-05-28 12:25:33

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

angelaflory a scris:

aia 8 mil din cate stiam se dau doar daca ai lucrat inainte de concediu prenatal un an de zile neintrerupt ...

nu...e vb de 12 luni cu tot cu sarcina...deci cu 3 luni inainte sa ramai.

mami de minuni hjarta

#11 2008-05-28 12:26:55

ankuttza
New member

Da,am sa incerc sa vb si cu ea,desi nu vb ft multe pe tema asta si este posibil sa nu reactioneze chiar ok din cate o cunosc eu.
O sa ma linistesc,promit,apoi voi incerca sa fiu obiectiva.In starea in care sunt acum,sigur as gresi luand o decizie.
Altfel,ma gandeam chiar si ca poate ar mai trb sa incerc o data,poate ca un bebe schimba situatia intre mine si actualul.
Pe bune,daca nu ar exista astfel de dubii si daca as stii ca ai mei sunt langa mine,n-as sta pe dubii si l-as pastra.

#12 2008-05-28 12:32:08

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

eu sunt de parere ca daca ai ce sa ii oferi unui copil,daca ai cu ce sa il cresti si te simti in stare sa ii oferi o educatie,fa-l,daca nu (cu risacul de a fi judecata pentru ceea ce cred) mai bine nu il faci.

#13 2008-05-28 12:37:32

katami
Platinum member

ankuttza a scris:

Da,am sa incerc sa vb si cu ea,desi nu vb ft multe pe tema asta si este posibil sa nu reactioneze chiar ok din cate o cunosc eu.
O sa ma linistesc,promit,apoi voi incerca sa fiu obiectiva.In starea in care sunt acum,sigur as gresi luand o decizie.
Altfel,ma gandeam chiar si ca poate ar mai trb sa incerc o data,poate ca un bebe schimba situatia intre mine si actualul.
Pe bune,daca nu ar exista astfel de dubii si daca as stii ca ai mei sunt langa mine,n-as sta pe dubii si l-as pastra.

gadeste-te ce vrei TU, nu ce spune "gura targului"!!! daca tu vrei copilul, nu te mai gandi ce crede x sau y.... CHIAR DACA e vorba de parintii tai la care tii si a caror parere o respecti. cat despre al tau... eu itit doresc sa se schimbe totul in bine... dar chiar daca nu-i asa, tot nu-i motiv sa renunti la bebe... parerea mea smile

iar daca te duci la mama ta cu "ce sa fac?" in brate... din cate inteleg, ea va zice "fa intrerupere". asa ca parerea mea e sa te decizi singura si abia cand esti hotarata sa vorbesti cu ea... indiferent care e hotararea. chiar daca e greu, TU trebuie sa decizi, e responsabilitatea ta. dar, repet... daca singurul tau inconvenient este "parerea publicului"... gandeste-te ca nu traiesti cu cine te judeca, dar cu copilul tau ai trai impreuna...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#14 2008-05-28 12:38:07

kimy
Hero member
Inregistrat: 2007-08-05
Site

ionela a scris:

eu sunt de parere ca daca ai ce sa ii oferi unui copil,daca ai cu ce sa il cresti si te simti in stare sa ii oferi o educatie,fa-l,daca nu (cu risacul de a fi judecata pentru ceea ce cred) mai bine nu il faci.

si eu tot la fel gandesc ionela..nu am avea de ce sa fim judecate gresit..decizia in final tot a ei va fi..noi spunem ce credem,putem da sfaturi,sau sa ne dam cu parerea..fiecare accepta sau nu parerea sau sfatul...

#15 2008-05-28 12:39:37

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

ankutza sa citesti si topicul rionei. n-am timp sa-l caut acum...dar e musai sa-l citesti. poate tea juta fetele sa-l gaseasca

#16 2008-05-28 12:49:50

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

io dc as fi in situatia ta, a 2a zi as fi fost la doctor sa fac avort .... n'as tine o sarcina la varsta mea pt nimic in lume, ar conta si parerea prietenului k si el a contribuit, dar mai mult m'as ghida dupa neuronul meu care nu suporta  ideea de a avea copil nici la varsta mai inaintata ...
sa faci asa cum zice doctoressa, u singurik tre sa te decizi, multa baftaaa

#17 2008-05-28 12:52:04

pink_martini
Hero member
Inregistrat: 2006-08-08
Site

eu zic sa vorbesti si cu fostul ... poate va veti gasi "amandoi" fericirea alaturi de el.

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#18 2008-05-28 12:52:10

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

acesta este topicul rionei (o fata in situatie asemanatoare cu a ta) http://forum.anticonceptionale.ro/t2436 … rcina.html

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#19 2008-05-28 12:57:22

katami
Platinum member

nicolle_rox a scris:

acesta este topicul rionei (o fata in situatie asemanatoare cu a ta) http://forum.anticonceptionale.ro/t2436 … rcina.html

asemanatoare... totusi foarte diferita. daca tu ai, slava Domnului, parinti care sa te certe, apoi sa te ajute... ea este absolut singura. si, totusi, are o minune de baietel wink

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.