homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Lipsa de calciu???

#1 2008-06-18 19:07:49

Monya
Full member
Inregistrat: 2008-04-14

Lipsa de calciu???

Buna fetele
am si eu o problema :f?rv?nad: uneori mi se pun carcei in talpa si dor de numa, asta in special seara, azi de ex mi s/a zbatut un oki yikes cineva mi/a zis ca am o lipsa de calciu, ultima data cand am facut analize mi-a iesit calciu ok cu toate ca - carceii tot erau
mi se intampla mai des in perioada cand merg mult pe jos sau cand sunt obosita
nu mai vreau carceii = ma priveaza de unele lucruri rodnar :f?rbannad:

I am not a woman of too many faces. The mask I wear is one...

#2 2008-06-18 19:10:54

theSame_ElaElis
Hero member
De la: Winnie the Pooh
Inregistrat: 2007-10-12

Re: Lipsa de calciu???

eu am citit intr-o sursa demna de luat in seama , parca in Formula As, ca pentru a scapa de carcei e bine sa ai in pat, la nivelul picioarelor, un magnet mic; ajuta circulatia pentru ca in sange se gaseset fier, iar magnetul iti pune sangele in miscare mai bine; evita incaltamintea incomoda, cu toc si evita sa stai picior peste picior!

#3 2008-06-18 19:13:51

Monya
Full member
Inregistrat: 2008-04-14

theSame_ElaElis a scris:

eu am citit intr-o sursa demna de luat in seama , parca in Formula As, ca pentru a scapa de carcei e bine sa ai in pat, la nivelul picioarelor, un magnet mic; ajuta circulatia pentru ca in sange se gaseset fier, iar magnetul iti pune sangele in miscare mai bine; evita incaltamintea incomoda, cu toc si evita sa stai picior peste picior!

in ultima vreme incerc sa evit sa stau picior peste picior pt ca am auzit ca produce celulita box
magnet interesanta ideea - cred ca am circulatia sangelui cam dusa de acasa :f?rv?nad: sjuk am sa incerc cu magnet
mai intai sa imi fac rost de unu
ms de sfat storstark

I am not a woman of too many faces. The mask I wear is one...

#4 2008-06-18 19:20:11

theSame_ElaElis
Hero member
De la: Winnie the Pooh
Inregistrat: 2007-10-12

iei o bucata de magnet si o asezi sub cearsaf, in dreptul picioarelor; persoanele care au mai incercat au garantat ca a mers; adica rudele mele; ele au fost cobai; si fratele meu; sper sa tina si la tine!

#5 2008-06-19 16:17:01

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

Monya a scris:

Buna fetele
am si eu o problema :f?rv?nad: uneori mi se pun carcei in talpa si dor de numa, asta in special seara, azi de ex mi s/a zbatut un oki yikes cineva mi/a zis ca am o lipsa de calciu, ultima data cand am facut analize mi-a iesit calciu ok cu toate ca - carceii tot erau
mi se intampla mai des in perioada cand merg mult pe jos sau cand sunt obosita
nu mai vreau carceii = ma priveaza de unele lucruri rodnar :f?rbannad:

s-ar putea sa ai spasmofilie...asa se manifesta

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

Publicitate

loading...

#6 2008-06-19 16:22:48

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

eu aveam probleme de genul asta, mai ales un ochi care se zbatea, desi la analize nu mi-a iesit nimic
am luat calciu si magneziu si a fost ok

#7 2008-06-19 16:25:11

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

mie nu stiu de ce, dar vara imi apar problemele cu lipsa de calciu... mi se zbate un ochi de 2 zile, imi amorteste un pic si mana si am o stare generala asa proasta, ieri am si plans un pic..am inceput sa iau calciu si o sa-mi iau si magneziu..acum sper sa nu-mi cresca pofta de mancare si magneziul mai are si calorii dar asta e..sanatatea e pe primul loc

#8 2008-06-19 16:33:31

bela
Sr. member

nu cresc posfta...oricum trebuie sa luati si vitamina D impreuna cu Ca si Mg pt fixare....e un fel de superglue rotfl

Principala cauza a spasmofiliei este lipsa unor microelemente, in primul rand a calciului si magneziului. Afectand mai mult fetele, spasmofilia este o boala frecventa in copilarie si in tinerete.

Spasmofilia, asa cum arata si numele, se caracterizeaza in principal prin spasme ? modificari ale excitabilitatii neuromusculare, care pot fi spontane sau provocate de medic. Profesorul doctor Constantin Dumitrache, directorul Institutului de Endocrinologie "C.I. Parhon", explica in continuare simptomele pe care le poate resimti bolnavul de spasmofilie. TULBURARI FUNCTIONALE. Spasmele spontane nelinistesc bolnavul si apar la orice nivel al corpului, putand fi de durata si intensitate variabile. Denumite si parastezii, amorteli, furnicaturi prin brate, picioare, spasmele spontane nu sunt periculoase, dar foarte neplacute pentru pacient. Pacientului i se zbate ochiul, cum se spune in popor, ii tresalta muschii la nivelul buzelor, al limbii sau al tubului digestiv (cauza perioadelor de constipatie si de diaree). Daca spasmul apare la nivelul laringelui sau esofagului, el are senzatia de sufocare, de nod in gat. Dificultatile de respiratie determina aparitia crizelor la efort, din cauza caldurii, in spatiile inchise
TULBURARI NEUROPSIHICE. Bolnavii de spasmofilie sunt depresivi si anxiosi. Unii stau permanent intr-o stare de tensiune, isi pun intrebari de genul "Daca se intampla ceva?", povestea drobului de sare fiind foarte valabila. Ei simt o frica fara motivatie, isi pun imaginatia la contributie si gasesc explicatii false pentru starea lor. Partea cea mai severa a acestor manifestari sunt atacurile de panica, in care tot ce este in jur devine dusman si frica de a nu i se intampla ceva vital devine obsesiva. De asemenea, cei care au crize de spasmofilie sufera de tulburari de somn: insomnie, somn agitat si neodihnitor, cu vise urate, cosmaruri frecvente.

Aceste tulburari functionale si neuropsihice pot fi agravate de caldura, deshidratare, conflicte, stare psihica incordata, oboseala, dar pot aparea si pe fond premenstrual, cand in organism au loc modificari ce favorizeaza crizele de spasmofilie.

TULBURARI TROFICE. Pacientii care sufera de spasmofilie au o piele subtire, lipsita de luciu, care se descuameaza, un fir de par subtire, casant, mat. De asemenea, unghiile acestora se exfoliaza usor, se rup si devin o problema mai ales pentru femei.

TULBURARI LEZIONALE. Uneori, manifestarile spasmofiliei pot imbraca o forma dramatica, mai ales cand boala apare dupa lezarea accidentala a glandelor paratiroide dupa o interventie chirurgicala pe tiroida. Pacientul poate suferi contractia intregului corp, astfel de cazuri constituind urgente la care trebuie intervenit

#9 2008-06-19 16:40:21

ioana_4
Diamond member

merci de informatii bela...ce mi se zbate ochiul asta...faza ciudata e ca anul trecut cand mi-am facut analizele , calciul si magneziul erau ok, dar bagasem multe pastile in mine..si ciudat, ieri am avut pofta de lactate...inseamna ca organismul stie ce am nevoie

#10 2008-06-19 16:43:43

bela
Sr. member

da pai nu e obligatoriu sa ai lipsa de calciu "zilnic"...poti avea perioade in care din diverse motive ai caderi de calciu

#11 2008-06-19 16:46:08

ioana_4
Diamond member

da, doar ca acum nu inteleg de ce am..ca stresata nu sunt, obosita nu..poate doar caldura si faptul ca am inceput o dieta

#12 2008-06-19 16:47:12

bela
Sr. member

pai vezi...iti dai singura raspunsurile smile

#13 2008-06-19 16:49:30

ioana_4
Diamond member

cu ajutorul tau smile merci fumos ..mai ales pt articol, pt ca i l-am citit si iubitului meu..el nu intelege ce mi se intampla si se sperie si cand plang zice ca am altceva sau cand am starea aia proasta, de frica ca sunt bolnava si mi se va intampla ceva rau

#14 2008-06-19 16:52:33

bela
Sr. member

tine la tine in permanenta fiole de GLUCONOLACTAT DE CALCIU SI MAGNEZIU sau GLUCONAT DE CALCIU....si cand te mai simti asa iei 2 de gluconolactat de ca si mg sau 1 de gluconat de calciu (asta e mai mare, de aia iei dor 1)....si sa le ai emreu in geanta...mai ales vara si inainte de ciclu

Ultima oara a fost editat de bela (2008-06-19 16:53:01)

#15 2008-06-19 16:54:38

ioana_4
Diamond member

da, asa am facut si vara trecuta si tot asa voi face si vara asta... merci de sfat puss

#16 2008-06-19 17:04:11

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Carceii pot avea legatura cu circulatia sangelui.

Zbaterea ochiului poate avea si cauza neurologica.

Vara se administreaza Ca + Mg, iarna Ca + vitamina D.

#17 2008-06-19 17:06:05

ioana_4
Diamond member

la mine nu are ce cauza neurologica sa aiba ca am facut controale neurologice plus tomografie ca am si dureri de cap.iar calciul fara vitamina D stiu ca nu se fixeaza.

#18 2008-06-19 17:13:24

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Cea mai buna sursa pentru vitamina D sunt razele solare de care ne bucuram din plin vara.
Estrogenul din anticonceptionale poate fixa calciul, for example. wink

#19 2008-06-19 20:03:45

andrutza
Vizitator

mie medicul mi-a recomandat sa iau in fiecare luna cand am ciclu ca si mg si iau si fier...ma simt f bine de la ele

Ultima oara a fost editat de andrutza (2008-06-19 20:04:03)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.