homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ectropion???

#1 2008-07-10 19:40:53

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

Ectropion???

Buna!
Am fost azi la medic pt un control de rutina ( Mentionez ca acum un an mi s-a descoperit HPV 16 in urma unui pap CII-CIII, care a ridicat aceasta suspiciune, dar nu am avut nici o leziune pe col vizibila la colposcopie, iar pap a revenit la normal ( in martie pap CII si colposcopie buna). Azi , doctorita, intai mi-a recoltat pt pap, apoi a vrut sa imi faca colposcopia. Problema este ca nu a facut-o , a zis ca nu poate fi sigura de ceea ce vede, pt ca am sangerat in timpul recoltarii pt pap, si i-a dictat asistentei ca nu se poate efectua colposcopia, posibil ectropion anterior hipervascularizat. Problema este? Ce inseamna acest ectropion? Din ce am citit pe net este o malformatie benigna cu care te nasti, sau se capata in urma nasterilor sau a pilulelor ( nici una nu este valabila in cazul meu- in martie nu era acolo, nasteri -nu, avorturi- nu, pilule-nu, si momentan si sex-nu...). S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema? Este oare o alta denumire pt leziune??? Fetele care au avut leziuni, spuneti-mi , va rog , ce terminologie s-a folosit in cazul vostru: aceasta (ectropion), sau s-a spus clar"leziune"...???

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#2 2008-07-10 19:43:55

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Re: Ectropion???

col lezional a fost diagnosticul meu... doctora nu te-a chemat iar la control? si de ce ai mers iar la medic daca esti ok?

offtopic marti mi-am facut vaporizarea la Tarlea smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#3 2008-07-10 19:54:35

Rose
Hero member

Mi-a zis sa revin cand iau rezultatele la pap, si imi va face o noua colposcopie ( peste 2 saptamani).

Am fost la medic pt ca trecusera 4 luni de la ultimul control, si voiam sa ma linistesc si s apun punct acestei povesti...si in loc sa pun punct, acum urmeaza 2 saptamani de chin...

Stiu ca diagnosticul in asemenea cazuri este "col lezional", dar pe mine ma intereseaza "descrierea", adica cum a zis pe raportul medical, "se observa o leziune", sau cum? Ma intereseaza daca a folosit termenul "ectropion" sau nu, pt ca nu stiu in ce sens foloseste acest cuvant...

Sper sa iti revii curand , Evil...
Tratamentul cu cervugid a avut vreun efect?

www.pisicamov.ro

#4 2008-07-10 19:56:53

evilpink
Banat

cervugid nu a avut nici un efect.... eu peste 2 luni ma duc la control sa vada doctora ce si cum smile

nu a folosit termenul respectiv.... tu tot la Tarlea mergi? eu sunt sigura ca o sa fie ok si peste 2 saptamani o sa poti sa iti faci o alta colposcopie smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#5 2008-07-10 20:50:32

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

ectropionul nu este o leziune ci o intoarcere a mucoasei (se poate intampla si la pleoapa de exemplu cand ti-o dai peste cap...nu stiu sa iti explic altfel big_smile )

http://www.sfatulmedicului.ro/Dictionar … _5776.html

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#6 2008-07-10 20:52:14

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

eu_vreau a scris:

ectropionul nu este o leziune ci o intoarcere a mucoasei (se poate intampla si la pleoapa de exemplu cand ti-o dai peste cap...nu stiu sa iti explic altfel big_smile )

http://www.sfatulmedicului.ro/Dictionar … _5776.html

:f?rv?nad: Cum ajungi sa-ti rasucesti mucoasa? :f?rv?nad:

Later edit: Thx for link! Acum am vazut ca l-ai adaugat.

Ultima oara a fost editat de ET (2008-07-10 20:53:15)

#7 2008-07-10 21:11:10

Rose
Hero member

Pai am vazut si eu articolul ala...de aia nu are sens pt mine. Congenitala nu este, si nici celelalte cauze nu se aplica...de asta nu pricep...

www.pisicamov.ro

#8 2008-07-11 08:01:04

evilpink
Banat

Da rose e grabita.... in sensul ca nu prea iti explica ce si cum advarul e ca are si multe pacientesi si e si asta o explicatie ori cum dansa nu prea e genul mamos isi face treaba si zic eu destul de bine si te lasa in pace ca sa zic asa in plus e si nitel acida... per total eu sunt multumita de dansa ca medic ca om e alta poveste aspectul asta in cazul meu nu prea ma interesa vroiam sa imi faca cineva vaporizarea aia cat mai bine iar tarlea trebuie sa recunostem se pricepe la asta smile.in fine peste 2 luni o sa vad cat de bine a lucrat cand ma duc la control...

daca nu crezi ca se poarta ok poti sa mergi la alt medic la doamna doctor dinca de exemplu... desi eu as vrea s araman la dansa tocmai pt.ca imi stie cazul si toate bubele ca sa zic asa smile

P.S eu m-am invatat cu comentarile usor acide ale ei.... bine ca nu au fost exagerate ca altfel aveam o mica problema smile

puss puss puss

#9 2008-07-11 10:45:04

panseluta
Full member
Inregistrat: 2008-03-28

Rose, e normal sa sangerezi la recoltarea PAP. Eu am vazut la cum se face, am facut colposcopia video si inainte mi-a prelevat probe pentru PAP si HPV. Pai daca ia periuta aia destul de mare si dura, infinge dintii din mijloc, mai lungi, in col, o invarte si razuie cu dintii laterali exocolul cum naiba sa nu sangerezi? Imagineaza-ti ca ti-ar face asta pe mucoasa bucala... Apoi a oprit sangerarea si a facut colposcopia.
Of topic - Draga Evil, daca dr. Tarlea e asa grabita tu la ea ma trimiti? Dupa atata drum sa stea 5 min cu mine si pa! Eu si asa am probleme cu controlul ginecologic, m-am tot dus acum pentru ca m-a speriat problema asta, la un medic barbat nu cred ca as merge in veci, dar nici la o dna dr. ca cea la care am mers prima data si care mi-a lasat un gust amar...

#10 2008-07-11 10:52:37

evilpink
Banat

draga panseluta cu mine doamna doctor sa purtat ok cum am zis mai sus in ansamblu sunt multumita de dansa nu sa grabit niciodata cu mine eu i-am oferit lui Rose o explicatie am explicat de asemenea ce inseamna grabita adica nu iti explica mereu ce si cum dar pe mine nu ma efecteaza asta tocmai pt.ca am anumite cunostinte... daca te-am trimis la dansa te-am trimis pt.ca e un medic bun in care eu chiar am incredere.... evident tu poti sau nu sa imi urmezi sfatul asta e alegerea ta nu te-am obligat cu nimic si nu ti-am impus unde sa mergi... era doar un sfat cu mine nu a stat niciodata doar 5 minute si pa ,poate alea 5 minute in cazul tau sunt suficiente eu stiu...
oricum ideea e ca pt.cazul meu eu am considerat ca ea e cea mai potrivita...
acum sper ca ai inteles de ce ti-am recomandat s amergi acolo? smile

si nu e ok sa sangerezi la prelevarea papanicolaului smile

puss puss puss

#11 2008-07-11 11:20:23

panseluta
Full member

Evil, nu sari asa, nu am spus eu Doamne fereste ca m-ai obligat!!! :)Dar si medicii la care am fost eu sunt considerati buni si uite ca tot in ceata am ramas... cred ca inca un rateu si nu m-ar mai trebui doctori niciodata... sunt atatea luni de cand numai cu asta stau pe creier.. e aiurea rau..
Si ca sa fim on topic, cum sa nu sangerezi cand infinge pieptenul acela in tine??? Eu l-am vazut pe ecran imi venea sa fug (din cauza imaginii) dar nu simteam nimic! Mie mi s-a parut tare brutal...

Ultima oara a fost editat de panseluta (2008-07-11 11:21:37)

#12 2008-07-11 11:24:29

evilpink
Banat

nu trebuie sa sangerezi cand iti ia papanicolau se intampla ce e drept daca s eface prea brutal smile

imi era frica sa nu crezi ca te trimit la cine stie ce medic incompetent.... eu in ianuarie am descoperit problema si abia acum dupa 7 luni am rezolvat (sper mai am de asteptat biopsia alta emotie) si am trecut prin multe papanicolauri ok dar colposcopie care arata o leziune intinsa,test hpv alte emotii recoltari stres,bani cheltuiti mai mult sau mai putin bine...

puss puss puss

#13 2008-07-11 11:38:24

panseluta
Full member

A, nu, am rascolit si eu netul, auzisem de dr. Tarlea ca e buna. Vezi ca sunt mai "veche" ca tine, eu de 9 luni tot caut... faceam un bebe pana acum...
Probabil si faptul ca nu am avut probleme pana la varsta asta m-a cam dat peste cap, din pacate multe fete mult mai tinere au probleme mai grave, dar ma invatasem cu binele!
Multumesc mult de sfaturi, ma mai gandesc.. m-am cam saturat... Te pup!

#14 2008-07-11 11:59:05

evilpink
Banat

bafta panseluta si sanate sper sa iti rezolvi toate problemele smile

puss puss puss

#15 2008-07-11 21:27:49

Rose
Hero member

Panseluta, daca ai un caz mai complicat- eu zis sa te duci si la tarlea. Ca medic - eu nu ii contest valoarea profesionala, ci pe cea umana, si nici pe asta in totalitate- sunt convinsa ca este o persoana integra si ok, problema este insa ca nu da dovada de nici un pic de sensibilitate. Uneori importanta acestui aspect are o pondere mai mare, alteori mai mica. De ex: daca ai un caz complicat, daca e nevoie sa "taie" ceva- o recomand; nu as recomanda-o insa cu nici un chip cuiva sa-i urmareasca sarcina, si nu as recomanda-o nici pt probleme "uzuale", cred ca ar deveni f. repede plictisita daca te-ai duce acusi cu o candidoza, maine cu o anexita.

www.pisicamov.ro

#16 2008-07-12 08:22:39

evilpink
Banat

Rose a scris:

Panseluta, daca ai un caz mai complicat- eu zis sa te duci si la tarlea. Ca medic - eu nu ii contest valoarea profesionala, ci pe cea umana, si nici pe asta in totalitate- sunt convinsa ca este o persoana integra si ok, problema este insa ca nu da dovada de nici un pic de sensibilitate. Uneori importanta acestui aspect are o pondere mai mare, alteori mai mica. De ex: daca ai un caz complicat, daca e nevoie sa "taie" ceva- o recomand; nu as recomanda-o insa cu nici un chip cuiva sa-i urmareasca sarcina, si nu as recomanda-o nici pt probleme "uzuale", cred ca ar deveni f. repede plictisita daca te-ai duce acusi cu o candidoza, maine cu o anexita.

Rose ai reusit in  5 randuri sa exprimi tot cea am vrut eu dar nu am reusit in 10........ perfect deacord cu tine in tot smile

puss puss puss

#17 2008-07-12 11:50:34

panseluta
Full member

Rose, Evil, am inteles ce ati vrut sa spuneti. Pentru mine conteaza totusi destul de mult si interactiunea umana cu medicul. Mai ales intr-o chestiune asa delicata.
Rose, cazul meu e "complicat" tocmai pentru ca nu am nimic (am scris despre problemele mele la Sangerare la contact...)!!!Nu am HPV, nu am micoplasma, ureaplasma, nu (mai) am Clamydia, pap sunt ok... eu nu sunt ok.... totusi nu cred ca am cancer si nici macar o faza precanceroasa, asta se depisteaza prin screening ori eu am facut investigatii peste investigatii si nimic!!! Toata lumea ma trimite acasa ca sunt sanatoasa si credeti-ma, nu am nimic la cap! Intre timp iar a mai fost o sangerare (mca de tot, dar...) offfff.....

#18 2008-07-12 12:10:13

evilpink
Banat

panseluta incerca la doamna doctor Dinca din cate am inteles e buna si ca doctor si ca persoana .....

puss puss puss

#19 2008-07-12 21:23:30

Rose
Hero member

Panseluta , daca toata lumea zice ca esti sanatoasa , POATE CA ESTI! smile De ce crezi tu neparat ca ai ceva? Am citit acum posturile tale, si m-am si documentat "in depth" in ultimele zile. Intr-adevar ectopia da sangerari la contact, este agravata de anticonceptionale si abordarea cea mai recenta este ca NU trebuie tratata. Intr-adevar, inainte se cauteriza, sau se trata cu ovule/spalaturi, dar acum se considera o forma de normalitate. Daca te deranjeaza totusi, de ce nu renunti la anticonceptionale? Daca singura problema este acneea aceea rebela, eu zic ca nu merita...Exista nenumarate metode de a scapa de acnee, crede-ma! Iti spun din proprie exerienta! Daca vrei, iti zic mai multe pe subiectul asta, ca am avut material de studiu vast: eu, prietenul meu, prietenele mele...Si crede-ma, concluzia este: orice forma de acnee se rezolva. ( Eu personal am rezolvat cu cea de brusture, prietenul meu, care nu a putut sa bea ceaiul, cu sapun "Harrogate" si Skinoren... si daca vrei iti zic mai multe pe tema asta.)

www.pisicamov.ro

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.