Analize secretie-2
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Re: analize secretie
FCB=frotiu cito-bacteriologic
cultura probabil era cultura din col
nu sunt aceeasi chestie cu testul pap, dar detecteaza aceleasi infectii (ba chiar cultura de col detecteaza mai multe decat pap-ul). testul pap detecteaza in plus fata de acestea leziuni ale colului cu potential malign... probabil dr a vazut ca ai un col ok si te-a testat numai pt infectii
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- o ea
- Full member
- De la: Vaslui
- Inregistrat: 2006-11-25
mc mult pt raspuns
There is no surprise more magical than the surprise of being loved. It is God's finger on man's shoulder. (Charles Morgan)
- o ea
- Full member
ma poate ajuta cineva cu interpretarea acestor rezultate? va rog!!!!
Primul rezultat==>Test Babes-Papanicolau-diagnostic citologic Sistem Bethesda
frontiu conventional/coloratie papanicolau: adecvat negativ pentru leziune intraepiteliala sau malignitate
diagnostic descriptiv: infectii: bacterii modificari celulare asociate cu: inflamatie, metaplazie evaluare hormonala: aspect normal compatibil cu varsta si anamneza caracterizare generala: modificari celulare benigne
diagnostic citologic: FCD de tip inflamator descriere: celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip matur si imatur, celule endocervicale dispuse in placarde, nuclei liberi, mucus, exudat inflamator fibrino-leucocitar moderat, flora coco-bacilara.
recomandari: de uramarit evolutia o noua prelevare dupa tratament
Cel de-al doilea rezultat a) Ex. citobacteriologic secretii: vaginala/ uretrala placarde de celule epiteliale superficiale descuamate, reactie inflamatorie extrem de importanta. flora bogata, polimorfa, predominant bacilara. absent trichomonas vaginalis, gonococ si celule levurice.
b)secretie vaginala-cultura cultura izoleaza colonii de streptococ beta-hemolitic de grup B(natural sensibil la penicilina si aminopeniciline)
Ultima oara a fost editat de o ea (2009-07-31 16:04:24)
There is no surprise more magical than the surprise of being loved. It is God's finger on man's shoulder. (Charles Morgan)
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
o ea a scris:ma poate ajuta cineva cu interpretarea acestor rezultate? va rog!!!!
Primul rezultat==>Test Babes-Papanicolau-diagnostic citologic
Sistem Bethesda
frontiu conventional/coloratie papanicolau: adecvat(bifat), insuficient, nesatisfacator negativ pentru leziune intraepiteliala sau malignitate
diagnostic descriptiv: 1. modificari celule benigne: infectii: trichomonas, candida, bacterii(bifat), gardnerella, herpes modificari celulare asociate cu: inflamatie(bifat), DIU, metaplazie(bifat), atrofie, iradiere
2. anomalii celulare: celule scuamoase atipice cu semnificatie nedeterminata celule scuamoase atipice, nu se exclude o leziune intraepiteliala cu grad inalt leziune intraepiteliala de grad scazut; HPV leziune intraepiteliala de grad inalt carcinom invaziv..... nimic nu este bifat
celule glandulare
AGUS ACG celule endometriale benigne in climax adenocarcinom endocervical, endometrial, extrauterin... nimic bifat
3. evaluare hormonala: aspect normal compatibil cu varsta si anamneza
caracterizare generala: frontiu in limite normale modificari celulare benigne(bifat) anomalii ale celulelor epiteliale
diagnostic citologic: FCD de tip inflamator descriere: celule exocervicale superficiale si intermediare, metaplazie scuamoasa de tip matur si imatur, celule endocervicale dispuse in placarde, nuclei liberi, mucus, exudat inflamator fibrino-leucocitar moderat, flora coco-bacilara.
recomandari: de uramarit evolutia(bifat) colposcopie biopsie o noua prelevare dupa tratament(bifat)
nu e trecuta vreo clasa pe acest rezultat!
Cel de-al doilea rezultat a) Ex. citobacteriologic secretii: vaginala/ uretrala placarde de celule epiteliale superficiale descuamate, reactie inflamatorie extrem de importanta. flora bogata, polimorfa, predominant bacilara. absent trichomonas vaginalis, gonococ si celule levurice.
b)secretie vaginala-cultura cultura izoleaza colonii de streptococ beta-hemolitic de grup B(natural sensibil la penicilina si aminopeniciline)
pai cel mai bine ar fi sa iti faci un test hpv si o colposcopie , nu e tocmai ok , dar nu te impacienta , doctorul tau ce a zis ?
si cand mai postezi rezultatul scrie numai ce e bifat , caci e cam greu de urmarit poate lasa cineva linkul doctoressei
- o ea
- Full member
doctorul meu nu le-a vazut inca... marti merg la el dar nu era bifat hpv-ul, iar la control mi-a zis ca nici urma de acest virus din rezultatul acesta reiese ca-l am? e grav rau?(am modificat postarea anterioara pentru a se intelege mai bine) mc mult pt raspuns!
Ultima oara a fost editat de o ea (2009-07-31 15:55:49)
- kzkazuia93
- Full member
- Inregistrat: 2008-07-06
eu nu ma pricep foarte bine, poate iti mai raspunde cineva care stie exact, dar cred ca modificarile din papanicolau sunt datorate streptococului, care nu e ceva grav, dupa cum vezi si tu la ultima analiza ti se va prescrie un tratament cu antibiotic
- o ea
- Full member
m-am mai calmat! astept cu nerabdare alte pareri!
- kzkazuia93
- Full member
Am gasit despre metaplazie care cred ca a speriat-o pe ttttttt:
Metaplazie Reprezinta transformarea unui anumit tip de tesut in alt tip. Aceasta se poate datora unui factor iritant cronic asupra epiteliului respectiv. Un exemplu este modificarea ce are loc la nivelul colului uterin atunci cand exista o inflamatie cronica (cervicita cronica), din epiteliu cilindric in epiteliu pavimentos (scuamos) stratificat precum cel al vaginului. Fenomenul se numeste metaplazie scuamoasa. In aceasta faza metaplazia nu este un fenomen periculos dar existenta acestui factor iritant cronic, este un risc pentru dezvoltarea ulterioara a cancerului daca nu sunt luate masurile necesare pentru disparitia acestui factor.
- Iulia_Julie
- New member
- Inregistrat: 2009-04-15
Buna ziua! Astazi am primit rezultatul de la examenul bacteriologic,care arata cam asa: - frecvente celule epiteliale izolate si grupate in placarde - frecvente leucocite polimorfonucleare neutrofile - frecventi bacili gram negativi cu aspect de enterobacterii -absenti lactobacili doederlein
Medicul mi-a prescris 12 ovule Macmiror si apoi a spus ca trebuie refacuta flora. Credeti ca sunt de ajuns ovulele acestea? Apoi, mi-am cumparat Botics si as vrea sa stiu daca e ok sa incep sa le iau sau sa termin tratamentul cu ovule mai intai?
- stefyy86
- Membru
- Inregistrat: 2009-08-01
ma poate ajuta cineva in interpretarea rezultatelor mele din examenul bacteriologic al secretiei vaginale?? ( prezente celule epiteliale,PMN,diplococi GRAM+,cocobacili GRAM- ,celule miceliene in curs de filamentare) cam atat ..restul absent
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
ai niste infectii care necesita tratament, poate nu ar strica sa faci niste culturi sa vezi exact despre ce e vorba
- o ea
- Full member
"FCD de tip inflamator" la ce se refera mai exact? poate fi vorba doar de o infectie care poate fi tratata sau e cu totul altceva?
- Iulia_Julie
- New member
Buna seara! Am scris si acum doua zile.Imi cer scuze ca insist dar sunt cam speriata. Am folosit 3 ovule Macmiror deja, dar am in continuare dureri,chiar mai mari parca. Mi-am luat temperatura si e 37. Nu stiu daca ovulele acestea sunt de ajuns. E normal sa mai am inca dureri si pot astepta fara sa ma stresez pana termin tratamentul? Multumesc
- tttttt
- Hero member
pai nu gasesc prima ta postare , spune de la capat ce probleme ai
- kzkazuia93
- Full member
Iulia_Julie a scris:Buna ziua! Astazi am primit rezultatul de la examenul bacteriologic,care arata cam asa: - frecvente celule epiteliale izolate si grupate in placarde - frecvente leucocite polimorfonucleare neutrofile - frecventi bacili gram negativi cu aspect de enterobacterii -absenti lactobacili doederlein
Medicul mi-a prescris 12 ovule Macmiror si apoi a spus ca trebuie refacuta flora. Credeti ca sunt de ajuns ovulele acestea? Apoi, mi-am cumparat Botics si as vrea sa stiu daca e ok sa incep sa le iau sau sa termin tratamentul cu ovule mai intai?
- Iulia_Julie
- New member
Ok,reiau: Am primit rezultatele examenului bacteriologic: - frecvente celule epiteliale izolate si grupate in placarde - frecvente leucocite polimorfonucleare neutrofile - frecventi bacili gram negativi cu aspect de enterobacterii -absenti lactobacili doederlein cu care am fost la medic si mi s-au prescris 12 ovule Macmiror.Dupa ce termin tratamentul acesta, medicul mi-a spus ca trebuie refacuta flora. Aveam dureri de pe atunci si va ceream parererea , daca credeti ca doar ovulelea acelea sunt de ajuns. Intre timp am folosit 4 ovule iar durerile persista.Temperetura aseara era 37.Acum a scazut. E normal sa am inca dureri? Pot sta linistita pana termin tratamentul? Apoi,va mai intrebam daca e bine sa incep sa iau Biotics. Multumesc
P.S. multumesc kzkazuia93
- tttttt
- Hero member
pai e bine sa iei biotics si trebuie refacuta flora vaginala cu lactobacili , dar cu ovule ( ginophylus, gynie L ) din cauza ca ai absenti lactobacili doderlain , s-au dezvoltat pe acolo enterobacteriile , care se gasesc normal in colon eu nu am inteles , durerile pe care le acuzi , sunt dureri de ovare ? de burta ? ovulele macmiror acopera o arie mare , inclusic bacterii , deci ar trebui sa fie ok sper ca stii ca nu este recomandat sa faci spalaturi interne in cazul tau fa tratamentu si ia si biotics , sau orice alt preperat , la plafar gasesti mai multe , care sa contina probiotice caci refac flora intestinala
Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-08-03 13:07:09)
- Iulia_Julie
- New member
Durerile sunt de ovare. Stiu ca nu sunt indicate spalaturile si oricum eu nu sunt o adepta a lor. Multumesc, tttttt.
- kzkazuia93
- Full member
Medicul ti-a confirmat ca durerile de ovare sunt de la bacterii?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|