homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Broscute & co-21

#381 2012-01-28 15:50:49

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: broscute & co

clau, sa fie sanatoasa!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#382 2012-01-28 16:03:54

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

sa va traiasca clau! puss

#383 2012-01-28 22:05:24

katami
Platinum member

nu vad incalzitor, cum ii incalziti apa?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#384 2012-01-28 22:40:04

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

e in camera unde e soba de teracota si sunt 28 de grade in camera. a zis d-soara de la petshop ca nu e nevoie de incalzitor....Sper sa aibe dreptate...ieri dupa ce am adus-o acasa a fost tare agitata, dar azi deja e ok, a si mancat morcov razuit si ceva racusori uscati. se catara de zor pe pietre si-si lungeste gatul sa studieze cine se uita la ea smile

Ultima oara a fost editat de claudia78 (2012-01-28 22:41:36)

#385 2012-01-29 01:38:34

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Off, cate animale de companie au fost chinuite de dragul poftelor unor copchii rasfatati. Si din pacare pot spune ca au fost chinuite cateva de mine.

Acum ca sunt mai mare imi doresc sa fi stiut mama cum sa zica NU. Claudia, stiu ca e dragut sa vezi cum ii prezinta camera copilul tau broscutei, dar pentru ea e tortura. 

Repet nu vreau sa par rea, dar eu una mi-as fi dorit ca mama sa nu ma fi lasat sa ma port cu animalutele mele asa cum m-am purtat (din prea multa dragoste) ci sa ma invete sa le apreciez de la distanta, sa vreau sa creez un mediu potrivit pentru ele etc.

Publicitate

loading...

#386 2012-01-29 09:58:05

claudia78
Insomniac member

nu e deloc dragutz sa vad ce face cu ea...si ma chinui de 2 zile sa-i explic ce si cum....sper sa inteleaga pana la urma !
Broscutza e tare activa, mananca , se joaca, studiaza...pare ca-i place la noi, sper ! Monica sa stii ca noi suntem iubitori de animale...si ca drept dovada avem doi caiuni, unul de 12 ani si unul de 16....cred ca nu rezistau atat de mult daca nu era ingrijite si mai ales iubite ! si mai avem si o pisicutza de 4 ani smile

#387 2012-01-29 14:29:09

katami
Platinum member

clau, eu sunt convinsa, din exp, ca tipa NU are dreptate. probabil nu se pricepe, sunt si destui dr care nu le au cu broscutele.
ia-ti de curiozitate un termomeru de acvariu (gasesti ieftine) si vezi cum variaza temp. eu si vara, la 30 si ceva d grade, puneam uneori incalzior. asta in conditiile in care eu aveam un acvariu ff mare, cu multa apa (deci cu inertie termica mult mai mare ca la voi. la voi variaza temp apei aleia putine dupa cum deschizi geamul sau sufla curentul si NU e indicat)
daca se intampla sa racceasca (la ele prima manifestare e lipsa poftei de mancare, apoi infectia ochilor):
1. ai sanse f mici sa o vindeci (doar daca o tratezi din tmp, la un dr bun, injectabil)
2. chiar daca se vindeca, va ramane FOARTE sensibila pe viata sad
merita evitat, serios. un incalzitor de bazar si un termometru fara pretentii te ajung 20-30 lei MAXIM, amandoua.

si pe de o parte inteleg ce a scris monica, desi NU consider ca solutia e in "mama care stie sa zica nu "copchiilor rasfatati"". dar uitandu-ma in urma, desi io sunt in stare sa plang zilnic pt un animal suferind, desi cred ca le iubesc mai tare decat pe oameni... pe broscute, cum zice monica, le-am chinuit sad spre deosebire de caine si pisica, animale prin definitie domestice, broastele sunt salbatice... pur si simplu NU sunt facute sa traiasca in captivtate sad eu am realizat asta abia in seara in care m-am vazut cu acvariul acasa si le-am vazut izbindu-se de sticla cand le hraneam. am bocit bine si mi-am dorit sa am unde le lasa libere... dar specia asta nu traieste libera la noi, are nevoie de conditi mult mai calde. asa ca... am icercat sa l fac captivitatea cat mai usoara. nu prea mi-a iesit.........
va inteleg si pe tine si pe pustiul tau... singura chestie pe care voiam s-o subliniez e ca nu vei avea sanse sa "faci broscuta sa se simta iubita sifericita" tratand-o ca pe caine sau pe pisica... ea e altceva... tot ce poti face ma bun este sa-i asiguri un mediu cat mai confortabil si mai apropat de naturalul ei.... puss

#388 2012-01-29 14:45:52

claudia78
Insomniac member

sad
deocamdata are pofta de mancare ...mananca si mar ras si morcovi, si racusori cu o pofta....Cand aerisesc o mut de langa geam...Mi-e frica cu incalzitorul sa nu se curenteze copilul, sincer...
Si daca voi observa ca nu e ok cu broscutza am unde sa oduc, in Baile Felix, langa noi, sunt  3 lacusoare cu apa termala, unde e plin de broscutze testoase- probabil; multi le0-au dus acolo dupa ce au vazut ca nu se descurca cu ele acasa sad
Asta e... sad

#389 2012-01-29 15:37:02

katami
Platinum member

clau, NU curenteaza ala, singura grija e sa nu dai cu apa pe capatul unde inra stecherul (dar al tau e destul de mare incat sa priceapa asta smile )
ce fain, voi le aveti aproape... da, stiu, am fost acolo si m-am agndit la ale mele hjarta

#390 2012-02-02 16:47:34

claudia78
Insomniac member

e tare simpatica testo a noastra ! nu i-am luat incalzitor dar i-am pus o lampa de birou deasupra sa-i bata in acavriu , incalzeste pietrele, si testo sta ca la plaja smile
Ii plac f mult morcovii ! Inima de vita si racusorii uscati asa-s-asa. Carne cruda inca nu a avut curajul sa-i dau. sa-i dau oare?
Oare ele ne aud? , ne recunosc ?, pt ca deja dupa mine tare isi lungeste gatul , iar cand il aude pe fiul meu se baga cu totul in carapace big_smile

#391 2012-02-02 17:00:17

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

da clau..si cu tata e la fel..cand il vad pe tata se bucura, sa sara din acvariu la el..pe mama o ignora complet rotfl

Sa nu te astepti sa te salut!

#392 2012-04-16 12:47:53

claudia78
Insomniac member

broscuta mea are deja aproape 3 luni smile Cica broscuta mea...Pai da, i-am cumparat-o fiului meu dar...eu o hranesc, eu ii schimb apa zilnic, eu ii dau de mancare , eu ma joc cu ea smile
E tare simpatica. Nu am nici incalzitor nici filtru, dar vad ca ii merge super bine ! Deja si-a dublat latimea la carapace smile

#393 2012-04-16 13:31:01

papushik
Full member
Inregistrat: 2008-02-17

Numai cand este micuta e sensibila, dupa ce creste si are mai mult de 5 cm in diametru nu mai e asa sensibila. Incalzitor ii trebuie numai daca nu e cald in camera. Atunci face conjuctivita, asa a facut a mea. Filtru o sa ii trebuiasca cand creste mare sa nu ii schimbi apa des, este mai comod.

Ultima oara a fost editat de papushik (2012-04-16 13:32:17)

#394 2012-05-01 12:52:04

claudia78
Insomniac member

pot sa scot broscutza la soare in curte ? nu-i dauneaza daca sta cateva ore direct in soare? fara umbra?

#395 2012-05-01 13:09:38

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

din cate stiu eu e chiar indicat.
bine, acum nu o lasi sa se prajeasca lol

Sa nu te astepti sa te salut!

#396 2012-08-27 21:28:30

claudia78
Insomniac member

cum se pun broscutele la hibernat? sau nu e neaparata nevoie sa hiberneze? trebuie neaparat sa fie apa in acvariu? mi-a spus cineva ca as putea-o lasa libera prin camera...

#397 2012-08-28 09:59:54

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

al meu are doua, si nu le-a pus niciodata la hibernat nustiu

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#398 2012-08-28 10:36:07

Gizeh
Banat
De la: Sufletul Marii.Din Adancuri
Inregistrat: 2011-04-01

chryss-tina a scris:

Buna fetelor. Nu am citit cele 13 pagini, doar ultimele posturi. Si noi avem o broscuta, cred ca e de apa. Au gasit-o ai mei acum 1 an undeva pe strada. Cred ca a cazut de la balcon, ca ne-a facut si noua faza asta. De 2 ori a sarit de la etajul 5  chicot  .Bine ca nu a patit nimic.
Cu toate ca noi zicem ca e broasca de apa, ea nu prea sta in apa, nu ii place. Doarme cu mama si cu tata in pat, intre pernele lor lol. Nu avem acvariu, nu avem filtru, nu lampa , nu nimic. Dimineata cand pleaca ai mei la serviciu o pun in bideu in apa si ii dau sa manance hrana uscata, speciala pentru broscute. Si dupa amiaza, sau daca sunt eu acasa, chiar mai devreme o scot din apa si o pun la locul ei, pe perne. Acolo se simte cel mai bine big_smile.
In timpul cand sta in apa isi face si nevoile. Nu a facut nicodata prin casa, prin pat. Daca o trece, se agita, nu sta locului , si ne dam seama ca trebuie pusa in apa.
E un adevarat animal de companie big_smile . Ai mei sunt "indragostiti " de ea. Nu ii ia somnul daca nu e broasca intre ei spranceana .

Uitati si niste poze. Voi cam cati ani credeti ca are?? nustiu

http://forum.anticonceptionale.ro/uploa … g_1866.jpg

aici a cazut in cap...lol
http://forum.anticonceptionale.ro/uploa … g_1867.jpg

si aici se catara pe mama...wink
http://forum.anticonceptionale.ro/uploa … g_1872.jpg

nu pare testoasa de apa smile  si nici testoasa de california .... ar trebui sa mergi cu ea la un medic.cred ca este una din speciile de testoase de la noi care este protejata de lege smile insa nu sunt foarte sigura
mi se pare ca seamana cu broasca asta :

http://i48.tinypic.com/2lsk2eg.jpg

Ultima oara a fost editat de Gizeh (2012-08-28 10:41:02)

Ne dorim si noi bebic

#399 2012-08-28 11:02:37

katami
Platinum member

e testosa de apa, tamle rosii de florida, gizeh. ce ai postat tu e de uscat, specioe protejata la noi

claudia,  indict sa hibereze, dar eu una nu le-am pus, nu ma pircep
prin camera da, le poti lasa

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.