homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Sfaturi de la cei patiti......

#1 2008-07-23 12:11:10

Inapinguina
New member
Inregistrat: 2007-08-10

Sfaturi de la cei patiti......

Cred ca ar trebui sa facem un topic.... (daca nu exista deja unul, dar eu nu l-am vazut.....) in care sa sfatuim membrii forumului de bine fara sa ceara acest sfat.   Nu stiu cum sa ma exprim foarte bine.... insa cu totii trebuie sa ne invatam reciproc, sa nu ajungem vreodata sa pronuntam cuvintele "prea tarziu"! Nu stiu altii cum au fost, dar eu am avut niste parinti care, desi ne-au iubit enorm, si inca ne iubesc la fel de mult, cat timp am fost mici si am stat acasa, ne-au dus mereu la medic numai daca ne-a fost rau, si niciodata preventiv! Motiv pentru care am prins frica de doctori si am ajuns, anul trecut, sa am 22 de ani si sa nu fi fost niciodata la ginecolog sau la stomatolog de frica!!!! Din fericire anul asta am avut o revelatie si m-am dus la ginecolog. Nu aveam probleme.....  Am ajuns si la stomatolog, acolo la urgente, normal, altfel nu era nici o sansa. Am ajuns la spital la Stomatologic in ultimul hal, desi ma spal pe dinti foarte des(cred ca in ultimii 2 ani nu am dormit nici macar o singura noapte nespalata pe dinti). Cand m-a vazut medicul am crezut ca o sa lesine, mi-a facut o socoteala si mi-a zis ca daca mai stateam un an asa puteam sa imi pierd toti dintii. Asa ca de o luna nu mananc mai nimic, am slabit in ultimul hal, si mi-am scos 4 masele, mai am doua! Mi-am pierdut 6 masele din cauza propriei inconstiente, pentru ca daca aveam o carie mica mica nu mergeam sa imi rezolv si intr-un an mi se manca toata maseaua pana la radacina, si acum tre sa le scot.  Nu va spun cat a fost de greu  stau de doua saptamani pe antibiotice, ma dor dintii de mor, am infectii in gura! Am avut dureri groaznice, atentie insa!!!!!!! Niciodata la dentist! Cat timp am fost in cabinet era o relaxare, nu am sintit nimic! Mi-am dat seama la 23 de ani ca doctorul nu te omoara, nu te strange de gat, ci iti face un bine! Stiu ca sunt un caz exceptional! Dar mai stiu ca sunt si altii care, la fel ca mine se tem, si amana orice interventie de orice fel(care tine de sanatate). Va spun din proprie experienta si va rog sa primiti sfatul meu ca sfatul unui om patit! MERGETI LA MEDIC! Orice problama aveti! orice va doare! nu mai suferiti degeaba.... e atat de usor sa fim sanatosi... si totusi ne place sa ne chinuim de frica....! 
  In speranta ca acest strigat al meu va fi auzit de cei care se simt cu musca pe caciula:oskyldig: va urez multa sanatate si iubire!

#2 2008-07-23 12:21:06

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Sfaturi de la cei patiti......

buna idee applause

mami de minuni hjarta

#3 2008-07-23 12:28:41

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Inapinguina, esti omul saptamanii! Ft. buna ideea, intr-adevar! smile

Poate nu ar fi rau sa scriem si ce investigatii/analize trebuie sa facem in functie de varsta. Bineinteles, medicul de familie ar fi indicat dar cred ca e bine sa stim si noi inainte de a intra in cabinet.

Ultima oara a fost editat de ET (2008-07-23 12:32:21)

#4 2008-07-23 12:40:53

Inapinguina
New member

medicul de familie te expediaza in majoritatea cazurilor.... eu am fost  sa cer o trimitere ptr ginecolog si m-a intrebat "Te doare ceva?" am zis - nu..... "pai si ce cauti la ginecolog?". Mi-a picat fatza! I-am spus exact cu cuvintele pe care le scriu : "Avand in vedere ca am 23 de ani, mi-am inceput viata sexuala de 3 ani si nu am fost niciodata la ginecolog..... credeti ca am ce cauta?" Cred ca si-a dat seama si a scos direct carnetelul cu trimiteri! Ideea este ca noi trebuie sa fim constienti in primul rand, este viata noastra, este extrem de importanta, si nu putem sa mergem la carrefour sa luam un kilogram de sanatate! La nici un pret!

#5 2008-07-23 13:13:41

Raluk_
Hero member
Inregistrat: 2008-03-26

bv Inapinguina pt initiativa.faza cu maselele a patito si yubi.dar acum are dinti frumosi...la el a durat 3 luni jumate...

Acum e doar un vis, dar maine o sa fie realitate

Publicitate

loading...

#6 2008-07-23 13:16:59

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Doctorita mea de familie crede ca stie medicina. rotfl Cu greu da o trimitere pentru ca se simte stapana pe situatie si crede ca rezolva orice problema.

#7 2008-07-23 13:42:27

nana.lili
Full member
Inregistrat: 2006-10-30

Tatal meu spune mereu "daca 3 oameni iti spun ca esti beat du-te si te culca".
Daca acum cca 20 de ani cand am inceput sa am primele usturimi crunte as fi cautat si parerea altui medic decat ginecoloaga de la Coltea, poate ca acum imi era mult mai bine. Am avut ani in sir usturimi si dureri crunte dar ea n-a stiut decat sa-mi recolteze pt secretie simpla (unde nu vedea decat candida) si sa bage mana usurel de tot sa nu si-o rupa. Ecografia nu se inventase, nici antibioticul.
Acum am trista experienta a 2 rani pe col, endometrioza, condiloame ciudate pe care majoritatea dr. nu stiu exact ce ar fi, usturimi si dureri din plin.
Pe scurt, cereti mai multe pareri medicale si faceti toate analizele care va trec prin cap sau de care aflati. Marea majoritate a populatiei tarii sufera totusi de boli reale nu de ipohondrie.

#8 2008-07-23 13:48:28

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

2 rani pe col nana?ai reusit sa scapi de ele?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#9 2008-07-23 13:56:57

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

sfatul pentru pentru toate doamnele si domnisoarele: mergeti din timp la un control ginecologic!!!!! cereti sa vi se faca un papanicolau si nu lasati sa treaca timpul.
din propria experienta va spun: daca ceream doctoritei la care am fost acum 2 ani sa imi faca un papanicolau poate acum altfel stateau lucrurile. dupa 2 ani toti doctorii care m-au consultat nu au reusit decat sa se minuneze de ce au vazut nestiind ce diagnostic sa-mi puna.
atunci eram fericita k am scapat usor de control dar acum....

#10 2008-07-23 13:58:15

evilpink
Banat

subscriu la ce zice ufff in plus mai spun ca pe langa un papanicolau sa faceti si o colposcopie mie papanicolaulnu imi indica rana pe col doar la colposcopie se vedea

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#11 2008-07-23 14:19:37

nana.lili
Full member
Inregistrat: 2006-10-30

Prima rana a fost descoperita in 1996, a doua in 2006. Le-am cauterizat. Partea proasta este ca nici macar la cea de-a doua nu le-a trecut prin cap intai sa ma trimita sa fac tipare HPV si apoi sa "arda". Dupa cateva luni, in urma vizitarii acestui site, descopar ca asa ar fi trebuit facut. Apoi, un medic mi-a explicat ca este posibil ca zona de col afectata de un eventual HPV sa fie acum "ascunsa" de aceasta cauterizare si de aceea analiza pt HPV sa fi iesit pozitiva. Si cica sa ne pastram optimisti si sa fim nestresati sa nu o deranjam pe d-na candida.

#12 2008-07-23 14:34:06

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

Inapinguina a scris:

Cred ca ar trebui sa facem un topic.... (daca nu exista deja unul, dar eu nu l-am vazut.....) in care sa sfatuim membrii forumului de bine fara sa ceara acest sfat.   Nu stiu cum sa ma exprim foarte bine.... insa cu totii trebuie sa ne invatam reciproc, sa nu ajungem vreodata sa pronuntam cuvintele "prea tarziu"! Nu stiu altii cum au fost, dar eu am avut niste parinti care, desi ne-au iubit enorm, si inca ne iubesc la fel de mult, cat timp am fost mici si am stat acasa, ne-au dus mereu la medic numai daca ne-a fost rau, si niciodata preventiv! Motiv pentru care am prins frica de doctori si am ajuns, anul trecut, sa am 22 de ani si sa nu fi fost niciodata la ginecolog sau la stomatolog de frica!!!! Din fericire anul asta am avut o revelatie si m-am dus la ginecolog. Nu aveam probleme.....  Am ajuns si la stomatolog, acolo la urgente, normal, altfel nu era nici o sansa. Am ajuns la spital la Stomatologic in ultimul hal, desi ma spal pe dinti foarte des(cred ca in ultimii 2 ani nu am dormit nici macar o singura noapte nespalata pe dinti). Cand m-a vazut medicul am crezut ca o sa lesine, mi-a facut o socoteala si mi-a zis ca daca mai stateam un an asa puteam sa imi pierd toti dintii. Asa ca de o luna nu mananc mai nimic, am slabit in ultimul hal, si mi-am scos 4 masele, mai am doua! Mi-am pierdut 6 masele din cauza propriei inconstiente, pentru ca daca aveam o carie mica mica nu mergeam sa imi rezolv si intr-un an mi se manca toata maseaua pana la radacina, si acum tre sa le scot.  Nu va spun cat a fost de greu  stau de doua saptamani pe antibiotice, ma dor dintii de mor, am infectii in gura! Am avut dureri groaznice, atentie insa!!!!!!! Niciodata la dentist! Cat timp am fost in cabinet era o relaxare, nu am sintit nimic! Mi-am dat seama la 23 de ani ca doctorul nu te omoara, nu te strange de gat, ci iti face un bine! Stiu ca sunt un caz exceptional! Dar mai stiu ca sunt si altii care, la fel ca mine se tem, si amana orice interventie de orice fel(care tine de sanatate). Va spun din proprie experienta si va rog sa primiti sfatul meu ca sfatul unui om patit! MERGETI LA MEDIC! Orice problama aveti! orice va doare! nu mai suferiti degeaba.... e atat de usor sa fim sanatosi... si totusi ne place sa ne chinuim de frica....! 
  In speranta ca acest strigat al meu va fi auzit de cei care se simt cu musca pe caciula:oskyldig: va urez multa sanatate si iubire!

offffffffffffffffffffff cat mi-as dori ca oamenii sa inteleaga toate astea inainte de a ajunge in situatii limita, asa ca tine neutral si ca parintii sa fie mai atenti...ar fi mult mai simplu.......

#13 2008-07-23 14:41:36

Inapinguina
New member

este adevarat Mika.....  ar fi atat de usor.... eu imi iau angajamentul ca de acum inainte sa ma straduiesc sa ii fac sa inteleaga pe toti cei care au probleme medicale sa mearga la medic fara teama! eu inca nu m-am linistit cu dintisorii mei.... inca ma tem ptr ca e mai complicat decat cred si - tragic- aproape numai din vina mea... rodnar

#14 2008-07-23 14:43:25

mika
Insomniac member

Inapinguina a scris:

este adevarat Mika.....  ar fi atat de usor.... eu imi iau angajamentul ca de acum inainte sa ma straduiesc sa ii fac sa inteleaga pe toti cei care au probleme medicale sa mearga la medic fara teama! eu inca nu m-am linistit cu dintisorii mei.... inca ma tem ptr ca e mai complicat decat cred si - tragic- aproape numai din vina mea... rodnar

applause tot e bine ca ai mers si acum...
ai avut o idee f buna cu topicul asta, sper sa il citeasca toata lumea wink
nu poate fi facut sticky? sa sara in ochi...

Ultima oara a fost editat de mika (2008-07-23 14:43:48)

#15 2008-07-23 14:45:05

Inapinguina
New member

este sticky smile

#16 2008-07-23 14:47:13

mika
Insomniac member

a, bun, nu vazusem tongue

#17 2008-07-23 15:48:47

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

Aici o sa am de scris. Mult

#18 2008-07-23 15:50:26

evilpink
Banat

nana.lili a scris:

Prima rana a fost descoperita in 1996, a doua in 2006. Le-am cauterizat. Partea proasta este ca nici macar la cea de-a doua nu le-a trecut prin cap intai sa ma trimita sa fac tipare HPV si apoi sa "arda". Dupa cateva luni, in urma vizitarii acestui site, descopar ca asa ar fi trebuit facut. Apoi, un medic mi-a explicat ca este posibil ca zona de col afectata de un eventual HPV sa fie acum "ascunsa" de aceasta cauterizare si de aceea analiza pt HPV sa fi iesit pozitiva. Si cica sa ne pastram optimisti si sa fim nestresati sa nu o deranjam pe d-na candida.

pozitiva? nu negativa?

puss puss puss

#19 2008-07-23 16:52:17

dymomo77
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-05-23

Super ideea. Avem cu totii de invatat.

mami de bebe Dan Mihail -28.10.2009

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.