homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat Papanicolau ingrijorator

#1 2008-08-10 20:19:10

Monica P
Membru
Inregistrat: 2008-08-10

Rezultat Papanicolau ingrijorator

Buna tuturor !

De curand am efectuat un test Papanicolau a carui rezultat a ingrigoarat-o pe doamna DR.:

- anomalii ale celulelor epiteliale-frecvente PMN;
-citodiagnistic clasa III Papanicolau;
-infectii- alte bacterii;
-modificari reactive  asociate cu inflamatie;
-LGSIL;
-frotiu inflamator, infectios cu modificari celulare reactive. Prezente celule hipertrofice cu nuclei mariti de volum...

Mentionez ca am 29 ani si o rana pe col de mai mult timp pe care am tratat-o pana acum cu ovule. Se pare ca nu mi-au facut bine daca am acest rezultat. Decizia de a o trata cu ovule a fost luata de doctor, deoarece , cica nu prezenta probleme.
Doctorita m-a programat pentru colposcopie, testare HPV, culturicol, test Chlamidia.
Nu inteleg de ce  am primt acest rezultat intr-un timp relativ scurt de la ultimul test...

Intrebarea mea era daca exista sanse sa ma vindec ? Care ar fi solutiile. Ce risc ?

#2 2008-08-10 22:07:57

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Rezultat Papanicolau ingrijorator

ce urmeaza sa faci sunt pasi firesti. acolo vei afla ce trebuie facut mai departe . tine-ne la curent

mami de minuni hjarta

#3 2008-08-10 23:49:03

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

la ce ti a recomandat medicul as adauga si o analiza de secretie...pt a vedea care sunt acele "alte bacterii"...si da...te poti vindeca...daca tratezi problemele nu risti nimic...multa sanatate smile

happy with him...inlove with him...puss

#4 2008-08-12 11:57:18

Joo
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-08-12

Buna tuturor,

Este prima data cand caut raspunsuri pe aceasta cale desi am citit in mod constant diverse subiecte si probleme cu care din pactae ne confuntam noi fetele...
Acum eu sunt cea in cauza....si sper sa ma lamuriti macar pana la finalizarea analizelor, deoarece cam multe griji imi influenteaza starea de spirit la servici, acasa si cu toti cei din jur

Am 21 de ani si pana acum am fost constant la ginecolog (am norocul ca nu-mi e teama de doctori, spitale etc)..dupa o Candida tratata si "rastratata", dupa dureri la fiecare contact sexual am facut testul Papanicolau. Din cate am inteles era un test mai amanuntit, nu cel simplu. Dupa 2 saptamani de asteptare am primit rezultatul (momentan telefonic, uramand maine sa merg la cabinet.

Din cate mi s-a spus la telefon papanicola-ul nu este prea ok..am primit recomdare de la dr care a efectuat testu la institut ca din 3 in 3 luni sa fac o colposcopie...colul este foarte iritat cu bacterii pe inflamatii, celule HPV, celule scuamoase si m-a programat imediat pt o colposcopie. de fiecare data mi s-a spus ca am colul foarte iritat si sangerari la cea mai usoata atingere...Nu stiu ce sa cred dar am inteles ca nu e deloc ok rezultatul, ma ingrijoreaza si aceasta programare relativ rapida pt colposcopie, stiu ca aceste celule HPV nu sunt deloc ok si riscurile de a se transforma in cancer de col sunt destul de mari....

Nu stiu de unde am dobandit aceasta "minunatie" intrucat viata sexuala nu e prea activa, numarul de parteneri e foarte redus, igiena e f importanta pt mine......

Sa imi mentin grijile sau sa incep sa cred ca nu e chiar atat de grav? Din cate am citit riscurile unui cancer de col la o varsta mea sunt destul de reduse...Sper ca maine sa primesc un rezultat pozitiv, tulpina HPV sa fie una "ok"...

Deci?....Voi ce credeti?

Mii de multumiri

Are mami 2 papusele, Emma si Natalia hjarta hjarta

#5 2008-08-12 12:21:49

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

depinde daca sunt tulpinile de HPV sunt cu risc crescut sau cu risc scazut. cel mai important este sa ai grija la imunitate si sa faci controale periodice.
programarea la colposcopie nu e deloc rapida. la colposcopie se vede cat de extinsa este rana

Publicitate

loading...

#6 2008-08-12 12:26:29

Joo
Full member

da, din cate am citit cele periculoase sunt cele incepand de la 30 si ceva pana pe la 60 si ceva..la recoltare mi s-a spus ca, colul meu arata ca al unei femei in varsta.......

#7 2008-08-12 12:28:56

uffff
Insomniac member

cele cu risc crescut sunt : 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59 şi 68

#8 2008-08-12 12:30:45

Joo
Full member

sad....

#9 2008-08-12 12:38:25

uffff
Insomniac member

dar nu trebuie sa te sperii.
in primul rand trebuie sa astepti rezultatele finale si oricare ar fi astea trebuie sa stii k exista solutii.
plus in cazul unei infectari cu tulpini cu risc crescut daca ai grija de tine si de imunitate sansele sunt minime de a deriva in ceva mai grav.

#10 2008-08-12 12:58:57

Joo
Full member

asa este insa e destul de neplacut sa stii ca orice neatentie poate deriva in cancer si mai ales la aceasta varsta. oricum tot rezultatele finale sunt cele care conteaza..inital am crezut ca papanicolaul nu a iesit bine din cauzei infectiei,...si desi m-am documentat despre HPV nu credeam ca le vor regasi la mine...nu am nici un simptom pt nimic..exceptand durerile la contactl sexual nu am nimic....bine macar ca mi-a trecut prin cap sa ma duc si alt doctor, pentru ca ceilalti 2 mi-ai spus de col ca e iritat dar ca nu e grav..mi-au dat niste ovule pt candida si la revedere...cand le spuneam de dureri imi spuneau scurt ca "e normal sa doara pt ca e inflamat".....aproape ca imi spuneau ca e normala inflamatia....

#11 2008-08-12 23:07:58

ariciutza
Full member
Inregistrat: 2008-01-08

Buna tuturor! Am si eu un rezultat al testului Papanicolau si as vrea Doctoressa, daca ai timp ...sa-mi spui si mie ce este cu acest rezultat ...stiu ca ai mai interpretat si alte analize si as vrea si eu cat mai multe pareri...este rezultatul unei prietene care are 20 de ani si este extrem de ingrijorata pentru ca dupa aceste rezultate a mers si la o colposcopie si este suspecta de HPV....asteptam un raspuns cat mai repede posibil!Multumesc anticipat, acesta este rezultatul:
                   "EVALUAREA FROTIULUI:coloratie Papanicolau
SISTEM BETHESDA 2001/FROTIU ?CONVENTIONAL
Satisfacator  pentru evaluare
Celule endovervicale: prezente
DIAGNOSTIOC DESCRIPTIV
1)MODIFICARI CELULARE  BENIGNE
a) organisme  fungi: candida
b)alte modificari non-neoplazice : modificari celulare reactive associate cu : inflamatie
2) MODIFICARI ALE CELULELOR EPITELIALE
a) cellule scuamoase
ASC-US( celule scoamoase  atipice cu semnificatie nedeterminata )
DIAGNISTIC CITOLOGIC FINAL
1.ASC-US
2. INFLAMATIE  CU CANDIDA ALBICANS
RECOMANDARI
O  NOUA   PRELEVARE  PESTE  6 LUNI DUPA TRATAMENT
DE  URMARIE EVOLUTIA CITOLOGI C, COLPOSCOPIC "

Ultima oara a fost editat de ariciutza (2008-08-12 23:10:14)

Today, everything's OK!smile

#12 2008-08-12 23:26:39

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

ariciutza a scris:

Buna tuturor! Am si eu un rezultat al testului Papanicolau si as vrea Doctoressa, daca ai timp ...sa-mi spui si mie ce este cu acest rezultat ...stiu ca ai mai interpretat si alte analize si as vrea si eu cat mai multe pareri...este rezultatul unei prietene care are 20 de ani si este extrem de ingrijorata pentru ca dupa aceste rezultate a mers si la o colposcopie si este suspecta de HPV....asteptam un raspuns cat mai repede posibil!Multumesc anticipat, acesta este rezultatul:
                   "EVALUAREA FROTIULUI:coloratie Papanicolau
SISTEM BETHESDA 2001/FROTIU ?CONVENTIONAL
Satisfacator  pentru evaluare
Celule endovervicale: prezente
DIAGNOSTIOC DESCRIPTIV
1)MODIFICARI CELULARE  BENIGNE
a) organisme  fungi: candida
b)alte modificari non-neoplazice : modificari celulare reactive associate cu : inflamatie
2) MODIFICARI ALE CELULELOR EPITELIALE
a) cellule scuamoase
ASC-US( celule scoamoase  atipice cu semnificatie nedeterminata )
DIAGNISTIC CITOLOGIC FINAL
1.ASC-US
2. INFLAMATIE  CU CANDIDA ALBICANS
RECOMANDARI
O  NOUA   PRELEVARE  PESTE  6 LUNI DUPA TRATAMENT
DE  URMARIE EVOLUTIA CITOLOGI C, COLPOSCOPIC "

ai candida...care produce o inflamatie
trebuie tratata si vazut dupa aceea daca mai e sau nu si altceva

Joo daca ai colul ca al unei femei in virsta asta poate sa se datoreze si unui deficit de estrogeni...sau unei igiene mult prea riguroase

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#13 2008-08-12 23:44:54

ariciutza
Full member

Doctoressa, ideea e ca fata cu Papanicolaul are si o rana urata pe col...care nu a raspuns la tratamente si a trebuit cauterizat...si la colposcopie de asemenea rana nu era vindecata...si era ingrijorata daca "ASC-US( celule scoamoase  atipice cu semnificatie nedeterminata " nu se refera la ceva ingrijorator...mentionez ca dupa colposcopa de astzai...ingrijorati, medicii i-au recomandat biopsie...

#14 2008-08-12 23:52:34

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

unde avem informatiile astea toate? sunt scrise undeva si nu le vad eu?
si candidoza neglijata poate da rana pe col...
oricum..cita vreme semnificatia e nedeterminata e posibil sa fie si ceva ingrijorator...
poate e hpv...poate nu....doar tipajul adn ne poate spune...
inteleg insa ca vorbim despre un context mai larg decit analiza disparata...ca deja tratamentul pentru candidoza s-a facut si ca in continuare sunt probleme....imi pare rau....insa cu certitudine medicul care o urmareste pe domnisoara, care o examineaza si are toate datele problemei e cel mai in masura sa explice ce si cum
ex papanicolau de mai sus, disparat, nu da decit informatiile pe care ti le-am spus

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#15 2008-08-13 00:18:45

ariciutza
Full member

Merci mult!

#16 2008-08-13 09:25:23

Joo
Full member

Sper sa fie vorba de acest deficit sau macar de igiena. Mi s-au recomadat spalaturi pt schimbarea PH-ului....Astazi insa sunt programata la colposcopie...sa vedem ce-o fi

#17 2008-08-13 22:57:45

Joo
Full member

azi am fost la colposcopie si grijile s-au tranformat in teama...colul meu e extrem de urat, s-a albit aproape tot, am si niste proeminte albe...adunate asa ....nu stiu sa descriu exact..ca niste afte..
medicul parea ingrijorat..urmatorul pas..analiza pt tulpina, apoi treb sa imi taie toata zona infectata, electro incizie sau ceva de genu si apoi sa taia o parte din col sad..nu a vyrt sa confirme cancerul dar mi-a sous ca dupa cum arata colul sigur e vb de tulpina 16 si 18...sad
ciudat ca papanicolaul e clasa 2..insa HPV e acuta.....

.....

#18 2008-08-14 11:01:16

Joo
Full member

inca o intrebare....daca dupa biopsie se recurge la inlaturarea partii bolnave din col.....am inteles ca voi putera avea copii insa nasterea numai prin cezariana si folsirea prezervativului toata viata....voi mai stiti si altceva?
incep sa disper...cancer la 21 de ani?......

#19 2008-08-14 18:45:59

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

Joo...nu ai cancer...in nici un caz...in cel mai rau caz HPV...deci linisteste-te...PAP-ul tau e bun deci excludem cancerul din discutie...iar faptul ca iti va fi indepartata o parte din col nu inseamna ca nu vei mai putea avea copii prin nastere naturala, deci io zic sa o iei usor ca se rezolva

baby Dragos hjarta rugaciune

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.