homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ureoplasma, micoplasma si clamydia adevarati factori de infertilitate

#1 2008-08-20 09:19:38

ralu_h28
Full member
Inregistrat: 2008-08-14

ureoplasma, micoplasma si clamydia adevarati factori de infertilitate

buna fetelor.
De 2 ani imi doresc bebe.Si s-ar parea ca analize care la noi doctorii le considera inutile sunt cu adevarat utile.Faptul ca sunt cat de cat scumpe multi doctori nu le prescriu, motivand(fapta patita),ca"" nu e cazul sa le faci fiindc ca nu ai simptome, mai bine ia duphaston si daca nu merge incepem stimularea ovariana".Asta e raspunsul primit de mine, fara sa se tina cont ca poate cauza e alta.
Dar in fine.....
Eram sigura ca dupa spusele d-nei doctor analizele astea vor iesi negative, dar iata rezultatele...Sa inteleg ca de fapt 2 ani de cautari si bani investiti, au fost degeaba.
Sper sa putem discuta pe acest subiect, e destul de interesant si putin cunoscut de multe femei.

Ajutati-ma si pe mine va rog!
am primit analiza de la micoplasma si ureoplasma azi si am crezut ca innebunesc.

scrie asa:
antigen micoplasma(secretie vaginala)                valoare obtinuta                                   valoare de referinta
                                                                        micoplasma hominiis absent                          absent
                                                                        ureaplasma -prezent(<100000uec/ml)

am si antibiograma facuta
Urocultura mia iesit sterila
Posibil ca analiza sa fie gresita?

Asta ce inseamna ca am avut infectie urinara si am tratat-o rau numai cu uricol?
sotul meu are si el?Posibil sa no fi tratat indeajuns de bine?

stiti cumva ce analiza sa-si faca sotul meu sa vada daca o are si el?

va rog sa ma ajutati cu raspunsuri.Nu stiu ce sa fac

astept mesajele voastre, si poate ma sfatuieste si doctoressa.

#2 2008-08-20 09:28:37

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Re: ureoplasma, micoplasma si clamydia adevarati factori de infertilitate

pai ai ureaplasma se trateaza cu antibiotice din cate stiu eu si da si sotul trebuie sa faca trat.tot cu antibiotice daca nu ma insel

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#3 2008-08-20 09:31:27

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

s-ar putea (nu-s chiar sigura) ca ureaplasma sa nu iasa la urocultura... fa-ti si un sumar de urina si vezi daca iti ies multe leucocite... e simptom de infectie (si cum altele nu ai, ar conduce spre asta)

sau e f posibil sa fie localizata doar la nivel vaginal, nu si in urina

daca sotul tau nu are secretie uretrala neobisnuita, care sa poata fi analizata... nu prea are ce face, din cate stiu. oricum, cel mai bine e sa vorbeasca cu un urolog.... asta daca nu vrea sa ia din oficiu tratamentul tau, pt ca se considera ca ureaplasma se ia pe cale sexuala

stiu cum e, noi asa ne-am chinuit cu chlamydia.... la fel am cautat analiza si pt el... si nik. in final am gasit un institut de genetica din bucuresti, genetic lab se numeste, unde am facut niste analize pt aceasta bacterie, eu din secretie, el din urina...s i au iesit negative. poti incerca sa dai o cautare pe net, au o lista de analize, poate au si pt micoplasme, eu nu m-am uitat atunci decat dupa chlamydia.

ce tratament ai primit?

multa sanatate!!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#4 2008-08-20 09:38:26

ralu_h28
Full member

problema e ca la secretia vaginala mi-au iesit leucocite foarte rare, urina sterila, sotul meu nu are nici o problema, e cam ciudat.

Si daca ma gandesc bine am racit la burta acum 2 luni in toata viata mea

Micoplasma mi-a iesit negativa si clamydia, de asta ma gandesc cu ureoplasma ca e cam ciudat.
Mi-a dat antibiograma: maine merg la medic-doxicilina, josamicina, offloxacin,eritromicina
                                                                 tetraciclian,ciprofloxacin,azitromicina
                                                                  claritromicina,pristinamicina

zicea cineva pe forum ca la praxis iasi e problema cu analizele? Si mie mi se pare cam dubios diagnosticul

puteti sa ma ajutati cu un raspuns?

mai astept:)

Cod:

Ultima oara a fost editat de ralu_h28 (2008-08-20 17:25:28)

#5 2008-08-20 09:49:03

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

ralu ai mai postat mesajul asta chiar daca nu neaparat in aceeasi forma...la urmatoarea abatere ai ban 1 saptamana. nu te poot fugari asa prin tot forumu'...nu cred ca e asa de greu sa respecti regulile alea

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#6 2008-08-20 17:30:24

ralu_h28
Full member

mai am ban o saptamana?

#7 2008-08-20 18:09:29

o'hara
Platinum member

acu nu. da foloseste corect butoanele alea ca sa nu ai

mami de minuni hjarta

#8 2008-08-20 18:11:23

ralu_h28
Full member

multumesc.
Dar vad ca nu prea imi raspunde nimeni la subiecte, si de asta le postam de mai multe ori

#9 2008-08-20 18:11:33

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

mai incearca si alt lab... de exemplu, synevo

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#10 2008-08-20 19:15:13

o'hara
Platinum member

daca le postezi de mai multe ori nu inseamna ca ti se va raspunde si mai repede. cu rabdare smile hai ca ne intelegerm pana la urma tongue

mami de minuni hjarta

#11 2008-08-20 19:18:45

ralu_h28
Full member

ideea e ca trebuie sa astept raspunsurile.nu functioneaza ca u chat forumul.Eu asa am crezut la inceput.dar acuma am inteles despre ce e vorba

#12 2008-08-20 19:20:06

o'hara
Platinum member

smile

mami de minuni hjarta

#13 2009-01-03 03:01:26

ariciutza
Full member
Inregistrat: 2008-01-08

Am si eu o mare mare nelamurire si daca nu aflu raspunsul nu ma pot descurca!Problema este ca vreau sa fac "de capul meu" ca sa zic asa urmatoarele analize:pt depistarea Chlamydia, Ureaplasma, Mycoplasma, Stafilococ si Streptococ. Ce nelamurire am:Am tot vazut pe site-urile laboratoarelor la ex pt depistarea Chlamydia urmatoarele doua chestii:   IgM si IgG, si fiecare are pret separat.Eu pe care o cer?Ce inseamna notarile astea?stie cineva?Trebuie sa le fac pe amandoua, si IgG si IgM?Inca ceva, Gardnerella si Candida se depisteaza la fel, numai la cerere sau face parte din examenul clasic al secretiei vaginale?Are rost sa mai cer pe langa cele de mai sus(Chlamydia, ureeaplsma, mycoplasma , stafilococ si streptoco) si un examen al secretiei vaginale< care sa fie separat, si care si costa separat?E posibil sa depisteze ceva in plus  ex separat de secretie??Doctoressa, te rog mult, tu trebuie sa ai idee...macar cu cateva lamuriri...ca nu mi-a recomandat niciun medic si nu stiu ce sa cer la laborator......nu vreau sa fac zece drumuri sau sa raman cu ceva nefacut.....multumesc anticipat

Today, everything's OK!smile

#14 2009-01-03 12:24:57

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

IgG arata daca ai avut boala si IgM daca o ai in prezent
te ajuta fetele mai departe

#15 2009-01-03 15:16:20

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

chlamydia , mycoplasma si ureaplasma se analizeaza din secetiile vaginale . e adevarat ca (,) chlamydia o poti detecta si din sange unde iti arata anticorpii,deci daca ai infectia in prezent sau in trecut.
stafilococ, streptococ pt aseta trebuie sa ceri culturi din col, ti se preleveaza secretii vaginale , se insamanteaza pe medii de cultura speciale si creste sau nu vreuna din baterii.
candida la  fel, din exm bacteriologic, se face o data cu (,) culturile de mai sus. in ambele cazuri daca iese ceva ti se face si antibiograma , respectiv fungigrama.

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#16 2009-01-03 16:23:52

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ggw a scris:

chlamydia , mycoplasma si ureaplasma se analizeaza din secetiile vaginale . e adevarat ca (,) chlamydia o poti detecta si din sange unde iti arata anticorpii,deci daca ai infectia in prezent sau in trecut.
stafilococ, streptococ pt aseta trebuie sa ceri culturi din col, ti se preleveaza secretii vaginale , se insamanteaza pe medii de cultura speciale si creste sau nu vreuna din baterii.
candida la  fel, din exm bacteriologic, se face o data cu (,) culturile de mai sus. in ambele cazuri daca iese ceva ti se face si antibiograma , respectiv fungigrama.

ca sa sintetizez ce bine spune ggw, trebuie sa ceri asa: cultura de secretie si analizele pentru chlamydia , mycoplasma si ureaplasma .
pentru chlamydia ai 2 variante: antigen chlamydia pe care il faci din secretie  sau poti face din sange IgG Chlamydia ( ca sa vezi daca ai avut) si/ sau IgM ca sa vezi daca in prezent esti infectata.

totusi cred ca cel mai bine e sa intrebi la laborator. eu am avut surpriza ca la Synevo sa trebuiasca sa fac analiza separata pentru streptococ grup B desi in mod normal trebuia sa fie facuta odata cu celelate culturi

#17 2009-01-03 17:44:26

ariciutza
Full member
Inregistrat: 2008-01-08

Da, cel mai bine asa o sa fac, o sa intreb la laborator, intrebam pt k asa cum spui si tu, n-as vrea sa ma trezesc ca trebuie sa platesc ceva innplus fara sa fie nevoie...plus ca as vrea sa gasesc un centru unde sa le fac pe toate, sa nu stau sa ma plimb de zece ori pt fiekre analiza in parte.Si pretul as vrea sa fie mai micut un pic, stiu ca difera, spre ex MICOMI imi place f mult dar mi se par cam exagerate preturile...as vrea fie la MEDLIFE fie la CANTACUZINO dar nu stiu daca le pot face pe toate, iar la Cantacuzino nu-s sigura ca se si recolteaza, nu mi-ar placea sa duc eu probele deja recoltate...

Today, everything's OK!smile

#18 2009-01-03 18:26:13

hestia
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-19

La medlife am lucrat eu... intra pe site-ul lor si ai lista de preturi. acolo se procedeaza cum ti-am descris eu mai sus.
la cantacuzino se si recolteaza

Omul nu se naşte pentru a fi fericit. Omul îşi cumpără fericirea şi o cumpără numai cu preţul suferinţei. Aici nu e vorba de nicio nedreptate...                                                                                                                 (F. Dostoievski) 

#19 2009-01-03 20:19:33

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

ggw, la medlife as vrea sa-mi fac eu culturi din col. stii cumva daca pe langa pretul analizei mai costa ceva si recolatrea? Scuze ca te intreb pe tine in loc sa sun la ei. Multumesc  puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.