Anxietate
- iulish
- Full member
- Inregistrat: 2008-02-25
Anxietate
Anxietatea este o teama difuza, fara un obiect bine precizat, o stare de tensiune continua, in care persoana respectiva asteapta ca un eveniment negativ sa se produca. Persoanele care sufera de aceasta boala is fac de multe ori griji fara un motiv real, iar cand scapa de un motiv de teama, isi gasesc altul. De aceea de cele mai multe ori persoanele anxioase nu pot niciodata sa se relaxeze si se simt mai tot timpul epuizate.
Fiecare dintre noi simtim intr-o oarecare masura anxietatea. Este un comportament normal, o reactie la ceva care ne pune in pericol sau intr-o situatie neplacuta. In schimb exista persoane care chiar daca se afla in situatii normale, se simt si se comporta ca si cum s-ar afla in fata unui pericol major. Atunci apare anxietatea irationala (sau patologica). Daca suntem nelinistiti cu cateva zile inainte de un examen, este un lucru perfect normal. Insa daca la o persoana aceasta neliniste apare cu cateva luni inainte, sufera de insomnii si cand intra in examen are o performanta sub posibilitatile personale, atunci persoana respectiva sufera de tulburari anxioase. Anxietatea se produce de pe urma ingrijorarilor. Persoana se concentreaza asupra gandurilor negative si acest lucru ii capteaza o mare parte din energie, care devine indisponibila pentru alte activitati.
Anxietatea determina si o stare de hipersensibilitate si persoanele care sufera de aceste tulburari nu se simt aproape niciodata in largul lor. Dintre simptomele care insotesc anxietatea, cel mai frecvent sunt intalnite tensiunea in jurul gatului, a cefei si a spatelui, diaree cronica, insomnii si cosmaruri. Dese ori aceste persoane au palmele umede si transpira frecvent. De asemenea pot prezenta hipertensiune arteriala, puls accelerat, tulburari respiratorii sau palpitaii, fara un motiv de natura fiziologica. Cam asta in mare despre anxietate. Am deschis acest subiect pt ca sunt o fire fff emotionala si de cate ori are loc un eveniment mai important in viata mea, efectiv mi se face rau, nu mai pot sa mananc nimic, am palpitatii si, ca sa fiu, mai precisa, e ca atunci cand esti indragostit si iubitul nu e langa tine, nu poti manca, te dore pieptul, ai nod in gat, te simti slabit. Asa mi s-a intamplat inaintea examenului de licenta, am plecat cu taxiul la facultate ca sa nu pic pe strada. Iar acum, de cateva zile, simt acelasi lucru; sa zicem ca ar exista un motiv explicabil pt starea mea: luni ma angajez, numai ca nu m-am gandit nici o clipa ca mi-ar fi frica de acest moment, de fapt, eram chiar entuziasmata. Am luat un extraveral, am baut ceaiuri, dar tot nu pot sa mananc, sunt trista...nu stiu ce se intampla cu mine. Ati mai trecut prin asa ceva? Mi-ar fi ff utile sfaturile voastre si povesti din experienta voastra, poate reusesc sa-mi revin. M-am gandit sa ma dus si la un psiholog, poate el stie mai bine, am luat si calciu si magneziu, dar nu pot sa zic ca ma simt excelent. Offff, astept sa-mi scrieti sa-mi spuneti ce parere aveti.
Relax, take it eeeaasyyy!
- iulish
- Full member
Re: Anxietate
da, ai drepate, uite acum am incercat sa ma destind un pic, am facut un pic de miscare si deja ma simt mai bine. Dar uneori e atat de greu sa-ti controlezi emotiile. II apreciez enorm pe cei care reusesc. Bafta si tie, si se spune ca cine are emotii la examene e pt ca a invatat!
- life
- Hero member
- Inregistrat: 2008-05-23
Cand e sa ai un moment dinacesta important incearca sa te gandesti la el ca la ceva normal..daca e sa te simti panicata si sa ti se faca rau opreste te,respira adanc si incearca sa'ti impui ca totul este bine si ca nu ai d c sa fii asa stresata ca doar nu se intampla ceva care sa fie intre viata si moarte Eu am patit o data sa ma ia o durere f f mare de burta dupa un efort si nu ma mai lasa durerea..deja incepeam sa ma gandesc ca o sa ma doara din ce in ce mai tare si ca nu stiu ce o sa fac..si chiar a inceput sa ma doara mai tare dar la un moment dat am zis "gata" si am inceput sa ma gandesc ca o sa'mi treaca si stateam relaxata respiram incet si incercam sa'mi impun sa treaca..si..chiar a trecut..am resusit sa fac sa'mi treaca durerea cu puterea mintii.. Totul se intampla in capusorul tau..doar u poti sa faci sa treaca aceasta teama si cum zicea si fetitza ca ai citit despre anxietate si crezi ca ai si u..mai bine sa'ti zici ca nu ai nimic si poate va fi mai bine
Ultima oara a fost editat de life (2008-08-23 01:36:50)
We Have To Be Strong !!!
- iulish
- Full member
Am fost la o nunta aseara si acum ma simt mai bine, iar diseara o sa fiu victima unei injectii cu gluconolactat de calciu si magneziu. Am inteles ca se lasa cu calduri. Sper sa nu doara prea tare, dar in ideea ca o sa ma simt mai bine, suport orice. Oricum, mie calciul imi iesise la limita inferioara la ultima analiza. Mersi, life, ca ma sustii
- alinuutza_81_23_11
- Hero member
- De la: vest de carpati
- Inregistrat: 2008-01-14
iulish si eu fac 5 zile injectii cu gluconat de calciu, nu doare daca ti le face cu branula foarte subtire, dureaza cateva minute bune, si ai senzactii de caldura, in rest o sa te cam doara mana unde ti le face...
- iulish
- Full member
eu o sa fac o vizita la neurolog astazi si mai vad eu pe unde, desi acum vad ca simptomele mele s-au mai diminuat....am o stare de greata si senzatie de arsura...off, imi suna a gastrita. Fetitza, nu mai fi suaparata, in viata mai si gresim, e omeneste, o sa treaca!
- iulish
- Full member
Eu am fost dusa aseara la spital, pt ca dupa o perfuzie cu glucoza si ser fiziologic, aveam senzatia de lipsa de aer, tremor, insomnie...ajungand la spital, mi s-a dat xanax pt atac de panica...ma sperie un pic gandul acesta, am mai citit pe forumuri si am vazut ca oamenii fac tratament cu xanax pt anxietate si depresie...plus terapie la psiholog sau psihiatru...inca nu stiu care e diferenta....stie cineva? I am so scared!
- iulish
- Full member
Dap! am fost la psihiatru cu trimitere de la medicul de familie. Diagnosticul? Anxietate, teama de nou, un pic de depresie...plus o anemie pe care o am din iunie. Asa ca am primit xanax si zoloft, jumatate din fiecare pe zi. Nu prea imi place mie sa iau pastile pt ca am vazut ca au o multime de posibile reactii. Am inceput sa manac mai bine, ca sa ma fortific si sper sa ma fac bine. Asa ca fetitza, sfatul meu e sa nu te lasi coplesita de suparari ca uite unde se ajunge...Viata merge inainte si trebuie sa-i gasim frumusetea in cele mai nesemnificative detalii.
- iulish
- Full member
- spring24
- Full member
- De la: Nowhere
- Inregistrat: 2007-03-21
iulish, ai facut o greseala ca te-ai dus la psihiatru din prima. Psihologul te-ar fi rezolvat mult mai repede si fara niciun medicament. Doar cu puterea cuvantului.
Eu sufar de anxietate de vreo 2 ani de zile, asta inseamna ca sunt perioade, nopti la rand, in care nu pot dormi, ma intorc de pe o parte pe alta, imi bate inima ft tare, transpir, astept sa se intample ceva. Este ingrozitor. In curand, sper sa ajung la psiholog. M-a tinut departe de el problema banilor, dar acum este insuportabil, nu dorm deloc aproape si ziua sunt foarte indipusa, obosita, irascibila etc. Abia astept sa se termine acest cosmar !
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
iulish , iei cumva anticonceptionale? daca da, fa o pauza momentan , dau si ele anxietate , si incearca sa schimbi ceva in viata ta , de genul : serviciul , obiceiurile din timpul liber, iesi mai mult in oras , vorbeste cu multa lume , baga-te in seama si cu vanzatoarea de la chioscu de tigari si cu cea de la paine , uite-te pe net numai la chestii hazlii , si invata sa RAZI , e cel mai bun medicament lasa pastilele , sincer o sa ajungi dependenta de ele si organismul nu va mai reactiona de nici un fel mai cere si alte pareri , psihiatru e cam mult , sincer de ce abandonezi si alegi cea mai simpla cale? pastilele , si nu orice fel de pastile...
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Iulish, eu iti recomand din suflet sa gasesti un homeopat bun, eu cu ajutorul homeopatiei am reusit sa-mi tin sub control anxietatea si atacurile de panica. Si nu lua Xanax sau alte anxiolitice, fiindca dau dependenta si pe termen lung fac mai mult rau decat bine. Eu am urmat vreo 2-3 saptamani un tratament cu un anxiolitic, pentru ca situatia imi scapase complet de sub control, dupa aceea am incercat pe cat posibil sa rezista fara... si deocamdata reusesc.
- spring24
- Full member
- De la: Nowhere
- Inregistrat: 2007-03-21
Stiti cumva ce medicamente as putea lua fara reteta ? De 3 nopti nu mai dorm...si nu vreau la medic, vreau ceva temporar.
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Poti incerca Sedatif PC sau ceai Somn linistit de la Fares.
- iulish
- Full member
Dupa o absenta de un an jumate cred, I am back! In legatura cu starile mele de anxietate, ele au continuat, nu am luat niciun fel de pastile, am fost in schimb la psiholog. Sunt convinsa ca mai sunt multi care au aceasta problema, din pacate stresul si frustrarile, emotiile negative ne afecteaza starea de sanatate, de aceea daca va face bine, va invit sa va spuneti ofurile, poate gasim solutii impreuna La mine se numeste anxietate de anticipare, nu am starea tot timpul, incerc sa fiu relaxata si binedispusa atat cat pot, dar atunci cand am un eveniment (desigur definitia de "eveniment" am personalizat-o, in ultima vreme orice lucru banal poate fi un eveniment pt mine), starea revine, asta datorita faptului ca ma gandesc obsesiv la acel eveniment care urmeaza sa aiba loc si atunci din nou aciditate la stomac, apoi stare de greata, apoi varsaturi si spasme la stomac...apasare in piept, nod in gat, etc Uneori reusesc sa le tin in frau, alteori nu...
Mai este cineva care se regaseste cu aceste simptome?
- titiluka
- Full member
- Inregistrat: 2008-06-15
offf....da ...din pacate cu ce sa incep? -sunt un om super vesel si optimist....inca imi place sa zic "sunt", desi din ianuarie s-au cam schimbat lucrurile.... -pe scurt...de un an apropae nu-mi mai gaseam locul la servici...nu ma mai simteam bine acolo....am zis ca e trecator...n-a fost; simteam ca sunt ffff obosita fizic dar mai ales psihic (era prima data cand simteam oboseala psihica)....in martie, am lesinat...pur si simplu am cazut din picioare..... -mi-am facut analizele....lipsa de magneziu, tiroidita autoimuna, gastrita (helicobacter pilori prezent), un stafilococ in gat etc etc....fiecare medic la care am fost zicea acelasi lucru "imunitate scazuta, stress" - faceam si eu atacuri de panica ...nu puteam merge cu masina pt ca simteam ca ma "strange", nu puteam sa stau o secunda singura, etc etc etc - am inceput tratamentul cu eutirox 50 pt tiroida, iau si persen 1 pastila pe zi, am luat magneziu cu B6 1 luna, am facut tratament pt gastrita.....AM SCHIMBAT LOCUL DE MUNCA..... - concluzie: e mult mai bine; ma simt mai bine desi mai am momente cand sunt "agitata".....dar ma controlez si trece starea; caut din nou compania prietenilor, ies cat pot de des, rad cat pot de des si ma bucur de toate "nimicurile" din jurul meu
- alter4ego
- New member
- Inregistrat: 2008-05-04
buna...va rog sa ma ajutati cu un sfat...povestea mea suna asa....de vreo 2 ani nu ma mai inteleg cu mama....este tot timpul agitata....ma cert din orice..nimic nu ii comvine...am 21 de ani...am un prieten de 2 ani...studenta la fac de constructii...adica am o viata echilibrata si ma bucur de ea cu limita....de f mult timp tot gaseam blistere de xanax prin casa si goale su pline..insa chiar nu m-au interesat ce sunt,.pana ieri cand m-am interesat de ele si mi-am dat seama ca mama ia aceste pastile de mai bine de 2 ani...din cauza lor e posibil sa o ia razna?...efectiv cuvantul potrivit e nebuna..nici eu nici tata nimeni nu ne mai intelegem cu ea....iar mie imi distruge toate visele...ma descurajeaza in tot ceea ce fac...nu e deacord nici cu prietenu meu nici prietenele mele...daca ar fi dupa ea la 21 de ani pe care ii am ar trebui sa stau inchisa in casa si sa-mi fac un viitor pt ca nimeni nu imi vrea binele decat ea....va rog sa ma sfatuiti ce sa fac?....am avut si tentative de fugit de acasa si chiar sa imi iau viatza dar sunt otimista si abia abia imi duc zilele schitzand un zambet pe fatza....ce sa fac?...sa ma duc la un psiholog...?..vreau sa am o viatza normala...
- denisa87
- New member
- Inregistrat: 2009-07-17
Parerea mea e ca ar trebui sa va gasti un echilibru intre : viata personala, munca , timpul liber.Si cred ca toate starile de anxietatea pleaca de la stima de sine scazuta!Eu una in liceu am mers la psihologul scolii, iar in facultate mai mergeam din cand in cand la tipa respectiva.E foarte important sa gasit un psiholog bun, iar cel mai important e ca voi sa luptati !! Eu nu sunt de acord cu medicamentele , insa sunt cazuri cand trebuie luate.
Cel mai bun sfat al meu e sa va cresteti stima de sine si increderea in proprile foarte, sa stiti sa spuneti nu , sa va cunoasteti pe voi cu adevarat , fara masti.Sa faceti ce simtiti pt ca as avreti voi nu pt ca asa zice mama ca e mai bine sau asa zice societatea.
Cititi mai mult despre autodezvoltare, despre cunoasterea sinelui, increderea in sine si incercati sa puneti in practica.Asa cum ati despins in atatia ani sa fiti depresive asa puteti invata sa nu mai fiti despresive.Stiu ca e dificil, e o lupta continua.
Sa va zic un pic de mine: m-am nascut cu un defect locomotar care este rezolvat in proportie de 90 % , se mai vede un pic cand merg si din cauza asta am avut o stima de sine f scazuta + timiditate m-am neglizat si mereu pus in umbra. Si mie imi era si imi e teama de nou, de job nou, de oameni noi de situatii cu care n-am mai avut deaface.Am carnet de 2 ani si imi e teama sa conduc.Mi-am propus ca dupa licenta sa ma apuc din nou de condus.Si imi e teama doar cand ma gandesc, dar stiu ca vreau si pot !
Important e sa luptati cu starile negative.Toate pleaca de la ceea ce gandim.
Un exemplu va mai dau, sesiunea trecuta m-a prins la ciclu , 3 examene la dif de 1 zi unul de celalat.La unul din examene am ajuns la facultate cu o diatamai pata si hemoragie cred ca facusem ca era robinet , pana la urma am dat examenu noroc cu o colega care mi`a cumparat o fusta pe drum.La examenul urmator, ma certasem cu tata dimineata si cand sa plec la fel curgea din mine ca la robinet.Am luat un calciu , am baut un ceai si mi-am impus , "tipand" in gand ca nu am nimic si robinetul s-a oprit.Am ajuns ok la examen.Deci , totul pleaca de ceea ce gandim, cum gandim.
Vechiile obiceiuri se pot schimba, dar in timp cu rabdare si perseverenta.E ca lasatul de fumat sau de dulciuri sau cola.Depinde fiecare ce vicii are.
Va pup , sa auzim de bine!
Ultima oara a fost editat de denisa87 (2010-07-14 14:29:17)
- cmin
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-03-20
Ultima oara a fost editat de cmin (2014-10-08 15:37:43)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|