Am dezamagit-o...
- space
- Hero member
- Inregistrat: 2008-03-14
Am dezamagit-o...
Simt nevoia sa scriu si sa ma descarc si mi-ar prinde bine cateva sfaturi din partea voastra,pentru ca in acest moment nu cred ca mai sunt in stare sa judec ceva,sa stabilesc ce am facut bine si ce am facut rau.
Am terminat liceul si voi merge la universitate in strainatate.Problema , care intre timp s-a transformat intr-un scandal cu mama mea, este ca merg cu prietenul meu si vom sta impreuna, prin forta unor imprejurari.
Sa incep cu inceputul.Eu si cu prietenul meu am hotarat-impreuna- sa mergem sa studiem la o universitate in strainatate,pe la sfarsitul lunii mai.Initial, vroiam sa mergem din 2009/2010 pentru ca eram convinsi ca de anul acesta era prea tarziu.Am reusit insa, sa intram la aceeasi universitate amandoi chiar de anul acesta. Vestea a venit ca un fel de soc pentru parintii mei- mamei i-am spus inca din mai ca as vrea sa plec impreuna cu el,iar tatei nu i-am spus nimic-recunosc- pentru ca nu vroiam sa agit spiritele cand nu era cazul.Odata ce am aflat ca am fost admisi- la inceputul lunii iulie- le-am spus si mama m-a asigurat ca am sprijinul ei. Era chiar mandra de mine.
Incerc sa imi organizez ideile,sa nu uit nimic, pentru ca as vrea sa inteleg de ce si-a schimbat asa atitudinea fata de mine(mama).Urmatoarea intamplare importanta a fost gasirea unui loc de cazare.I-am spus mamei ca deoarece ne-am inscris mai tarziu, exista sanse minime sa gasesc cazare astfel incat sa fiu doar eu intr-o camera.Cererea pentru cazare am facut-o online.Primele 2 optiuni au fost sa stau singura in camera,dar trebuiau completate 6 optiuni in total,asa ca a treia si a patra au fost sa stau intr-o camera "shared".(5 si 6 au fost irelevante).Aici poate ca am gresit.Sau poate ca nu.Dar m-am gandit ca mai bine decat sa stau cu cineva necunoscut,intr-o tara necunoscuta, era sa stau cu prietenul meu.I-am explicat mamei si atunci cand cazarea a fost definitiva(urma sa stau cu el) a inteles.Sau cel putin s-a facut ca a inteles. Cred,din tot sufletul, ca nu m-am aruncat inainte sa stau sa judec putin situatia.Da, am doar 19 ani.Da, e vorba de mutat impreuna.Dar am incercat sa fiu cat se poate de rationala si am plecat de la premisa ca in primul si in primul rand, ma duc sa studiez acolo, si ca faptul ca acum plecam impreuna nu e o garantie ca vom ramane impreuna sau ca ne vom intoarce aici impreuna.
Astazi ma intorc acasa din oras,unde m-am intalnit cu o parte din fostii colegi.Ma intampina mama, suparata ca de obicei- ca " toata ziua umblu" (desi dimineata sunt mai tot timpul acasa si nici pomeneala sa ies in fiecare dupa-masa- oricum,la 10 trebuie sa fiu acasa orice ar fi).O poveste aparent banala a declansat un scandal destul de mare.Inainte de bac, o profesoara mi-a imprumutat o carte pe care recunosc, ca din neglijenta,am uitat sa o inapoiez,dar vroiam sa o sun maine sa-mi cer scuze si sa o inapoiez.Mama e prietena cu o alta profesoara care i-a transmis ca cealalta profesoara isi doreste cartea inapoi. Recunosc- am fost neglijenta, am amanat- imi va fi invatatura de minte de acum inainte sa am bun simt fata de cei care m-au ajutat.Am inteles tot.Mi-am recunoscut vina.Stateam si ma intrebam oare ce pot sa fac sa remediez situatia; i-am cerut ajutorul mamei.
Aici a urmat predica: de cand sunt cu prietenul meu ( 1 an si 3 luni) m-am schimbat complet in rau, fac doar ce vreau eu,nu mai respect pe nimeni si nimic,mi-am schimbat complet "sistemul de valori" - asa cum zice ea.Iar despre el, imi spune acum, inainte sa plec, ca e un om "ascuns si viclean" pentru ca nu vine pe la noi. Oricat ii zic eu ca nu e asa,nu ma crede.Nu are incredere in mine.Doar ce stiu eu, am doar 19 ani si sunt naiva? Vreau sa cred ca nu e asa.Nu vine pe la noi pentru ca pana acum mama nu a zis nimica ca ar putea sa vina, de fiecare data cand el zicea " Nu ma chemi la tine?", mai in gluma, mai in serios, eu ziceam ca mai bine nu,dar numai de teama sa nu-i deranjez cumva pe parinti sau sa se simta jenati unul de prezenta celuilalt.Mi-a spus ca e nu crede ca vom ramane impreuna oricum si a tinut sa-mi repete ca am dezamagit-o "foarte tare" pentru ca plec cu el.Tin sa va reamintesc ca ea si-a dat acordul inainte si n-am facut nimic fara voia ei.
Am lucrat mult sa ajung sa am incredere in mine ,si am impresia ca de cand sunt cu el am inceput sa am mult mai multa incredere in mine.Ma doare acum cand vad ca mama imi spune cat de multe lucruri am facut rau si parca nu vrea sa le vada pe cele pe care le-am facut bine: am luat bacul cu 9.80, am intrat aici la facultatea pe care am vrut-o, apoi am fost admisa si acolo in strainatate. Nu am scris lucrurile astea ca sa ma laud,ca stiu ca nu e extraordinar ce am facut, ci simteam nevoia sa confirm ca am facut si lucruri bune,nu doar rele cum spune ea.
Nu stiu de ce se face din tantar armasar in cazul cu cartea; am gresit, recunosc.Trebuia sa am mai mult bun simt si sa-i inapoiez doamnei profesoare cartea mai repede cu multumurile de rigoare. Insa, pe de alta parte, mi-am recunoscut vina si sunt dispusa sa fac tot ce pot ca sa repar situatia; la urma urmei, e doar o carte..
Celor care au ajuns la finalul postului, va multumesc din suflet pentru rabdare. Deja nu mai plang,e incredibil ce mult m-am linistit scriind totul....
- vonda
- Platinum member
- Inregistrat: 2006-12-09
Re: Am dezamagit-o...
eu cred ca mama ta nu e suparata pe tine pt carte nu e suparata pe tine nici pt ca "umblii" toata ziua pur si simplu e un mod al ei de a "refula" la gandul ca mai e un pic si pleci de acasa..si frustrarile ei legata de treaba asta se "rasfrang" asupra ta si daca stateai cu altcineva in camera,un strain..era acelasi lucru..si ea cred ca stie asta insa eu cred ca isi face griji pt tine,pt ca nu stie ce te asteapta acolo..Cred ca ar fi preferat sa te stie aici cat despre prietenul tau,daca a intrat acolo,e clar ca nu e un "pierde vara" deci si asta cred ca ar intelege mama ta eu zic sa il aduci de cateva ori pe al tau acasa la tine,sa vada si ai tai pe mana cui te "lasa" pana la urma e o problema de dialog intre voi..si mai ai un pic de timp in care o poti rezolva eu zic sa se poate cu putina rabdare ps:felicitari pt admitere
- Himmel
- Insomniac member
- De la: Magix
- Inregistrat: 2008-05-10
in primu rand felicitari... la ce fac ai intrat? in ce tara ?
si yo cred la fel k mami tau e suparata k pleci... ii e frica sa nu ti se intample ceva... si oricum yo vad si o problema de comunicare in rel ta q mama ta ... chiar daca stie k ai prieten.. si asa nu-l cunoaste... mai deloc... si nu cred k ai dezamagit-o pt k nu ai cu ce.. ii este doar frica de viitor k nu o sa mai aiba copilu langa ea.. cartea aia a fst doar un pretext sa izbucneasa cat despre faptu k o sa stai q el.. nush exact ce sa zic... poate.. e mai bine asa.. poate nu.. o sa descoperi in timp.. poate era mai bine pt u sa stai q cineva din acea tara... zic si yo.. o sa descoperi in timp daca a fst alegerea corecta...
Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.
- space
- Hero member
Asa este, dar doare atat de tare..Chiar mama sa imi zica ca "Urmatorul pas este sa te lasi de scoala" si ca pentru mine familia nu inseamna nimic...
Ultima oara a fost editat de space (2010-05-18 20:05:14)
- Himmel
- Insomniac member
- De la: Magix
- Inregistrat: 2008-05-10
desi nu vad motivele pt care ti-a vb asa.. sigur a zis-o la nervi si probabil k in curand o sa ii para rau ...
Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.
- Andreea86
- Hero member
- De la: Focsani
- Inregistrat: 2006-10-20
- space
- Hero member
Ea sustine ca n-are nimic impotriva ca ma duc in strainatate, ci ca de ce ma duc sa stau cu un baiat. Ca sa vedeti absurdul situatiei, mi-a zis ca " Eram mai linistita daca stiam ca te duci cu o satra de tigani"
- vonda
- Platinum member
- Inregistrat: 2006-12-09
eu zic sa il aduci acasa..sa isi faca o impresie despre el asta ar fi primul pas..
- Aryanne
- Sr. member
- Inregistrat: 2007-11-26
Of, space, ce ma mai regasesc in ce spui tu in legatura cu parerea parintiilor tai despre prietenul tau. Asemanatoare e si povestea mea, numai ca e un pic [mai mult] mai trista. Si eu trebuie sa vin la 10 acasa si cand intarzii si raman pana mai pe la 2 - 3 trebuie sa le spun[mi se pare si normal la un moment dat].
Ca si parintii tai, ai mei au o parere foarte proasta despre prietenul meu, desi a luat bacul cu aceeasi nota ca mine, 9.90, a intrat la facultatea unde vroia, si inca una dificila, e bine crescut, e manierat, dar nu le place lor. Iar eu le-am spus de la bun inceput ca daca nu au argumente solide pt care sa imi spuna ca nu le place de el, sa nu ii mai aud cu critici la adresa lui. Sper totusi sa fie doar 'gelozia' tatalui meu de vina, ca fata lui si-a gasit un baiat
Felicitari pentru admitere si multa bafta. In legatura cu mutatul impreuna, cred ca ai luat o decizie foarte buna. Am o prietena care a studiat in strainatate la facultate, si pe timpul facultatii a stat impreuna cu prietenul ei in camera, fapt ce i-a apropiat si mai mult. Cand esti intr-un loc plin de straini, oricat ai socializa cu ei, daca nu esti cu un apropiat... tot degeaba. Pot sa te intreb la ce facultate ai fost admisa?
Iar chestia ca intr-un an si jumatate te-ai schimbat in rau, am auzit-o si eu... din pacate de la prietenele mele cele mai bune. In fine, alta poveste, aici e topicul tau Eu sper totusi ca mama ta iti vorbeste asa pt ca e un pic trista ca vei pleca de acasa. Mama plange in fiecare zi ca eu o sa plec in alt oras Sora mea mai mare e si ea plecata la studii in strainatate, deci mama o sa ramana fara copiii ei iubiti. O inteleg oarecum, stii tu vorba aia: "Numai mama sa nu fii!"
A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine, mai bine cu umbra ta. Ma tem ca n-am sa te mai vad, uneori, ca or sa-mi creasca aripi ascutite pan' la nori, Ca ai sa te ascunzi intr-un ochi strain, si el o sa se-nchida cu-o frunza de pelin...
- alinuutza_81_23_11
- Hero member
- De la: vest de carpati
- Inregistrat: 2008-01-14
eu zic ca acea carte a fost cum sa zic un pretext sa rabufneasca, iti dai seama ca de la inceput ea a vut ceva cu prietenul tau, pt ca astfel de sentimente nu apar brusc.. si poate ca a fost si un pic vina ta ca nu l-ai prezentat.. ea practic nu stie cu cine pleci tu acolo pt ca nu il cunoaste indeajuns de bine.. si normal ca ii este frica.
Stie ca esti desteapta , sii ii este frica sa nu calci stramb... bine ar fi sa poti sa il prezinti, sa incerci sa porti o conversatie , hai sa zic, linistita, cu ea, sa-i explici de ce nu i l-ai prezentat.. poate ca ar vedea altfel lucrurile...
- Andreea86
- Hero member
- De la: Focsani
- Inregistrat: 2006-10-20
da...vorbeste cu ea cand e putin mai calma si zi-i ca el a vrut sa vina sa o cunaosca, dar nu ai vrut tu ca ti-era sa nu deranjeze (sa-l aduci asa acasa, fara sa-i anunti...si daca ea nu a vrut sa-l cunoasca ai presupus ca nu vrea). Si incerca pana pleci sa-l mai aduci pe la tine...sa mai vorbeasca putin cu ea...sa vada ca isi lasa fata pe maini bune.
Ultima oara a fost editat de Andreea86 (2008-09-03 00:05:48)
If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too? Eu si puiu
- space
- Hero member
@ tantosica: Nu e vorba ca nu l-au vazut niciodata,am iesit odata la pizza, dar era ciudata si fortata situatia..Am sa-l aduc si sper sa se mai calmeze apele.
Eu stiu ca e totul de moment,dar..oricum e un pas mare pentru mine si nu a fost chiar usor sa iau o decizie.Deci as avea nevoie de niste intariri,sa stiu ca daca nu sunt chiar pe drumul cel bun, macar ma indrept spre el:)
Ultima oara a fost editat de space (2010-12-27 11:39:45)
- Aryanne
- Sr. member
Eu o inteleg pe space de ce evita sa il aduca pe el acasa la ea... de fiecare data cand se intalneste tata cu prietenul meu, nu face altceva decat sa faca baza de el, sau sa ii analizeze punctele slabe, si dupa aia sa mi le spuna mie. Sau mama sa ii critice pe parintii lui ca il lasa sa fie asa libertin, si decat sa asist la astfel de discutii, evit pe cat posibil.
Bine, la mine e alta situatie pt ca noi probabil o sa ne despartim intr-o luna, dar space poate ca ar fi bine sa il inviti o data la masa cand sunt si ai tai... La un moment dat, intelege-i si pe ei, vor sa stie cu cine o sa locuiesti.
A venit, a venit toamna, acopera-mi inima cu ceva, cu umbra unui copac sau mai bine, mai bine cu umbra ta. Ma tem ca n-am sa te mai vad, uneori, ca or sa-mi creasca aripi ascutite pan' la nori, Ca ai sa te ascunzi intr-un ochi strain, si el o sa se-nchida cu-o frunza de pelin...
- Allecsutsa
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-05-02
yap,fetele au dreptate nu scriu mai mult,ca scriu degeaba...as scrie aceleasi lucruri pe care le-au scris si ele mai du-l acasa de cateva ori inainte sa plecati,mi se pare cea mai buna varianta de a rezolva cat de cat lucrurile.
Dragostea si muzica sunt cele doua aripi ale sufletului !
- space
- Hero member
Va multumesc pentru toate raspunsurile..Ca acum jumatate de ora eram convinsa ca sunt cea mai ratata fiinta de pe pamant.Acum ma simt mult mai bine si am si aproape ca am iertat-o pe mama..
- Aryanne
- Sr. member
- space
- Hero member
Sunteti grozave fetelor!
- space
- Hero member
Multumesc din suflet:) Acelasi lucru ti-l doresc si tie si familiei tale!
Ultima oara a fost editat de space (2008-09-03 01:17:06)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|