homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intimitatea in cuplu ...

#1 2008-09-19 16:28:17

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

Intimitatea in cuplu ...

Postez aici un articol dintr-o revista al carei nume, in mod evident, nu il voi specifica, dar care mi s-a parut foarte interesant:

" De aici incepe intimitatea mea

Iti aduci aminte de inceputurile relatiei tale ? Roseai de fiecare data cand ti se ridica fusta mai sus decat permitea decenta. Azi nu mai e loc pentru pudibonderie intre voi doi. Si totusi exista o limita a intimitatii tale, dincolo de care le nu are voie sa treaca.

Misterul feminin, una dintre cele mai atragatoare trasaturi ale noastre, a devenit o experienta rupta din basme. Moda ne-a lasat o singura optiune: sa ne adaptam. Ne expunem din ce in ce mai mult - fuste scurte, decolteuri adanci, materiale transparente, de unde si lipsa de pudoare din ce in ce mai accentuata. Numai ca, in anumite momente, femeia " bibelou de portelan " are nevoie de spatiul ei, in care niciun barbat sa nu arunce o privire.

Spatiul meu vital

Si tu, si iubitul tau aveti nevoie de un spatiu propriu. La inceputul unei relatii, fiecare dintre cei doi are tendinta de a fi prea apropiat de celalat, pentru ca, dupa cateva luni, sa simta ca nu i-ar prinde rau sa isi petreaca o parte din timp de unul singur. O cina cu prietenele, o seara de rasfat intr-o baie cu spuma si o carte usoara - toate acestea iti reincarca bateriile pentru a fi mai stralucitoare si pentru a darui mai mult partenerului tau. Important este ca el sa inteleaga asta. Relatiile de cuplu au nevoie de inedit. Cum ai putea sa il surprinzi cu o rochie, o coafura si un parfum nou, daca va petreceti si tot timpul impreuna ? Spatiul dintre voi se ajusteaza in timp, in functie de sentimente. Nimic nu trebuie facut nenatural, asa ca nu exagera, daca inima iti cere sa ptreci mai mult timp cu el, fa-o !

Secrete - nu. Intimitate - da

Desi cei doi termeni par similari, nu sunt. Un secret trebuie pastrat, daca nu vrei sa suporti consecintele ( sa ranesti pe cineva sau sa fii numita gura sparta ). Consideri ca ceva din ceea ce nu ii spui partenerului tau l-ar deranja ? Atunci este un secret. A avea parte de intimitate inseamna sa pastrezi pentru tine acele " secrete " care nu dauneaza nimanui. Nu trebuie " sa dai raportul " cand vrei sa iti vopsesti parul sau sa te epiilezi, dar daca partenerului tau i se pare suspect faptul ca nu stie ce faci, este bine sa iti explici diferenta dintre un seret si momentele tale de intimitate.

Cu lumina stinsa

Frica de intimitate pare sa se nasca si din nemultumirile tale. Momentele de tandrete trebuie sa se petreaca numai cand tu te simti confortabil cu tine insati. Daca iti e jena sa te dezbraci in fata lui, pentru ca esti prea plinuta si s-ar putea ca el sa iti spuna ceva rautacios, nu o face. Asteapta pana simti ca te iubeste asa cum esti, cu defecte si calitati. " Cu lumina stinsa " poti sa ai o relatie amoroasa dre scurta durata, dar daca vrei sa stii daca, intr-adevar, te iubeste, lasa-ti pudoarea deoparte si bucura-te de o partida de amor invaluita in razele diminetii. Nimeni nu este perfect, dar iubirea poate crea iluzia perfectiunii.

Un intrus in casa mea

Dupa o perioada in care te-ai obisnuit sa locuiesti singura, nu stii care este locul partenerului tau in casa ta. Sosetele lui, aruncate pe fotoliu, cana lui murdara de cafea sau oglinda de la baie aburita nu sunt motive pentru care sa te enervezi. Viata in doi are nevoie de un timp de acomodare si, pana la urma, pentru a reusi sa locuiti impreuna, in conditii normale, fiecare trebuie sa mai lase de la el. Educa-te spre a darui, a iubi, a intelege si, in timp, vei primi, si tu, roadele.

Pe aici nu se trece  !

Iata cateva lucruri pe care nu trebuie sa le faci niciodata cu partenerul tau, tocmai pentru a pastra misterul feminin:

- nu il lua cu tine la coafor ;
- nu il " lua martor " cand te epilezi;
- folositi toaleta separat ;
- evita sa il iei cu tine la intalnirile cu prietenele ;
- daca nu te ajuta la curatenie, mai bine trimite-l sa plimbe catelul in parc, decat sa te studieze, citind ziarul, in fotoliu ;
- nu il lua cu tine la cumparaturi ( decat daca vei cheltui de pe cardul lui ... ) . "

Ei bine, despre acest timp de acomodare va rog sa vorbiti, voi, cele care stiti cum e sa incepi viata in doi ( si nu numai voi ) . Cum au fost primele luni de acomodoare ?  Ce inseamna cuvantul 'intimitate' la voi in cuplu si unde puneti o bariera pe care sa scrie: " stop, de aici incepe intimitatea mea ? " Care din punctele de mai sus se aplica si la voi in cuplu ?

Ultima oara a fost editat de kdeea (2008-09-20 12:49:09)

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#2 2008-09-19 16:36:23

skumpi
Vizitator

Re: Intimitatea in cuplu ...

noi d la inceput am sarit peste intimitate sa zic asa... n`am avut nici o rushine nici o jena d nik rotfl

#3 2008-09-19 17:02:16

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

pt noi e valabil 100% ce e scris acolo. si mi se pare corect asa

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#4 2008-09-19 17:25:17

katami
Platinum member

si, am uitat sa mentionez.... pana ne-am obisnuit unul cu altul non-stop a fost greut, pt ca amandoi avem nevoie de mult "spatiu personal". dar e un efort care merita smile la noi totusi a fost mai usor decat la altii, pt ca saracul iubi lucreaza de luni pana sambata de la 8 la 5.... asa ca eu aveam destul timp pt mine si misterele mele feminine lol el mai putin... asa ca a trebuit sa invat, in timp, sa nu sar pe el (nu va ganditi la prostii tongue) de cum intra pe usa, ci sa-i las si lui nitelus timp pt el.

oricum... el s-a descurcat.... eu adorm odata cu gainile, asa ca noaptea e a lui rotfl (exceptand noptile in care am motiv sa raman si eu treaza tongue care sunt destul de dese big_smile)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#5 2008-09-19 17:28:41

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

hm... asta cu intimitatea si cat de mult avem nevoie de ea depinde de la persoana la persoana sau de la cuplu la cuplu.. la faza cu cumparaturile, aproape mereu suntem impreuna ca sa alegem ce ne place si ce avem nevoie, la intalnirile cu prietenele de obicei vine si el pt ca nu iesim numai intre fete... curatenia o facem impreuna si la faza cu epilatul, de obicei prefer sa o fac in intimitate, dar daca e si el pe acolo, nu ma deranjeaza prea mult.. eu prefer sa imi petrec tot timpul cu el, acum cat suntem tineri, ca mai apoi incepem munca, vin copii, etc si nu o sa mai avem atat de mult timp doar pt noi

Publicitate

loading...

#6 2008-09-19 17:31:43

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

ioana_4 a scris:

hm... asta cu intimitatea si cat de mult avem nevoie de ea depinde de la persoana la persoana sau de la cuplu la cuplu.. la faza cu cumparaturile, aproape mereu suntem impreuna ca sa alegem ce ne place si ce avem nevoie, la intalnirile cu prietenele de obicei vine si el pt ca nu iesim numai intre fete... curatenia o facem impreuna si la faza cu epilatul, de obicei prefer sa o fac in intimitate, dar daca e si el pe acolo, nu ma deranjeaza prea mult.. eu prefer sa imi petrec tot timpul cu el, acum cat suntem tineri, ca mai apoi incepem munca, vin copii, etc si nu o sa mai avem atat de mult timp doar pt noi

si noi mergem impreuna la cumparaturi, mai vine la intalnirile cu fetele ptr ca, la fel, nu e singur.
doar cu epilatul si mersul la toaleta pot spune ca astea doua sunt bifate pe lista de mai sus.
aaaa .. si coaforul wink

Ultima oara a fost editat de carra_verona (2008-09-19 17:32:45)

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#7 2008-09-19 17:36:30

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

pe mine ma asteapta mereu cand ies de la coafor ca daca e vreun dezastru sa mergem repede acasa sa ma spal pe cap(asa am facut inainte de ultima nunta la care am fost )  lol

#8 2008-09-19 17:48:45

katami
Platinum member

si noi mergem la cumparaturi impreuna, daca e vorba de mers in carrefour dupa papa lol sau daca tre sa cumparam un cadou cuiva. sau, chiar, ma roaga sa vin cu el cand isi ia el tzoale. dar asta pt ca vrea el. eu numai singura merg... sau cu vreo prietena, cand e vorba sa-mi cumpar mie ceva.

dar mi se pare super-aiurea sa intram unul peste altul la buda (si el e de aceeasi parere)... si nici sa ma "infrumusetez" eu in fata lui nu mi se pare normal.

o gramada de carti din cultura orientala (care mi se pare cea mai semnificativa din punct de vedere a psihologiei cuplului) spun ca e o NECESITATE ca cei doi parteneri sa-si acorde momente de intimitate si sa nu se "piarda" in relatie, ci sa ramana individualitati. osho avea o metafora faina, tocmai am citit-o cand veneam de la mare... zicea ca cei 2 parteneri trebuie sa fie ca 2 coloane care sprijina acoperisul aceluiasi templu. ca sa-l poata sustine, cele 2 coloane trebuie sa aiba mereu o distanta intre ele... daca s-ar apropia prea mult, acoperisul s-ar prabusi....

#9 2008-09-19 18:11:52

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

katami a scris:

o gramada de carti din cultura orientala (care mi se pare cea mai semnificativa din punct de vedere a psihologiei cuplului) spun ca e o NECESITATE ca cei doi parteneri sa-si acorde momente de intimitate si sa nu se "piarda" in relatie, ci sa ramana individualitati. osho avea o metafora faina, tocmai am citit-o cand veneam de la mare... zicea ca cei 2 parteneri trebuie sa fie ca 2 coloane care sprijina acoperisul aceluiasi templu. ca sa-l poata sustine, cele 2 coloane trebuie sa aiba mereu o distanta intre ele... daca s-ar apropia prea mult, acoperisul s-ar prabusi....

interesant ce ai scris aici smile ce carte ai citit?

Ultima oara a fost editat de lady in black (2008-09-19 18:12:14)

#10 2008-09-19 18:19:47

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

In fiecare cuplu trebuie sa existe si intimitate fiecare avem nevoie la un moment dat de cateva ore doar pt noi sau zile...depinde de fiecare persoana in parte. Eu cred ca e benefic pt cuplu ca el sa mai iasa cu prietenii lui eu cu o prietena. Chiar daca suntem un cuplu trebuie sa ne dam si libertate, el mai iese cu baietii la o bere, la un fotbal, la un poker se mai destinde mai vb de ale lor.
In schimb nu sunt de acord sa nu mergem impreuna la cumparaturi, din contra prefer sa il iau cu mine si el sa ma ia cu el cand isi cumpara ceva ne mai sfatuim si e chiar placut sa facem cumparaturile impreuna. Nu vad ce ar dauna. Aaa ca vrei sa iti iei ceva frumos pt tine si sa fie surpriza, atunci da clar nu-l iau...
Nu sunt de acord cu intratul in baie atunci cadn eu sunt la toaleta...si nici eu nu intru peste el. El a mai tot vrut sa intre peste mine sau se mai uita prin gemuletz cand fac pipi lol da ma iau de el imediat si pleaca.
Cu epilatul de fata cu el masti puse pe fata bigudiuri in cap nu-s de acord...hai ca te vede o data cu masca pe fata asta e se poate amuza...dar nu sa fac din asta o regula sa apar o data pe sapt cu masca in fata lui.

#11 2008-09-19 22:11:03

kdeea
Platinum member
Inregistrat: 2008-06-13

katami a scris:

osho avea o metafora faina, tocmai am citit-o cand veneam de la mare... zicea ca cei 2 parteneri trebuie sa fie ca 2 coloane care sprijina acoperisul aceluiasi templu. ca sa-l poata sustine, cele 2 coloane trebuie sa aiba mereu o distanta intre ele... daca s-ar apropia prea mult, acoperisul s-ar prabusi....

Ce frumos smile

Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?

#12 2008-09-19 23:00:31

girlish
Full member
Inregistrat: 2007-04-21

eu nu stau cu prietenul, dar mi se pare aiurea sa ne facem nevoile impreuna. sau sa intre peste mine in baie in timp ce eu stau pe tron rotfl sunt de acord in procent f mare cu ceea ce scrie in articol atata doar ca nu vad nimic rau in a veni cu mine la cumparaturi. lui ii place, nu-l oblig eu, mie-mi place sa vina cu mine asa ca toata lumea e multumita big_smile

"Eu nu sunt altceva decât
o pată de sânge
care vorbeşte."
Nichita Stanescu

#13 2008-09-20 09:00:25

katami
Platinum member

lady in black a scris:

interesant ce ai scris aici smile ce carte ai citit?

"spiritualitate tantrica"

andra, nu e vorba de bude diferite lol ci sa nu intre peste tine la buda si invers. eu una stiu ca m-am fript odata cu "apropierea" asta nenaturala (zic asta pt ca sunt apropiata la maxim de sotul meu, dar stim sa ne respectam intimitatea ca oameni). am pierdut o relatie din cauza asta.... asa concepeam eu iubirea pe atunci, sa stau mereu lipita de omul drag si sa nu ma supar niciodata pt nimic din ce face. si ne-am despartit, nu mai stiu nik de el.........

#14 2008-09-20 14:29:24

fallen_angel
Insomniac member
De la: MM
Inregistrat: 2007-05-07

aaa...am citit eu aiurea.Ma miram lol
Ma rog...fiecare cu personalitatea lui...important este sa fie aambii parteneri pe aceiasi lungime de unda....iar noi doi suntem si asta e singurul lucru care conteaza.

★★★ Candle light, moon light, star light,
The brightest glow is from love light ★★★   

happydance  happydance  happydance

#15 2008-09-20 14:36:56

GreenBubbles
Insomniac member
Inregistrat: 2008-03-08

eu nu-l las sa intre peste mine la baie
la coafor nu l-as lua k se plictiseste si ar urla dak ar vedea vopseaua pe cap ("vai s-a inchis prea tare!" sau "e prea deschis" sau...sau...sau)
la cumparaturi nu l-as lua k iar urla lol a stat o data in mall cateva ore sa-mi caute cadou si deja ii venea sa urle de nervi k nu mai suporta
deci nici o shansa lol
si nici n-as vrea sa-l iau dupa mine peste tot
sa stea-n curu meu ca un catel...sau invers
mi se pare...nasol neutral

i love my King!! the most beautiful leonberger ever hjarta

#16 2008-10-15 12:12:24

Alina Delia
Addicted member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-12-16

noi stam unul peste altul la baie..trecut-am de mult de jene de gen
ba chiar mai mult m-a epilat cu ceara..inca chiar se ofera
facem baie impreuna
facem taote chesiile impreuna care in mo normal alti oameni s-ar sfii....and i feel damn good rock
mai greu e la cumparaturi ca nu are rabdare sau al coafor

Cine rade la urma....gandeste mai incet dumbom

#17 2008-10-15 12:25:05

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Nici noi nu mai avem jena unul de celalalt. Nici el nu prea are rabdare la cumparaturi (doar daca isi cumpara el ceva, atunci subit are o rabare de fier lol ).

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#18 2008-10-15 13:01:55

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Si noi facem multe lucruri impreuna, inclusiv baie si cumparaturi.
Insa imi place sa am intimitatea mea, de aceea:
- fac pipi singura
- ma epilez/pensez cand el nu e acasa sau ma inchid in baie
- imi place sa gatesc singura sa nu aud replicile gen "esti sigura ca o sa iasa ceva din asta?!"
- ma uit la Grey's Anatomy singura si nu ma uit la Lost cu el
- nu ma duc cu el intotdeauna cand isi viziteaza parintii (sunt din alt judet) smile

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#19 2008-10-15 13:19:42

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

la noi singura parte la care nu avem acces unul peste altul e baia...ok mai intram unul peste altul knd sunteem in cada dar numai daca e urgent...iar cat despre statul pe buda...asta nu...macar in momentele alea sa fiu eu cu mine lol In rest, de epilat nu ma epilez neaparat de fatza cu el in genul "iubi uite ce fac eu" dar nici nu ma baricadez in baie...cum se nimereste de obicei...
Cam astea sunt nevoile noastre de intimitate in rest nu ne ascundem unul de altul. Stiu k sunt unele femei care considera ca tre sa arati 100% bine cand esti cu iubitul dar dupe ozi de curatenie, spalat, calcat, gatit  simti nevoia sa mai stai si comod nu sa te aranjezi sa nu te vada barbatu nush cum...eu de exemplu cand gatesc imi pun intotdeauna pe cap un baticutz pentru ca mi se pare mai igienic asa si nici nu-mi vine parul pe fatza tot timpul...cand doua persoane locuiesc impreuna trebuie sa se vada una pe alta asacum sunt de fapt, pentru ca nici o femeie nu se trezeste dimineata cu gloss pe buze si nici un barbat gata geluit smile

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.