homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Duphaston-2

#20 2008-10-05 00:17:55

cristina p
New member
Inregistrat: 2008-08-15

Re: Duphaston

ma protejeaza duphastonu de  o sarcina nedorita?adica sex fara protectie pot sa fac cand il iau?

#21 2008-10-05 00:21:15

cristina p
New member
Inregistrat: 2008-08-15

ah..si inca ceva,pot sa fumez chiar si cand sunt pe duphaston? multumesc anticipat...

#22 2008-10-05 08:55:42

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Duphastonul nu are efect contraceptiv.

Cristina p ai warn. Citeste regulile forumului si invata sa editezi.

Fericita mamica de Aida Maria!

#23 2008-10-05 13:55:33

andutu
Full member
Inregistrat: 2008-10-05

eu cand am luat duphaston...m-am ingrasat cu vreo 5kg si de atunci nu mai pun gura pe el si cand merg la vreun control ii spun dinainte despre ele....acum depinde de fiecare.

Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata!

#24 2009-05-07 01:20:43

Andrushk08
New member
Inregistrat: 2008-07-02

URGENT! Iau tratament prescris cu duphaston pentru reglare ciclu...din ziua 15 pana in ziua 28 a ciclului, 2 pastile pe zi, seara, pauza doar de cele 15 zile...este ziua 31 si nu mi-a venit...ce sa fac????

You may be disappointed if you fail, but you are doomed if you don't try!!!!!!!!!!

Publicitate

loading...

#25 2009-05-07 12:32:38

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

sa mai astepti... menstra apare in maxim 7 zile de la terminarea duphastonului

#26 2009-05-07 12:38:19

Andrushk08
New member

Sper sa vina...sunt in dubiu pentru ca am citit diverse tratamente si erau din ziua 15 pana in ziua 25...iar mie mi-a dat pana in ziua 28...si din moment ce ar trebui sa vina in maxim 7 zile de la tratament, cum mai vine la 28 de zile? ca se decaleaza la 28+7max nu stiu daca ma exprim corect, dar mai bine nu stiu sa explic ce vreau sa spun...

You may be disappointed if you fail, but you are doomed if you don't try!!!!!!!!!!

#27 2009-05-07 13:12:17

A|3
Full member
Inregistrat: 2008-10-02

eu stiu k duphastonu apare la max 10 zile dupa term tratamentului. dak retin bine, cand am fct un tratament mie mi-a vnt in a 9a zi. dak tu ai term in ziua 28, mai asteapta. se decaleaza acum, dar va veni la 28 zile in urm luni, cred.

Te sun sa iti spun k ai uitat parfumul tau in pat
Si-ncerc sa il imbrac, sa ii tina sufletului de cald... hjarta

#28 2009-05-07 19:51:14

Anca12
Full member
Inregistrat: 2009-02-02

Si eu stiu ca vine in 10zile de la terminarea tratamentului.Am tot vazut pe aici mai multe variante de tratament cu duphaston...eu zic ca a stiut medicul ce, cum, cand si cat sa-ti recomande.In mod normal daca menstra lipseste cu desavarsire dupa cele 10zile de la incheierea tratamentului inseamna ca e rost de sarcina, dar observ ca nu e cazul tau, deci...  ai rabdare Andrushk08!

#29 2009-05-09 13:56:08

phelyne
Membru
Inregistrat: 2009-05-09

Problema mea a inceput acum 1 an si ceva cu sangerari intermenstruale. Am fost la doctor, care mi-a pus diagnosticul metroragie disfunctionala si mi-a prescris un tratament cu Duphaston, pe care nu l-am urmat deoarece mi-e teama de tratamentele hormonale si de posibilele efecte negative ale acestora. Intre timp sangerarile intermenstruale au disparut (singure), pentru ca sa apara iarasi luna aceasta, aproape in fiecare zi incepand cu ziua 11-12 a ciclului. Am cautat pe internet si posibilele diagnostice m-au speriat ingrozitor, asa ca ma gandesc sa ma duc din nou la doctor, dar pana atunci poate ma ajuta cineva cu cateva raspunsuri:
1. Este posibil ca pe baza unui simplu control ginecologic... vizual pana la urma, fara vreo radiografie sau altceva doctorul la care am fost sa fi inlaturat toate posibilele diagnostice pe care le-am vazut pe internet (rana pe col, cancer etc.)? Ma intreb daca nu cumva e posibil sa am ceva mai grav, iar tratamentul cu progesteron este primul care se recomanda si abia daca nu are efecte se fac investigatii ulterioare, pentru ca nu vreau sa iau hormoni doar ca sa vad daca-mi rezolva problema sau nu, vreau sa fiu sigura ca e singura solutie posibila!
2. Daca problema mea e strict hormonala, are ceva daca nu iau hormonii care mi-au fost recomandati, adica se pot produce consecinte grave (de exemplu sa nu pot avea copii atunci voi dori, mai tarziu), pentru ca sangerarea in sine nu ma deranjeaza, dar mi-e teama de alte consecinte.
Mentionez ca am ciclu regulat, normal, cu dureri menstruale in primele 2 zile.
Multumesc celor care vor dori sa-mi raspunda ( sunt cam speriata!)

#30 2009-05-10 17:31:11

Andrushk08
New member

Revin cu vesti, mi-a venit dupa 3 zile, deci m-am speriat degeaba, desi tot sunt in dubiu, de ce mi-a dat pana in ziua 28, daca ar trebui sa il regleze la fix 28 de zile, normal era sa iau pana in ziua 25...oricum sunt ok...si pentru PHELYNE, eu am rana pe col, sunt in plin tratament, deci nu ai de ce sa te sperii de diagnostic...eu am stat cu dureri si sangerari de genul tau doi ani si acum regret ca nu am cautat un medic bun mai devreme, ca sa se termine o data...am fost initial la un medic general, care mi-a facut o ecografie abdominala, si a vazut rana pe col (deci e ceva de capul ei smile  si pentru ecografie te poti duce direct la medicul ginecolog) si mi-a recomandat un medic ginecolog cu care colabora de 15 ani, si sunt multumita momentan de el, a fost dragut si mi-a explicat cum stau treburile, si mi-a dat duphastonul pentru reglare ciclu ca nu il aveam regulat, dar cum eu acum ma sperii usor, nu stiam de ce nu imi venise imediat la 28 de zile tongue ideea sta in felul urmator...nu te speria de un eventual control...daca iti e frica de o colposcopie, etc iti face o ecografie, si iti face colposcopia doar daca este strict nevoie...medicul stie cel mai bine diagnosticul..daca vrei sa mergi la medicul meu imi poti lasa un mesaj si iti dau mai multe detalii...nu are nici preturi exagerate si este cel mai dragut pe care l-am intalnit ( am experienta a 2 medici...motivul pentru care am preferat sa stau cu sangerarea pana gaseam unul care sa se poarte cum trebuie)...sanatate multa!

#31 2009-09-08 19:33:45

A|3
Full member

doc. mi-a zis sa iau duphaston dimineata si seara -10 zile- pt k am ciclu dereglat de la postinor.. insa azi am uitat sa iau dimineata si am luat pe la 3jum.. are vreun efect negativ? pe prospect nu mentioneaza asa ceva.

#32 2009-09-11 16:36:00

danadji
New member
Inregistrat: 2007-12-30

in ultimele luni am avut ciclu menstrual astfel:05 ianuarie  dupa 20 zile;23 februarie dupa  49 zile ,09 aprilie dupa 45 de zile,26 aprilie dupa 17 zile , 27 iunie dupa 61 zile ..extrem de putin pete maronii, 17 iulie 2009 in aparenta normal si 12 august 2009 in aparenta normal .
In luna iunie dupa intarzierea de 61 de zile am fost la ginecolog si mi-a fost prescris tratament cu duphaston astfel primele 5 zile cate 2 tablete pe zi apoi dupa ce vine ciclu ,pauza 14 zile si din a 14-a zi inca 12 zile cate o pastila /zi.  Problema e ca in luna august  menstruatia a venit dupa spusele medicului , dar acum am deja 4 zile pauza de la incetarea tratamentului si nu  vine menstra ... e posibil sa fiu insarcinata avand in vedere ca in luna august am avut un contact neprotejat pe 21 si in luna septembrie pe 2 ? sa fie vorba de sarcina? si cand as putea face un test de sarcina avand in vedere ciclul meu mai mult decat neregulat ..? Va multumesc

#33 2009-09-11 17:11:03

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

mai asteapta, deocamdata ai doar 2 zile intarziere. contactul neprotejat e oricand cu risc de sarcina neutral. nu vreau sa te sperii, insa din cate stiu eu duphastonul se mai prescrie si pt fixarea sarcinii. tu ai avut contactele cu risc in afara perioadei teoretice de fertilitate, dar avand ciclul neregulat nu poti stii exact cand esti fertila. pt depistarea sarcinii se poate face un test din sange; e mai scump, dar e sigur.
pe de alta parte, ciclul neregulat poate fi o consecinta a ovarelor polichistice. daca suferi de asa ceva, atunci sansele sa fi ramas insarcinata scad, deoarece in astfel de cazuri ovulatia are loc rar sau lipseste.

#34 2009-09-11 22:24:31

danadji
New member
Inregistrat: 2007-12-30

la controlul pe care l-am facut in iunie diagnosticul a fost amenoree secundara, la ecograf a reiesit ca am uterul72/36 mm cu echostructura normala si endometru in nu stiu ce faza ....OS27/33 cu echostructura normala si OD 51/38 aspect normal. nu mi-a spus nimic de ovare polichistice , dar ceea ce am sesizat eu de-a lungul ultimului an a fost ca ciclul meu o ia razna datorita contactelor sexuale si stiam ca o viata sexuala activa regleaza menstruatia . la mine pare a fi exact invers.nu stiu daca are legatura ...ma gandesc sa fac un test de sarcina de urina ...desi cred ca e cam devreme

#35 2009-09-23 17:24:27

A|3
Full member

Am luat Duphaston 10 zile de 2ori pe zi. Am term tratamentul de 9zile si menstra nu apare. Eu stiam k menstra trebuie sa apara la max 10zile dupa term trat, dar doc. a zis k "dupa cateva zile". Sunt foarte stresata si desi nu am mai avut contact de 3luni [cand am luat postinor si asa s-a ajuns la dereglari], ma gandesc la tot ce e mai rau : ca as fi gravida de pe atunci-fara nici o simptoma-sau ca ar fi ramas in alte momente de "joaca" cu prietenul, joaca foarte atenta totusi. Ajutati-ma va rog cu un sfat, simt ca o iau razna de tot... grater

#36 2009-09-23 19:34:47

A|3
Full member

va rog frumos.. raspundeti-mi sad

#37 2009-09-23 20:06:40

A|3
Full member

Eu am citit pe aici ca la 5-7 zile si 10zile. Tu ce stii? Nu stiu, vad ca nimeni nu vrea sa-mi raspunda-sunt disperata... sad

#38 2009-09-23 20:08:08

persifona
Vizitator

Ale, daca l-ai luat la sfatul medicului si menstra tot nu vine, mergi inapoi la medic. Ar trebui sa vina in mod normal, deci nu pot sa-mi explic de ce se lasa asteptata, asa ca cel mai in masura sa te lamureasca ar fi medicul. Dar mai ai un pic de rabdare totusi.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.