homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Curs...de turism!

#1 2008-09-26 14:47:16

geo.b
Full member
Inregistrat: 2007-11-11

curs...de turism!

buna fetelor. eu sunt studenta in an terminal la geografie-turism si tare mult imi doresc sa lucrez in domeniu. dar...peste tot este necesara experientza.
Pe scurt eu nu am nici o sansa sa lucrez in viitorul apropiat intr-o agentie de turism decat daca fac un curs de turism....care e aproape 12 mil., sau printr-o "pila" dar eu nu am asa cv.
So...intrebarea mea este? lucreaza cineva in domeniul asta? si cum a reusit sa intre..la inceput cand nu avea experientza..?
vreau sa fac si eu un curs...dar nush de unde sa incep...habar nu am de unde sa plec sa caut informatii...vreau cv acreditat de minister..
ah sad

and love saves the day...

#2 2008-09-26 14:50:00

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

Re: curs...de turism!

am auzit de la fostele colege de liceu ca e f buna facultatea pe care o urmezi tu si foarte cautata. dar de cursuri nu am auzit neutral pe google nu gasesti informatii? poate gasesti chiar din orasul tau locuri unde se fac cursuri...

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#3 2008-09-26 14:52:51

geo.b
Full member

eu sunt din buc...si sunt atatea posturi de ag de turism peste tot! dar ...trebe experientza. eu nu am...deloc...

#4 2008-09-26 14:59:24

ada2910
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-07-13

eu lucrez in turism de aproape doi ani, si sincer cel mai bine ar fi sa faci un curs gen IATA, AMADEUS (nu tip), astea sunt pentru ticketing, mai sunt si cursuri de ghizi (se face la casa Venus) - dar e bataie de cap sa fii ghid pentru toti nebunii. in general chiar daca nu ai experienta se invata repede, dar ca sa ai un plus mai bine faci un curs. dar gasesti pe google.
sper sa nu fac reclama, daca da, stergeti

http://www.infotravelromania.ro/cursuri.html
- aici gasesti mai multe cursuri.

PS dar sa stii ca in turism nu sunt salarii prea mari, pentru ca, pana la urma o agentie traieste din comisioane...

Ultima oara a fost editat de ada2910 (2008-09-26 14:59:59)

Infrange-ti deci durerea
Fii vesel de se poate
Caci tot la zi ajunge
Si cea mai lunga noapte!

#5 2008-09-26 15:12:06

geo.b
Full member

sincer nu mi doresc un salariu extraordinar de mare...dar vreau sa intru si eu in treaba asta big_smile
uite eu am mai gasit de la thr   http://www.thrgroup.ro/index.php?option … ;Itemid=35
si de la eximtour...
o sa incep sa ma duc pe la sediul lor sa ii intreb mai multe, si pana la urma sa iau o dezicie, sa fac un curs...pt ca alftel nu am nici o sansa.

Publicitate

loading...

#6 2008-09-26 15:14:32

ada2910
Full member
Inregistrat: 2008-07-13

geo.b a scris:

sincer nu mi doresc un salariu extraordinar de mare...dar vreau sa intru si eu in treaba asta big_smile
uite eu am mai gasit de la thr   http://www.thrgroup.ro/index.php?option … ;Itemid=35
si de la eximtour...
o sa incep sa ma duc pe la sediul lor sa ii intreb mai multe, si pana la urma sa iau o dezicie, sa fac un curs...pt ca alftel nu am nici o sansa.

ma rog, nu vreau sa fiu carcotasa dar nu prea am incredere in thr...nu mai sunt ce erau odata, poate la eximtur ca au si agentie si poate te angajaza dupa...

Infrange-ti deci durerea
Fii vesel de se poate
Caci tot la zi ajunge
Si cea mai lunga noapte!

#7 2008-09-26 15:14:54

Chiara.M
Hero member
De la: Wingsland
Inregistrat: 2007-06-04

geo.b dar cursurile astea nu costa? aici in italia costa destul de mult, voiam si eu sa fac dar m-am lasat pagubasa.

Have you ever thrown a fist full of glitter in the air?...

#8 2008-09-26 15:21:19

geo.b
Full member

cele de la thr sunt 1270 ron...fff mult. Sunt acreditate de ministerul turismului, bla bla. Cele de la Eximtour au inca dosarul depus pt acreditare si costa 1.990 ron cu reducere pt studenti de 5 la suta.
pana strang eu banii astia....termin facultatea rotfl

#9 2008-09-26 15:38:04

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

si eu lucrez in turism. bine, eu lucrez la un hotel, nu la o agentie...  am avut o sansa in plus pt ca mama lucreaza in cadrul aceleiasi unitati, desi o alta tipa, cu pile mult mai mari, venise si ea la interviu. dar eu am fost aleasa smile
anyway, eu am facut un curs de calificare care a costat 480 lei si mi-a fost decontat de catre unitate. iar acum m-am inscris la master la management hotelier. asa ca, Doamne ajuta wink

#10 2008-09-26 15:45:58

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

geo.b a scris:

si de la eximtour...

ma tenteaza un cursdasta ....dar cam cat ar costa ?

..be the best ...fuck the rest smile))

#11 2008-09-26 15:49:44

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

se fac si la institutul irecson

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#12 2008-09-26 16:12:56

Leo
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-14
Site

offtopic

Tot ce trebuie sa retii dupa un curs de turism e ca:
1. romanii fura peste tot
2. nu trebuie sa vorbesti limba romana in Spania, Franta, Italia, Anglia, Belgia, etc.
3. trebuie sa te feresti de romani, oriunde te-ai duce

#13 2008-09-26 16:15:00

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

Leo a scris:

offtopic

Tot ce trebuie sa retii dupa un curs de turism e ca:
1. romanii fura peste tot
2. nu trebuie sa vorbesti limba romana in Spania, Franta, Italia, Anglia, Belgia, etc.
3. trebuie sa te feresti de romani, oriunde te-ai duce

offtopic adevarat  lol

..be the best ...fuck the rest smile))

#14 2008-09-26 17:00:51

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

storstark colega!!! nu stiam ca mai e cineva pe forum care sa fi facut turism... mai e cineva la geografie, dar la turism... noi 2!! eu am terminat geogra turism in iasi.... absolut superba fac....

cat despre cursuri
- in anul 4 am facut curs de management in turism prin instit irecson. in urma acestui curs, a facultatii noastre si a unui atestat de limba straina, obtii FARA EXPERIENTA brevetul de turism, necesar daca vrei sa-ti faci orice afacere proprie in domeniu (agentie, pensiune, hotel etc). unde ami pui ca multe agentii cauta persoane posesoare de brevet, le angajeaza cu carte de munca pe post de conducere doar ca sas poata fi licentiate pe baza lor. daca nu ai acest curs, ai nevoie de 2 ani experienta intr-un post DE CONDUCERE in turism. chestie care e cerc vicios, pt ca nimeni nu te angajeaza in post de conducere fqara brevet...
cursul m-a costat 14 mil.

- acu m-am inscris si la cursul IATA/UFTAA Foundation la distanta (15 mil - cel cu predare e 20 si ceva mil), sesiunea de examinare martie 2008. inca nush ce sa-ti zic, nu mi0au sossit inca materialele.. tot ce stiu e ca e un curs extrem de serios, in lb engleza, recunoscut international... si din nou se cauta la greu pe piata de profil cunoscatori ai programelor de rezervare (amadeus etc), dar si simpli detinatori ai diplomei, care permit agentiei sa devina afiliata la ANAT. merita

- un curs pe care l-au facut marea majoritate a colegilor mei: curs de agent si ghid turism (2 in 1). a fost vreo 300 euro parca, la noi in iasi era organizat de moldova travel... in bucuresti nush. iesi agent calificat/ghid national autorizat (cu ecuson de ghid). eu pe asta nu l-am facut

iar in final... ce sa-ti zic, astept sa vad cum voi fructifica banii dati, pt ca momentan sunt inscrisas la master si doctorat (de unde sper ca imi va veni un salariu muult mai bun decat as lua ca agent.... in iasi e jenant, vreo 6 mil!!!), deci nu lucrez. dar pe viiitor... spre la ceva al meu... agentie, cel ami probabil.... poate abia peste multi ani o pensiune.

bafta si... astept sa barfim experiente din fac!!

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#15 2008-09-26 17:38:11

geo.b
Full member

wow katami....cand citesc ce spui tu aici...parca ma vad pe mine. si eu imi doresc tare mult sa ajung sa lucrez intr-o agentie..stiu ca salariile sunt mici, si ca este nececara experientza...dar apoi dupa ce incepi lucru...pe langa faptul ca e f interesanta meseria asta, poate o sa ajungem sa avem agentia noastra. Tu esti mai norocoasa pt ca in iasi piata nu este inca saturata pe de agentii de turism (cred eu), in schim in buc sunt la fiecare colt de bloc. si cu toate astea f greu te accepta cineva ca tanat student fiind.
Am auzit lucruri bune de cursul acela organiz. de moldova travel, dar eu vreau cv la fel aici in buc. o sa ast sa incep schoala poate imi dau profii niste sfaturi sau poate char o "pila" pe la o agentie, chiar si ca ..io stiu...munca de birou rotfl ca sa vad si eu cum satu lucrurile big_smile
iti multumesc din suflet pt sfaturi si informatii, iti doresc mult succes pe calea pe care ai ales-o big_smile
si da..facultatea de turism chiar e minunata.

Leo : de asemenea, multumesc pt sfaturi lol
puss

#16 2008-09-26 17:49:34

katami
Platinum member

cu plashiere puss

nush daca profii te pot ajuta cu mare lucru... ei lucreaza intr-un total alt domeniu. dar la noi o colega de-a mea care a prins printre primele generatii de cursuri la moldova travel a fost "racolata" de ei, ca au vazut-o mai muncitoare si mai interesata la cursuri... sia cum ea e angajata la ei, responsabila cu organizarea cursurilor.

tu zici ca am noroc cu iasiul... poate, daca vreau o nisa noua pe piata.... dar pt angajare.... e o oferta fff slaba. in bucuresti e plin de oferte de locuri de munca in turism. in iasi... 2-3. din care la 1 iti cere experienta.... la altul nush ce lol si ramai cu zero

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#17 2008-09-26 17:54:08

geo.b
Full member

pai tu ai dat o gramada de bani pe cursurile astea...trebuie sa tii scoti cumva big_smile
eu sunt sigura ca "o sa vina si vremea noastra"
app daca iti faci agentie de turism inaintea mea sa ma pui si pe mine pe lista pt un job rotfl
te am pupat puss

#18 2008-09-26 17:59:41

katami
Platinum member

geo.b a scris:

app daca iti faci agentie de turism inaintea mea sa ma pui si pe mine pe lista pt un job rotfl

rotfl da.... dar s-ar putea sa iesi la pensie inainte rotfl (glumesc, dar, oricum, pt agentie tre BANI.... deci la mine mai dureaza)

#19 2008-12-15 11:31:48

wra_blu
Banat
Inregistrat: 2008-08-31

si eu as vrea sa sa fac un curs in turism pt k am terminat facultatea cu profilul asta...sau orice curs...voi ce ati facut? unde tre sa caut k habar n-am...in ziare am vazut anunturi dar nu am incredere.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.