homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum se face spermograma ?

#1 2008-10-10 10:33:49

puyut
New member
Inregistrat: 2008-09-23

Cum se face spermograma ?

Vreau si eu detalii va rog. Cum se face spermograma? Sper ca nu e cum am vazut in filme...sa trimita barbatul intr-o camera cu un borcanel sa-l umpla. Il umple acasa si merge cu el la un laborator?
Si e normal sa fie nevoie de analiza asta dupa doar 8 luni in care nu ne-am mai protejat si totusi nu am ramas insarcinata?

Ultima oara a fost editat de puyut (2008-10-10 10:34:58)

Invatati de la stanci sa sperati
De la cer sa luminati
De la nor sa credeti in zbor
De la ploaie sa turnati peste altii dragoste si impacare...

#2 2008-10-10 10:37:08

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Re: Cum se face spermograma ?

Exact cum ai vazut in filme se face ...

Cred ca 8 luni e putin ca sa incepi sa-ti faci griji. Incepi sa-ti pui intrebari dupa vreo 2 ani de incercari.

Fericita mamica de Aida Maria!

#3 2008-10-10 10:54:01

puyut
New member

Dar medicul asa a spus....si tot setul de analize specifice, teste de ovulatie zilnice si monitorizare, ecografii saptamanale, o analiza pt permeabilitatea trompei... E disperat si m-a speriat si pe mine. Am postat in alt subiect ( http://forum.anticonceptionale.ro/t1975 … lului.html )problema mai in detaliu, dar m-am gandit ca pt spermograma sa deschid alt subiect, poate le foloseste si altora.
Dar macar ma lasa sa intru cu el in camera sau...o sa se simta foarte prost, urasc sa-l fac sa treaca prin asa ceva, nu-mi place deloc treaba asta. El nu e ca alti baieti pe care i-am cunoscut, e rusinos ca o fata si ca sa faca ceva trebuie sa se simta in largul lui...Si ador asta la el. Of...

Ultima oara a fost editat de puyut (2008-10-10 10:57:03)

De la cer sa luminati

#4 2008-10-10 11:57:39

daliana
Hero member
Inregistrat: 2007-07-02

puyut a scris:

Dar medicul asa a spus....si tot setul de analize specifice, teste de ovulatie zilnice si monitorizare, ecografii saptamanale, o analiza pt permeabilitatea trompei... E disperat si m-a speriat si pe mine. Am postat in alt subiect ( http://forum.anticonceptionale.ro/t1975 … lului.html )problema mai in detaliu, dar m-am gandit ca pt spermograma sa deschid alt subiect, poate le foloseste si altora.
Dar macar ma lasa sa intru cu el in camera sau...o sa se simta foarte prost, urasc sa-l fac sa treaca prin asa ceva, nu-mi place deloc treaba asta. El nu e ca alti baieti pe care i-am cunoscut, e rusinos ca o fata si ca sa faca ceva trebuie sa se simta in largul lui...Si ador asta la el. Of...

spermograma se poate face si acasa, iei borcanelul - de la puls de ex, o face acasa-poti sa il ajuti tu...-, insa imediat pana intr-o ora mergi la laborator si tinut la caldura

There are two things in life: you have to die and you have to live until you die.
mamica de doua fete cucuiete

#5 2008-10-10 12:41:02

puyut
New member

Yupiii !! Ce bine ! big_smile
Merci mult. Nu stiu daca o sa-l supun totusi acestui test....ma mai gandesc daca e cazul. Pana la urma si daca iese negativ nu sunt pregatita sa incep stresul vreunui tratament, poate e mai bine sa mai asteptam. Sper sa nu mai fie cazul...eu cred ca o sa facem un bebe curand. Am steluta mea norocoasa si ingerasii mei.

De la cer sa luminati

Publicitate

loading...

#6 2008-10-10 22:09:50

dymomo77
Full member
De la: Iasi
Inregistrat: 2008-05-23

Eu nu te sfatuiesc sa recoltezi proba acasa. Ea tb transportata la temp corpului si tb procesata f repede. Dc nu s-ar putea sa iasa nu tocmai ok si sa tb sa o repeti(iti spun din propria experienta) si sa mai intri si in panica dc rezultaul e prost. Cel mai bine e ca recxoltarea sa se faca dupa 3 zile de abstinenta. Mult succes.

mami de bebe Dan Mihail -28.10.2009

#7 2012-10-27 19:17:24

radion
Membru
Inregistrat: 2012-10-27

Buna tuturor am facut o spermograma si vreau sa stiu  si din partea dumneavoastra o interpretare ca medicul nu prea ma lamurit  cum trebuie.Cantitate 5 ml, ph8,  culoare normala,  Concentratie spermatozoizi 19milioane, Mobilitate in preparat proaspat 95%, Mobilitate la o ora 80%,  Spermatozoizi megacefali 5%,  leucocite,flora polimorfa saraca,usoara hipospermie cu astenospermie.Va multumesc anticipat si astept un raspuns.

FATA MORGANA

#8 2012-10-27 20:10:29

mikado
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-01-29

unde a fost facuta spermograma? este foarte succinta  cesafac

cum hiposperme la 5 ml., nu are cum  cesafac hiposeprmie ai atunci cand  volumul spermei < 1,5 ml
astenoospermia se refera la motilitatea spermatozoizilor ...cat % este procentul celor de  Grad A =  rapid progresivi  si cei de Grad B =lenti progresivi  ?

concentratia este mica  cesafac  dupa noile criterii ar trebui sa fie 39 mil/ml
iti sugerez sa repeti spermograma siin alata parte, eventual intr-un centru RUAM

Ultima oara a fost editat de mikado (2012-10-27 20:11:17)

.

#9 2012-10-29 15:50:40

radion
Membru

In TULCEA,la un cabinet privat,si am uitat sa mentionez si rezultatul testosteronului 4,10 ng\ml,si deabia am reusit sa deslusesc scrisul medicului la spermograma,mai scrie trichomanas.Astea sunt rezultatele ,mai mult nu scrie la analiza spermogramei.

Ultima oara a fost editat de radion (2012-10-29 15:52:41)

FATA MORGANA

#10 2012-10-29 16:01:06

mikado
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-01-29

mergi la dr. trichomonas e boala cu transmitere sexuala

.

#11 2012-10-29 16:02:50

radion
Membru

Meci ptr raspuns.

FATA MORGANA

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.