homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Leziune pe col sau col ectopic?-4

#58 2008-12-17 08:11:18

andradam
New member
Inregistrat: 2007-02-28

Re: leziune pe col sau col ectopic?

revin cu noutati... daca va aduceti aminte, eu aveam papuri negative repetate, un erad cu o biopsie care nu arata prezenta unui CIN, ci doar cervicita foliculara, stema congestiva, acantoza... era acolo o insiruire. test hpv high risk negativ. recomandarea de la doctorita la care merg - un nou erad.

am fost ieri si pentru o second opinion, la doamna dr popa, care mi=a spus ca nici vorba de un nou erad. dimpotriva, nu mai este nevoie de nici o alta interventie si am avut senzatia ca nici cu prima nu a fost de acord (i-am zis ca "rana" era mare, dar mi-a zis ca si in acest caz se opereaza doar daca pune probleme de genul unei secretii foarte abundente - ceea ce nu era cazul meu).

in fine. mi-a facut colposcopie, care a confirmat faptul ca nu este nimic grav acolo. zona are urmele erad ului, este adevarat, insa mi-a explicat ca un col rezecat nu arata decat foarte rar perfect, de cele mai multe ori exista zone mai intens vascularizate...

trebuie sa mentionez si ca am facut tratamentul naturist si (avand in vedere ca am vazut totul pe video), zona este mai putin intinsa. in rest, arata la fel, e o pata rosie.

cred ca de aici este si diferenta dintre o "rana pe col" pe care o vede doctorul la examenul obisnuit si acel pap bun, care indica absenta unei zone numita CIN. deci, poti avea "rana pe col", insa aceasta sa nu fie CIN, sau cervical intraepitelial neoplasia, adica displazie.

si acum imi amintesc de doamna doctor niculescu, care tot timpul sublinia ca am o rana pe col, insa numai colposcopia, papul si eventual hpv ul (la care imi zicea ca o sa merg daca apare ceva ciudat la colpo) ne pot spune exact diagnosticul si tratamentul necesar.

in fine, eu am ales alt doctor la momentul respectiv.

#59 2008-12-17 09:07:35

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

ma bucur andradam ca esti ok. ft bine ca te-ai dus si la alt doctor si ai repetat colposcopia. inseamna ca acum ai scapat de stres, e totul in regula  big_smile

#60 2008-12-17 10:55:49

daria_25
Full member
Inregistrat: 2008-03-08

Si eu vreau sa merg la un ginecolog prin martie pentru analize, ecograf, pap...m-am gandit sa merg la Gynecoland la dr. Stoian. Am auzit ca e medic bun.

#61 2008-12-18 07:41:39

andradam
New member
Inregistrat: 2007-02-28

anca9, asa e, am scapat de stres. pentru linistea mea, am sa mai merg la o doctorita despre care am auzit ca e foarte buna (e o programare facuta din octombrie, abia pentru februarie). insa sunt mult mai linistita acum.
sfatul meu pentru cele care au astfel de probleme este sa faca un pap+un HPV high risk dupa 30 de ani. doar daca acestea nu ies bine, se pun probleme, altfel pot sta linistite.
daria_25, eu despre dr Stoian nu stiu, stiu doar ca si la el trebuie programare cu luni bune inainte

#62 2009-04-14 09:56:39

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

stiu ca am mai intrebat, dar nu am primit un raspuns. as vrea sa stiu daca urmatoarele simptome sunt firesti si vin de la sine in conditiile unui col ectopic:
- secretie galbena, vascoasa, variabila cantitativ pe parcursul unui ciclu: uneori mai abundenta, alteori chiar deloc
- sangerare la recoltarea pt testul papanicolau
mai e cineva in aceasta situatie?

Publicitate

loading...

#63 2009-06-02 11:10:52

Mihaela_Ung
Membru
Inregistrat: 2009-06-02

Dintre fetele care au apelat la clinica Naturalia, poate cineva sa imi dea o lista cu produsele naturiste ce vi s-au recomandat pentru leziuni pe col? Sunt din Piatra Neamt si am vazut ca au un magazin online cu produse. Stiu ca e necesar si un consult homeopatic, dar pana ajung la consult as apela la produsele fitoterapeutice de la Naturalia si nu stiu pe care sa le aleg. Multumesc anticipat de raspuns

#64 2009-06-02 16:33:36

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

daria_25 a scris:

Si eu vreau sa merg la un ginecolog prin martie pentru analize, ecograf, pap...m-am gandit sa merg la Gynecoland la dr. Stoian. Am auzit ca e medic bun.

este un medic bun dar iti trebuie programare dinainte...cu vreo 2 luni

baby Dragos hjarta rugaciune

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.