homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare PAP si secretie-2

#20 2008-10-31 17:06:46

mudi
Membru
Inregistrat: 2008-10-31

Re: Interpretare PAP si secretie

Buna!
Sunt noua pe forum, bine v-am gasit!

As avea si eu nevoie de un mic ajutor. Mi-am facut o analiza de secretie vaginala si as vrea sa va rog sa imi interpretati si mie rezultatele.

In asteptarea unui rezultat, va transmit rezultatele mai jos.

Multumesc anticipat.

Asadar:

Celule epiteliale: frecvent
Polimorfonucleare: frecvent
Fibrina: prezent
Flora: relativ frecventi Coli gram pozitivi izolati
Fungi: neg
Tricho: neg

#21 2008-10-31 17:59:10

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Esti ok dupa parerea mea.

Fericita mamica de Aida Maria!

#22 2008-10-31 20:55:05

pive
New member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-04-01

seara buna....am si eu niste analize proaspete...
Diagnostic Citologic Cervico Vaginal:
        Sistem Bethesda (TBS) -I Adecvarea Frontiurilor: satisfacatoare dar limitate -FF. Frecvente PMN; Rare Hematii
                                           -II Caracterizare Generala- In limite normale
         Evaluare Hormonala: Pattern hormonal compatibil cu varsta si anamneza
         Citodiagnostic Babes-Papanicolau Clasa a II-a

Examen: citobact.
             -Epitelii frecvente
             -Leucocite numeroase
             -Mucus frecvent
             -Flora gr.II
             Rezultatul(): relativ frecventi b.doderlein (cred..) si rar ceva ce sa-mi dati bani nu deslusesc

#23 2008-11-01 09:16:47

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

In afara de leucocitele alea numeroase care sunt in neregula, totul e ok. Mergi si vezi ce e cu ele.

Fericita mamica de Aida Maria!

#24 2008-11-01 11:43:01

mudi
Membru

Esti ok dupa parerea mea.

Multumesc, ma bucur sa aud asta (respectiv sa citesc smile )

Insa aceste rezultate ma nelamuresc si mai tare.

M-am dus sa-mi fac analiza respectiva pentru ca aveam niste simptome: scurgeri mai abundente, albicioase (fara alte schimbari de miros sau consistenta) si mancarimi in zona.
Eu credeam ca am candidoza, pentru ca mai avusesem si stiam ca asa se manifesta.

Dupa ce mi-am facut analizele, am fost in perioada menstruala, iar acum nu mai am simptomele respective.

:f?rv?nad:
any ideas?

Oricum, vreau sa ma duc si la un medic, dar nu stiu unde. Pentru ca pana acum doctorii pe care i-am avut: una m-a trimis la electrorezectie cum mi-a vazut pap-ul (era cu frontiu II), insa rana respectiva mi-a trecut doar cu 10 zile de tratament local (colposeptine), la altul trebuie sa astept cu lunile pana ma programeaza, altul e bun, dar nu pare a avea prea mult timp si, in plus, e cu buzunarelul, ceea ce mi se pare tot timpul embarassing...si tot asa.

Publicitate

loading...

#25 2008-11-01 14:20:04

pive
New member

andreea_andy2 a scris:

In afara de leucocitele alea numeroase care sunt in neregula, totul e ok. Mergi si vezi ce e cu ele.

Si unde ar trebui sa merg si ce sa fac, ca domnul doctor mi-a spus ca nu am nimic, ca sunt in regula.Mi-a prescris doar o doza unica de antibiotic   :f?rv?nad:

#26 2008-11-01 14:22:17

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

pive a scris:

andreea_andy2 a scris:

Si unde ar trebui sa merg si ce sa fac, ca domnul doctor mi-a spus ca nu am nimic, ca sunt in regula.Mi-a prescris doar o doza unica de antibiotic   :f?rv?nad:

alea rept o infectie..pt kre banuiesc ca ti-a dat antibioticul respectiv

Sa nu te astepti sa te salut!

#27 2008-11-01 17:40:19

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

mudi daca acolo scrie coci gram pozitivi aia sunt buba...

pive ai sangerat sau erai la menstra (sau in apripierea ei) cand ai facut analizele?

happy with him...inlove with him...puss

#28 2008-11-01 19:22:53

mudi
Membru

crys_ty_na a scris:

mudi daca acolo scrie coci gram pozitivi aia sunt buba...

Aha...si ce inseamna mai exact?

Eu mai am probleme cu o infectie urinara si cu un steptoccoc (ASLO crescut, dar nu f mult).

PS: ce m-am speriat cand am citit "buba" - inainte sa imi dau seama ca e o expresie, am luat-o ad litteram si deja ma speriasem "am bube?" (gen negi, herpes sau altele)  dumbom

Ultima oara a fost editat de mudi (2008-11-01 19:25:56)

#29 2008-11-01 19:27:52

pive
New member

crys_ty_na a scris:

pive ai sangerat sau erai la menstra (sau in apripierea ei) cand ai facut analizele?

pai eram in saptamana inainte de menstra, cred ca 5 zile inainte...e relevant cumva?

#30 2008-11-01 23:37:39

teea_87
Membru
Inregistrat: 2008-11-01

buna
am si eu o problema.am fost la doctor.mi s-a dscoperit gardnerella si o rana pe col.am luat tratament si urmeaza sa ma duc iar la control sa vedem rezultatele tratamentului.problema mea este alta...am facut testul babes-papanicolau si in dreptul HPV s-a pus un semnul intrebarii si atat.doamna doctor ginecolog mi-a recomandat sa fac testul HPV.am de gand sa il fac dar momentan nu am bani suficienti.exista vreo sansa sa nu am acest virus si sa fi iesit la papanicolau din cauza vreunei bacterii sau altceva?si cu trimitere de la medicul de familie se poate face testul HPV gratuit sau macar cu reducere(poate pentru studenti reducere)?
ce imi recomandati?
multumesc mult

#31 2008-11-02 06:11:53

whiterose
New member
Inregistrat: 2008-10-12

Buna! Am facut si eu testul Papanicolau. Rezultatul este urmatorul:

Sistem Bethseda (TBS) - evaluarea calitatii frotiului satisfacatoare, foarte frecve PMN, foarte frecvente hematii
                                 -modificari celulare benigne

Status hormonal compatibil cu varsta si anamneza

Citodiagnostic Babes-Papanicolau Clasa II

numeroase celule pavimentoase
Candida-numeroase filamente miceliene
Alte bacterii

#32 2008-11-03 11:47:00

crys_ty_na
Platinum member

mudi scuze ca te am indus in eroare lol daca nu ma insel streptococul e un coc gram-pozitiv...dar medicul iti poate da mai multe lamuriri...

pive si nici nu ai sangerat in timpul recoltarii? caci ti au iesit hematii la analiza...in mare analiza pare ok...doar ca ai leucocite si PMN frecvente...

teea daca momentan nu ai bani stai linistita...la pap nu iese daca ai sau nu hpv...rezultatul lui poate fi doar indica modificari asociate cu HPV...poate daca ne spui ce scrie exact in pap vedem cum stau treburile...nu stiu sa fie cu reducere pt stundeti dar merita intrebat la medicul de familie...

whiterose papul e ok...doar ca ai o infectie cu candida si inca ceva bacterii (o analiza de secretie ar putea spune mai clar despre ce e vb) si ai sangerat in timpul recoltarii?

#33 2008-11-03 20:10:19

pive
New member

nu am sangerat din cat imi aduc eu aminte doar ca dupa recoltare in seara respectiva ma deranja ceva, nu pot spune ca era o durere doar ca aveam impresia ca as avea ceva in interior care ma jeneaza.... la cati doctori am facut analizele astea mi-au iesit aceleasi rezultate intotdeauna si mi-au fost
interpretate identic, cum ca nu as avea nimic cu toate ca eu ma plang mereu de secretie in surplus inodora dar deranjanta.

#34 2008-11-07 06:59:43

mia_nico
New member
Inregistrat: 2008-03-01

buna. am facut papanicolu si ex de secretie.rezultatul e : ex.citologic: cII -ASCHUS, HPV(?).exact asa e scris pe rezultat,cu semnul intrebarii.ex secretie:rara flora microbiana de tip cocobacilar.diagnosticul e colpita nespecifica.tratament:metronidazol + ovule. d-na dr mi-a zis ca am o infectie si modificari la nivelul colului.recomanda determinarea tulpinilor hpv. E posibil sa am infectie fara nici un simptom?! eu m-am dus pt examinari doar asa,preventiv,nu ma deranjeaza nimic.la consultul ginecologic mi-a zis ca totul e perfect,col curat,secretia curata si acum la interpretarea analizelor spune ca am ditamai infectia! cocobacilii aceia ce reprezinta?cum i-am luat?va rog dati-mi vreo idee,ca d-ita m-a expediat rapid. sad

#35 2008-11-07 11:14:49

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

mia_nico sa stii ca asa am patit si eu...eu zic inainte de toate sa mai faci un papanicolau la alt laborator...nu zic ca acest rezultat este gresit dar in cazul asta e bine de repetat testul...

baby Dragos hjarta rugaciune

#36 2008-11-07 17:50:31

crys_ty_na
Platinum member

si daca spui ca nici nu ai simptome si o analiza de secretie...daca ies la fel urmeaza trat si fa tiparea si o colposcopie...sau poti urma trat si face o colpocopie...ramane la latitudinea ta...

#37 2008-11-07 19:57:20

mia_nico
New member
Inregistrat: 2008-03-01

ms pt raspunsuri,m-am gandit si eu sa repet papanicolau si secretia altundeva,dar din pacate sunt in zilele in care nu e recomandata recoltarea.asa m-a speriat dr-ita cu presupusa infectie incat m-am apucat inca de aseara de tratament.oricum mi-am facut programare la alt dr pt papanic si secretie la sfarsitul lunii. poate imi spuneti si mie ce-s cocobacilii aia? sunt confuza,ma repet acuma,dar la recoltare dr-ita a zis ca totul e perfect si la o saptamana dupa(ieri) ..ce infectie ai.repet n-am nici un simptom.cum zice si deliav este posibil sa fie rezultatul gresit? metronidazolul poate da greturi f puternice?

#38 2008-11-07 22:26:30

crys_ty_na
Platinum member

e vb de o bacterie...si am mai vazut rezultate neconcordante...asa ca nu m as mira...si iti poate fi greata de lametronidazol...ia un metroclopramid sa te ajute cu ea...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.