|
Nu esti logat.
O mare dilema...need help...fast!!!!!#1 2008-10-31 21:39:30
o mare dilema...need help...fast!!!!!sunt o incepatoare in domeniul anticonceptionalelor...folosesc de 11 zile anticonceptinale marvelon 28, recomandate de la un cabinet de planning familial...si normal ca m-am documentat si eu ca tot omul pe net despre efectele acestor ac....insa am ajuns la concluzia dupa toate citite ca mai mult fac rau decat bine, printre efectele negative pot sa enumar atacarea ficatului, chiar si sarcina , chisturi ovariane, noduli la sani....insa sunt pareri impartite, unele spun ca ac trateaza toate aceste afectiuni, altele ca le produc...eu sincer nu am avut nici o reactie adversa pana acum, oricum e devreme, insa....ma gandesc serios sa le intrerup pt ca stau tot timpul cu frica in san ca nu cumva sa consum sau sa fac ceva care sa le diminueze eficacitatea, frica de a nu ma ingrasa asa incet cu timpul, chiar de cand le iau traiesc intr-un continuu stres, si azi de ex chiar am plans datorita lor, pt ca sunt asa de confuza, pareri peste pareri...am intrebat pe toata lumea, unii doctori de specialitate ziceau ca tre sa te ptotejezi suplimentar 14 zile, altii ziceau ca daca le-am luat din a 3 zi de ciclu(precum am si facut) sunt de atunci protejata, alta lume zicea ca tre sa ma protejez suplimentar 7 zile, credeti-ma ca sunt stresata peste masura ....si as dori foarte mult, si v-as ruga din tot sufletul, in special pe persoanele care folosesc marvelon de mult timp sa imi dea ceva sfaturi, sa ma indrume intr-un fel ca ma simt pierduta si nejutorata, as vrea niste pareri pro care sa ma convinga sa le urmez mai mult timp sau pareri conta....ca deja simt ca , clachez... ....si inca un aspect foarte import...in a 8 si a 9 zi am avut contact neprotejat, si ma gandesc serios sa renunt serios la ele chiar daca nu am o reactie adversa, dar sincer nu mai suport stresul, si am inteles ca nu e bine sa le inrerupi deodata, ci numai dupa ce termini cele 21 de pilule active, indruma-ti-ma ce sa fac, eu ma gandeam ca incepand de acum, adica din a 11 zi de ac sa folosesc o metoda suplimentara(prezervativul) iar apoi dupa terminarea celor 21 pilule active sa intrerup de tot...astept raspuns in special de la cele care au folosit de mult timp acest ac...mersi mult ...apropo, fapt ciudat dar adevarat, prietenul meu zice ca nu ii face placere, ca s-a obisnuit cu prezervativul si chiar il doare.. cand avem contact de genul acesta in care el poate sa ejaculeze in vagin(si da m-am protejat suplimentar din a 3 zi de cand le-am luat inca 7 zile, si cum ziceam doar a 8 si a 9 zi am inceput nepprotejat)... ....as vrea sa stiu foarte mult din moment ce termin cea de-a 21 pilula activa si cele 7 de pauza in care o sa-mi vina ciclu, nu mai sunt protejata?cam de la a catea pilula trebuie sa ma protejez suplimentar daca vreau sa intrerup dupa cele 21 pilule active sau pot sa am contact pana ala a 21 pilula cahiar daca dupa primul blister voi intrerupe de tot?....este posibil ca menstra sa ma tina mai mult daca le intrerup de tot dupa aceasta prima luna sau sa mi se deregleze mult?....mersi mult Ultima oara a fost editat de iuanutza (2008-10-31 22:59:53) "Dumnezeu iti da mereu doar cat poti duce, insa tare mi-ar placea sa nu mai aiba atata incredere in mine din cand in cand... Offline #2 2008-10-31 21:43:15
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!daca vrei sa le intrerupi,intr-adevar o poti face dupa ce term 21 de pastile.. Sa nu te astepti sa te salut! Offline #3 2008-11-01 08:54:34
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!Iuanutza pareri pro si contra anticonceptionale vei auzi intotdeauna. Daca tu te simti bine cu ele, eu sincer nu vad nici un motiv sa renunti la ele. Cat despre stresul ca sa nu consumi ceva ce ar interactiona cu ele, nu are rost. Sunt cateva reguli de baza pe care daca le respecti, nu ai cum sa ai probleme cu protectia. Eu nu iau marvelon, dar sunt pro anticonceptionale atata timp cat ti se potrivesc si nu ai alte probleme de sanatate care sa te impiedice sa iei aceste pastile. Si nu te mai stresa atat, pentru ca nu ai motiv. Fericita mamica de Aida Maria! Offline #4 2008-11-01 11:05:46
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!de obicei antibioticele diminueaza efectul pilulelor si daca le iei din prima zi de ciclu esti protejata din prima zi,daca nu ai luat din prima zi te protejezi 7zile suplimentar.....dupa asta nu mai este nevoie de prezervativ(daca le iei corect...ora)....toate ac sunt 99.98% bune.... Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata! Offline #5 2008-11-01 11:44:11
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!e 100 la suta protectia conferita de ac daca le ieie corect ..nu de 99,98..cum zici tu andutu..asta cu 99,98 se aplica doar in cazurile in care se administreaza incorect pastilele Cine rade la urma....gandeste mai incet Offline Publicitateloading...
#6 2008-11-01 13:24:57
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!cum spui tu:) Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata! Offline #7 2008-11-01 13:25:54
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!cum spun eu si incc tot forumul si medicii de planning.. Cine rade la urma....gandeste mai incet Offline #8 2008-11-01 13:33:56
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!in fine nu conteza asta....important ii ca nu are de ce sa isi faca griji cu ac ca sunt bune Acela care nu a iubit niciodata, inseamna ca nu a trait niciodata! Offline #9 2008-11-01 13:39:47
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!ba conteaza fiindca multe fete pot citi "polemicile" astea si pot trage concluzii gresite.. Cine rade la urma....gandeste mai incet Offline #10 2008-11-01 22:41:43
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!in primul rand vreau sa le multumesc tututor care mi-au raspuns, si nu in ultimul rand moderatoarelor acestui forum pt ca toate discutiile de pe acest forum sunt f amiabile si f de bun gust, apropo, ca o parenteza...citisem pe un alt forum cu aceleasi subiecte, renumitele ac, anumite pareri , si m-am ingrozit cand am vazut cata vulgaritate si ofense pot fi vizazi de acest subiect, si deasemenea pe acest forum am obs ca f multe dinte voi sunt pro ac...asa... si acum sa revin la probleme mele...sincer nu prea m-ati lamurit prea bine privin unele aspecte sau poate nu m-am exprimat eu suficient de clar , sau mai bine as incepe prin a numerota acele aspecte care doresc sa mi se lamureasca, poate asa o sa fie mai usor ...: Ultima oara a fost editat de iuanutza (2008-11-01 22:43:22) "Dumnezeu iti da mereu doar cat poti duce, insa tare mi-ar placea sa nu mai aiba atata incredere in mine din cand in cand... Offline #11 2008-11-01 22:46:37
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!eu iau marvelon de aproape 5 ani....si sincer mi-a fost destul d ebine cu ele,in afraa de ingrasarea in jur de 10 kg...care mai mult tin de lipsa mea de ambitie si ca sunt extrem d epofticioasa.... Ultima oara a fost editat de claudia78 (2008-11-01 22:49:45) Offline #12 2008-11-01 22:48:48
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!parerea mea: anticonecptionbaelele sunt folosite de mii , sute de femiei din lumea intreaga, dac ar avea efecte ffffff dezastruase sau nus cum sa le numesc nu erau pe piata de vanzare , nu e complicat sa le ei, doar sa te inveti si sa iti intre in reflex, !!!!mai bine te protejezi decat sa te alegi cu o sarcina nedorita!!! uitat-te la noi!!! eu folosesc de 8 luni marvelon 28 si mi=e super ok! nu m-am ingrasat nu am slabit nu am avut greturi, spotting etc.... si imi merge bine:D asa ca dac nu vrei un bebe tre-as sfartui sa iei anticonceptionale, in + anticonceptionalele nu sunt recomandata doar pt contraceptie si pt chisturi si pt reglarea menstrei...si sunt recomandata de medicii!!! Iubirea e un lux ce nu si-l permite toata lumea Offline #13 2008-11-02 00:51:13
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!Iuasnitza ca sa raspund la intrebarea cu protectia...esti protejata pana in 1 zi de menstra..de snagerare dupa cele 21 pastile dupa care se pierde total protectia si nu ti-as recomanda sa aveti contacte neprotejat dupa Cine rade la urma....gandeste mai incet Offline #14 2008-11-02 08:09:25
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!Iuanitza, normal ca auzi pareri pro si contra despre anticonceptionale. pt ca sunt fete care se simt f bine cu ele si fete carora nu le prea priesc. eu de ex, sunt la al 4-lea tip de anticonceptionale, pt ca nu mi se potriveau cele dinainte. Offline #15 2008-11-02 11:19:37
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!salut.am si eu o problema.am fakt-o cu prietena mea kre are 16 ani km akm 2 saptamani neprotejat.pt ea a fost prima oara dar pt mn nu.cu toate k nu mi-am dat drumu in ea stiu k exista riscu k ea sa ramana insarcinata.cam cat de mare e riscu?mentionez k ea e virgina ink.pt k am fakt-o doar o data si nu a curs sange.deci ink mai e virgina nu?nici anticonceptionale nu a luat pt k ne-am gandit la asta prea tarziu si m-am mai gandit k poate sa ii fak rau fiind asa mik de ani deoarece nu a mai luat niciodata pilule.apropo.ei i-a fost rau in primele 4-5 zile aproape in fiekre zi de la primul contact.o durea burta rau.e normal asa cv prima oara la o fata sau e cv grav?vineri trebuia sa ii vina ciclul da nu i-a venit.cam ce sanse sunt k ea sa fie insarcinata? Offline #16 2008-11-02 11:24:10
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!am uitat sa iau un comprimat de yasmin si au trecut mai mult de 19 ore si da,am avut si contact sexual cu 6 zile in urma.va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac.multumesc Offline #17 2008-11-02 11:32:12
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!
Dupa ce imi spui tu, presupun ca ea era in perioda fertila acum 2 saptamani, daca vineri ar fi trebuit sa-i vina menstra. Sanse se sarcina exista, chiar daca nu ai ejaculat deoarece lichidul preejaculator contine si el spermatozoizi. Chiar daca nu a curs sange, ea nu mai e virgina. Nu e musai sa sangereze la dezvirginare. O data ce si-a inceput viata sexuala poate lua si anticonceptionale. Mergeti la un planning si nu va mai riscati atat de mult. Sa faca un test de sarcina la sapte zile de intarziere daca nu apare menstra. Asa veti sti cel mai sigur un raspuns. Si pana atunci poate ajungeti si la planning. Se poate ca menstra sa intarzie datorita unei raceli sau a schimbarilor hormonale care s-au produs in corpul ei o data cu inceperea vietii sexuale.
Contactul dinainte nu pune probleme. Se impune protectie suplimentara sapte zile de la pastila uitata, pana inghiti corect sapte pastilute. Fericita mamica de Aida Maria! Offline #18 2008-11-02 11:44:57
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!si astazi iau 2 pastilutze l ora la kre trebuia s le administrez in mod normal,sau cm fac?multumesc mult pt raspuns Offline #19 2008-11-02 11:57:50
Re: o mare dilema...need help...fast!!!!!Ia una acum ca ti-ai amintit ( cea uitata ) si una la ora obisnuita. Si ai grija sa te protejezi cu prezervativ pana inghiti corect sapte apstilute. Fericita mamica de Aida Maria! Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|