homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce gandesti acum - offtopic 41-95

#1787 2008-11-12 15:58:47

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Re: ce gandesti acum - offtopic 41

Alinda, asa si eu, doar ca am inceput cu ceva ani in urma. smile

Exceptie fac dulciurile, nu ma pot abtine de la placintele pe care tot eu le fac. lol

#1788 2008-11-12 16:00:31

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

eu am un doctor atat de grijuliu si nici nu simt cand ma controleaza...
da de la ce ai facut rana?

#1789 2008-11-12 16:00:38

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

ite aci Vidan:

Compozitie: O tableta contine acid mefenamic 500 mg. Excipienti q.s.
Proprietati: Vidan contine ca substanta activa acidul mefenamic, care este un antiinflamator nesteroidian, analgezic si antipiretic din grupa acidului antranilic. Denumirea chimica: N-2,3-xylylanthranilic acid. Greutatea moleculara: 241,3. Formula chimica: C15H15NO2. Acidul mefenamic are proprietati antiinflamatorii, analgezice si antipiretice. Acidul mefenamic inhiba sinteza prostaglandinelor, inclusiv a PGF 2a de la nivelul musculaturii netede bronsice. E posibil ca aceste actiuni farmacologice sa explice, cel putin partial, utilizarea cu succes a preparatului in terapia bolilor inflamatorii dureroase si degenerative ale sistemului musculo scheletal.

Farmacocinetica: Este rapid si complet absorbit dupa administrarea orala, iar nivelul maxim plasmatic se atinge in 2 ore. Acidul mefenamic difuzeaza mai intai in ficat si rinichi si traverseaza de asemenea bariera placentara. Timpul mediu de injumatatire este de 3-4 ore. Dupa mai multe administrari, nivelele plasmatice sunt proportionale cu doza, fara nici o acumulare evidenta.

Indicatii: Vidan se recomanda pentru terapia simptomatica a urmatoarelor boli inflamatorii dureroase: artrita reumatoida; spondilite anchilozante; artrite psoriazice. Se mai recomanda in: dismenoree primara; migrene, dureri dentare, dureri postoperatorii; metroragii datorate unor disfunctii hormonale, cand nu exista dereglari organice.

Doze uzuale: Doza uzuala pentru adulti si pentru copii mai mari de 14 ani este de o tableta la 8 ore (de 3 ori pe zi).
Contraindicatii: Vidan nu trebuie administrat la: persoane cu hipersensibilitate la componentele medicamentului; persoane cu simptomatogie alergica la alte antiinflamatoare nesteroidice (aspirina); persoane cu antecedente gastrice (ulcer gastroduodenal, gastrite). Se va evita terapia concomitenta cu alte medicamente antiinflamatorii nesteroidiene (acid salicilic) deoarece creste pericolul aparitiei tulburarilor gastrointestinale. Se va acorda atentie persoanelor cu disfunctii hepatice sau renale.

Sarcina si alaptare: Cu toate ca nu s-a observat o actiune teratogena in studiile pe animale de experienta, nu s-a dovedit inca siguranta in administrarea acidului mefenamic in timpul sarcinii si alaptarii.

Reactii adverse: Cele mai des intalnite reactii adverse sunt: dispepsii, dureri de cap, diaree, dureri abdominale, vertij. Extrem de rar s-au semnalat: ulcer peptic, hemoragii la nivelul tractului gastrointestinal, dereglari vizuale si nervoase, cresteri ale uremiei, nefrite interstitiale; disfunctii hematologice (anemie hemolitica autoimuna, neutropenie, hipoplazia maduvei osoase, trombocitopenie); pancreatite, convulsii epileptice, tulburari psihice, biliurie. Toate aceste simptome dispar la intreruperea medicatiei.

Interactiuni medicamentoase: Acidul mefenamic, ca si alte AINS, fiind puternic legat de proteinele plasmatice exista posibilitatea sa ia locul altor medicamente cu aceeasi capacitate sau mai mica, de a se lega de proteinele plasmatice, potentand activitatea acestora. Trebuie administrat cu grija la pacientii tratati concomitent cu anticoagulante cumarinice (warfarina), sulfonil uree, hidantoine sau sulfamide. Ca urmare a administrarii acidului mefenamic poate aparea o falsa reactie pozitiva pentru biliurie.

Supradozare: Nu exista antidot specific. Daca intervine o supradozare accidentala, stomacul trebuie golit prin inducerea vomei sau prin spalatura gastrica urmata de administrarea de carbune activ. Functiile vitale trebuiesc monitorizate si sustinute. Deoarece acidul mefenamic este puternic legat de proteinele plasmatice, hemodializa nu este eficienta. In caz de supradozare masiva cu acid mefenamic, s-au semnalat: convulsii epileptice, blocaj renal, coma.

Conditii de pastrare: La temperatura camerei, ferit de umiditate.

Forma de prezentare: Vidan, cutii cu 24 tablete filmate a 500mg acid mefenamic (3 blistere cu 8 tablete).

hjarta

#1790 2008-11-12 16:00:38

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Si eu ca voi, alinda si ET smile
Cate o prajitura mai fac, mai mult de dragul de a mirosi a prajituri in casa... dar nu suport torturile, cremele etc... fac prajituri cu tot felul de fructe sau cu branza de obicei.

#1791 2008-11-12 16:01:16

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

ET a scris:

Alinda, asa si eu, doar ca am inceput cu ceva ani in urma. smile

Exceptie fac dulciurile, nu ma pot abtine de la placintele pe care tot eu le fac. lol

placinta cu mere home made de manutza mea rullz! dar fac destul de rar...
porc n-am mancat de vreo... 15-20 de ani ???!!! fara shunci, parizer, crenvursti, carnati, etc... cu mici exceptii (la mezeluri-dar nu de porrrrc) de atatia ani lol

pai ar merge un topic de mancare sanatoasa (cu/fara retete)/... smile

Ultima oara a fost editat de alinda (2008-11-12 16:02:09)

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

Publicitate

loading...

#1792 2008-11-12 16:02:00

pink_butterfly
Insomniac member
Inregistrat: 2006-08-10

este posibil sa te duci cu drag la ginecolog??? neutral

http://www.youtube.com/watch?v=mwMdO3HK_ws our song hjarta
em todas as ruas do amor seras meu e eu serei tua hjarta
http://www.youtube.com/watch?v=DDuLPHsIuTg

#1793 2008-11-12 16:02:12

Loveable
Diamond member

andrulina a scris:

io stiu.. de la candida, de la dependenta mea de ob`uri (nici acu nu ma las de ele)..
si a mai zis doctorita ca e posibil si de la contacte sexuale violente..
si era si mama acolo..in sala de asteptare.. ca acolo mi-a zis chestiile astea (era sfaristu programului si era mai lejer asa).. s-a uitat mama la mine cu o fatza lol
zic: mama, nu ma tut brutal, stai calma rotfl

hjarta

#1794 2008-11-12 16:03:03

Loveable
Diamond member

pink_butterfly a scris:

este posibil sa te duci cu drag la ginecolog??? neutral

da big_smile
si la epilat hjarta
moama pt mine epilatu e o adevarata relaxare, sincer smile

hjarta

#1795 2008-11-12 16:03:13

heimdall
Diamond member

alinda, cred ca era un topic deschis de cineva unde am mai venit si eu cu niste idei...

#1796 2008-11-12 16:04:28

alinda
Diamond member

heimdall a scris:

alinda, cred ca era un topic deschis de cineva unde am mai venit si eu cu niste idei...

cel unde cineva voia mancare mai sanatoasa la servici parca...
nuuu, eu ma refer la un topic  punish  - sa traim toate 100 de ani rotfl

#1797 2008-11-12 16:04:41

andrulina
Addicted member

lol
si eu de 3 luni folosesc ob-uri numai noaptea ca nu mai suport absorbantul si sa-mi curga asa la exterior ma seaca... dar ranile astea de la ob-uri cred eu ca se fac daca il bagi prea adanc nu? ca practic tamponul ala e din vata nu are ce rau sa-ti faca...
eu cand bag ob-ul nu-mi intra nici prima falanga de la deget...fff putin bag degetul cred ca 1 cm hai 2 smile

#1798 2008-11-12 16:05:05

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

Loveable a scris:

andrulina a scris:

io stiu.. de la candida, de la dependenta mea de ob`uri (nici acu nu ma las de ele)..
si a mai zis doctorita ca e posibil si de la contacte sexuale violente..
si era si mama acolo..in sala de asteptare.. ca acolo mi-a zis chestiile astea (era sfaristu programului si era mai lejer asa).. s-a uitat mama la mine cu o fatza lol
zic: mama, nu ma tut brutal, stai calma rotfl

te-ai dus cu mama ta la ginecologie?  :f?rbryllad:
mami meu nu stie... hmm

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#1799 2008-11-12 16:06:21

alinda
Diamond member

eu fara ob-uri mor neutral n-am mai purtat "scutec" de la primele menstre...

#1800 2008-11-12 16:06:46

andrulina
Addicted member

si eu merg mai mereu cu mama...a intrat o data si cu mine smile

#1801 2008-11-12 16:06:48

Loveable
Diamond member

nu m-am dus... adica o data am tras eu de ea sa mearga si ea sa vada de chistu ei.. si tot ca o sa mearga, o sa mearga..
pana mi=-am facut eu programare si am sunat-o si zic ori ori...vii cu mine maine la gineco..
si nu a mai zis nimic, a venit lol

hjarta

#1802 2008-11-12 16:07:12

heimdall
Diamond member

uite, alinda:  http://forum.anticonceptionale.ro/t1783 … labit.html

eu nu suport nici mersul la ginecolog, nici la cosmetica, nici macar la coafor... nimic care inseamna oameni straini care pun mana pe mine... brrr

#1803 2008-11-12 16:09:56

andrulina
Addicted member

eu n-am pb de genul asta....sa nu suport sa puna mana pe mine cosmeticiana sau ginecologul...pana la urma asta fac ei si tre sa merg...la ginecolog chiar ma relaxez si ma mai si amuz ca e comic doctorul smile
si-mi place ca vad atatea femei gravide acolo si ma uit la burtica lor si ma intreb asa in gand oare cand o sa fiu si eu asa ca ele? smile

#1804 2008-11-12 16:10:43

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

mi-a mai dat cineva add pe hi5?

Sa nu te astepti sa te salut!

#1805 2008-11-12 16:11:28

alinda
Diamond member

topicul asta nu cred ca l-am vazut.
eu urasc sa merg la cosmetica. de fapt... nu merg! mi-e sila. la coafor n-am rabdare. cand aud femei in toata firea povestindu-si viata in public.... la ginecolog... hm. trebuie mers, si gata. pe mine ma umfla rasul ptr ca medicul e cam de-o varsta cu mine, si insurat pe desupra, si ma gandesc cum ar fi sa fie barbatul meu ginecolog... lol

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.