Septoplastia sau repararea deviatie de sept
- blue_elf
- Hero member
- De la: BUCURESTI
- Inregistrat: 2006-08-09
septoplastia sau repararea deviatie de sept
fetelor maine ma duc sa ma operez de o pb care ma macina: deviatia de sept nazal as dori sa aflu daca vreuna din voi a facut aceasta operatie pana acum si cum decurge? aveti idee daca la cantacuzino exista sectia ORL? sau daca sti vreun doc bun,as fi bucuroasa sa aflu.multumesc
p.s: am gasit cate ceva pe net despre operatie SEPTOPLASTIA (REPARAREA DEVIATIE DE SEPT)
Tehnica chirurgicala
Procedura chirurgicala prin care se indreapta septul este denumita septoplastie, rezectie submucoasa a septului sau reconstructie septala. Tratamentul chirurgical poate fi realizat impreuna cu alte procedee, realizate pentru tratamentul sinuzitei cronice (inflamatie pesistenta a sinusurilor), inflamatiei, sangerarilor sau pentru corectarea apneei de somn. Septoplastia mai poate fi realizata pentru a asigura accesul in fosele nazale, pentru a extirpa vegetatiile adenoide (polipii nazali).
Inaintea instituirii tratamentului chirurgical, medicul trebuie sa foloseasca un instrument mic, luminos (endoscop) pentru a verifica pasajul nazal din spatele deviatiei. In anumite cazuri, endoscopul poate fi folosit in timpul actului chirurgical. Se realizeaza anestezie locala sau generala cu o durata de 60-90 minute, care este efectuata intr-un centru chirurgical obisnuit.
Un strat extern de tesut moale numit mucoasa, captuseste septul si fosele nazale. Pentru a reface septul, chirurgul lucreaza prin narine, realizand o incizie pentru a separa mucoasa de cartilajul si osul situate dedesubt. Medicul excizeaza sau indreapta inclinatia cartilajului si apoi repune mucoasa peste cartilaj si os.
Tratament postoperator
Dupa efectuarea curei chirurgicale, pot fi plasate in narine o atela nazala sau tampoane, pentru a opri sangerarile si pentru a pastra septul drept pana la vindecare. Tampoanele vor fi pastrate pentru doua sau trei zile. Atela sau tampoanele prezinta un tub prin care se poate respira. De obicei se primesc instructiuni cum sa se ingrijeasca nasul pana la vindecare. De exemplu se recomanda sa nu se sufle nasul si sa se stranute cu gura deschisa, pentru a evita schimbarile de presiune. Complicatii
Toate procedeele chirurgicale implica un risc redus de infectie sau sangerare. Suplimentar, septoplastia induce un risc mic al perforatiei septului. Perforatia rareori necesita tratament. Proecedee chirurgicale aditionale, sunt necesare daca perforatia cauzeaza disconfort sau dezvoltarea infectiei. Bacterii ca streptococii si stafilococii se intalnesc in mod normal la unii oameni. Pansarea nasului dupa tratamentul chirurgical la persoanele care au aceste bacterii, mareste riscul dezvoltarii sindromului de soc toxic.
Se recomanda apelarea imediata la consultul de specialitate, daca apare oricare dintre urmatoarele simptome:
- febra peste 38, sau mai mare
- cefalee
- varsaturi
- diaree
- eruptie cutanata asemanatoare arsurilor solare
- frisoane
- semne ale presiunii sanguine scazute, ca de exemplu ameteli sau lipotimii (senzatie de lesin).
Pastreaza-ti cugetul clar si linistit,ca apele unui lac adanc,transparent ca lumina ochilor de corb.Deasupra,apele sunt linistite.Nu are rost sa-l rascolesti acum si sa-l tulburi.In acest suflet netulburat-umbrele evenimentelor acestei lumi se vor topi singure.
- bijulik
- Full member
- Inregistrat: 2007-10-15
Re: septoplastia sau repararea deviatie de sept
buna,
stiu ca a trecut ceva timp de cand s-a postat acest subiect, dar si eu sunt interesata de aceasta operatie, si as vrea mai multe detalii, locul unde ati facut, pretul samd.
Moartea nu vine odată cu vârsta, ci odată cu uitarea...
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
si eu am vrut sa imi fac , dar nu septoplastie ci rinoplastie , si dupa ce 2 doctori renumiti mi-au explicat procedura am zis pas dar daca la tine e necesar, bafta oricum septoplastia nu e asa de nasoala ca rinoplastia
Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-02-20 10:20:17)
- OneOnly
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-07-14
si eu am nevoie astept raspunsuri ,poate a facut cineva de pe forum operatia
They can because they think they can.
- bijulik
- Full member
mda...kiar trebuie sa fac aceasta operatie, pentru ca am observat ca in ultimul timp, se cam deplaseaza spre stanga....nasul il am in ultimul timp mai tot timpul infundat, dimineata ma trezesc si nu pot respira, tata a facut acum cativa ani o operatia la nas, la spitalul Panduri, am auzit ca este un doctor foarte bun, si as vrea sa ma duc acolo, dar pana ajung la spital si fi vrut mai multe detalii, plus ca nu stiu nimic nici de costul acestei interventii si de cand cu criza....
- tttttt
- Hero member
in bucuresti dr antohi e unul din doctorii buni eu am fost la el , si mi-a facut o impresie buna
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Am facut eu operatia, anul trecut in ianuarie Ce detalii va dau?
- tttttt
- Hero member
blue , ai facut septoplastie ? sau rinoplastie
- blueeyes
- Platinum member
Septoplastie. Si un pic de rino in acelasi timp, ca se vedea urat de la deviatie, aveam aripioare pe sept si in stanga si in dreapta.
- bijulik
- Full member
pai si te-a durut? cat a tinut? a trebuit sa te internezi? cum ce detalii? tot!! pret locul...
- blueeyes
- Platinum member
Locul - spitalul ORL Brasov Pret - gratis si nu am dat spaga nimanui, ca doar de aia platesc asigurare Spitalizare - de marti dimineata pana sambata dimineata (oficial pana luni, ca nu se fac externari sambata) Analize - o goaza, de sange, raze la plamani si exudat din gat. Operatia - sub anestezie generala Durata - 50 de minute, eu am avut un caz mai avansat, de obicei nu dureaza mai mult de 20 de minute si se face sub anestezie locala. M-am trezit la jumate de ora dupa terminarea operatiei, nu a fost nici o asistenta la terapie intensiva, deci a trebuit sa ma duc singura la baie Ameteam un pic, dar am reusit
Eu nu am avut tampoane in nas, ci mese din tifon, ele absorb mai bine sangele si nu intretin umezeala. Ca sa nu-mi picure sange, am avut si un calus legat dupa urechi, care mi se schimba la fiecare 3 ore pentru ca mi se umplea de sange.
Am stat la terapie intensiva juma de zi, dupa care m-am dus in salon. Am primit din 6 in 6 ore antibiotice injectabile.
Dureri nu am avut mai deloc, doar o stare de jena pentru ca respiram pe gura, ca si sugestie va spun sa aveti la voi strugurel, pai pentru baut si muuulte lichide, pentru ca o sa aveti nevoie prima noapte, cat timp aveti mesele in nas. O sa vi se aduca si medicamente pentru durere, pe mine m-a intrebat de fiecare data daca vreau sa-mi dea impreuna cu antibioticul...
Daca deviatie e doar pe o parte a septului, atunci a doua zi se scot ambele mese din nas - foooarte incomod, si un pic dureros, simti ca-ti smulge creierii si din cauza sangerarii pe mine m-a luat si cu lesin... Dureaza max 5 minute. Deoarece eu am avut operatie pe ambele parti, in prima zi mi-au scos doar o mesa, cea de-a doua a mai stat 24 de ore.
In primele 3 zile trebuie sa puneti picaturi cicatrizante in nari, astea le primiti impreuna cu antibioticul, folositi-le la 3-4 ore, curata foarte bine resturile de sange...
Eu am avut si cusaturi in fiecare nara, cele din interior cu fire reabsorbibile iar cele mai de dinafara clasice - se scot la 10 dupa operatie sub anestezie locala (spray cu lidocaina). dupa ce scapi de ele ai senzatie ca-ti cade nasul pe jos
Este interzis sa-ti sufli nasul pentru vreo 3 luni, si tot in acest timp o sa se curete locul operatiei - adica ies la coji de sange la greu.
Si cam atat
- bijulik
- Full member
aham pai si care au fost simptomele? pentru ce te-ai dus? eu nu pot sa respir cu nara stanga adik respir mai greu kiar dc nu am nasul infundat, cum ma duc la spital ce le zic? vreau sa ma operez? eu in partea stanga am probleme...osul mai are putin si iese prin piele, acum ceva timp nu aveam probleme dar la un moment dat, de mult ce s a subtiat pielea aveam niste vase de sange foarte subtiri care se vedeau in locul respectiv... si sunt curioasa....dupa "recuperare" aspectul estetic cum este?
- blueeyes
- Platinum member
Nu puteam sa respir calumea, ma durea capul destul de des, noaptea uitam sa respir, in timpul zilei eram tot timpul obosita si ametita. Sa nu spun ca eram dependenta de picaturi de nas, ca aveam impresia ca nu-mi ajunge aerul unde trebuie. Eu m-am dus pentru ca vroiam sa aflu cum sa renunt la ele.
Dap, te duci la spital si ceri un consult - cu siguranta ti se va sugera operatia...
Arata clar mai bine adica saua nasului e dreapta si simetrica...
- bijulik
- Full member
iti multumesc mult pentru detalii... as vrea sa ma duc sa nu mai aman...sa merg in martie la doctor...sa vad ce si cum, as vrea sa ma duc la Panduri, sau oriunde e bine, nu imi este frica decat de durere, sper sa fie bine si sa treaca repede
- blueeyes
- Platinum member
Eu zic ca daca la un caz mai grav - ca al meu - am cerut doar o singura fiola de Algocalmin pentru durere si asta doar in prima noapte, atunci nu e asa de rau nici la cazurile mai usoare.
Bafta si insanatosire grabnica!
- Moonsh
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-05
pentru cunoscatoare, va rog Am avut un accident la nas acum multi ani care a avut urmari deviatie de sept si o cocoasa destul de urata.practic osul imi iese foarte mult in afara.Intrebarea mea este :daca imi fac operatia pentru deviatia de sept la un medic orl se poate sa imi elimine si cocoasa?Si daca exista anumite riscuri in timp,ma refer estetic?(citisem pe undeva ca de la operatie se poate ca in viitor sa iti "cada" nasul ) Multumesc frumos
- December
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-09-09
- Site
bijulik a scris:iti multumesc mult pentru detalii... as vrea sa ma duc sa nu mai aman...sa merg in martie la doctor...sa vad ce si cum, as vrea sa ma duc la Panduri, sau oriunde e bine, nu imi este frica decat de durere, sper sa fie bine si sa treaca repede
Eu am facut operatia asta acum 6 ani la spitalul Sf Maria (dr George Mincu). Am fost f.multumita de rezultat (fiindca inainte de operatie, cand incepuse sa ma supere chestia asta - pe care pana atunci nici nu stiusem ca o am - nu mi se mai desfunda nasul orice as fi facut, eram vesnic cu picaturile dupa mine si ma gandeam daca va mai veni vreo zi cand voi putea sa respir normal ) Daca te pot ajuta cu ceva, iti stau la dispozitie.
Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
Moonsh a scris:pentru cunoscatoare, va rog Am avut un accident la nas acum multi ani care a avut urmari deviatie de sept si o cocoasa destul de urata.practic osul imi iese foarte mult in afara.Intrebarea mea este :daca imi fac operatia pentru deviatia de sept la un medic orl se poate sa imi elimine si cocoasa?Si daca exista anumite riscuri in timp,ma refer estetic?(citisem pe undeva ca de la operatie se poate ca in viitor sa iti "cada" nasul ) Multumesc frumos
Depinde de medic, dar eu am mai multe cunostiinte care au facut operatia la orl si le-a scapat si de cocoasa, pentru ca practic in asta consta operatia. Depinde acum exact cum e problema ta, pentru asta evident trebuie sa mergi la un consult.
Povestile cu cazutul nasului sunt doar povesti, stai linistita si nu te mai gandi la asta decat daca vrei sa te amuzi
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
si eu am deviatie de sept de multi ani(am cazut cu bicicleta cand eram mititica) dar mi s-a spus ca nu e neaparat nevoie de operatie daca nu ma deranjeaza. uneori am o nara infundata. si nu am cocoasa, dar am nasul putin stramb (se duce unpic spre stanga, insesizabil). stiu eu o tipa careia i-a "cazut" nasul dupa operatie. nu am inteles prea bine dar din cate imi aduc aminte era vorba de niste ligamente sau ceva care au cedat. asta inseamna ca ii statea nasul unpic mai pleostit, nu i-a cazut pe covor si dupa ce s-a vindecat, a mai facut o operatie si i-au reparat problema. oricum astea sunt cazuri rare. rinoplastia e o operatie destul de usoara si cu riscuri mici.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|