homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Menstruatie-3

#39 2009-02-12 12:30:51

ET
Addicted member
Inregistrat: 2007-04-20

Re: menstruatie

anca9 a scris:

multumesc, ET. dar sa se intrerupa complet in ziua 4 iar in ziua 5 sa vina iar mult iar apoi din 6 sa se opreasca de tot, e normal?

Nu stiu, tind sa cred ca nu.

#40 2009-02-12 13:27:05

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

ecstasy, si eu am luat ac 2 ani si abia la un an dupa intrerupere mi s-a reglat ciclul. am avut intarzieri in fiecare luna de la 2 sapt in sus. insa eu am mai luat si alte tratamente hormonale, deci posibil si de la alea.

la tine au trecut 3 luni din cate inteleg. nu stiu ce sa zic. poti sa faci niste dozari hormonale si in fct de rezultate sa iei un tratament (prescris de endocrinolog). eu insa nu sunt adepta tratamentelor hormonale (dupa ce am patit) si cred ca tot lasat organismul sa isi revina de la sine e mai bine.

ET (sau cine poate da o parere), ai idee de la ce poate fi pb mea? tine de ginecologie sau or fi pb hormonale?

#41 2009-02-12 15:44:59

ecstasy2008
New member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-12-04

anca9 a scris:

ecstasy, si eu am luat ac 2 ani si abia la un an dupa intrerupere mi s-a reglat ciclul. am avut intarzieri in fiecare luna de la 2 sapt in sus. insa eu am mai luat si alte tratamente hormonale, deci posibil si de la alea.

la tine au trecut 3 luni din cate inteleg. nu stiu ce sa zic. poti sa faci niste dozari hormonale si in fct de rezultate sa iei un tratament (prescris de endocrinolog). eu insa nu sunt adepta tratamentelor hormonale (dupa ce am patit) si cred ca tot lasat organismul sa isi revina de la sine e mai bine.

ET (sau cine poate da o parere), ai idee de la ce poate fi pb mea? tine de ginecologie sau or fi pb hormonale?

pai si eu am fost acum 2-3 ani la Parhon si mi-a dat un tratament  tot ceva hormonal imi apareau niste "cosulete"pe piele dupa care se faceu mari .. si doct a dedus ca e ceva hormonal dar dupa am aflat ca era un stafilococ si tratamentul ala hormonal mi-a adus numai efecte negative pe parcurs desi nu l-am luat mult timp , nasol cu tratamentele astea nici nu stii dupa cine sa te iei sad

#42 2009-02-12 17:38:01

anca90
Platinum member

of, pai atunci sunt sanse mari sa fie de la "tratamentul" ala... mai tii minte ce ai luat?
oricum, in situatia asta eu as lasa organismul sa isi revina... chiar daca va dura ceva mai mult. ti-am spus, eu un an de zile am tras-o cu dereglarile astea. si tot de la ac urmate de alte "tratamente" hormonale.
pt linistea ta, ca sa stii sigur ca nu e ceva grav, poti sa mergi la un endocrinolog sa iti prescrie niste dozari hormonale. dar un alt tratament hormonal pt a "regla" chestia asta, eu nu as face. pt ca sunt multi medici care fac experimente pe noi.

#43 2009-02-12 20:40:46

ecstasy2008
New member

da e f nasol sad plus ca am mai avut si contacte sexuale neprotejate si la inceput am stat cu frica imi facusem N teste nu-mi iesea nimic dar tot nu venea , e aiurea sa stai asa si sa astepti vine nu vine vine nu vine ... cred ca mai stau pana luni si daca nu se intampla nimic ma voi duce iar la ginecologie . in ziua de azi te tratezi de ceva si dai in altceva ...

Publicitate

loading...

#44 2009-02-13 09:29:15

anca90
Platinum member

cu contactele neprotejate ai grija, nu-i de joaca. eu mereu folosesc prezervativul dar pt asta cand mi-a intarziat prima data eram cu nervii intinsi la maxim. am fost speriata, ma gandeam ce o sa fac daca sunt insarcinata, etc. e destul de traumatizanta experienta. dar dupa cateva luni m-am obisnuit, nu-mi mai faceam pb. smile ma stresam doar ca nu sunt eu in regula.

nu stiu daca ginecologul e cel mai in masura. ginecologul atata stie: iti da sa iei duphaston, utrogestan sau mai stiu eu ce ca sa-ti induca ciclul. mie una nu mi se pare corect, pt ca asta e o solutie de moment care poate duce la alte dereglari. acum faci cum crezi. eu ti-as recomanda mai degraba un endocrinolog si niste analize hormonale.

nu mi-ai zis ce tratament hormonal ai luat dupa intreruperea anticonceptionalelor.

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-02-13 09:30:22)

#45 2009-02-13 11:01:54

ecstasy2008
New member

pai am luat odata cu inceperea ac tratamentul acela parca Androcur se numea si eutirox ? ceva in genul asta nu mai tin minte doar ca medicul meu de familie cand a vazut reteta mi-a zis NU IEI ASA CEVA . oricum au trecut 2 ani de cand am luat asa ceva atunci chiar nu au avut nici un efect dupa parerea mea. acum parul imi creste foarte repede daca azi ma epilez in 2 zile sunt cam la fel si am observat ca au inceput sa-mi apara fire si pe fata iar eu nu aveam pana acum cateva luni sad parul dupa 2 zile de la spalare zici ca e nespalat de 5 zile ...chiar nu stiu ce sa mai zic sad

#46 2009-02-13 12:27:19

allix
New member
Inregistrat: 2008-05-30

Am si eu o nedumerire/intrebare si nu stiu daca e cazul sa ma ingrijorez.

De 3 zile am incaput sa am o mica sangerare si o usoara durere in partea dreapta. Asta fiind la 2 saptamani si 6 zile de la ciclu. NU iau AC.
Am fost ieri la consult la ginecolog, mi-a spus ca ar putea fi o mica anexita.
Am facut si ecografie si mi-a zis ca nu se vede nimic ca ar fi o sarcina si nici anexita, dar ca am ceva lichid pe langa uter.
Astazi in schimb mi-a venit ciclul, la 3 saptamani de la celalalt!!

Ieri cand am fost la ginecolog mi-a spus sa fac si un test de sarcina dar am uitat! nu stiu cum; mi-a dat si Augmentin pentru anexita, pe care l-am luat. Sarcina nici doctorul nu credea sa fie pentru ca am folosit intotdeauna prezervativ (corect zic eu) si am avut ultimul contact acum 2 saptamani adica dupa 7 zile de la inceperea ultimului ciclu.

Ce poate sa fie acum? e un ciclu normal care mi-a venit mai repede? sau altceva? se poate totusi sa fie vorba de o sarcina si azi sa fii avut un avort din cauza antibioticului?!?!? asa se manifeste? am vazut ca scrie pe antibiotic ca nu e ept femei inssrcinate, dar doctorul nu mi-a spus sa incep sa iau antibioticul doar daca iese testul de sarcina negativ.
Sau sa fii fost un chist care s-a spart? da atunci de ce sa-mi vina ciclul?
......imi fac eu prea multe griji? vreau foarte mult sa am un copil candva si toata situatia asta ma ingrijoreaza.

Azi merg din nou la medic sa ii arat rezultatele ecografiei si sa vad ce imi spune, dar as vrea sa stiu daca a mai avut cineva problema asta. Deobicei imi vine destul de regulat, nu ceas dar cam la 31-32 de zile; a intarziat uneori si la 33 dar cam atat.

Multumesc

Ultima oara a fost editat de allix (2009-02-13 13:33:24)

#47 2009-02-13 14:24:37

ET
Addicted member

anca9 a scris:

ai idee de la ce poate fi pb mea? tine de ginecologie sau or fi pb hormonale?

Cred ca fara investigatii nu iti prea poate spune nimeni, dar tu parca ai mai scris ca ai avut probleme si poate endocrinologul te-ar ajuta. Nu poti merge la unul in Bucuresti pt. ca e aproape de tine?

#48 2009-02-14 14:34:41

ecstasy2008
New member

iuhuuu mi-a venit aseara .. ma gandeam sa reincep ac. poate asa nu-mi mai intarzie si-mi vine din nou regulat .. ce parere aveti ?

#49 2009-02-14 14:43:17

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

ecstasy, daca vrei sa incepi din nou ac du-te si vb cu un medic de planning

allix, daca ai folosit prezervativ nu prea are cum sa fie sarcina
probabil o dereglare sau anexita

#50 2009-02-16 09:00:17

anca90
Platinum member

ecstasy2008 a scris:

acum parul imi creste foarte repede daca azi ma epilez in 2 zile sunt cam la fel si am observat ca au inceput sa-mi apara fire si pe fata iar eu nu aveam pana acum cateva luni sad parul dupa 2 zile de la spalare zici ca e nespalat de 5 zile ...chiar nu stiu ce sa mai zic sad

pare a fi un exces de testosteron... sa nu ai sindromul ovarelor polichistice din cauza acestui exces si de aici si intarzierile de ciclu. dupa parerea mea, n-ar fi tb sa iei androcur atunci, doar pt niste cosuri. ma tem ca tocmai acel "tratament" ti-a dereglat organismul, l-a facut dependent de androcur. asa s-ar explica excesul asta de testosteron care reiese din simptomele tale.

mergi la un endocrinolog, nu lasa pb astea nerezolvate. si neaparat nu mai lua niciun tratament hormonal (nici anticonceptionale) fara sa faci intai niste dozari hormonale. nu zic, posibil ca tocmai anticonceptionalele sa fie solutia (desi dupa parerea mea ar fi una de moment: cat le iei e bine, cand le intrerupi, te intorci de unde ai plecat). un endocrinolog bun nu ar tb sa-ti prescrie niciun tratament fara sa vada inainte in ce cantitati se afla fiecare hormon in parte.

ET, m-am saturat sa tot merg pe la medici. acum cat de cat ciclul s-a reglat (de la sine), doar ca mai e ciudatenia asta cu o zi lipsa, una mult. :f?rbryllad: deocamdata stau asa, ca zic eu tot e mai bine decat anul trecut cand imi venea o data la 6-7 saptamani. sper doar sa nu fie ceva grav hmm

Ultima oara a fost editat de anca9 (2009-02-16 09:05:15)

#51 2009-02-16 12:16:23

ET
Addicted member

Anca, tu esti o fire calma? E posibil sa se datoreze stresului?

#52 2009-02-16 12:35:56

anca90
Platinum member

sunt destul de stresata, cel mai adesea de timp. mereu am impresia ca nu am timp suficient sa fac tot ce imi propun. crezi ca poate fi influentat ciclul de stres? sau echilibrul hormonal?

#53 2009-02-16 12:38:37

ET
Addicted member

Bineinteles!

#54 2009-02-16 12:50:20

anca90
Platinum member

stii cumva si in ce sens? adica explicatia stiintifica, ceva de genul: "in momentele de stres se secreta substanta X care ajuta la/perturba secretia hormonului Y..."

#56 2009-02-16 17:03:29

anca90
Platinum member

ft interesante articolelele, multumesc frumos pt link-uri.

infometare nu pot spune ca am facut vreodata. e drept ca acum vreau sa slabesc si incerc sa mai reduc din cantitati. dar asta ft putin. in schimb, am perioade cand mi-e pofta de tot felul de mancaruri, cand simt nevoia sa mananc doar de pofta. si mi-e destul de greu sa nu cedez tentatiilor.

iar cu stresul, chiar nu stiu ce sa fac. intotdeauna am zis ca nu pot controla asa ceva. poate ar tb sa imi organizez mai bine timpul, dar n-am idee cum sa fac asta.

#57 2009-02-16 17:27:06

anca20
New member
Inregistrat: 2009-02-16

buna fetelor,am si eu o problema.din 4 februarie iau marvelon28.din a treia zi mi-a fost greata.am fosta la planing si mi-a prescris sa iau pe langa marvelon metoclopramid timp de 5 zile.am luat,si mi-a trecut greata in acele zile,dar apoi a reaparut.oare si-au facut efect pilulele?si mai am ceva de intrebat:mie ciclu imi tine vreo 6 zile se mai intampla chiar 7,luna aceasta  in ziua a 8,9 am avut secretia maro dechis,dar acum e normala.si-au facut efect chiar  daca mi-e greata.va rog raspundeti-mi?!?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.