Interpretare examen Papanicolau
- RoxanaN
- New member
- Inregistrat: 2008-12-05
Interpretare examen Papanicolau
Buna tuturor!
Este prima oara cand postez pe acest forum, desi va citesc de mai bine de un an aproape zilnic. Am o mica rugaminte si anume sa ma ajutati si pe mine sa inteleg rezultatele exmenului Papanicolau pe care tocmai mi l-am facut. Mai jos o sa va scriu exact ce apare pe buletinul de analiza:
TBS - 1. Adecvarea frotiurilor pentru evaluare - satisfacatoare pt evaluare 2. Caracterizare generala - in limite normale - modificari celulare benigne 3. Diagnostic descriptiv - Modificari celulare benigne - infectii - bacterii - modificari reactive asociate cu inflamatia
Diagnistic Papanicolau: Frotiu tip II - inflamator
Frecvente CEPS, rare CEPI, majoritatea grupate - in limita normalului; prezinta modificari celulare benigne asociate infectiei bacteriene si inflamatiei. Frecvente P.M.N Flora gradul III
Mentionez ca medicul mi-a prescris o reteta pentru COLPITA, si mi-a indicat sa iau Macmiror ovule VII (nu stiu ce inseamna asta, dar asa a scris) si intravaginal 1 data/zi.
Va rog sa-mi spuneti si mie cum e rezultatul Papanicolau, daca am de ce sa ma ingrijorez sau nu si deasemenea daca ovulele prescrise sunt indicate. Eu am luat in trecut Lomexin si reactionez foarte bine la el. Stiu ca Lomexinul este mai mult pentru candida, dar oare nu merge si in cazul asta?...Daca nu, va rog sa-mi recomandati o doza unica pentru ca ma ingrozeste sa folosesc cate un ovul in fiecare seara timp de 12 zile. Eh...daca nu am alternativa, o fac si pe asta..ca santatatea e importanta... Va multumesc mult si multa sanatate tuturor!
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
Re: Interpretare examen Papanicolau
pap-ul e bun din cate vad eu, nu ai rana ci doar o infectie. o analiza de secretie nu ai facut?
- RoxanaN
- New member
Multumesc lady in black. Nu am facut examen de secretie, crezand ca daca cer papanicolau imi face si analize de secretie...Greseala mea...O sa-mi mai fac o programare...Va rog sa-mi raspundeti si vis-avis de ovulele alea...Sa iau Macmiror, sau pot lua altceva in doza unica...? Multumesc!
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
sfatul meu e sa nu pui nimic pana nu sti exact cu ce tip de infectie te confrunti...mai ales ca de obicei trat clasic pt infectii bacteriene nu e doar cu ovule ci si cu un antibiotic...
happy with him...inlove with him...
- RoxanaN
- New member
Multumesc crys_ty_na ....Asa voi face...O sa merg cat de curand la ginecolog pentru un examen de secretie si o sa iau medicatia corespunzatoare. Un weekend frumos tuturor!
- crys_ty_na
- Platinum member
cu placere si multumim la fel
- raluu
- Membru
- Inregistrat: 2008-12-06
buna tuturor, sunt noua pe aici siam si o intrebara daca ma puteti ajuta,am fost la medicul ginecolog iar in urma testului papanicolau mi/a dat sa iau tergynan, si nu stiu daca se poate incepe tratamentul chiar daca sunt in timpul menstuatiei,puteti sa ma ajutati?
- Khristall
- Insomniac member
- De la: Casuta noastra
- Inregistrat: 2007-10-08
ai verificat prospectul tratamentului tau? sunt ovule care pot fi folosite si in timpul menstrei.
Mamica de strumfulet... 19 iulie 2013
- crys_ty_na
- Platinum member
eu zic sa astepti pana termini cu menstra...si apoi sa le incepi...
- ioanamy
- New member
- Inregistrat: 2008-03-28
buna fetele am facut si yo un test Papanicolau si pana merg la medic mai dureaza k sami zica el rezultatul dar ma gandeam k ma puteti ajuta voi rezultatul e acesta fondul frotiului inflamator, celule inflamatorii celule epiteliale normale: celule superficiale, celule intermediare,celule parabazale,celule endocervicale celule epiteliale anormale: modificari HPV si ca un comentariu mi sa scris :modificari citologice sugestive pentru infectie HPV in celule scuamoase superficiale si intermediare. pe mine ma ingrijoareaza faptu k nu stiu dak am sau nu HPV k din rezultat nu prea imi dau seama poate stie careva dintre voi simi poate da un raspuns. va multumesc si va pup pe toate am uitat sa va spun k mi sa descoperit si o rana pe col sa fie din cauza ei aceste modificari HPV?
Ultima oara a fost editat de ioanamy (2008-12-08 13:14:49)
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
pai la Papanicolau nu se vede clar daca ai sau nu, el indica doar suspiciunea de HPV, tu trebuie sa mergi sa faci un test special pentru asta, tipaj HPV
- ioanamy
- New member
buna fetelor as avea si eu o intrebare dak iau anticonceptionale pot sa fac testul Papanicolau?sau trebuie sa fac o pauza?
- lady in black
- Insomniac member
nu trebuie sa faci nici o pauza, poti sa-l faci linistita
- ioanamy
- New member
ms tare mult de raspuns te pup dulce
Ultima oara a fost editat de ioanamy (2009-02-22 13:44:40)
- lady in black
- Insomniac member
cu placere
- ange3tdemon
- Membru
- Inregistrat: 2009-02-17
Buna fetele,
Am fost si eu la ginecolog si am facut testul pap, insa cand m-am dus la interpretarea rezultatelor, medicul a fost cam grabit si nu a prea stat sa-mi raspunda la intrebari. Imi puteti face si mie, va rog, o interpretare a rezultatului? Analizele arata asa: Celule superficiale: + Celule intermediare: ++ Celule parabazale: ++ Celule bazale: (+)
cum e bine sa fie aceste celule: cat mai multe, cat mai putine, sau absente?
Mai departe: Granulocite: +++ Piocite: ++ Histiocite/Macrofage: ++
Bacili Doderlein: + Coci: ++ (asta stiu ca nu e bine si mi-a dat tratament pt ei) Candida Albicans: + (asta e mai veche si am tot incercat sa scap de ea, dar nu prea am reusit )
Clasificare Papanicolau: CII Flora: grad III Clasificare Munchen: II Clasificare Bethesda: frotiu inflamator
Modificari patologice si diagnostic: Marcat proces inflamator eroziv, numeroase granulocite macrofage, piocite, celule parabazale de metaplazie scuamoasa, matura si imatura
Si mai am o intrebare: care e diferenta dintre analiza secretiei si testul pap? Nu analizeaza amandoua acelasi lucru?
Multumesc anticipat.
- lady in black
- Insomniac member
pap-ul e bun, nu ai rana, ai doar o inflamatie provocata de acei coci si candida pap-ul identifica modificari celulare la nivelul colului uterin. analiza de secretie identifica eventulii germeni patogeni fara a da insa informatii despre col
- ange3tdemon
- Membru
- Inregistrat: 2009-02-17
Am si o rana pe col... am descoperit-o acum 2 ani la un examen ginecologic. Insa medicul de atunci mi-a zis sa nu-mi fac griji si sa mai revin la consultatie peste un an. Medicul la care am fost acum mi-a zis ca va incerca sa o vindece prin tratament.... E oare posibil, avand in vedere ca acopera 50% din suprafata colului?
Si mai e un lucru care mi se pare suspect... Acum vreun an si ceva, la pap, mi-a iesit ca am HPV... nu mi-am facut tipajul, din pacate. Vroiam sa mi-l fac acum, insa se pare ca nu s-a mai vazut nimic legat de HPV... Am sanse sa fi scapat de el? Mentionez ca analizele mi le-am facut la aceeasi clinica si acum un an, si anul acesta(numai medicii la care am mers au fost diferiti), si chiar am incredere in ei ca le fac riguros...
E un lucru care ma bantuie insa... s-ar putea ca analizele de acum sa nu fie exacte pt ca am mers in a 8 a zi a ciclului? Am citit aici pe forum, insa dupa ce am mers deja la medic, ca nu e bine sa mergi imediat dupa ciclu la pap... Cat de mult influenteaza asta rezultatele?
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Eu te sfatuiesc sa faci tiparea HPV. De virusul asta nu se scapa atat de usor.
Fericita mamica de Aida Maria!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|