homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare examen Papanicolau-2

#20 2009-02-23 14:57:16

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

Re: Interpretare examen Papanicolau

daca acum la pap nu a iesit suspiciune de hpv asta nu inseamna neaprat ca nuil ai. si eu zic sa faci tiparea
nu e bine sa mergi imediat dupa menstruatie in conditiile in care acolo mai raman resturi de sange..tie nu ti-au iesit hematii asa ca nu cred ca e problema

#21 2009-02-23 17:04:05

nikko20
Full member
Inregistrat: 2009-01-03

am fost si eu dupa rezultate, dar ca de obicei totul e pe graba la cabinet( nu o sa mai merg la doctorita asta never) si pur si simplu a iesit asistenta si mi-a dat rezultatul si mi-a zis ca pe foaia asta e si rezultatul de la pap, insa am citit mai sus si vad ca la celelalte fete e mult mai detaliat sa scriu ce e la mine pe fisa:
Buletin de analiza cervico-vaginala:
Calitatea specimenului:satisfacator pt evaluare
Interpretare rezultat: singura casuta bifata e cea cu bac. Doderlein
Negativ pentru leziuni intraepiteliale sau maligne
Anomalii celulare epiteliale scuamoase: -
Anomalii celulare epiteliale glandulare: -
Observatii si recomandari:-
ATAT
nu e nici o clasificare a papului(ce grad) sau despre flora...
Imi spune si mie cineva daca e ok prezentarea asta a rezultatului mie imi da impresia ca e totul superficial fata de ce rezultate detaliate ati primit voi mai sus
Mentionez ca doctorita mi-a prescris un tratament pt reglarea florei cu viviflor(asta acum o sapt la control), pe care l-am si terminat si mi-a prescris si ac
Multumesc anticipat

"o lume in care ne iubim,tu ma ai,ma vrei,iar eu te privesc si nu-mi ajunge,te tin si nu ma satur,te am.....si...te mai vreau!!!!"

#22 2009-02-23 19:43:10

lady in black
Insomniac member

nikko, depinde de laborator cum se face pap-ul
daca singura casuta bifata e cea cu bacili doderlein inseamna ca nu ai nimic, nici inflamatie
dupa mine nu putea iesi mai bine

#23 2009-02-24 10:14:15

nikko20
Full member
Inregistrat: 2009-01-03

merci de raspuns, da m-am bucurat de rezultate ca a iesit totul bine insa mi-am facut griji pt ca vedeam la  fete mai detaliat, insa m-am linistit

"o lume in care ne iubim,tu ma ai,ma vrei,iar eu te privesc si nu-mi ajunge,te tin si nu ma satur,te am.....si...te mai vreau!!!!"

#24 2009-02-24 14:19:50

lady in black
Insomniac member

cu placere

Publicitate

loading...

#25 2009-02-27 17:50:46

Vivi88
New member
De la: departe de casutza mea:(
Inregistrat: 2009-02-16

buna vreau sa va rog sa ma ajutati sa inteleg si eu rez testului pap,am fost ieri si am facut da nu prea am inteles nimik din ce scrie p el,poate imi spune-ti si mie ceva plss
   celule superficiale:++
   celule intermediare:++
   celule parabazale:+

Granulocite:++

Flora mixta/polimorfa:+

si mai imi scrie ceva la Levuri....si la Filamente.... dar nu inteleg ce a scrie..sad

Clasificare Papanicolau C II
Clasificare Munchen II

cam atat...si dat ceva tratament de candida..Flucoric o pastila, un ovul Lomexin, si ovule Cervugid

mi-a zis k am si un chist in partea dreapta mai mare cam de 4,5 cm..:(sa ma ajute cineva cu rezultatu la testu asta k nu inteleg nimik pls ...multumesc

#26 2009-02-27 18:00:07

Vivi88
New member

am uitat sa specific k mia zis sa vin pentru colposcopie....:(nu am fost niciodata sa fac asa ceva nici nu prea stiu despre ce e vb...am citit p net si zicea ceva de genu:k o sa ia o bucatita de tesut pt analize....nu inteleg dc trebe sa imi faca o colposcopie sunt suspecta de ceva?..

#27 2009-02-27 18:03:13

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

dupa tratament si daca zici ca scrie ceva la Levuri ai candida - nu e grav deloc
daca te-a chemat la colposcopie inseamna ca a vazut si o mica rana pe col... o sa vezi ce-ti spune dupa asta

#28 2009-03-01 00:09:14

Vivi88
New member

ms heimdall de raspuns:)

#29 2009-03-09 14:48:14

onuk
Membru
Inregistrat: 2009-03-09

Buna ziua. Sunt si eu putin dezorientata. Sper sa ma ajutati cu ceva pareri. In ianuarie am facut testul papanicolau; rezultatele : infectii- bacterii, modif. celulare asociate cu - inflamatie, metaplazie. Diagnostic FCD de tip inflamator. D.na doctor mi-a dat tratament ovule cervugid 12 zile, si inainte de introducerea acestora, in cadrul igienei,  spalarea cu bioclin capsule efervescente. Acum suntem in martie, si eu am dureri si mai mari, la urinare, la contact sexual. Intrebarea mea principala este : nu tb un tratament si pt partener. Va rog, ce pareri aveti? Ce stiti despre problema mea? Astept raspunsuri. Va multumesc.

#30 2009-03-09 16:02:49

lady in black
Insomniac member

din pap reiese o infectie bacteriana insa nu stim despre ce e vorba
din moment ce ai simptome inseamna ca nu a trecut si trebuie sa mergi la medic si sa faci o analiza de secretie si eventual culturi sa vezi exact cu ce te confunti
si nici un sumar de urina nu ar strica

strege mesajul de la celalat topic caci ai sa primesti warn. citeste regulamentul si respecta-l!

#31 2009-03-09 17:49:53

EM-EME
New member
Inregistrat: 2008-10-18

Buna ziua.am facut testul papa nicolau si secretia vaginala.nu pot ajunge la medic decit peste 2 saptamini si va rog sa-mi spuneti daca e bine sau nu.secretie vaginala frotiu direct:rare PMN,frecvente celule epiteliale,frecventi bacili gram pozitivi scurti,grosi,dispusi neregulat,rare formatiuni ovalare unele inmugurite si filamentate;papanicolau:sistem tbs,frotiu conventional(celule endocervicale)satisfacator pentru evaluare,peste 50%acoperit cu celule inflamatorii;modificari celulare benigne -modificari celulare reactive asociate cu inflamatie,fenomene regenerativ-reparatorii;modificari ale celulelor epiteliale-celule scumoase-nilm;cll inflamator bp,tbs inflamator.Va rog  sa-mi dati un raspuns

#32 2009-03-09 18:09:28

complez
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09

nu inteleg decat ca ai o inflamatie.altceva nu imi pare.dar nu prea ma pricep sa vedem ce mai zice si altcineva

#33 2009-03-09 20:09:52

lady in black
Insomniac member

din analiza de secretie reiese ca nu ai nimic...din pap insa reiese ca ai o inflamatie in nu pot sa iti spun de la ce
oricum, din cate vad eu nu e nimic grav

#34 2009-03-09 20:27:49

EM-EME
New member
Inregistrat: 2008-10-18

va multumesc frumos pentru ajutor puss

Ultima oara a fost editat de EM-EME (2009-03-09 20:29:10)

#35 2009-03-09 20:34:42

lady in black
Insomniac member

cu placere smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.