homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Parintii (!) si sarbatorile...-2

#20 2008-12-08 11:21:21

skumpi
Vizitator

Re: Parintii (!) si sarbatorile...

pai spune`i lui sa vina sa vorbeasca cu mama ta....sa te ceara sa mergi la el si sa`i promita ca te aduce intreaga inapoi.... poate asa ar avea incredere in el

#21 2008-12-08 11:31:25

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

Ca parinte nici eu nu te-as lasa. In primul rand pentru ca esti inca micutza pentru a pleca singura in alt oras la 160 km distanta. In al doilea rand ai tai nu il cunosc pe el, nu au de unde sa stie ce fel de om e, poate tie ti se pare fat frumos dar ei de unde sa stie cum e el de fapt? Si in plus nu mi se pare ok din partea lui, avand in vedere ca tu nu prea poti merge sau ca daca mergi tre sa ai o gramada de polemici, ca el sa insiste sa mergi tu la el cand poate foarte bine sa vina el mai ales ca ramai singura acasa.

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#22 2008-12-08 11:46:21

little_bunny
Hero member
De la: pamant la cer...te iubesc!
Inregistrat: 2007-04-13

nici eu nu te-as lasa daca as fi mama ta. esti prea mica sa pleci atat de departe. la varsta ta am petrecut si eu multe revelioane uitandu-ma la tv si nu a fost asa rau. big_smile nu ai prieteni cu care sa faceti la voi in oras? colegi de scoala?

#23 2008-12-08 15:52:02

innana
Sr. member
De la: Cluj
Inregistrat: 2006-08-15
Site

oricum sa ne spui ce o sa faci smile

Cu zambetul pe buze...

#24 2008-12-08 16:03:11

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

haideti mai, mai lasati-o moarta de treaba... in adolescenta ne juram ca nu vom ajunge fixisti ca parintii nostri... dar se pare ca asa ajungem.... daca ea le-a dat dovada alor ei ca e responsabila... care-i problema? de ce sa nu se duca? felicia, daca si noi am "incasat-o", de ce tinem mortis sa o incaseze si cei de dupa noi? neutral

pe mine ai mei m-au lasat la 17 ani sa merg cu prietenul la munte... eram o gasca, dar era evident ca, singurei in cort, cortul in salbaticie, putea iesi "orice". si uite ca nu s-a intamplat nik. doar am avut niste experiente extraordinare langa niste oameni deosebiti....

parerea mea e sa te rogi de ei, dar rugamintile sa fie dublate de argumente: ceva de genul "uite mamica, note bune am, prostii majore n-am facut, nu m-ai vazut beata, drogata etc, pe el il cunosc pt ca am mai fost". explica-le ce ne-ai explicat si noua... ca nu vrei sa-ti petreci rev in fata tv, ai timp la pensie de asta.

iar daca nu si nu.... nici varianta cu venit el la tine nu-i de aruncat... pana la urma, daca te iubeste, nu conteaza unde sunteti si ce faceti...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#25 2008-12-08 16:17:13

innana
Sr. member
Site

intradevar in adolescenta mi-am jurat ca niciodata nu voi face astfel de lucruri, si ca voi fi indulgenta cu copiii mei. ei bine nu pot face asta. aia a fost gandire de adolescent frustrat. treaba trebuie gandita cu putina maturitate. asta este parerea mea. si copiii mei vor gandi probabil acelasi lucru si vor creste si isi vor da seama ca totusi deciziile parintilor nu sunt chiar asa de gresite

Cu zambetul pe buze...

#26 2008-12-08 16:22:16

katami
Platinum member

mie in situatia ei mi s-ar parea gresita decizia... acu' n-am de unde sa stiu cum este ea fatza de ai ei, cat de multa incredere merita... dar a interzice nu este solutia. discuti cu adolescentul, gasesti eventual o cale de compromis... dar nu spui "nu" inainte sa deschida gura.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#27 2008-12-08 16:26:57

innana
Sr. member
Site

pai aici sunt de acord, nici nu m-am gandit la altceva. il asculti si daca vrei sa ii zici nu macar taci si astepti sa vezi ce are sa iti zica. eu m-am referit strict la a fi de acord sa plece atat de departe de casa

Cu zambetul pe buze...

#28 2008-12-08 16:30:02

_yohana_
Platinum member
Inregistrat: 2006-11-25

pe mine nici acum nu cred ca m-ar lasa neutral si am 19.daca as pleca cu mai multi de acasa da.dar asa sa ma duc de nebuna singura la 160km...wow cred ca ar iesi cu scadal daca as pomeni asa ceva.la 16 ani nu ma lasa nici in oras sa faci cu altii.

expect the worst , hope for the best!

#29 2008-12-08 16:36:32

katami
Platinum member

hm... cand citesc ce scrieti voi aici incep sa-i apreciez retroactiv pe ai mei mai mult smile de la 15-16 ani n-am prea stat niciodata acasa de sarbatori (=rev + Craciun+Pasti... mereu cu gasca la munte)

#30 2008-12-08 16:37:41

_yohana_
Platinum member
Inregistrat: 2006-11-25

te poti considera o norocoasa wink

expect the worst , hope for the best!

#31 2008-12-08 17:02:43

Neverbe
Full member
Inregistrat: 2007-04-18

Eu la 13 ani am facut prima data rev-ul in alt oras, cu prietenii (bine ca eram 30 de km si erau si mai multe fete mai mari cu noi dar tot cu gasca eram). Am avut noroc de parinti permisivi si care mergeau pe principiu "prostii si greseli mici oricum o sa faci iar de cele mari speram sa ai destula minte incat sa nu le faci". La 16 ani mergeam bine mersi la concerte si festivaluri intr-o veselie. Am fost cu gasca la mare in Vama cu cortul si nu s-a intamplat nimic rau. Si asta fiindca le spuneam clar si sincer unde merg, cu cine merg, ce fac acolo, de cati bani am nevoie, unde o sa stau si ce fac in caz de urgenta. Nu zic ca ai mei nu mi-au interzis niciodata nimic dar spre deosebire de prietenele mele, cand am ajuns la facultate nu aveam toate frustarile adunate de ani de zile si chestia aia cu "acuma nu ma mai opreste nimeni, hai sa le fac pe toate". La 16 ani ideea ca are in fata 50 de revelioane de petrecut unde o vrea ea nu o consoleaza absolut deloc. Acuma depinde si de parinti dar daca s-a dovedit de incredere si suficient de prudenta eu i-as da voie.

Everybody's gotta end up somewhere, I'm just taking my time to get there, And it looks like freedom and it smells like fun, But it feels like being on the run...

#32 2008-12-08 18:39:57

ancutika
Sr. member
De la: Unirea, Alba
Inregistrat: 2007-11-19

Nu stiu nici pe mine daca la 16 ani ma laasu sa ma duc singura asa departe. daca vine el dupa tine, cum zicea si skupi, si vorbeste cu ai tai si plecati impreuna, aia e cu totul altceva. parerea mea..
Eu am avot noroc ca la 19 ani m-au lasat sa ma duc singura in italia la iubi big_smile pai nu mai aveau nici ei de ales ca vad deja cum sta treaba intre noi wink hjarta

16.01.2016 si viata noastra e mai frumoasa bebe boy

#33 2008-12-08 18:47:28

skumpi
Vizitator

pe mine tot tp venea si ma cerea de acasa...daca am vrut sa mergem cu cortu 2-3 zile venea si ii spunea " uitati organizam o excursie acolo acolo si acolo... o lasati si pe Alex ? eu promit ca am grija de ea si mergem pe raspunderea mea " si tot tp ma lasau ai mei...  ca aveau incredere
Bine eu oricum n`am avut pb cu iesitu sau chestii de`astea...eu la 14-15 ani umblam prin cluburi ... nush cum nu ma intrebati lol dar mi`au dat libertate in orice..si am stiut sa o "pretzuiesc" desi mai uitam cateodata si ajungeam a doua zi dimineata la 7-8 lol bine ca nu scapam fara scandal da peste o saptamana uitau rodnar si la 18 ani nu mi`o mai trebuit cluburi/discoteci...
Au riscat..mi`au acordat libertate insa eu zic ca au facut f bine pt ca altfel poate cand imi dadeau drumu cine stie ce faceam... cum sunt atatea cazuri... da nici pb nu le`am facut niciodata... asa ca nu aveau dc sa nu aiba incredere in mine... pt ca am stiut mereu sa`mi aleg prietenii si sa am singurica grija de mine...pe cat posibil big_smile

#34 2008-12-08 18:57:06

skumpi
Vizitator

parintii tai il cunosc pe el ?

#35 2008-12-08 19:00:48

skumpi
Vizitator

da care e motivu pt care nu te lasa ? pur si simplu ..ca asa vrea ea ? hmm
atunci invita`l la tine sau nah spune`i ca mergi in alta parte...daca nicicum nu te lasa` neutral
sau tot asa...sa vina sa te ceara el de acasa/ sau sa sune parintii lui
parinti au mai mare incredere atunci, zic eu

Ultima oara a fost editat de skumpi (2008-12-08 19:01:26)

#36 2008-12-08 19:07:06

innana
Sr. member
Site

probabil mama ta a fost deranjata de faptul ca vrei sa pleci de caraciun de acasa, cuma i zis tu sa iei masa cu parintii lui, si poate se gandeste mama ta ca fiind Craciunul, o sarbatoare care se petrece in familie ar trebui sa fie asa si tu sa ramai acasa. eventual daca ai lui sunt de acord sa vina el la tine...
nici mama nu ar accepta sa imi fac Craciunul la prietenul meu desi am 23 de ani si suntem de 3 ani impreuna si vine la mine ca la el acasa, mi-a spus ca atata timp cat mai sunt a ei, adica necasatorita, sa fac bine sa ma duc acasa de Craciun. dupa ce ma marit sa fac ce vreau smile

Ultima oara a fost editat de innana (2008-12-08 19:09:02)

Cu zambetul pe buze...

#37 2008-12-08 19:08:18

skumpi
Vizitator

sper sa reusesti ceva`

mai sincer ca ar trb sa se bage o lege diablo prin care parintii sa fie obligati sa participe la niste cursuri/consiliere cum sa se comporte cu copiii/adolescentii in ziua d azi ! nici pe vremea lui Ceausescu nu erau atatea restrictii ca acum...zici ca au luat`o razna...au impresia ca asa ii controleaza mai bine si ii feresc de rele da pana la urma nu fac decat rau, sa fie tinerii revoltati impotriva lor si sa minta pt a putea iesi din casa neutral si apoi si cand ies "recupereaza" ei...  f tare`

#38 2008-12-08 19:10:29

maryu
Hero member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2007-08-27

si pe mine m au lasat putin mai libera, nu mi au interzis multe dar oricum o restrictie tot aveam...revelionul cand eram mai mica il faceam cu o groaza de prieteni si ai mei ma lasau in special ca oricum era si frate miu pe acolo...
oricum nush, daca acum la app 20 de ani impliniti mi ar putea interzice ceva..deja sunt responsabila pe faptele mele si ei sunt constienti ca trebuie sa mi cladesc viata singura..
si pana la urma nu i vb ca mi ar interzice ceva ci sa faci astfel incat sa nu ti interzica nimic.

eu am fost mereu corecta, am vb deschis cu amandoi, le am explicat situatia si pt asta au apreciat ca am incredere in ei si nu i mint.
totusi de sarbatori trebuie sa existe mereu o exceptie, ca na sunt sarbatori, toata lumea vrea o petrecere, un club ceva..

ufff, sabynaaa te compatimesc...
adik ce are daca te duci la prietenul tau acasa? te duci cand sunt si parintii prezenti, nu faceti nimic rau..
stai de vb cu mama ta si explica i ca sunt sarbatorile si prietenul tau te a invitat la el acasa, si nu cred ca e o lipsa de respect, din contra

În fiecare om sunt doi oameni: unul e treaz în întuneric, celălalt doarme în lumină. chicot
What will it take for us to realize,
The more we provoke, winter will come twice...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.