homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Locuitul cu parintii/socrii-5

#77 2009-08-22 17:08:41

oana_confuza
New member
Inregistrat: 2008-01-25

Re: Locuitul cu parintii/socrii

pink_martini a scris:

oana_confuza a scris:

pokemon a scris:

noh, eu am o alta problema...unde e garsoniera aia cu 12.ooo de euro? ca vreau si eu big_smile

pai de exemplu o garsoniera intr-o zona acceptabila (nu in centrul orasului) anu trecut era undeva la 700 de milioane (in deva,in hunedoarad..)iar acum ii undeva la 500 mil..si akm la mine in oras un ap cu 2 camere il gasesti cu 750 de milioane ceea ce anu trecut era la 900 de milioane-1miliard..si tocmai de-aia am zis cel putin 12 000 de euro..poate mai trb renovata+mobila+electrocasnice..se aduna..poate in alte orase este mult mai scump..totul depinde si de zona:in centrul orasului,la periferie...

Nu toata lumea locuieste in orase mici si modeste ca in deva hunedoara.
In Buucresti gasesti la periferie cot la cot cu tiganii ceva cu 50 000 euro. Asa ca ... O masina de 7000 pe langa un credit de 50 000 cate btw nici nu ti-l da banca daca nu ai 1000 de ruro salariu.
Eu zic sa te mai gadesti de 2 ori inainte sa-i judeci pe altii ca isi iau masina si nu casa.

eu nu am judecat pe nimeni, ci doar mi-am spus parerea referitor la anumite cazuri cum ar fii: un baiat sa aiba o prietena de vreo 3-4 ani, in fine o relatie serioasa, si sa zicem k stau la parintii lui/ei si nu se inteleg deloc bine..si baiatu sau fata sa aiba o suma de 20 000-30 000 de euro si el/ea sa prefere sa-si ia un passat cc sau un audi sau un jip sau mai stiu eu ce masina in loc sa-si cumpere o masina mai ieftina si modesta dar si un ap sau o garsoniera numa a lor..eu pe aceste pers nu le inteleg..la ce folos masina de mii de euro k care te plimbi doar cand ai ocazia cand acasa nu-i intelegere deloc...si la fel am specificat: asta este, fiecare oras are preturile lui la imobiliare..is total de acord ca in bucuresti sau in timisoara sau in alte orase mai mari si mai "scumpe" preturile is altele la o garsoniera, situata chiar la periferie sau stiu eu ce zona..dar sunt de parere ca odata ce pentru altii din orase mari 12 000 de euro sa iti iei o garsoniera este imposibil, noua ce-i din deva sau hunedoara tot ni se pare mult pentru ca salariile is mici fata de alte orase..si de altfel sunt de acord ca pentru a scoate eu&iubi 30 000 de euro din banca ar trebui sa venim amandoi cu salariile ca sa ne accepte si ca sa putem plati rata pe luna..si cum "Nu toata lumea locuieste in orase mici si modeste ca in deva hunedoara." asa nici toata lumea nu are salarii mari ca in buc sau alte orase mai mari..eu nu am judecat pe nimeni..s-a inteles altceva din ce-am vrut eu sa zic..si adevaru e ca fiecare are prioritatile lui!eu m-am referit la cazuri ca al meu si cu iubi..

#78 2009-08-27 19:54:49

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

parerea mea (nu am fost pusa in situatia asta-dar din auzite)
nu e bine sa locuiesti ca si cuplu nici cu unii nici cu altii...oricat de minunati ar fi, dupa un timp de saturi si de atata minunatie....intotdeauna ginerele/nora va fi cel care "a luat copilul de la parinti".aici nu ma refer neaparat la certuri dar uite o situatie

dupa 2 ani sa zicem de trait cu parintii/socrii: poate uneori ai chef sa nu faci curat...sa faci totul insirat...poti?...de putut poti...dar poti o data de doua ori....pe urma....
poate nu ai chef sa gatesti in ziua aia...sau nu vrei sa te ridici din pat...nici din pijamale....la fel merge o data de doua ori ...dupa aceea.... (sa nu mai vb de mersul la baie noaptea...trebuie sa te imbraci decent bla bla...in nici un caz nu poti sa mergi in tricou....sau mai rau smile )

concluzie...mai bn o garsoniera confort III unde sa nu fiti decat voi 2 cu tabieturile voastre decat impreuna cu parintii/socrii....oricat de perfecti ar fi

Ultima oara a fost editat de bela (2009-08-27 19:55:47)

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#79 2009-08-27 22:19:19

karinne
Full member
Inregistrat: 2009-08-26

eu locuiesc singura de cand aveam 14 ani cand ai mei m-au inscris la un liceu din Buc. Imi imaginam ca voi avea libertatea sa fac ce vreau eu, sa vin acasa cand vreau etc dar nu s-a intamplat asa. Din contra  a trebuit sa-mi asum actiunile mele, sa devin mai precauta, responsabila si rationala.Mi-a fost f f greu si pana la 20 de ani as fi vrut sa mai stau cu ai mei.
Acum nu cred ca as mai putea locui cu ei...ohh nuu...sau cu altcineva in afara de partenerul meu. Si oricum mi-ar placea sa am o familie care sa fie asa cum vreau eu fara sa fie influentata de tabieturile si ideile altora....

#80 2009-09-22 01:50:55

mirimia21
New member
Inregistrat: 2009-08-04

IN NICI UN CAZ!!!!!
mai bine stau fata batrana la mama si tata acasa smile). eu sunt si putin mai nonconformista si nu ma vad facand lucruri care imi displac doar pentru a-i multumi pe altii. no way!!!! plus ca fie cum o fi si cu cine o da Domnul... dar toti avem o limita, deci discutiile in contradictoriu tot apar... si vorba aia nici nu poti sa-ti spui punctul de vedere ca lumea ca cel mai probabil iti arata usa chicot

Ultima oara a fost editat de mirimia21 (2009-09-22 01:51:45)

#81 2009-09-22 09:53:38

bella-yzaura
Full member
De la: iasi
Inregistrat: 2009-04-06

Salava Domnului si multumesc a lor mei parinti  puss k mi-a luat casa mea si stau singurik...k as innebuni....sa suport atatea cate am citit, cred k as exploda diablo  si mai ales eu care am fost mereu independenta..... disperat  skitarg

Daca am fi picaturi de ploaie/N-am avea nevoie de lacrimi/Daca am fi cuvinte/N-am avea nevoie de marturisiri/Dar cum suntem oameni/Avem nevoie de dragoste!!!

Publicitate

loading...

#82 2009-09-22 13:24:49

anonima20
Full member
Inregistrat: 2009-07-06

eu stau la soacra(41 ani) cam de un 1 an jumate.eu si iubi avem 21 de ani.ma inteleg chiar foarte bine cu soacra adica nu a fost nici o cearta pana acuma nu mia reprosat nimic,dar de ceva timp iam propus la iubi ca as vrea sa ne mutam doar noi 2 undeva in chirie  sa vedem cum ne vom descurca cum va merge relatia ca totusi va fi alta poveste plus va fi intimitate ca aici camerele is f mici si se aude orice zgomot si el mia trantito ca nu se poate ca maicasa nu sar descurca singura.sa va dau mai multe detalii:ea are salar 920lei + tichete de aprox.180ei.plateste lunar 2 banci in valoare de 600lei.iar iubi zice ca de banii ramasi ea nu sar descurca cu cheltuieli si mancare.in momentul de fata  iubi plateste 50%din cheltuieli restul 50% eu si soacra.bonurile lui se duc toate in casa plus ca mai dau si eu 100-150 lei pt mancare lunar.iubi are salar 600lei plus tichete si pentru ca da atatea bani in casa nu poate sa puna deloc deoparte pt noi.acum cateva luni iubi a luat in rate un frigider ca cel vechi zice el cai prea mic si tot trebuia dezghetat.asa ca el ia cumparat frigider la maicasa ca bineinteles noi daca chiar va fi sa ne mutam va trebui sa luam alt frigider nu?

cand iubi a zis ca nu ne putem muta ca maicasa nu o sa se descurce cu bancile lam intrebat ca atunci cand va fi posibil ?ce vrea el sa faca so ajute pe maicasa ca apoi sa se descurce cu banii.el a zis ca ar vrea so scape de macar o banca cea la care rata e de 250lei pana in 2007.iar apoi eu iam zis ca chiar dc o sai platesca cumva printro minune toata banca asta ea sigur mai tarziu va scoate iar ca ori se va imbolnavi ori se va strica televizorul masina de spalat sau va trebui zugravit apartamantul ca arata tare urat acuma.

si cred ca am ajuns la concluzia ca nu o sa ne mutam niciodata ca maicasa practic depinde de el

#83 2009-09-23 16:38:51

mayra19
Sr. member
Inregistrat: 2009-05-28

cum pocedeaza cuplurile tinerele care nu sunt casatorite si stau cu socrii?
puneti bani in casa ?  sau impartiti facturile pe din doua?  sau poate doar  la mancare contribuiti cu bani?

Voi fii mereu lângă tine hjarta La rău şi la bine hjarta Când ai nevoie de mine hjarta

#84 2009-09-23 17:11:32

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

normal ar fi sa impartiti totul... dar acu depinde si de ce fel de oameni sunt socrii, de ce parere au de voi etc. parintii mei s-ar fi simtit jigniti daca noi am fi stat cu ei inainte de casatorie si am fi propus sa impartim cheltuielile...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#85 2009-09-23 17:35:40

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Pai... noi in fiecare sambata facem cumparaturile, dar chestia e ca ei nu stau cu noi decat cateva luni pe an... deci nu as putea sa spun ca stau cu socrii..

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#86 2009-09-23 19:22:36

cinthya
Full member
Inregistrat: 2006-12-10

normal ar fi de impartit cheltuielile, dar daca cei 2 sa zicem ca nu au, sigur apar certuri...gandeste-te ca si pentru parinti doua persoane in plus inseamna cheltuieli...si pana nu stati singuri sa vedeti ce-i aia cheltuieli nu-ti dai seama la cat se ridica suma...am o prietena care sta cu prietenul ei la parintii ei...oamenii sunt ok, il accepta si-l iubesc...dar din cauza banilor tot se ivesc ceva probleme...pentru ca ea nu lucreaza, fratele ei nu lucreaza, lucreaza doar prietenul ei, iar parintii platesc pentru 5 persoane...ei, ca tinerii, mai vor si ei de una de alta, dar a crescut intretinerea si uite asa se mai nervozeaza tatal ei ca nu se mai ajung cu banii...si in plus, tu, ca fata, sa stai cu soacra....oricat ar fi de dulce, parca nu-ti permiti sa te ridici de la masa fara s-o ajuti sa spele vasele si sa dea cu matura...poate esti obisnuita sa-ti faci siesta...si asa incep sa se iveasca mici probleme care in timp pot sa degenereze...si ce faceti daca va certati? cum se simt parintii sa va vada certandu-va? nah, e cam naspa cu parintii...noi stam singuri si e ffff bine

#87 2009-09-23 21:48:59

puffball
Sr. member
De la: wonderland
Inregistrat: 2009-04-23

eu mai bine as astepta pana am avea banii necesari sa ne mutam impreuna, decat sa stam amandoi cu parintii ori cu ai mei ori cu ai lui. Asa stau f bine acasa la ai mei, iar el la ai lui pt ca oricum la facultate suntem amandoi in acelasi oras si tot timpul doarme la mine, e ca si cum am locui impreuna. Doar in weekenduri si in vacante dormim separat. Si as putea sa merg sa dorm la el, iar el sa vina sa doarma la mine, dar sincera sa fiu nu m-as simti bine sa stiu ca sunt cu "socrii" oricat de dragi mi-ar fi.

#88 2014-03-02 19:17:36

b4rbie
Sr. member
Inregistrat: 2008-04-04

fetelor sunteti aici? sad

pc  lyssna

#89 2014-03-02 19:23:14

mykutza
Moderator
De la: noi de acasica :X
Inregistrat: 2008-03-28

Da smile

Sa nu te astepti sa te salut!

#90 2014-03-02 19:26:34

ciresica_oky_doky
Full member
Inregistrat: 2007-06-20

citeam si eu pe aici ce mai ziceti voi ... incerc sa ma mut singura dar pe ce bani? nush cum sa fac sincer ... sunt din buc, lucrez debutant intro institutie publica si sunt la doctorat ... la banca nu imi da credit dak cauza k nu imi ia in considerare decat salariul nu si bursa ca asta e pe durata determinata ... cum sa fac? grater

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

#91 2014-03-02 19:29:14

mykutza
Moderator

Ciresica acum stai cu ai tai?

#92 2014-03-02 19:30:42

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

poate intr-o prima faza sa te muti cu o prietena, sa impartiti chiria ? sau cu iubitul, daca ai

Ultima oara a fost editat de heimdall (2014-03-02 19:31:10)

#93 2014-03-02 19:32:18

ciresica_oky_doky
Full member
Inregistrat: 2007-06-20

da acum stau cu ai mei ... sunt ok sunt de treaba, dar de la o varsta incolo nu mai merge ... in principiu vreau sa ma munt cu iubitul meu, dar el nu vrea sa facem credit la banca ca cik nu vrea sa se bage dator ...
la mine in sector nu se mai construiesc locuinte sociale (sunt din sectorul 6)

Ultima oara a fost editat de ciresica_oky_doky (2014-03-02 19:33:11)

Daca ar fi sa aleg intre a respira si a te iubi, as folosi ultima suflare ca sa-ti spun "Te iubesc!"-  hjarta    hjarta     hjarta    hjarta    hjarta

#94 2014-03-02 19:36:17

b4rbie
Sr. member
Inregistrat: 2008-04-04

pot sa scriu si eu aici?
eu nu stau impreuna cu socrii. soacra mea e vaduva.
chipurile stam separat dar in fapt parca stam impreuna feteloorrr
m-am cam plictisit. la inceput imi placea ca soacra vine des dar acum chiar m-am plictisit.
vine la noi acasa zilnic la ora 9-10 dimineata si sta pana pe la 12 noaptea. cateodata sta si peste noapte si casa ei e la o distanta de doar o strada de noi, deci nu sta asa departe incat sa zici ca e tarziu si nu are cum sa plece acasa grater(
mai nou avand in vedere ca nu sta acasa prietenele si rudele vin direct la noi ca nu o gasesc pe ea acasa. sunt ca un strain in casa mea
sotul meu cand vine de la munca intra direct ori in dormitor ori in camera unde e pc ul pt ca stie ca in sufragerie sta maica-sa, eventual cu prietenele si acapareaza tv ul sa se uite mla serialee

pc  lyssna

#95 2014-03-02 19:36:23

mykutza
Moderator

Pai si nu va puteti muta cu chirie?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.