homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Durere in dreptul inimii

#1 2008-12-27 11:27:07

niculina
New member
Inregistrat: 2008-03-12

durere in dreptul inimii

buna ziua,
  vroiam sa va cer parerea in legatura cu o problema pe care o am de 4 zile: am tusit cateva zile dar nu foarte tare, din acest motiv am asteptat sa treaca de la sine.Dupa aceasta m-am gandit sa iau stodal cand am vazut ca tot ma mai sacaia putin.La cateva zile, fara niciun efort, emotie sau suparare, din senin, a inceput sa ma doara in dreptul inimii.M-am speriat, mi-am luat pulsul regulat, este 80, tensiunea 12 cu7(am 30 ani).Mentionez ca acum o luna mi-am facut un ekg si o ecografie care au iesit foarte bine.
  Dupa ce a inceput sa ma doara in dreptul inimii si dupa o zi de tratament cu stodal a inceput o tuse puternica, in timpul careia simteam o usturime de la gat inspre inima si sa iau augmentin de 1g si stodal in continuare.Dupa 2 zile inca ma mai doare ,mai tusesc dar nu asa mult,insa simt ca ma doare un pic si in spate in dreptul plamanilor.
  Mentionez ca inainte de toate aceste episoade am luat 3 zile orgametril la recomandarea medicului pe care l-am intrerupt.
  Va rog ce parere aveti ca m-am speriat rau.

#2 2008-12-27 11:33:26

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

Re: durere in dreptul inimii

daca mai continua durerea, eu zic sa mergi la un medic cardiolog sa fii sigura daca ai sau nu ceva. poate si pastilele nu prea ti`au priit.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#3 2008-12-27 11:52:08

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

niculina, a patit si mama odata asa si i-a zis medicul ca e junghi intercostal si nu e de la inima. oricum daca persista durerea mergi la medic sa vezi desprece e vb

#4 2008-12-27 12:00:54

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

niculina , e nevralgie intercostala, nu are rost sa te speri! problema e tusea si ar fi bine sa mergi la un consult la plamani. augmentin de ce iei? ti l-a recomandat medicul? faci si febra?
bea cat de multe ceaiuri poti, te va ajuta sa elimini ce ai pe plamani si ia niste propolis cu vit.c pentru gat.

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#5 2008-12-27 12:12:43

niculina
New member

va multumesc din suflet!m-ati ajutat foarte mult!Voi merge la doctor dar acum nimeni nu are chef de noi ,inclusiv medicul meu de familie pe care l-am sunat sa-i cer parerea si mi-a inchis telefonul!
singurul om care mi-a raspuns in ziua de craciun a fost medicul fetitei mele care asa a procedat de fiecare data indiferent de ziua sau de ora la care am sunat.
augmentin iau la recomandarea ei, face si ea ce poate tinand cont ca stau la 100kmde ea.Eu am mai avut acum 5 ani o bronsita si ma gandesc ca acum am din nou, insa acum nu am alte simptome cum ar fi oboseala,febra,sau altceva decat ma doare in dreptul inimii fara intrerupere de 4 zile si tusesc.Dupa ce iau siropul de tuse nu mai tusesc dar am tot timpul senzatia ca trebuie sa tusesc, ma jeneaza in gat.
va multumesc mult si o zi frumoasa in continuare!

Publicitate

loading...

#6 2008-12-27 12:15:33

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

schimba medicul daca nu...sa`ti inchida telefonul? putea pur si simplu sa nu raspunda daca nu vrea sa fie deranjat...
sanatate multa

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#7 2008-12-27 22:37:39

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

vai de mine:)))))scz...o pr dea mea sa dus la doctor cica o durea inima tare:)))))sii...a ajuns la paz(cel mai bun spital din spania)si iau zis cardiologi ca e de la gaze stomacale se apasa pe acolo...eu patesc mereu stai calma trece repede...da sigur sunt gazele alea...iti zis din propia experienta

#8 2008-12-28 11:15:10

niculina
New member

multumesc mult! m-ai cam speriat la inceput! Durerea a inceput sa scada in intensitate, a ramas doar o mica jena in acel loc, jena care devine mai intensa in anumite pozitii! Mi-am urmarit tensiunea si spre exemplu aseara o aveam 13,8. Nu mai sunt asa speriata dar dupa sarbatori voi face un control la cardiolog si apoi la un endocrinolog pentru ca am niste atacuri de panica atunci cand vine vorba de analize si de doctor, atacuri pe care inainte nu le aveam. In afara de aceste atacuri cm-ul a scazut foarte mult cantitativ si nu inteleg de ce ! Aproape ca nu mai este! Am fost la ginecolog, am facut pap-ul(II), colposcopie (OK) si laparoscopie (OK). Mi s-a dat ca tratament orgametril pe care l-am intrerupt dupa 3 zile din cauza durerilor in dreptul inimii.
Am zis sa incerc sa vedem ce se intampla cu tiroida ca altfel nu imi explic aceasta situatie din moment ce mi-am facut analizele de sange(ok), iar cardiologul a spus in urma unui ekg si a unei ecografii ca am inima de 14 ani!
Ce credeti ca am?

#9 2008-12-28 14:33:22

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

Intepaturile la inima pot fi confundate de multe ori, poate sa fie un mushi intercostal, poate sa fie de la stomac si sa ricoseze in zona inimii durerea, poate sa fie de la problemele tale in gat, poate sa te intepe inima de la vreme din cauza reumatismului sau din cauza unei demineralizari, unui atac de panica...nu tb sa te speri daca te mai inteapa, pt ca oricarui om i se intampla asta uneori...daca ti-ai facut EKG si ecocord si totul e f bine chiar nu tb sa te ingrijorezi.
Vezi cum te simti in continuare....

Ultima oara a fost editat de andrulina (2008-12-28 14:34:18)

#10 2008-12-28 19:26:13

Leo
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-02-14
Site

M-a invatat pe mine fostul asistent de Endocrine o treaba smechera, de diagnostic diferential:
cel mai simplu in astfel de cazuri este sa inspiri si sa expiri adanc. Daca te doare mai tare, inseamna ca e durere de perete. Daca nu variaza, e problema cu corasonu'.

Daca ai zic ca te doare si in spate in dreptul plamanilor, e destul de clar - recte cum zice Lucia - nevralgie de intercostali. Trece.

#11 2008-12-28 20:35:42

niculina
New member

Am facut asa cum mi-ai spus si ma doare mai tare dupa ce termin de inspirat si expirat. Daca este de la nevralgie cam cat dureaza? Ca pe mine ma doare cam de 5-6 zile, noaptea nu ma trezesc,dar am inceput sa am cosmaruri cu operatii pe inima...
   Ce este interesant este ca tusesc rar dar cand o fac ma ustura de la gat inspre inima, apoi ma lasa usturimea si ma ia durerea! Am si gatul un pic incarcat si dupa ce am citit tot ce se putea despre boli de inima m-am speriat si mai rau.Refuz sa cred (dar totusi mi-e frica) ca ar putea fi de la inima in conditiile in care nu am mai mult de o luna -doua de cand am facut analizele despre care am vb mai sus.
  Este posibil ca acum o luna sa fie inima in regula iar acum sa ma doara ? Imi este teama si sa nu va par ridicola dar chiar imi este teama!

#12 2008-12-28 20:48:22

Leo
Sr. member
Site

Ca sa te linistesti asa (nu te mint)
Durerea la inima apare in cazuri mai grave. Anume angina pectorala (nu mai intram aici in clasificare Brunwald sau canadiana, ca nu e cazul). Alt caz ar fi un infact miocardic, pe care nu cred ca l-ai facut la 30 ani. Ar trebui sa ai factori de risc in primul rand, si e o durere care nu cedeaza la Nitroglicerina (angina cedeaza), si tine cateva ore (2-5 ore). Uneori, da... poate sa doara doar o mana, poate mima o durere ulceroasa sau o durere de masea... sau poate sa nu doara deloc.
Acum... gandeste-te de ce ai avea angina, de ce ai fi facut un infact? N-ai de ce. Ca sa te convingi, citeste despre astea.

Usturimea de dupa tuse nu are legatura cu inima. Te ustura traheea, care anatomic se intampla sa fie pe langa inima.

Te doare la inspir si expir pentru ca atunci muschii intercostali sunt incordati la maximum.
Poti sa te freci putin cu alifie sau poti lua (ce altceva intr-o nevralgie, decat) Antinevralgic.

Mi s-a intamplat acum 2 ani, dupa o excursie pe culoar in tren, ca fix in ziua de Craciun sa am niste dureri foarte mari si absolut NICIO pozitie antalgica. Adica nu puteam sa stau in niciun fel a.i. sa nu ma doara. Nu puteam sta la masa, nu puteam sta in pat, abia puteam respira de durere. Dar a trecut in 3-4 zile.

LE: durerea aia... iradiaza? te mai doare si in alta parte?
doare intr-un punct sau intr-o zona? Difuz?
E ca arsura/ intepatura/ gheara ?
Cat tine? Ce faci atunci cand incepe durerea? Ce-o declanseaza? O calmeaza vreo pozitie, vreun gest, sau altceva?

Daca tu crezi ca are sens sa raspunzi la intrebarile astea... raspunde. Eu raman la ideea ca e un junghi intercostal care s-a intamplat sa se fixeze fix in zona de proaiectie a inimii.

Ultima oara a fost editat de Leo (2008-12-28 20:52:33)

#13 2008-12-28 21:30:49

niculina
New member

Iti multumesc mult de tot ! Esti foarte prompta! Durerea nu iradiaza, nu ma mai doare in alta parte! Ma doare tot timpul nu in anumite pozitii ! Parca ma doare mai tare dupa ce tusesc! De exemplu acum ma si ustura ma si tine (nu stiu daca explic bine), si ma tine si in spate in dreptul plamanilor( nu mereu).
  Daca era de la inima ma putea tine atatea zile? Nu muream pana acum? Imi vine in anumite momente sa chem salvarea de frica dar in acelasi timp imi este teama sa nu fiu ridicola! Si credeti-ma ca nu sunt un om incult, ba chiar sunt profesoara dar nu imi pot stapani aceasta frica care m-a cuprins( am avut in familie 2 oameni dragi care au disparut dintre noi fara sa putem face ceva pt ei si cred ca lucrul acesta ma face sa fiu asa de speriata)!
Inca o data va multumesc ca sunteti alaturi de mine si stiu ca sunt altii care intr-adevar au probleme mult mai grave decat mine!

#14 2008-12-28 21:46:27

Leo
Sr. member
Site

Da, e posibil sa zica aia ca-ti bati joc de ei. Daca era de la inima, poate o pateai pana acum. Majoritatea problemelor cu inima nu se manifesta prin durere, ci si/sau prin alte simptome gen cianoza, dispnee (adica nu mai poti respira), durere in mana stanga pana la degetul mic... sau o sincopa chiar.

Sunt prompt!

Ah... pulsul e OK si 80, mai bine era 70. Dar pun pariu ca de frica s-a accelerat putin smile
Durerile de inima nu dureaza niciodata prea mult. Cea mai lunga e aia din infarct, ca in niciun caz nu tine 5 zile.

Ultima oara a fost editat de Leo (2008-12-28 21:48:33)

#15 2008-12-28 21:50:14

niculina
New member

multumesc!esti prompt!

#16 2008-12-28 23:19:37

andrulina
Addicted member
Inregistrat: 2008-09-17

cum adica durere de perete? care perete? ca nu am priceput

#17 2008-12-29 01:32:30

Leo
Sr. member
Site

andrulina a scris:

cum adica durere de perete? care perete? ca nu am priceput

Toracic.

"Durerea peretelui toracic si a diafragmului
Deosebim:

* Durerea de tip frenic: poate fi data de iritatia inflamatorie a zonei centrale a diafragmului care este inervata de nervul frenic ce are originea la nivelul C3-C5. Durerea este resimtita pe marginea superioara a trapezului si a regiunii cervicale laterale si uneori in spatiile intercostale laterale. Iritatia poate fi insotita de contractia diafragmului producand sughitul.
    * Nevralgiile intercostale: sunt distribuite pe unul sau mai multe spatii intercostale si au frecvent caracter de durere sub forma de arsura sau descarcare electrica; durerea este agravata de respiratiile adanci, de tuse, stranut, schimbari mari de pozitie a toracelui. Durerea este agravata in punctele Walleix, care se gasesc la intersectia principalelor linii verticale cu rebordul costal.
    * Dureri parietale legate de muschi: poate avea unele aspecte mai particulare, ca in cazul pleurodiniei produsa de viroze, caracterizata prin durere violenta (datorita inflamarii muschilor intercostali) descrisa ca si "Gheara Diavolului" sau "Boala insulei Bronholm".
    * Durerea legata de afectarea articulatiei condro-sternale (Boala Tieze): este o durere ce intereseaza articulatiile condro-costale 2,3,4, de obicei pe partea stanga; este asociata cu tumefactia articulatiei si roseata tegumentului
    * Durerea din fibrozita: este o durere musculara corelata cu o reactie inflamatorie a tesutului conjunctiv fibros. Intereseaza partea superioara a toracelui, anterior si posterior.
    * Sindromul Pancoast Tobias: este o durere cu distributie in plexul brahial; intereseaza partea superioara a toracelui si membrul superior, corelate cu o afectare neoplazica a varfului plamanului si domului pleural superior."

http://www.netmedic.ro/semne-si-simptom … a-toracica (Niculina - nu citi tot ce scrie p-acolo, ca n-ai asa ceva... )

#18 2008-12-30 01:25:50

niculina
New member

Am citit tot ce ai scris insa stiu deja ca nu am asa ceva datorita faptului ca astazi am fost la medic si am descoperit ca am pneumonie interstitiala.De maine incep tratamentul cu fortum injectabil, erdomed si sirop ketof. Va multumesc inca o data ca ati fost alaturi de mine si sper sa va pot ajuta si eu vreodata cu ceva!

#19 2008-12-30 01:39:12

Leo
Sr. member
Site

niculina a scris:

Am citit tot ce ai scris insa stiu deja ca nu am asa ceva datorita faptului ca astazi am fost la medic si am descoperit ca am pneumonie interstitiala.De maine incep tratamentul cu fortum injectabil, erdomed si sirop ketof. Va multumesc inca o data ca ati fost alaturi de mine si sper sa va pot ajuta si eu vreodata cu ceva!

Aha. Deci nu era durere de perete. Sorry.
Bine totusi ca nu era de la inima. Sanatate.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.