homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

In tara sau in afara tarii??-2

#20 2009-01-09 10:42:22

alinuutza_81_23_11
Hero member
De la: vest de carpati
Inregistrat: 2008-01-14

Re: In tara sau in afara tarii??

Nu as pleca , clar.
daca ar fi vorba sa merg la studii cu bursa .. atunci da , insa m-as intoarce. Stii cum e... ? merge X in spania de ex, i se da salar sa zic 2000 de euro , sa zic.... cand e intrebat de cineva de aici cat castiga , si raspunsul e 2000 de euro , va dati seama, 2000 de euro in romania sunt bani , pe cand in spania nu au aceeiasi valoare .

Am fost si eu plecata la viata mea.... in vacante ce e drept , si am vizitat tari precum America , ori Mexic... am cunoscut fel de fel de oameni si de situatii , nu e chiar asa de roz totul , precum se povesteste.
Un ex. O cunostiinta de a noastra, vroia neaparat sa ajunga in america .. ca vezi doamne acoloe super , si sa vezi ce o sa se imbogateasca. El era ceva director prin Timisoara , nevasta-sa economista . Aveau vila , in Timisoara , aprope tot ce le trebuia , bani cat sa se descurce excelent , copilul la facultate..... deci oarecum realizati ....
Si au plecat intr-un tarziu in america .... dupa 6 luni ea era femeie de serviciu la o firma din arizona , nu mai stiu cu ce se ocupa, iar el lucra cu ziua , la o fabrica de facut siringi , pe salarii care ii ajutau sa supravietuiasca. Vb aia , oameni cu studii si realizati aici .

Abia dupa ani s-au realizat , facand fel de fel de cursuri si scoli, si nici acum, nu o duc ff extraordinar insa mult mai bine ca la inceput.
Si as putea filozofa si da exemple cu duiumul ....

Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...

big_smile big_smile big_smile

#21 2009-01-09 10:51:13

lucia05
Insomniac member
De la: tara lui Papura Voda
Inregistrat: 2008-09-13

am avut la 18 ani bursa de 5 ani in statele unite la institutul tehnic din Virginia, pe genetica...conditii super! cazare si masa asigurate de statul american, bursa de 1500 $ /luna platita jumatate de statul american jumatate de compania lui george cucu de acolo, posibilitatea ca dupa primul an sa intru ca preparator si apoi in functie de note puteai ajuta colegii din anii inferiori....clar dupa ce terminam puteam ramane sa lucrez acolo. aveam actele si biletul de avion la ambasada, trebuia sa merg sa le iau si sa plec ( asta dupa ce dadusem tashpe mii de teste ) si.....am zis nu! daca sunt capabila sa fac ceva fac si aici. si aici am ramas. acum, comparativ cu cei din segmentul meu de varsta pot spune ca am realizat ceva: am casa si nu am rate de plata la ea, am pasiunea mea de care ma pot ocupa, am o cariera. nu imi pare rau ca nu am plecat, desi poate acolo, acum, aveam mai multe realizate. singurul lucru de care imi pare rau este ca aici competenta nu este apreciata la adevarata valoare si ca sunt multe alte aspecte care ii trec in fata: relatii, politica, limbism. asa ca mai scapa cate unul competent in frunte si de ala se trage ca sa faca si treaba celorlalti. dar tot nu as pleca!

I am who I am and I choose to be me!

He is your friend, your partner, your defender, your dog / You are his life, his love, his leader
He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart / You owe it to him to be worthy of such devotion!

#22 2009-01-09 11:16:17

skumpi
Vizitator

ca sa locuiesc in alta tzara no way
si asa mi`e greu sa merg la cativa km de casa rotfl

locurile unde am fost au fost asa ...
Bulgaria - la mare
Austria- Viena
Franta - Paris
Franta - Marea Manecii

am mai vazut pe traseu Budapesta

in primu rand clar se observa drumurile, curatenia, aranjamentele florale...care le gasesti peste tot si probabil si oamenii sunt mult mai civilizati

#23 2009-01-09 11:45:22

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

depinde de situatie....eu am muncit 2 ani jumatate in Austria.....e munca nu gluma,am si castigat....dar tot nu te simti ,,al lor,,..sa raman intr-o tara definitiv,nu este o solutie si nici asa de usor cum am crede...te izbesti de oameni,de alta mentalitate si nu esti asa de usor sprijinit...
dar,da..este frumos cand te duci sa vezi,sa faci concedii,sa te plimbi,fara sa ai griji...am fost in Cipru,am fost in Spania,in Germania,in Elvetia...daaaa e frumos,dar sa traiesti,sa muncesti este la fel de greu,ca peste tot.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#24 2009-01-09 12:26:35

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

sa studiez ( nu prea mult tongue ) sa caltoresc .. in afara
sa traiesc in tara tongue langa mami hjarta

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

Publicitate

loading...

#25 2009-01-09 14:32:20

capcaun
Platinum member
De la: mine pt tine :P
Inregistrat: 2007-10-11

sa plec in strainatate de una singura n'as face'o nici macar pt 2 zile big_smile
in rest, sa calatoresc cu prietenii in diferite colturi ale lumii pt cateva saptamani as fi ft incantata ... sa ma stabilesc in alta tara as face'o doar cu viitorul sot (dc va fi) sau cu familia, altminteri nici nu ma gandesc sa plec din tzara

#26 2009-01-09 14:42:15

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

de calatorit as calatori singura in toata lumea... de plecat never... asa-s eu, romancutza, ma identific cu e ce aici smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#27 2009-01-09 14:49:25

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

si eu tot in tarisoara mea, dar nu din patriotism, ci mai degraba pentru ca sunt foarte comoda si ma sperie schimbarile smile

#28 2009-01-09 15:15:21

Chiara.M
Hero member
De la: Wingsland
Inregistrat: 2007-06-04

eu am plecat mai mult obligata pt ca ai mei erau aici in italia. si eu m-am gandit la fel, dupa ce termin liceul plec inapoi... dar apoi, acum 2 ani jumate cand am term liceul nu aveam unde sa ma intorc. in tara nu mai am decat bunicii de pe mama care stau la tara deci alte ocazii nu aveam. asa ca deocamdata stau aici, planuri de a ma intoarce cat de curand nu am tocmai din aceasta cauza.. in plus mi-am facut o viata aici, noi prieteni, iubit, rude etc... dar cred ca daca mi s-ar ivi ocazia m-as intoarce. daca romania ar ar ajunge la un nivel de viata mai bun, unde sa iti poti gasi un job care sa-ti permita mai multe sigur mi-ar placea mai mult la mine acasa decat printre straini. e bine in occident dar parca tot mai bine acasa..

Have you ever thrown a fist full of glitter in the air?...

#29 2009-01-09 16:52:28

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

eu as vrea sa plec in grecia, definitiv.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#30 2009-01-09 21:59:12

ancutika
Sr. member
De la: Unirea, Alba
Inregistrat: 2007-11-19

nici eu n-as pleca din tara, numa chiar de nevoie. Si ca sa intelegeti la ce ma refer..vi-l dau exemplu pe iubitu meu. A avut accidentu ala de masina anu trecut de craciun, a scos bani din banca sa-i plateasca despagubiri la aia, masina a luat-o tot cu bani din banca si a ramas fara ea dupa accident. Si tot ce mai avea era o rata la banca de 363 lei si un servici de 800 lei. Asa ca nevoia l-a dus in italia, unde are un salar de 1400 de euro, plateste 100 de euro toata luna la banca+alte cheltuieli pe acolo.. si tot isi permite sa puna deoparte 3-4 sute de euro pe luna. Plus ca si-a luat si masina din vara pana acuma. Nu-i cine stie ce masina..ca a fost numa 1400 de euro da aia nu si-o permitea sa si-o cumpere in tara.
Nu vrea nici el sa stea acolo definitiv, numa sa stranga ceva banuti sa putem face si noi o nunta si cu banii de la nunta si ce mai pune el deoparte sa ne luam o casuta aici in tara.  Speram ca in 2 ani jumate pana la nunta sa realizeze ceva acolo. Ca eu nu pot face mare lucru aici acuma pana nu termin facultatea. Si daca dupa ce as termina ar trebui sa plec dincolo cu el ca sa putem realiza ceva, m-as duce. Da nu definitiv. Numa sa ne strangem banii de care avem nevoie, bani pe care aici nu vad cum ai putea sa-i pui deoparte.
Asta e pararea mea..si spun asta pentru ca am trecut prin destule nevoi cu banii, ca si tata a plecat dincolo sa ne tina pe mine si pe sora-me la facultate ca cu salaru lui de 12 mil si a lui mama de 7 nu reuseam sa facem nimic sad Deci tot nevoia...

16.01.2016 si viata noastra e mai frumoasa bebe boy

#31 2009-01-10 00:34:21

Chiara.M
Hero member
De la: Wingsland
Inregistrat: 2007-06-04

ancutzika, daca nu sunt f indiscreta, ce lucreaza iubitul tau? si cam in ce zona? sincer mi se pare ca are un salariu f mare, chiar si pt italia.

Have you ever thrown a fist full of glitter in the air?...

#32 2009-01-10 01:31:49

narissa
Full member
Inregistrat: 2009-01-04

Ewelina a scris:

danny a scris:

ewelina eu sunt la Viena. Am venit cu o bursa in anul 2, dupa care am hotarat sa ma inscriu aici la fac. In prezent studiez wirtschaftsinformatik (cibernetica) la technische universitaet wien, in tara imi dau licenta in vara si termin Mate-Info si lucrez si ca programator.
Si eu am fost de Craciun acasa - pe mine insa nu m-a deranjat mizeria sau mai stiu eu ce (lucky me, stau si in Brasov care  e un oras curat) insa m-a deprimat total rautatea oamenilor. Pana nu te injura, pana nu te certi cu ei nu e normal...noi ca si natie trebuie sa invatam ca in viata trebuie sa muncim si sa ii respectam pe altii daca vrem la randul sa fim respectati. Insa privind la cei din generatia mea, si chiar mai in varsta un pic....stiu ca o sa fie altfel in viitor. Ne mai trebuie cateva decenii ...pana o sa se "duca" oamenii astia "rai". Dar o sa fie ok... am cativa profesori tineri la fac din tara si tot respectul pentru ei - fac ceea ce fac pe bani putini dar cu toate astea sunt oameni de onoare. Ceea ce demostreaza ca se poate si ca o sa avem o civilizatie normala mai incolo.

Super. In Brasov studiaza fratele meu. Da, am zis ca la un moment dat ma voi intoarce in tara, dar mai am. Pana anul viitor in vara aici in Copenhaga si apoi ma duc undeva unde gasesc un top-up programme bun ca sa-mi iau licenta. Oricum altundeva, abia astept sa scap de Danemarca:D Si ce studiezi tu e foarte interesant. Succes in continuare.

Si eu vreau sa merg la afcultate in Dk,dar in Herning.De ce astepti sa scapi de danemarca?

Come play my game.

#33 2009-01-10 01:44:54

Ewelina
Full member
Inregistrat: 2008-12-29

narissa a scris:

Ewelina a scris:

danny a scris:

ewelina eu sunt la Viena. Am venit cu o bursa in anul 2, dupa care am hotarat sa ma inscriu aici la fac. In prezent studiez wirtschaftsinformatik (cibernetica) la technische universitaet wien, in tara imi dau licenta in vara si termin Mate-Info si lucrez si ca programator.
Si eu am fost de Craciun acasa - pe mine insa nu m-a deranjat mizeria sau mai stiu eu ce (lucky me, stau si in Brasov care  e un oras curat) insa m-a deprimat total rautatea oamenilor. Pana nu te injura, pana nu te certi cu ei nu e normal...noi ca si natie trebuie sa invatam ca in viata trebuie sa muncim si sa ii respectam pe altii daca vrem la randul sa fim respectati. Insa privind la cei din generatia mea, si chiar mai in varsta un pic....stiu ca o sa fie altfel in viitor. Ne mai trebuie cateva decenii ...pana o sa se "duca" oamenii astia "rai". Dar o sa fie ok... am cativa profesori tineri la fac din tara si tot respectul pentru ei - fac ceea ce fac pe bani putini dar cu toate astea sunt oameni de onoare. Ceea ce demostreaza ca se poate si ca o sa avem o civilizatie normala mai incolo.

Super. In Brasov studiaza fratele meu. Da, am zis ca la un moment dat ma voi intoarce in tara, dar mai am. Pana anul viitor in vara aici in Copenhaga si apoi ma duc undeva unde gasesc un top-up programme bun ca sa-mi iau licenta. Oricum altundeva, abia astept sa scap de Danemarca:D Si ce studiezi tu e foarte interesant. Succes in continuare.

Si eu vreau sa merg la afcultate in Dk,dar in Herning.De ce astepti sa scapi de danemarca?

Pentru ca nu-mi place clima, iar danezii au un simt al nationalismului foarte dezvoltat. Pur si simplu nu e pentru mine tara asta. Dar stiu destui romani carora le place aici, nu vreau sa te descurajez. Imi place la scoala in schimb.big_smile

#34 2009-01-10 01:49:58

narissa
Full member

esti in dk acum?

Come play my game.

#35 2009-01-10 01:51:52

Ewelina
Full member

narissa a scris:

esti in dk acum?

Da, sunt in Copenhaga, sau ma rog in suburbiile Copenhagai. Sunt aici de 5 luni:)

#36 2009-01-10 01:57:35

narissa
Full member

Ai putea te rog sa imi dai un id de mess?Sunt putin cam emotionata cu plecat-ul acolo,si daca sunt acceptata de universitate,as vrea sa am pe cineva de acolo sa mai intreb una alta,transport,vreme and stuff:P

Ultima oara a fost editat de narissa (2009-01-10 01:57:48)

Come play my game.

#37 2009-01-10 01:58:32

Ewelina
Full member

mi-l dai tu pe al tau te rog:D

#38 2009-01-11 22:41:15

allys
Full member
De la: Galati
Inregistrat: 2007-09-03

vreau sa plec din tara imediat dupa ce termin facultatea. adica in vara. iubi mai are inca un an pana termina si nici nu vrea sa auda ca plec fara el. zice sa mai astept un an si plecam amandoi. nu stiu ce va fi peste un an, nu stiu cat timp vom mai fi impreuna, dar stiu sigur ca acum sau la anu am sa plec din tara. daca raman aici nu-mi ramane decat sa muncesc pt cateva milioane care nu-mi ajung decat sa traiesc de pe o zi pe alta. nu voi avea in veci casa mea si nu voi duce niciodata o viata decenta. nu vreau sa ma duc la munca sa lenevesc. cum se cam face in romania uneori. vreau sa muncesc si vreau sa muncesc pe bani. vreau o viata decenta si cred ca romania nu mi-o poate oferi.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.