homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Efectul anticonceptionalelor dupa intrerupere

#1 2009-01-19 14:03:34

jolie17
New member
Inregistrat: 2008-03-20

Efectul anticonceptionalelor dupa intrerupere

Buna,
am mai scris pe aici pentru ca ma chinuiesc de vreun an sa fac un bebe sad.
Mi-am dat seama de un lucru si ma gandesc ca poate are legatura cu faptul ca nu raman gravida. Eu am menstruatia de 27-29 de zile, dar din ziua 13-14 incep sa ma doara sanii f tare pana cand vine menstruatia.
Menstruatia incepe cun un spoting de 3 zile, apoi 2 zile flux normal de menstruatie, dupa care iarasi 2 zile spoting.
Eu am luat antibebe vrei 3 ani si le-am intrerupt anul trecut. Cand am fost la dr anul trecut si mi-a dat sa fac cateva analize mi-a zis ca rezultatul arata ca antibebe mi-au dereglat organismul si ca daca o sa mai vreau sa ma protejez sa nu mai iau antibebe ci altceva...sterilet...
O sa merg sapt asta la dr sa ii zic de durererea de sani, dar pana atunci voiam sa aud si parerea voastra.
Credeti ca felul in care este cilcul meu menstrual are vreo legatura cu faptul ca nu raman gravida? Citeam pe net ca durerile de san apar in special la femeile cu dezechilibru hormonal, din cauza concentratiei marite de estrogeni secretata de ovare (estrogeni care se gasesc si in anticonceptionale. Eu am luat Jeanine).
multumesc,

Ultima oara a fost editat de jolie17 (2009-01-19 14:04:25)

#2 2009-01-19 14:47:59

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

Re: Efectul anticonceptionalelor dupa intrerupere

jolie, durerea de sani de la jumatatea ciclului arata ca ai ovulat. cred ca e normala.
si de ce zici ca e cm anormal?? la 27-29 zile?  yikes  e perfect normal.

#3 2009-01-19 14:56:15

jolie17
New member

mersi de raspuns passenger.Am zis ca ciclul e ciudat pentru ca apare cu spoting 3-4 zile, 2 zile dureaza normal si iar spoting 2 zile. E ok asa?

#4 2009-01-19 14:59:29

alinuutza_81_23_11
Hero member
De la: vest de carpati
Inregistrat: 2008-01-14

si mie mi se pare normal sa ai un ciclu la 27 - 29 de zile, iar durerile de sani pe care zici ca le ai sunt perfect normale....
nu imi dau seama cum anume ti-au dereglat antibb organismul.... ? din punct de vedere hormonal? ori cum? Eu stiu ca, cantitatea de hormoni continuta de Ac este mica, mai ales la Jeanine , si eu tot Jeanine iau, deci nush ce sa zic....
ar trebui sa mergi la medic sa iti faci niste teste ovulatie.. etc... teste ce se fac inainte de a ramane insarcinata , si deasemenea sa isi faca si sotul tau o spermograma...

Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...

big_smile big_smile big_smile

#5 2009-01-19 15:12:37

jolie17
New member

da, hormonal..nu mai stiu exact ce analize mi-a dat sa fac atunci. Chestia cu durerile de sani am citit-o pe net..era sfatul unui dr. care zicea ca durerile de san care apar cu 2 saptamani inaintea menstruatiei sunt de obicei la femeile cu probleme homonale.
M-am gandit si la asta ca daca am vazut ca nu raman imi trec tot felul de idei prin cap, de cauze.

Publicitate

loading...

#6 2009-01-19 15:14:37

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

daca nu ai ramas intr-un an, e cazul sa mergi si sa faci niste investigatii mai amanuntite. si sotul tau la fel.
multa sanatate!

#7 2009-01-19 15:26:32

Juli
Hero member
Inregistrat: 2008-07-03

Jolie, stai linistita, ai un ciclu normal, iar acel spoting asa il aveam si eu, chiar de dinanite de anticonceptionale.
Fa-ti analize hormonale, faptul ca nu ai ramas gravida nu-i de la pastile. Eu am luat 5 ani neintrerupti si acum cand ma gandesc chiar nu m-am chinuit mult. Acum trebuie sa nimeresti si perioada aceea fertila si ovulatia. Eu o cam ratam din cauza unei candidoze (cand trebuia sa iau ovule). Din Septembrie pot spune ca am incercat si noi mai serios si mai des, iar pana in sarbatori deja eram gravida.

Mult succes!

Are mama un baiat tare frumusel - Razvan Andrei

#8 2009-01-19 15:35:48

jolie17
New member

Nici eu nu am facut dragoste in fiecare luna in perioada fertila, ca nu se putea mereu. Dar intr-un an de zile, oi fi nimerit in 4-5 luni zilele fertile:)
Oricum, as vrea sa merg sa vad daca nu cumva am trompele infundate si care sunt analizele hormonale. Ma gandeam sa iau si ceva naturist pt bebe: branca ursului, propolis si polen, cretisoara. Poate iese asa.

Ultima oara a fost editat de jolie17 (2009-01-19 15:36:14)

#9 2009-01-19 15:38:34

Juli
Hero member

Ai avut pana acum episoade de anexita?
Astea sunt cam periculoase, desi eu am cam avut din plin si tot s-a prins  big_smile
Ecografie ai facut?

#10 2009-01-19 15:41:49

jolie17
New member

Da, am avut un inceput de anexita si am urmat un tratament de 2 luni cu polidin si niste antibiotic. Asta a fost prin vara. Am facut si eco si ovarele, uterul erau ok. Dar toate astea le-am facut in vara. De atunci n-am mai fost la dr ca ma saturasem. Dar cred ca tb sa merg iar ca bebe nu vrea sa vina.

#11 2009-01-19 15:49:39

Juli
Hero member

E bine sa te duci la medic sa-ti dea analize amanuntite, sa-ti faci papanicolau, secretie.
Am urmat si eu in primavara si vara cu antibiotice injectabile ca facusem o anexita de toate frumusetea.
Dar incearca sa ai contacte in perioada fertila, daca poti sa-ti dai seama cam cand e. Vezi daca sunt perioade cand ai secretii mai abundente si transparente ca atunci e momentul.

#12 2009-01-19 16:51:06

mihaela03
New member
Inregistrat: 2008-05-15

jolie17, daca te ajuta cu ceva, zilele fertile nu se "nimeresc", se calculeaza
eu am facut dragoste in jurul ovulatiei 7 zile la rand si am ramas gravida din prima incercare, inainte m-am protejat mereu, deci n-a fost o intamplare
durerile de sani nu mi se par normale, n-am avut niciodata asa ceva, nici spoting cu zilele cand nu iei anticonceptionale

#13 2009-01-19 16:55:48

Juli
Hero member

Eu am avut dureri de sani si spoting si cand luam anticonceptionale si cand nu luam.
Cu calculul mai mult e stres, au am avut ovuatie la o saptamana dupa ciclu si chiar atunci am ramas, cand bagam mana in foc ca nu am cum, dupa calculele mele. big_smile

#14 2009-01-19 17:08:26

mihaela03
New member

Juli a scris:

Eu am avut dureri de sani si spoting si cand luam anticonceptionale si cand nu luam.
Cu calculul mai mult e stres, au am avut ovuatie la o saptamana dupa ciclu si chiar atunci am ramas, cand bagam mana in foc ca nu am cum, dupa calculele mele. big_smile

Eu cred ca e mai mult stress cu "nimereala", ca zici ca poate luna asta ai ramas, poate nu ai ramas, lasa ca vad daca imi vine ciclul.... etc. Si in timpul asta poti lua medicamente care il afecteaza pe bebe ca tu zici ca probabil n-ai ramas insarcinata, sau din contra nu iei desi esti bolnava ca daca cumva ai ramas gravida si il afecteaza pe bebe? Probabil la tine, Juli a fost o dereglare de ai ovulat mai repede, oricum ovulatia se poate repera daca iti iei temperatura dimineata, in caz ca nu o ai la mijlocul ciclului.
Eu sunt de parere ca atunci cand faci un copil trebuie facut cu cap, cu analize facute inainte etc.

#15 2009-01-19 17:23:55

Juli
Hero member

Nu toti medicii dau analize inainte de sarcina. Cei la care m-am dus mi-au zis sa incerc intai sa vad daca raman.
Eu oricum le-am facut pt linistea mea inainte de sarcina. Acum depinde si de organism Ce boli grave pot avea atata timp cat am avut un singur partener fidel?
Eu am luat antibiotice fara sa stiu pt ca nu am avut incotro, si totul e bine.
La inceputul sarcinii e putin probabil ca sa fie afectat atata timp cat nu e format si fixat. Cel putin asa a zis medicul.

#16 2009-01-19 17:58:38

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

eu nu cred ca anticonceptionalele ti`au influientat in vreun fel fertilitatea. o sa vezi ca o sa poti avea si copii big_smile

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#17 2009-01-19 19:27:35

mihaela03
New member

Juli a scris:

Ce boli grave pot avea atata timp cat am avut un singur partener fidel?
Eu am luat antibiotice fara sa stiu pt ca nu am avut incotro, si totul e bine.
La inceputul sarcinii e putin probabil ca sa fie afectat atata timp cat nu e format si fixat. Cel putin asa a zis medicul.

nici mie nu mi-a spus nici un medic, dar am citit suficient cat sa stiu ca asa e mai sigur
cum am mai spus in alt topic nu am incredere totala in medici si ce spun ei

boli pericouloase: chlamydia, toxoplasmoza, tre sa stii daca ai avut sau nu rubeola, HIV, sunt o gramada si nu te poti baza pe aparente
eu am incercat sa raman numai dupa ce mi-au iesit analizele si am vazut ca sunt ok
ce faceam daca descopeream ca sunt gravida si am toxoplasma sau alte boli cu risc pt bebe? avortam
tocmai ca sa evit asta am preferat sa fac mai intai analizele

Ultima oara a fost editat de mihaela03 (2009-01-19 19:29:24)

#18 2009-01-20 09:30:02

Juli
Hero member

Daca nu esti gravida se platesc aceste analize. Stiu pe propria piele, m-au costat o caruta de bani. Vorbeam cu prietene gravide si imi ziceau ca sunt eu panicata  big_smile ca-mi fac prea multe griji inainte de a aparea o sarcina. Ele nu si le facusera inainte pur si simplu pt ca nu aveau bani pt ele, asa ca le-au facut in sarcina. Norocul lor ca nu au avut nimic.
Eu am mai dat si peste o doctora...care cred ca era pe langa cu ginecologia si analizele. Eu am imunitate la toate: toxoplasma, toxocara, rubeola, CMV (IgG pozitiv si IgM negativ) si-mi spunea ca nu sunt bune analizele si ca nu trebuie sa raman gravida  :f?rv?nad:
Cand dai peste d-astia te panichezi mai rau si uite asa am amanat eu conceperea unui copil....bine ca m-am interesat si am renuntat la ea.

#19 2009-01-20 11:02:39

mihaela03
New member

Inteleg, partial e adevarat, poate am fost eu paranoica, dar lucrand in invatamant nu mi-am permis sa risc sa raman insarcinata fara sa stiu daca sunt sau nu imunizata impotriva rubeolei de ex, riscam sa iau oricand boala de la vreun elev care facea boala in timpul sarcinii si se stie ca da malformatii la bebe.
Si bine zici, NOROCUL lor ca nu au avut nimic! Eu cu analizele am fost la medicul de familie, e un medic destul de bine pregatit profesional, la ginecolog am intrebat doar daca e uterul ok, colul si am facut testul Pap.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.