homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum va afecteaza criza economica pe plan personal?

#1 2009-01-25 20:49:46

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

ati schimbat ceva in sensul sa fiti mai atenti ce faceti cu finantele ?
cum sa reduceti cheltuielile?

Pina acum nu am simtit personal dar acum se pare ca o resimt si personal si la serviciu (nu ca ti se micsoreaza salariul dar dar s reduce bugetul de deplasare si investii)

Tocmai citesc lista in care sintem sfatuiti
sa se reduca la 1 data pe luna masa in oras, si sa se gateasca din produse "brute" si manince acasa,
sa nu mai cumparam cafea etc pe drum,
sa luam mincarea la pachet,
sa foloseasca mai multe personae o masina (oricum sintem sfatuiti sa folosim transportul in comun pentru a evita poluarea orasului)
sa se foloseasca mai putin uscatorul la rufe,
sa se utilizez baterii reincarcate,
si sa se refoloseasca pungile de plastic!!!!! -  parca imi aduce aminte de anumite vremuri !!!!!!!

si ne arata cum sa ne face un buget in care pina si mersul la ski sa se reduca!!!!!
si sa cumparam produse la reducere!!!!!
si lista continua........

plus ca cei ai cistigat din investitia la pesionare s-a redus enorm si nu stiu in citi ani se va recupera, sa se ridice la nivelul la care planificat.

Se pare ca va dura pina sa isi revina ceea ce nu e incurajator. Parca e nu mai e de trait aici!

sint curioasa daca si tari ca Elvetia, Norway, Monaco sint afectate in asa fel.

voi cum simtit si ce masuri ati luat!

Ultima oara a fost editat de still_dreaming (2009-01-25 20:50:29)

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

#2 2009-01-25 21:03:36

Zeyna
Platinum member
Castigatoare a concursului de Miss
De la: Constanta
Inregistrat: 2007-07-07

Re: Cum va afecteaza criza economica pe plan personal?

Eu nu stiu cum naiba ne afecteaza criza asta, ca supermarketurile sunt pline, magazinele de haine pline, deci in principiu are lumea bani lol
eu personal am renuntat la taxiu sau transport in comun in favoarea mersului pe jos  cool economisesc o gramada de bani si fac si piciorul frumos  smoke2
am cam renuntat si la mancatul afara tot felul de tampenii, am inceput sa gatesc mai mult .. economisesc si bani si nici nu ma ingras  smoke2

Dragostea nu se stă, se face.

#3 2009-01-25 21:04:58

Chick
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-03

hmmm,ce sa-ti spun?in momentul in care vine salariu,mama aproape ca incepe sa planga de modul in care zboara banii.Tata are afacerea lui care momentan merge foarte prost,are datorii la stat(din tva)de aprope 80 000 euro,din cauza asta si-a taiat si lui si lui mama din salariu.
Eu...nu pot sa merg la munte,sunt mereu stresata de modul in care imi cheltui banii.Inainte aveam 5 mil pe luna de la ai mei,acum am 4,deci nu mai am din ce sa mai pun deoparte.Ce sa spun?la nivel social,e evident,ies mai putin la cafele,cluburi si altele.Insa pe "terenul" psiho sunt afectata cel mai rau,imi fac griji groaznice ptr ai mei si ce o sa se intample cu noi,imi pare extrem de rau ptr ei si mi-e o mila groaznica de mama...
Cica pe la sfarsitul anului se indreapta tot,eu sunt optimista.Pana la urma,chiar daca ajungem in curu' gol,important e ca suntem impreuna,suntem o familie de oameni "scoliti" care sigur si-ar gasii din ce sa-si castige existenta.In perioada asta am invatat sa abandonez materialul,sa ma ocup mai mult de mine personal.

#4 2009-01-25 21:11:11

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

pe mine personal nu ma afecteza mai deloc.. bani de la mama, iesit rar in oras, mers cu ratb .. si mullt p jos smile asa a fost si inainte de criza si asa va fi si mult dupa tongue
pe mama in schimb o afecteaza mai mult.. salariu mic, euro mare => rata la banca creste, intretinera e mai scumpa, etc smile

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

#5 2009-01-25 21:14:32

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Parerea mea este ca nu exista de fapt o criza, ci doar zvonuri care vor duce efectiv la criza respectiva. Oamenii se sperie ca nu o sa mai castige suficienti bani, asa ca nu mai cumpara si blocheaza piata, asta in toate domeniile. Imobiliarele sunt la pamant, nu se mai cumpara si nu se mai vinde, iar comertul este afectat direct. Este cel mai bun moment pt oamenii cu bani sa cumpere si sa faca afaceri din care intotdeauna vor iesi bani(industria alimentara de exemplu si in special produsele ieftine). Casele de amanet merg foarte bine in perioada asta.
Personal nu simt inca criza, adica fac cumparaturi ca de obicei, nu fac economii in mod special... chiar radeam cu iubi azi ca eu imi cumpar aur, tatal lui tocmai si-a luat masina, iar fratele lui urmeaza sa isi ia o super masina.. si asta cica in plina criza

Publicitate

loading...

#6 2009-01-25 21:17:19

innana
Sr. member
De la: Cluj
Inregistrat: 2006-08-15
Site

Deuzza a scris:

Eu nu stiu cum naiba ne afecteaza criza asta, ca supermarketurile sunt pline, magazinele de haine pline, deci in principiu are lumea bani lol
eu personal am renuntat la taxiu sau transport in comun in favoarea mersului pe jos  cool economisesc o gramada de bani si fac si piciorul frumos  smoke2
am cam renuntat si la mancatul afara tot felul de tampenii, am inceput sa gatesc mai mult .. economisesc si bani si nici nu ma ingras  smoke2

de acord. in fiecare magazin in care intru abia pot sa ma uit cum trebuie la lucururi ca e plin de lume. pe mine sincer nu ma afecteaza, nu simt. afacerea merge bine ai mei din cate imi zic se descurca bine....

Cu zambetul pe buze...

#7 2009-01-25 21:20:05

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

eu zic ca e foarte reala criza asta si dimpotriva, e mai accentuata decat o percepem noi.
firmele din afara cu sediile in Ro, concediaza oameni sau taie din salarii, ratele cresc din cauza ca euro creste si el, de aici imposibilitatea unora de a-si plati datoriile.
firmele din Ro scad productia pt ca se tem sa nu cumva sa intre in imposibilitate de plata.
piata imobiliarelor e blocata pt ca bancile nu mai acorda credite... si tot asa...e un cerc vicios!
Sa ne ajute cel de sus!

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#8 2009-01-25 22:26:54

ancutika
Sr. member
De la: Unirea, Alba
Inregistrat: 2007-11-19

si eu simt personal criza, in sensu ca nu i-au mai prelungit la iubitu meu contractu in italia pe 6 luni cum era vorba, ci doar pe o luna ca nu au comenzi. Mama nu mai merge pana la 1 la servici..tot pentru ca nu au comenzi. Si toate astea..din cauza crizei economice /smile

16.01.2016 si viata noastra e mai frumoasa bebe boy

#9 2009-01-25 22:28:59

skumpi
Vizitator

eu sunt o nesimtita` diablo
ma afecteaza ca nu mai face sor`mea credite sad - > nu`i mai bin bani multi -> nici mie delok lol

#10 2009-01-25 22:38:25

still_dreaming
Full member
De la: Yes we can!
Inregistrat: 2006-11-28

delyutza* a scris:

pe mine personal nu ma afecteza mai deloc.. bani de la mama, iesit rar in oras, mers cu ratb .. si mullt p jos smile asa a fost si inainte de criza si asa va fi si mult dupa tongue
pe mama in schimb o afecteaza mai mult.. salariu mic, euro mare => rata la banca creste, intretinera e mai scumpa, etc smile

cum adica "salariu mic, euro mare"?

To accomplish great things, we must not only act, but also dream; not only plan, but also believe.
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.

#11 2009-01-25 22:42:38

dida
Insomniac member
Inregistrat: 2006-11-20

banuiesc ca vroia sa zica ca salaru e mic ...si euro tot creste tongue

it doesn`t matter if the guy is perfect or the girl is perfect as long as they are perfect for each other

#12 2009-01-25 22:43:54

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-13

pe mine sincera sa fiu nu m-a afectat deloc ...nu ma abtin de la nimik ...intr-adevar nu mai merg vanzarile la magazin asa bine dar ...totusi se misca ceva , ceva ...... smile  smile

..be the best ...fuck the rest smile))

#13 2009-01-25 22:45:55

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

hmmm, nu ma afecteaza deocamdata prea tare...dar sigur o sa ma afecteze la vara cand o sa vreau si eu sa ma angajez...

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

#14 2009-01-25 22:53:46

alexutza12345
Sr. member
Inregistrat: 2008-02-11

nici pe mine nu ma afecteaza deloc deocamdata. Ii multumesc lui Dumnezeu ca am un job destul de bine platit (pt noi...clasa asta medie), salariul vine la timp..mai mult in luna feb o sa am o evaluare si in urma acesteia o marire de salariu - stiu ca nu va mai mult de 2-3 mil, dar important e ca mi-i dau si nu mi-i iau. Cred totusi ca o simt putin in luna aprilie cand vreau sa imi iau masinuta de la iubi, din cauza ca a crescut euro asta (dar pana atunci, 10mil pe luna sunt puse deoparte).

In oras nu prea ies, fast food nu prea mananc pentru ca eu mananc pe bune odata pe zi in pauza de masa de la 20 la 21 si atunci merg cu iubi la masa cand la mine cand la el (lucram impreuna), haine imi cumpar dar incerc sa imi iau cat se poate de ieftine, merg mult cu masina cu iubi, cu taxiul seara decontat de firma.....deci eu sunt ca inainte de criza...... rugaciune

Para hacer bien el amor hay que venir al sur....

#15 2009-01-25 23:08:28

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

la noi se simte tare...

la iubi la (fostul) serviciu se inchid firmele (era un grup de firme) pe capete si oamenii sunt dati afara... al meu si-a dat demisia din cauza bataii de joc cu care a fost tratat de cand cu "criza" - vesnica scuza pt nesimtirea sefului

oamenii sunt tratati la modul "aaa... deci tu nu mai esti bun pt firma noastra, pt ca nu esti destul de DISPERAT incat sa accepti ORICE pt a nu=ti pierde sluja" (asta i s-a zis la final... pe langa faptul ca nu ii da salariul pe ultima luna.... "ca si asa e criza, sa vad daca te tine buzunarul sa ma dai in judecata")

pe mine ma afecteaza ca as vrea sa plec din doctorat, dar nu-mi gasesc de lucru nik in schimb

euro a crescut, asa ca si datoria noastra creste...

si ar putea continua....oricum, cei care ziceti ca faza cu criza e o gluma, uitati-va mai bine in jur... numai cate magazine se inchid... cate firme nu-si mai pot plati chiriile... cati someri... neutral

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#16 2009-01-25 23:15:42

innana
Sr. member
De la: Cluj
Inregistrat: 2006-08-15
Site

mai nu stiu ce sa zic. eu una nu o simt, si cel putin la cluj nu am observat. rasar magazinele ca ciupercile dupa ploaie, sambata am stat aproape 20 de minute pana ami-a venit randul la casa intr-un supermarket, magazinele de haine in special sunt pline de oameni, si asta nu din cauza reducerilor, ca doar stim cum se fac la noi reducerile....
cand a inceput sa se mediatizeze chestia asta cu crisa pe la tv mama a zis o chestie faina : "ca noi nu o simtit criza asta. suntem prea saraci. suntem gata obisnuiti". si cam are dreptate. criza se va simti cel mai mult la cei care au bani si care au investitii

Cu zambetul pe buze...

#17 2009-01-25 23:24:22

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

eu stiu cazul unor prieteni apropiati... ea studenta, primeste bani de acasa... el salariat, orfan de ambii parinti... si i s-a zis "din ianuarie te dam afara... ai doua variante: 1. pleci acum, fara preaviz 2. pleci cu preaviz, adica mai stai si luna ianuarie si lucrezi program normal pentru 1 MIL JUMATE BONURI DE MASA"

tipul a stat... ca de unde bani? neutral asa ca nu spuneti ca nu afecteaza criza asta pe cei "saraci"... ma rog, pe oamenii fara conturi in banci si investitii babane... ca nu-i asa... sau e asa PANA CAND ESTI DAT AFARA.

un coleg de serviciu de-al sotului meu a trecut in mai putin de o luna de la salariu de peste 30 mil la salariu de 15... si inca ramane... pt ca nu are unde pleca.

parerea mea e ca aceasta criza afecteaza exact oamenii "disperati" care nu au alternative... si, ca dovada, sunt obligati sa se lase exploatati pe bani de nimic neutral e trist, se afecteaza demnitatea umana in primul rand

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#18 2009-01-25 23:30:18

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

da ma afecteaza pt  k nu imi gasesc job , de 2 luni imi caut si nu ma angajeaza nimeni. Deci tremura chilostii pe mine de frica. Mai rau este k dk nu-mi gasesc pana la vara , o sa vina noul val de absolventi si se diminueaza sansele.
Aasa k tineti-mi pumnii sad

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#19 2009-01-26 00:08:57

Himmel
Insomniac member
De la: Magix
Inregistrat: 2008-05-10

am vrut sa zica ca mami are salariu mic si euro e tot mai mult si rata la banca e in euro, lumina in euro, factura la telefon in euro ... etc smile

cum a explicat si dida de altfel wink

Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.