homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza 2-117

#2205 2010-06-09 17:31:43

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: candidoza 2

eventual doar la exterior

#2206 2010-06-09 17:32:37

Zizika
Full member
Inregistrat: 2008-10-16

Multumesc gargarita! puss

#2207 2010-06-09 17:33:01

gargarita
Moderator

cu placere

#2208 2010-06-11 14:28:46

onyca
Sr. member
De la: N-E
Inregistrat: 2007-07-10

Dupa terminarea tratamentului cu Canesten Gym 3 pot avea contacte sexuale?

vrreau si eu sa fiu miresica big_smile

#2209 2010-06-11 15:27:09

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

presupun ca da, daca zici ca analiza ai facut-o deja

Publicitate

loading...

#2210 2010-06-11 15:36:25

onyca
Sr. member

inca nu am luat rezultatul..luni il primesc..weekendul asta, contact cu prezervativ, ar fi vreo problema?

#2211 2010-06-11 15:36:58

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

nu, e ok

#2212 2010-06-11 15:51:42

onyca
Sr. member

mersic

#2213 2010-06-11 21:40:47

blackberry
Insomniac member
De la: Bucureşti
Inregistrat: 2009-06-23

blackberry a scris:

canesten e acelasi lucru cu clotrimazol ?

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#2214 2010-06-15 00:15:45

c_ioana
Membru
Inregistrat: 2010-01-09

buna ziua,
acum 2 saptamani am fost diagnosticata cu candidoza si am primit urmatorul tratament:
- nizoral pastile - una la 12 ore timp de cinci zile
- 3 ovule lomexin 600 mg, unul la doua zile, introdus seara inainte  de culcare
- spalaturi cu tantum rosa o data pe zi, in cele 5 zile cat dureaza tratamentul.
dupa aceste 5 zile mi s-a spus sa fac o pauza de 7 zile in care sa am obligatoriu contact sexual.
dupa aceasta pauza sa repet tratamentul descris mai sus. astazi este ultima zi de pauza si maine ar trebui sa ma reapuc.
(mentionez ca prietenul meu a luat pastile nizoral exact in acelasi mod ca si mine si va trebui sa mai ia inca 5 zile, simultan cu mine)
problema mea este: de cand am facut acest tratament, nu mai am acea scurgere specifica dect in cantitati foarte mici, insa odata cu scurgerea aceea parca a disparut si cea normala. zona imi este in permanenta uscata, crapata, parca mi-au aparut si niste mica taieturi care ma ustura. banuiesc ca este de la asocierea spalaturilor cu ovulele lomexin, ceea ce mi-a provocat o posibila iritatie. de asemenea, din cauza usturimii mi-a fost foarte greu sa am contact sexual in aceste zile. nu stiu daca de maine sa mai urmez exact acelasi tratament: as rari spalaturile cu tantum rosa, as face una inainte sa-mi introduc primul ovul, si una dupa ce termin tratamentul. imi este teama ca s-ar putea agrava iritatia.
mi-ar prinde foarte bine un sfat pana maine dimineata, cand trebuie sa reiau tratamentul.
scuzati-ma pentru lungimea mesajului, dar am vrut sa fiu cat mai explicita.

ceea ce uitasem sa spun este ca astazi m-am trezit cu o buba in zona vaginului: nu e intinsa, e umflata si ustura la atingere. ma gandesc sa nu mai fac nici o spalatura vaginala si sa ma limitez la ovule si pastile. de asemenea, vreau ca la sfarsitul tratamentului sa fac acea cura cu iaurt introdus in vagin si biotics. dar mi-e teama sa nu se agraveze infamatia pe parcursul tratamentului. ar trebui sa ma ung cu vreo crema ca sa-mi amelioreze iritatia? am sa sun maine doctorul, dar as vrea o parere de la cineva de pe acest forum, deoarce am capatat incredere in sfaturile de aici: citesc de mult forumul, de fiecare data cand am o nelamurire sau o grija
Ultima oara a fost editat de c_ioana (Astazi 00:13:03)

#2215 2010-06-15 10:36:45

onyca
Sr. member

mi a iesit candida din nou...insa ce e ciudat am primit tratament cu cervugid ovule 12 zile doar eu...pt prieten nu mi a dat nimic....nu e cam ciudat?

#2216 2010-06-15 19:53:53

blackberry
Insomniac member

heart_breaker a scris:

Astea arata ca niste pastile, numai ca mai mari...si nu sunt deloc alunecoase, nu imi dau seama cum de se topesc...bine ca m-a luminat medicul, sa le umezesc inainte, ca altfel...tot bagam acolo si nimic. lol

am si eu ovule d-astea.. trebuie neaparat udate??? eu am citit pe prospect ca asa trebuie, insa pana dimineata cred ca iese tot afara, cum sa nu se topeasca?

si ziua nu-mi mai curge nimic, asa trebuie? cand luam alt fel de ovule imi curgea si ziua.

zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor tongue

#2217 2010-06-15 20:35:27

dy_kiss
Membru
Inregistrat: 2010-06-15

Astept un raspuns din partea d.stra in legatura cu candida. De aproape un an ma confrunt cu aceasta candidoza. Sint suspecta de diabet dar, m-au asigurat ca dupa tratament nu voi mai avea probleme. Se pare ca ma confrunt cu aceasi problema. Ce pot sa mai fac ?

#2218 2010-06-17 11:27:43

onyca
Sr. member

Am luat saptamana trecuta tratament cu Canesten Gym 3...ultimul ovul l am luat Vineri...dupa asta trebuie sa existe protectie suplimentara 7 zile? Aseara am avut contact sexual, fara protectie, si sunt si in prima zi de ciclu...trebuie sa-mi fac griji?...a scazut ovulele efectul anticonceptionalelor? ...sunt un pic ingrijorata.

#2219 2010-06-17 18:35:54

gargarita
Moderator

ovulele nu scad efectul anticonceptionalelor

#2220 2010-06-18 11:24:08

onyca
Sr. member

daca mi a iesit candida nu era normal sa primesc tratament si pt prieten..mi s-a prescris doar pt mine cervugid, insa pt el nimic....ce sa fac?

#2221 2010-06-18 11:46:18

c_ioana
Membru
Inregistrat: 2010-01-09

buna ziua,
v-am scris mai sus de problema mea, intervenita - cred eu - in urma tratamentului pentru candidoza. situatia s-a mai inrautatit de atunci: zona din jurul vaginului parca s-a decolorat, e mai degraba roz, mi-au mai aparut vreo doua rani(se exfoliaza pielea si ma ustura la atingere). ma gandesc sa nu-mi fi dereglat flora vaginala. si inca ceva: aseara am descoperit o umflatura de-a lungul liniei chilotului (nu stiu cum s-o numesc astfel) este ca un canal umflat, care ma doare la atingere si ma deranjeaza cand merg. umflatura se zareste cu ochiul liber. spalturile nu le-am mai facut si nici nu am mai bagat ovulul aseara de teama. alaltaieri cand am scris celalalt mesaj ziceam ca o sa-mi sun medicul. nu am facut-o pana acum deoarece mi-am zis ca nu trebuie sa exagerez. dar dupa ce am  constatat ieri, astazi sigur il sun. numai ca voiam si o parere de la voi. ca dupa ce mi-a spus sa fac spalaturi vaginale in fiecare zi si sa-mi introduc ovule, desi aici am citit de nenumarate ori ca nu se face asa ceva, nu stiu ce sa mai cred. scriu si rezultatul analizelor, ca sa-mi spuneti daca era adecvat tratamentul. mentionez ca e prima oara cand am candidoza:
-epitelii in plocarde
-leucocite moderate
-flora vaginala gradul I formata din bacili doderlain
-frecvente filamente miceliene.
asta-i tot ce scrie. stiu ca prezenta filamentelor miceliene inseamna candidoza. as vrea tare mult un sfat sau o parere de la voi.

am zis ca o sa-mi sun doctorul si l-am sunat. mi-a zis ca nu e in bucuresti si ca, daca vreau, pot sa ma duc marti la cabinet. legat de acea umflatura dureroasa si e rani, mi-a zis ca nu stie da la ce sunt dar ca nu sunt normale (uau!). inca o intrebare: acea umflatura de forma unui canal de-a lungul liniei chilotului, poate fi un ganglion? va rog frumos sa-mi raspundeti ca nu stiu ce mi se intampla si nu  are cine sa ma lamureasca mai devreme de saptamana viitoare

Ultima oara a fost editat de c_ioana (2010-06-18 14:14:29)

#2222 2010-06-19 12:48:44

blackberry
Insomniac member

onyca, mie mi-a prescris clotrimazol pt el si inca o pastila, pe care am luat-o amandoi, in doza unica.

#2223 2010-06-20 11:15:36

R.A.G
Membru
Inregistrat: 2010-06-20

Buna ziua,

As apreacia f mult un raspuns ....am fost diagnostica cu candida acum 2 ani...am facut tratament...nush adca am scapat k nu mi-a zis sa vin la control ...si eu sincer n-am stiut...mda....era logic... stiu....dupa, datorita unei vacante in grecia plina de aer conditionat m-am ales cu o pneumonie acuta...urmata de tratament cu antibiotic ...f mult antibiotic...a recidivat candida in mod "violent"....am fost la medic...dupa control mi-a zis k am o mica rana pe col uterin...dar la papanicolau a iesit ok...mi-a dat tratament cu cervucid-10 pastile ,clynic gel(ceva de genu) si ketonal(cik aveam un ovar inflamat...desi pe mine nu m-a durut cand a apasat pe el....dar na). mentionez k nu mi-a zis sa repet tratamentul dupa ce il termin asa cum scria pe prospect. Pt prieten initial nu mi-a dat nimic dar cand am fost la interpretarea rez am intrebat-o....(in urma cu 2 ani imi daduse nizoral si pt mine si pt prieten si mie spalaturi cu femicin si ovule polygynax)....asa si mi-a dat pastile pe cale orala flucozin de 150 mg...2 eu 2 el...mentionez k nu am intretinut relatii sexuale pe toata durata tratamentului....dupa ce am terminat de luat pastilele...vagnul meu era extrem de uscat...si avea....o mucozitate...semitransparenta...dar f uscata...am decis sa mai fac o cura de cervucid...desi intre timp am intretinut raporturi sexuale.

acum intrebarile?
1) nu trebuia sa ii dea un unguient prietenului meu(asa cum vad k au primit mai toate...gen canesten..sau mai stiu eu ce). e ok daca a primit doar pastilele?
2) vi se pare normal sa nu ma cheme la analize dupa tratament desi eu am intrebat-o daca mai trebuie?
3) ca sa vad daca m-am vindecat trebuie sa fac analizele? corect?
4) e logic sa iei medicamente de capul tau pentru candida?...rezultatul a fost clar la analize...dar eu nu stiu daca m-am vindecat...si daca prietenul meu nu a primit nici un unguent i-a trecut doar cu pastilutele alea?...daca nu degeaba ma luat tratamentul k la a doua cura de ovule...am facut sex

Multumesc.
Orice indicatie mi-ar fi folositoare.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.