homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza 2-12

#210 2009-03-02 18:30:27

Ellutza
New member
Inregistrat: 2008-04-23

Re: candidoza 2

iti multumesc mult de tot pentru sfaturi... am sa tin cont de ele. multumesc mult puss

Viata e simpla... noi o complicam lol

#211 2009-03-02 18:33:59

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

cu placere si te asteptam cu vesti puss

#212 2009-03-02 22:57:54

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

butterfly3 a scris:

ms de sfat si monofemia o data la sapt sa iau nu?

eu cand am luat le-am luat in fiecare zi, dar le-am luat de capul meu... nu stiu cum ti-au fost recomandate tie...

#213 2009-03-02 23:23:24

Ank-iss
New member
Inregistrat: 2009-02-16

fetelor, am facut un tratament pentru candida, am luat gynofort, 5 zile fara contact sexual si am luat o pastila de flucovim 150... am asteptat sa treaca alea 5 zile, au trecut... si dupa doua  zile mi-a venit menstruatia... oare a reusit tratamentul?:-S Mi-e frica ca nu mai pot scapa de ciuperca asta nesuferita:(( tot la asta ma gandesc tot timpul!  Am avut impresia ca am scapat! dar dupa acelasi tratament au mai ramas oarecare simptome(scurgeri), si de aceea l-am repetat...desi la analize a iesit ok...aveti vre-un sfat, ce as putea face? sa folosesc bioclin sau sa-mi fac cateva zile tratamentul cu iaurt? (apropo de iaurt, am inteles ca e bun cel ieftin, cat mai aproape de cel de casa... Dar cel de la mili parca, contne probiotice, nu e mai bun?) astept sfaturi... va multumesc mult

Ultima oara a fost editat de Ank-iss (2009-03-02 23:31:10)

#214 2009-03-02 23:30:17

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

ank daca menstra nu a aparut pe perioada celor 5 zile zic eu ca e ok,
incearca ce vrei, ori bioclin ori iaurt. desi eu as folosi iaurt... gen napolact... orice iaurt natural, cateva zile. si pe urma bioclin pt intretinere, o data pe saptamana cand n`ai contact sexual si de fiecare data dupa ce ai contact sexual, te speli si bagi cu degetul putin bioclin in vagin, reface flora.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

Publicitate

loading...

#215 2009-03-02 23:32:58

Ank-iss
New member

merci mult Danae, asa am sa fac atunci, folosesc iaurt  sa zic 3 zile si dupa bioclin, sper sa nu mai am probleme... si sa termin odata definitiv cu ciuperca asta! si nu mai iau antibiotice decat in cazuri foarte foarte serioase...

ps: am inteles ca dulciurile, glucidele in general intretin candida... ar trebui deci sa ma abtin si de la ele... cu toate ca am o pasiune pentru ciocolata &co lol

Ultima oara a fost editat de Ank-iss (2009-03-02 23:42:27)

#216 2009-03-02 23:36:38

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

cu placere
foloseste iaurt si poti folosi si o cutie de biotics ( 3 pastile pe zi timp de o luna)

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#217 2009-03-02 23:51:14

Ank-iss
New member

o sa-mi iau si biotics... M-am mai uitat pe net la subiecte de gen candida, si vad ca e destul de frecventa:( am citit ca nu se mai poate scapa de ea sau foarte foarte foarte greu!grater si incep sa ma agit...

#218 2009-03-03 00:05:31

butterfly3
Full member
Inregistrat: 2009-02-26

monofemina mi-a fost recomandat ca intretinere dupa tratamentul cu gynofort...dar acuma vreau sa ma apuc de cel cu iaurt ....desi parca gynofortul a ameliorat ceva....as face si acel tratament cu iaurt si apoi sa merg la docotr sa vad se si cum inainte sa imi vina menstruatia ..sau sa astept dupa? faza e ca la mine menstruatia vine semiregulat cu catev azile mai tarziu sau fix cand trebuie...depinde cateodata ce factori o influenteaza:P si faza e ca nu cred c amai pot astepta sa fac analizele ..vreau sa le fac sa stiu daca am scapat sau nu ....acuma dupa gynofort mai am asa foarte putin scurgere alba branzosa gen ..dar mai mult e ceva gelatinos transparent si nu mai e asa mult..si aia e cand merg la baie ce ramane pe hartia igienica...e de bine?
sa presupunem ca mi-a trecut cu gynofort...daca acuma bag iaurt are ceva?se intampla vreo dereglare sau e ok?va rog sa imi raspundeti...ca sa stiu dak pun iaurt sau nu

Ultima oara a fost editat de butterfly3 (2009-03-03 00:24:05)

#219 2009-03-03 11:11:45

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

poti incerca 3-4 seri cu iaurt iar apoi repeta analiza de secretie...ai grija sa treca 24 de ore de la ultima aplicare a iaurtului pana la analiza...

happy with him...inlove with him...puss

#220 2009-03-03 22:44:04

butterfly3
Full member
Inregistrat: 2009-02-26

vroiam sa va intreb cand merg la doctor dak nu imi trece candida asta acuma...ii zic la doctorita si de partener sau e "obligatoriu" sa vina si partenerul ca sa il intrebe si pe el daca are simptome sau eu stiu ce intrebari se pun...sau ii zic ca am facut neprotejat de cateva ori si ceva oral si stie ea ce sa ii prescrie si lui?

apropo daca mie imi trece candida dar partenerul nu s-a tratat inca..putem avea contact sexual daca folosim prezervativ?sau cat timp face si el tratament e interzis contactul sexual?

Ultima oara a fost editat de butterfly3 (2009-03-03 23:01:17)

#221 2009-03-03 23:29:40

dreamer
Sr. member
Inregistrat: 2008-05-05

Test Papanicolau+secretie

Salut fetele..am facut niste analize de secretie..cam tot ce se putea face din secretie..si sunt un pic ingrijorata..desi reiese ca am doar candidoza..poate va dati si voi cu parerea..am nevoie de niste pareri..deci:

Analize secretie:

Chlamydia+ureaplasma+mycoplasma = Negativ
Examen microscopic al secretiei vaginale:
leucocite-rare polimorfe nucleare
hematii-absente
flora doderlein frecventa
coci gram pozitivi in perechi rari
levuri-absente
trichomonas -absent
celule epiteliale-frecvente(Reactie inflamatorie discreta)
Cultura secretie vaginala: culturi necrescute la 48 h, levuri absente

PapaNicolau:
Celule epiteliale pavimentoase: Numar: frecvente
dispozitie: izolate, placarde mici
Intermediare: rare, izolate
Cilindrice: rare izolate
Polinucleare neutrofile: relativ frecvente
Hematii:rare
Flora microbiana abundenta
Tipi (aici mi-a incercuit doar bacili, nu coci)
Candida albicans: prezenta
filamente miceliene :numeroase

Frotiu clasa II B

Sper ca nu am scris prea mult si ca aveti rabdare...ideea e mai p scurt..doctorita mi s-a parut cam superficiala..mi-a zis k inafara de candida..nimic..si mi-a prescris 10 zile tantum rosa cu irigator +ovule tergynax(cred ca asa se scrie).si vezi doamne sa nu refac analiza de secretie deoarece candida mi-a iesit doar la papanicolau, nu la cel de secretie si ca sa iau tratamentu si nu are rost s mai refac analiza..mi-a mai zis k vezi doamne de asta nu scap..stiu ca e recurenta dar totusi..n-oi fi prima si singura..mama ei tre sa existe ceva sa ii dea de cap..chiar daka o voi mai face pe parcursul vietii ..ideea e ca am mereu senzatia mereu d disconfort,kiar senzatia de arsura de ma apuca toti nervii..dureri in timpul contactului (am folosit doar prezervativ) si nu mai imi trece senzatia asta..pt partener mi-a dat lomexim/canesten 10 zile.Oare sa ia si flucovim?
Astept pareri sad

Dance like nobody is watchin....

#222 2009-03-03 23:47:57

lady in black
Insomniac member

conform analizei de secretie si a culturii nu ai avea nimic desi daca ai simptome mi se pare cam suspect
pap-ul spune ca ai candida si inflamatie deci se bat putin cap in cap
le-ai facut la acelasi laborator?

daca partenerul nu are simptome ajunge un antimicotic pe cale orala(flucovim de ex)
in legatura cu candida..daca nu scapi de ea poti face o antifungigrama sa vezi la ce e sensibila

#223 2009-03-03 23:50:58

dreamer
Sr. member

deci doctora nu mi-a zis nimic d inflamatie.absolut nimic inafara d candida.toate la aceleasi laborator in aceeasi zi..ai idee c poate insemna inflamatia aia?partnerul nu are deloc simptome..mai bine flucovim dkat canesten,nu?cat despre tratament ce parere aveti? nu stiu daca e terginan sau terginax k nu vad bine aici..
a zis k am candida intr-un stadiu mai putin grav si ca daca era vb de antifungigrama mi-o faceau automat cei de la laborator dar in cazul meu nu..sincera sa fiu nici nu stiu c s mai cred..mi-e sila d toti doctorii..

Ultima oara a fost editat de dreamer (2009-03-03 23:52:55)

#224 2009-03-04 00:05:37

lady in black
Insomniac member

dreamer, prin inflamatie eu m-am referit la inflamatia provocata de candida. de aceea au iesit polimorfonuclearele si pap-ul de tip 2. candida e singura pb a ta(cel putin asa reiese din aceste analiza)
in legatura cu tratamentul(e terginan) nu vreau sa ma pronunt caci nu sunt medic..ce pot sa-ti spun e ca ti-a dat un ovul cu spetru larg de actiune care printre altele e eficient si impotriva candidozei dar nu e chiar tratamentul clasic
canesten e crema..daca el nu are simptome eu zic ca e inutila

#225 2009-03-04 00:10:20

dreamer
Sr. member

atunci astept dupa menstra sa fac tratament sa vad c s intampla...mersi lady in black smile orice alte pareri sunt binevenite..eu ies acum noapte buna

#226 2009-03-04 00:11:32

lady in black
Insomniac member

cu placere si noapte buna smile

#227 2009-03-04 01:27:30

anca_milena
New member
Inregistrat: 2008-06-27

dragi moderatoare,
ma confrunt de 2 zile cu o problema:cand am simtit nevoia sa urinez mi s-a intamplat ca la wc, pana ma dezbrac ,sa simt k nu mai pot sa ma tin.apoi usoare usturimi,care mai persista putin dupa urinare.insa de ieri am simtit si un usor prurit vaginal ,noaptea si dimineata mai mult.am inceput sa beau ceaiuri de coada soricelului (2cani/zi)si am facut 1spalatura vaginala si mai multe tamponari cu plant intim(hofigal).dupa,ma simt bine,dar vad ca seara persista acele usoare mancarimi.mentionez k locuiesc cu iubitul meu de ceva vreme si k e primul.....mai de mult el a avut de 2 ori infectie urinara.....nu stiu daca are legatura.
de asemenea mentionez k am mai avut simtomele astea anul trecut +niste scurte intepaturi si am luat zinnat 500 si mi-au trtecut(farmacista mi-a dat).
din iunie iau microgynon,care merg de minune,dar mi se pare k de atunci am avut mai des simtomele astea.
intrebarea mea e?daca as avea candida,cine stie de la ce...de ce am senzatiile alea la mictiune?au legatura cu ea?
in principiu vreau sa ma programez la dna dr niculescu,dar e ff aglomerata si trebuie sa fac ceva pana atunci.
ma gandesc k din cand in cand mi se slabeste si metabolismul(program haotic si mesele oarecum la fel).am citit k este un motiv puternic de recidiva a candida.
ce sfat imi dati?
multumesc

#228 2009-03-04 09:32:41

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

1. Senzatiile pe care le ai la mictiune nu au legatura cu candidoza. Poate fi o infectie urinara.
2. Sfatul pe care ti-l pot da este sa-ti faci un sumar de urina si o analiza de secretie vaginala ca sa afli exact despre ce e vorba. Candidoza si infectia urinara nu au legatura una cu cealalta.  Si nu mai lua medicamente dupa capul farmacistei. Zinnatul este antibiotic si toata lumea stie ca de la el poti face candidoza, nicidecum nu o trateaza.

Fericita mamica de Aida Maria!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.