homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Candidoza 2-185

#3497 2013-07-27 14:36:17

Violete.Purpurii
Diamond member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2010-07-29

Re: candidoza 2

da, mi-a aratat secretia, mi-a zis ca e alba si branzoasa. mi-a dat o reteta cu tratament local. ce-i drept atunci mi-a trecut...a fost ok, am cam un an de la tratament, dar a reaparut.
partenerul meu poate merge la o clinica privata si sa ceara direct acest examen?

anul trecut am facut un papanicolau si un examen la secretie. daca e fara culturi, nu imi ieseau? atunci am iesit curata, daca aveam ceva iesea la examen?

#3498 2013-07-27 15:03:14

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

candida se vede la examenul de secretie. doar ca nu ai antifungigrama daca nu faci culturi. ce a fost anul trecut a fost atunci, acum trebuie repetate analizele.

da, poate merge direct la un laborator, daca fac recoltari secretii genitale.

#3499 2013-07-27 15:13:25

Violete.Purpurii
Diamond member

da stiu, oricum imi fac control anual. acum am de terminat un tratament si apoi ma voi programa la analize. pana una-alta il voi trimite pe el la analize. deci, recoltarea de secretie uretrala nu e aceeasi cu urocultura...e chestia cu betisorul bagat pe canal ?

am gasit la un laborator, la microbiologie examen si cultura secretie uretrala 30 ron, am sa sun sa fac programare, recoltarea tot ei cred c-o fac hmm
multumesc!

Ultima oara a fost editat de Violete.Purpurii (2013-07-27 15:24:40)

#3500 2013-07-27 16:20:15

gargarita
Moderator

da, chestia cu betisorul bagat pe uretra ( suna mai rau decat este smile de fapt nu e cine stie, e o chestie de 2 secunde). nu trebuie sa urineze cateva ore inainte ( nu mai stiu cate).

#3501 2013-07-27 16:47:30

Violete.Purpurii
Diamond member

am citit ca nu trebuie sa spele dimineata, inainte de recoltare si sa nu faca pipi inainte.... dar n-am vazut sa scrie ceva de cateva ore...

Publicitate

loading...

#3502 2013-07-27 17:16:50

gargarita
Moderator

uite, am gasit pe site la Synevo:
?n cazul secreţiei uretrale, pacientul nu trebuie să urineze cu o oră ?nainte de recoltare.
( http://www.synevo.ro/pacienti/pregatire … recgenital )

#3503 2013-07-27 17:49:40

Violete.Purpurii
Diamond member

multumesc big_smile

#3504 2013-07-27 17:54:59

gargarita
Moderator

cu placere smile

#3505 2013-07-29 16:22:27

anouk75
Membru
De la: bucuresti
Inregistrat: 2013-07-29

RinaTina, din punctul meu de vedere, isoprinosine este cel mai bun imunostimulator, insa este cam scump, in jur de 70-80 lei/cutia.

de asemenea, recomand baraka, este mult mai ieftin, insa se gaseste cam greu... smile

life can be so delicious smile

#3506 2013-08-14 11:32:28

kxt27
Membru
Inregistrat: 2013-08-14

Buna ziua,ma confrunt cu o problema.postul meu este mai lung sper sa aveti amabilitatea de a-l urmari.eu locuiesc in spania pt moment,prietenul meu in romania.in urma cu 2 sapt am venit acasa si nah ca oamenii ne-am iubit.el era pe tratament cu antibiotice pt stafilococ auriu,eu sunt pe AC desorelle de 12 ani.eram la prima pastila de pe folie(imediat dupa menstruatie).contactul a fost neprotejat cu finalizare inauntru.dupa 2 zile am plecat inapoi in spania si am inceput sa resimt o arsura la intrarea in vagin precum si usoare furnicaturi pe labii si urinari dese dar in cantitate mare.nu am secretii ciudate si nici miros.m-am dus imediat la control ginecologic pt o lama.7 zile a durat sa primesc rezultatele timp in care doctorul mi-a dat sa iau 2 pastile de azitromicina 500(doza unica) precum si ovule Blastoestimulina(Centella asi?tica 15 mg,Miconazol nitrato 100 mg,Metronidazol 300 mg,Neomicina sulfato 48,8 mg,Polimixina sulfato 4,4 mg).
mi-a prescris azitromicina deoarece mi-a zis ca se vedeau glandele bartholin inflamate.
Rezultatul lamei a fost Candida Albicans,nu s-a facut antifungigrama desi am insistat(cica nu se obisuieste pe aici).Mentionez ca si prietenul are simptome usturimi,i se descuameaza pielea de pe capul penisului.
am primit tratament fluconazol 150g doza unica si metronidazol 2 cp/zi timp de 8 zile.
intrebarea mea este vi se pare normal sa iau metronidazol avand in vedere ca nu mi-a iesit trichomanas la analize?mai ales ca stiu ca metronidazolul intretine candida.
eu am pus un ovul lomexin 600 si am luat fluconazolul(1cp sapt trecuta si inca una sapt asta),nu am luat metronidazolul pana acum.azi am am avut secretii rosiatice si dureri ca de menstruatie desi mai am 4 pastile din blister.mentionez ca uitasem o pastila.
plus ca mi-a aparut acnee pe fata care ma duce cu gandul la o dereglare hormonala.
am vizitat acelasi doctor in luna mai in urma unor sangerari aparute dupa contactul sexual.mi s-a facut papanicolau si lama si nu a iesit absolut nimic.mentionez ca sexul este un pic mai dur.
ce ma sfatuiti sa fac?arsura de la intarea in vagin nu a disparut,in plus acum am secretii rosiatice desi nu am mai avut contact de 2 sapt si am si dureri ca de menstruatie.
ce alte investigatii as putea sa fac?sa iau metronidazolul cum mi-a recomandat doctorul?
eu intentionez sa schimb doctorul si sa mai fac o lama de data asta cu antifungigrama,poate candida mea este rezistenta la fluconazol.
aah am uitat sa zic am facut si sex oral si am dureri in gat si depuneri albicioase pe amigdale.
ce alte investigatii ma sfatuiti sa fac?multumesc mult pt ca ati avut rabdare sa cititi

#3507 2013-08-22 00:03:25

crid
Full member
Inregistrat: 2012-01-03

Buna. am si eu nevoie de o interpretare a rezultatelor, Ce altceva imi scapa mie din interpretarea rezultatelor in afara de candida si streptococ??

Ex. citobacteriologic secretie vaginala
Frecvente epitelii superficiale si intermediare. Rare PMN. Frecventi bacili Doderlein.Rari coci gram pozitiv.
Frecvente levuri si pseudofilamente miceliene . Absent Trichomonas vaginalis.   

Ex. bact. secretie uretrala, vaginala, col
Prezent Streptococcus agalactiae (grup B)
Cultura fungi - prezent Candida spp rare colonii
Rezultatul se intepreteaza in context clinic si epidemiologic. In functie de acesta, medicul clinician va aprecia oportunitatea tratamentului conform antibiogramei.

Antibiograma[b]
Coci Tulpina : - Streptococcus agalactiae (grup B)
Amoxicilina+Acid Clavulanic - SENSIBIL
Claritromicina - SENSIBIL
Clindamicina - SENSIBIL
Cloramfenicol - SENSIBIL
Cefuroxim - SENSIBIL
Ceftriaxon - SENSIBIL
Doxicilina - REZISTENT
Ofloxacin - SENSIBIL
Penicilina - SENSIBIL

[b]Antifungigrama

Levura: - Candida spp
Nistatin - SENSIBIL
Amphotericina B - SENSIBIL
Econazol - SENSIBIL
Clotrimazol - SENSIBIL
Miconazol - SENSIBIL
Ketoconazol - SENSIBIL
Fluconazol - REZISTENT 

Care ar fi interpretarea acestei parti?
Frecvente epitelii superficiale si intermediare. Rare PMN. Frecventi bacili Doderlein.Rari coci gram pozitiv.
Frecvente levuri si pseudofilamente miceliene

Ultima oara a fost editat de crid (2013-08-22 00:13:20)

That which doesn't kill us makes us stronger!

#3508 2013-08-22 09:55:34

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

epitelii = celulele epiteliale recoltate efectiv din col
PMN = polimorfonucleare, leucocite care apar atunci cand e o infectie
bacili Doderlein = flora buna a vaginului
coci = streptococul B
filamente miceliene = candida

asta e examenul de secretie propriu-zis, mai jos sunt culturile

Ultima oara a fost editat de heimdall (2013-08-22 14:07:35)

#3509 2013-09-04 00:17:01

Violete.Purpurii
Diamond member

mda, dupa tratamentul urmat, am facut candida in gura neutral la inceput am crezut ca am un fir de par, ca ma deranja ceva pe limba si la inhitit, cand m-am uitat in oglinda m-am speriat. m-am saturat disperat
am sa iau fluconazol si eu si el cu repetare la o saptamana. ce altceva tre sa mai fac? nu trebuie sa mananc ceva anume sau din astea?

#3510 2013-09-04 08:06:36

daenarys
Vizitator

vio.incearca tu sa desfaci o capsula de probiotice si sa pui praful ala pe limba si sa stea acolo cat mai mult poti tu eu o sa zic ca o sa ajute

#3511 2013-09-04 09:08:48

Violete.Purpurii
Diamond member

incerc, merci

#3512 2013-09-04 10:07:54

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

si te clatesti cu tinctura de propolis (cateva picaturi dizolvate in apa)

#3513 2013-09-17 21:46:23

Pinkie
New member
Inregistrat: 2008-11-16

Buna seara !As avea nevoie de o mica recomadare, daca se poate.  Acum un an jumatate am avut pentru prima data candidoza vaginala si am avut ca tratament 10 zile de ovule macmiror si spalaturi vaginale in prealabil si doza unica de flucovim 150 pentru mine si prietenul meu. Acum vreo 10 zile, am simtit mancarimi, dar eram la menstruatie si credeam ca e de la absorbant, iar dupa ce mi-a trecut menstruatia, mancarimile s-au intensificat si secretia a devenit groasa, branzoasa cu miros neplacut. Problema este ca nu sunt in oras timp de 12 zile si nu rezist asa pana ajung acasa, iar solutia mea a fost sa iau acelasi tratament, flucovim doza unica + 10 zile macmiror ovule, dar fara spalaturi vaginale.

Ceea ce ma nelinisteste este ca de data aceasta cred ca este candidoza vulvo-vaginala pentru ca zona din jurul vaginului este rosie si putin umflata  si am cateva mici zone cat jumatate de amprenta de deget care sunt mai rosii si mai irirtate si ustura.. am luat  CLOTRIMAZOL crema in speranta ca va ameliora, insa dupa 2 zile de utilizare a clotrimazolului (o data intr-o zi si de 2 ori in a 2-a zi) si 3 zile de ovule, zona din jurul vaginului este in continuare rosie, mai umflata, am usturimi si  mancarimi intense.  In plus, am citit acum pe prospectul de clotrimazol ca poate scadea absorbtia nistatinei. Nu stiu daca sa continui cu clotrimazolul sau sa iau alta crema, dar nu stiu ce crema. Mi-ati putea recomanda ceva? Ma mai dau si cu crema de galbenele pe exterior pentru ca mai calmeaza putin. Va multumesc mult mult de tot si va doresc o seara frumoasa !  smile

Ultima oara a fost editat de Pinkie (2013-09-17 21:59:43)

Cand vezi ca ai aceeasi parere cu majoritatea e bine sa mai reflectezi o data. M. Twain  wow

#3514 2013-09-23 23:46:34

just.deni
Membru
Inregistrat: 2013-09-23

Buna! As avea nevoie de cateva pareri sau recomandari, daca s-a mai confruntat careva cu problema ma. De cateva luni imi simt labiile mici inflamate, rosii si ma ustura la atingere, mai ales dupa actul sexual (care este foarte dureros, simt ca mi se taie pielea de la intrarea in vagin, iar dupa act se vad ca niste firicele rosii pe labii, care ustura, mai ales daca ma duc la baie dupa contact). Luna trecuta mi-am facut un PAP si  a iesit gardnerella, iar la cultura a iesit candida. Am primit tratament ovule econazol rominko si spray cicatridina pt candida, iar pt gardnerella 7  pastile tavanic si ovule softigyn (3 cutii, a zis sa iau cate o cutie pe luna dupa terminarea menstruatiei). Cat timp am pus econazolul si am folosit spray-ul plus pastilele m-am simtit mai bine. Dupa acestea am avut cateva contacte care nu au mai durut asa rau (dar labiile tot au fost inflamate dupa contact, mi-au trecut cam a 2a zi). Luna aceasta dupa mentruatie am bagat 6 ovule softigyn, iar a 7a zi am avut un contact, mai exact un inceput decat, deoarece m-a durut foarte rau, simteam o usturime foarte mare la intrarea in vagin, labiile erau inflamate si nu am mai putut continua. A doua zi inca am mai simtit un discomfort, iar zona de la intrarea in vagin inca este rosie si putin crapata... Momentan sunt plecata din tara si nu pot sa ma duc la ginecolog aici. Am uitat sa mentionez ca am 22 de ani si un singur partener. De cand am urmat tratamentul am folosit prezervativ, insa inainte mai faceam si fara. Inainte de tratament aveam scurgeri abundente si cateodata mancarimi usoare, acum am cateva scurgeri mai galbui, dar abia am terminat cu ovulele de 2 zile si ma gandesc ca o fi de la ele. Daca a mai avut careva probleme asemanatoare imi poate spune ce tratament a urmat? am dat o gramada de bani pe tratamentul facut si nu mi se pare ca a avut un efect foarte bun, sau poate trebuie sa mai astept inca 2 luni sa termin si celelalte ovule... Vreau sa nu mai ma doara nici la inceputul contactului si nici dupa, deoarece am ajuns sa o facem 1 data pe sapt sau chiar mai rar. Va multumesc !

#3515 2013-09-26 16:54:11

nicolletan
Membru
Inregistrat: 2013-09-26

Buna ziua! Am si eu o rugaminte. Am facut un examen de secretie vaginala si rezultatul a fost urmatorul: frecvente epitelii superficiale si intermediare, rare pmn, frecventi bacili doderlein,absente levuri si trichomonas vaginalis.As dori sa-mi interpretati si mie rezultatul acestei analize si eventual tratament. Multumesc!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.